14:12 - 24/02/2018

ΤΟ 1806 ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟ 1913 ΑΝΤΛΟΥΣΑΝ 20 ΤΟΝΝΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ;;;;

Το ζήτημα των πετρελαίων ενέχει ιδιαιτέρα και κεφαλαιώδη σημασία για την χώρα μας. λόγω των μεγάλων ποσών συναλλάγματος τα οποία εκρέουν στην αλλοδαπή. για την προμήθεια πετρελαίου και των διαφόρων παραγώγων του.

Η Ζάκυνθος είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδος που από αρχαιοτάτων χρόνων έχει εντοπισθεί και καταγραφεί από τους συγγραφείς. η ύπαρξη πετρελαίου.

Πρώτος ο Όμηρος επισημαίνει την ύπαρξη τους στην περιοχή Κερί της Ζακύνθου. Αργότερα ο Ηρόδοτος, επισκεπτόμενος την Ζάκυνθο, περιγράφει την ύπαρξη μικρών λιμνών που στον πυθμένα τους οι ντόπιοι ανεύρισκαν άσφαλτο την οποία συνέλεγαν σε αμφορείς.

Αλλά και άλλοι συγγραφείς της αρχαιότητος αναφέρουν τις ασφαλτούχες πηγές της Ζακύνθου, όπως ο Πλίνιος στην «Φυσική Ιστορία» του, ο Διοσκουρίδης στο «Περί Ύλης Ιατρικής» σύγγραμμά του, και ο Βιτρούβιος στο «Περί Αρχιτεκτονικής» βιβλίο του.

Από τους νεώτερους συγγραφείς, ο Γάλλος ποιητής και πολιτικός Σατωβριάνδος ο οποίος επισκέφθηκε την Ζάκυνθο το 1806 στο έργο του «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», γράφει ότι: «Η Ζάκυνθος είναι σήμερα ξακουστή για τις πετρελαιοπηγές της».

Και τίθεται το ερώτημα: Τι πετρελαιοπηγές είδε ο Σατωβριάνδος στην Ζάκυνθο για τις οποίες ήταν από το 1806 ξακουστή;;;

Οι επιφανειακές εμφανίσεις της ασφάλτου συναντώνται και μέχρι σήμερα στην Ζάκυνθο. Ιδιαίτερα στο νότιο άκρο της, παρά την θέση Κερί, και πλησίον της θαλάσσης υπάρχει μικρά χερσόνησος βαλτώδης, όπου σε πολλά σημεία εμφανίζεται επιφανειακά η άσφαλτος. Στο μέρος μάλιστα αυτό υπάρχει μικρό αβαθές φρέαρ το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν «πηγάδι του Ηροδότου». Φαίνεται ότι ολόκληρη η περιφέρεια είναι πετρελαιούχος, διότι πίσσα και άσφαλτος (που είναι προϊόντα του πετρελαίου) ανευρίσκονται στον πυθμένα του παρακείμενου κόλπου, πολλές φορές δε οι αλιείς, όταν η θάλασσα είναι γαλήνια παρατηρούν κηλίδες πετρελαίου επί της επιφανείας της θαλάσσης και αισθάνονται την χαρακτηριστική οσμή του πετρελαίου.

Όπως μας πληροφορεί ο χημικός Δρ. Ευάγγελος Μπόμπος σε άρθρο του με τίτλο «Τα πετρέλαια της Ζακύνθου» που δημοσίευσε στην εβδομαδιαία εγκυκλοπαιδική επιθεώρηση «Ο ΗΛΙΟΣ» της 25ης Ιανουαρίου 1941, η πρώτη προσπάθεια για αναζήτησης πετρελαίου στο Κερί της Ζακύνθου έγινε μεταξύ των ετών 1848 – 1852 με την διάνοιξη φρεάτων από το Αυστριακό Λόϋδ, χωρίς όμως επιτυχία. Μια δεύτερη προσπάθεια στην ίδια θέση με διάνοιξη φρεάτων έγινε από την Αγγλοαμερικανική Εταιρεία υπό τον Γιορκ κατά τα έτη 1866 – 1867. Εκ του ενός φρέατος εξήλθαν πέντε περίπου τόννοι πετρελαίου σε λίγες ώρες, κατόπιν όμως η εκροή σταμάτησε.

Αργότερα κατά το 1891 με δαπάνες του Ελληνικού κράτους το οποίο διέθεσε 30.000 δραχμές έγιναν εργασίες αντλήσεως πετρελαίου. Κατά τις εργασίες αυτές αντλήθηκε μία ποσότητα πετρελαίου εκ του διανοιχθέντος φρέατος, αλλά οι εργασίες σταμάτησαν λόγω εξαντλήσεως της σχετικής πιστώσεως.

Σοβαρότερες εργασίες έγιναν από την Αγγλική εταιρεία «ΛΟΝΤΟΝ ΟΙΛ ΝΤΕΒΕΛΟΠΜΑΝ», η οποία δαπάνησε για τον σκοπό αυτόν 320.000 δραχμών ποσό αξιόλογο για την εποχή εκείνη. Η εταιρεία αυτή εκτέλεσε δύο γεωτρήσεις εκ των οποίων η μία έφθασε σε βάθος 375 μέτρων. Και η εταιρεία όμως αυτή διέκοψε τις εργασίες της λόγω δυσμενούς γνωμοδοτήσεως του τεχνικού συμβούλου της καθηγητού Ράντγουντ, ο οποίος απεφάνθη, ότι συνεπεία των σεισμικών δονήσεων που είχαν τότε επισυμβεί στην Ζάκυνθο, τα πετρέλαια και αν υπήρχαν, θα είχαν κατά πάσα πιθανότητα διαφύγει εκ των ρωγμών που θα είχαν προξενηθεί από τον σεισμό.

Το έτος 1913 ο Ζακυνθινός επιχειρηματίας Δ. Κολαΐτης συνεταιρίσθη μετά του Άγγλου Ρόστον και διάνοιξε τριάντα γεωτρήσεις στην περιοχή Κερί και σε άλλα σημεία της Ζακύνθου. Λόγω όμως ελλείψεως επαρκών τεχνικών μέσων οι διατρήσεις έγιναν σε μικρά σχετικά βάθη των 200 έως 400 μέτρων. Από τα περισσότερα φρέατα εξήλθε πετρέλαιο και κατά την εκτίμηση του Άγγλου γεωλόγου 20 τόννοι ημερησίως.

Παράλληλα ο Κολαΐτης κατασκεύασε στην περιοχή Κρυονέρι της Ζακύνθου μικρό εργοστάσιο για την απόσταξη και πρόχειρη κατεργασία του εξαχθέντος πετρελαίου, όπου για μικρό χρονικό διάστημα παρήγαγε μερικούς τόννους πετρελαίου για μηχανές ντίζελ καθώς και ποσότητα λιπαντικών ελαίων.

Λόγω ακριβώς του ανεπαρκούς βάθους των γενομένων διατρήσεων εδημιουργηθη δυσμενής εντύπωση ακόμα και απογοήτευση για την ανεύρεση πλουσίων πηγών πετρελαίου.

Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής τα δεδομένα αλλάζουν. Από το 1941 έως το 1945 ο Γερμανικός πολεμικός στόλος έκανε τροφοδοσία καυσίμου πετρελαίου από πετρελαιοπηγές, τις οποίες οι Γερμανοί είχαν διανοίξει στην Ζάκυνθο. Αυτές τις πηγές έκλεισαν οι “σύμμαχοι” Άγγλοι το 1946 με τσιμέντο ταχείας πήξεως, με τη δόλια σκοπιμότητα την καταστροφή της ενεργειακής αυτονομίας των Ελλήνων. Η απόφραξη των πετρελαιοπηγών Ζακύνθου, ήταν προδοσία των Άγγλων εναντίον των Ελλήνων διότι οι Γερμανοί είχαν αποχωρήσει από την Ζάκυνθο και είχαν επισήμως αποδεχθεί την ήττα τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1967 – 1973, ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της “ΧΡΩΠΕΙ”, με κεφάλαια της “ΧΡΩΠΕΙ” έκανε νέες διανοίξεις πετρελαιοπηγών στην Ζάκυνθο, όπου και κατασκεύασε ένα μικρό διυλιστήριο δοκιμαστικής παραγωγής, το οποίο παρήγαγε άριστης ποιότητος πετρελαιοειδή με ελάχιστα ποσοστά θείου, ενώ είχε εκπονηθεί σχεδιασμός κατασκευής μεγάλου διυλιστηρίου στην Ζάκυνθο. Το 1977 παρήγαγε πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή παρ’ όλο που είχε πάρει δύο άδειες γι’ αυτό το σκοπό.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο κ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος είχε ξεκινήσει από τις εκπομπές του στην τηλεόραση, μια δυναμική προσπάθεια ενημερώσεως των Ελλήνων για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ζάκυνθο. Ακολούθησε δυναμικά και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος από το “ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ” επιδεικνύοντας χάρτες που είχαν συνταχθεί από το ΙΓΜΕ και είχαν καταγραφεί οι πετρελαιοφόρες περιοχές της Ελλάδος και των κοιτασμάτων ορυκτών. Και από τα χείλη του αποσβολωμένου από τις αποκαλύψεις λαού έβγαινε το ερώτημα: Γιατί δεν τα βγάζουν;

Αυτή την απορία υποβάλλει και ο γράφων. Ίσως, αν ρωτάγαμε «τους φίλους μας Αμερικανούς», κατά την ρήση του π. Πρωθυπουργού κ. Σημίτη, να μας έλεγαν ότι μια Ελλάδα που θα προέκυπτε από την άντληση των πετρελαίων ισχυροποιημένη οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά, θα μπορούσε να οδηγήσει στην μείωση ή την εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη χώρα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Οι Αμερικανοί οι Ευρωπαίοι και οι Τούρκοι μας ήθελαν και μας θέλουν πάντα φτωχούς και εξαρτημένους, για να μπορούν να καθορίζουν της τύχες μας με τα εδώ ανδρείκελά τους. Ευελπιστούμε ότι κάποτε θα φύγουν τα σκοτάδια που τυλίγουν το μυαλό των Ελλήνων και θα φέρουν στην εξουσία ΕΛΛΗΝΕΣ.

Πηγες: xorisorianews.gr – stoxos.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ ΚΩΝ ΔΟΝΟΣ 02/24/2018 @ 2:49 ΜΜ

  ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ
  ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ
  ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

 2. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !!!

  • To 2008 είχα ψηφίσει αυτό το ον, δεν γνώριζα, ζητώ συγνώμη. Από τότε, είτε απέχω από τις εκλογές ή ψηφίζω μικρά κόματα. Αν και η μασονική γάγραινα έχει απλωθεί παντού, δεν ξέρεις ποιός είναι γνήσιος και ποιός απατεώνας.

  • ΗΛΕΚΤΡΑ 02/24/2018 @ 7:05 ΜΜ

   Η γλώσσα του σώματος τα λέει ολα. Ξύνει την μυτη του οταν λέει πως δεν εχουμε πετρέλαιο. Καθαρή ένδειξη πως ψεύδεται. Προφανώς κοιτάζει να δει μη τυχόν και μεγάλωσε η μυτη του, σαν τον Πινόκιο, το κάθαρμα.

  • ΕΤΣΙΙΙΙΙΙ…ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ…ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ!!!
   ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ…

 3. σημερα δεν μπορουν γιατι κοψομεσιαστηκαν απο το σκυψημο…….και ο εχων νουν αντιλαμβανεται,,,,τι εννοω

 4. ΗΛΕΚΤΡΑ 02/24/2018 @ 7:03 ΜΜ

  Και στην Αθηνα να βρουν πετρέλαιο, δεν θα μπορέσουν να το βγάλουν, γιατι καποιοι θα αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλαδας στην Αθηνα. Τι να λέμε.

 5. αναδελφος 02/24/2018 @ 9:05 ΜΜ

  τον σοφιανοπουλο τον κυνηγισε ο εθνοπατέρας εβερτ

 6. ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΙΚΟΙ, ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ, ΣΗΜΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!! Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΕΙ ΚΑΤΙ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΗΞΑΝΕ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΡΓΑ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ 50 ΔΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ! ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΡΥΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!!! ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΖΑΠΕΙΑ (ΣΑΜΑΡΟΠΡΟΔΟΤΗΣ), ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΣΚΙΣΩ ΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ!!!
  ΤΥΧΑΙΑ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ…ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΜΑΞΙΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΜΠΕΣ.ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΟΡΤΟΔΑΝΕΙΑ( ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΗΡΑ ΠΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΞΟΔΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ), ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕ ΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
  ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΥΤ0Ν ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑΠΕΙΝΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ…ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ!!!
  ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ,ΜΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ 10 ΛΕΟΝΤΩΝ! ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ…ΑΛΛΑ ΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.

 7. panagiotis kabisioulis 02/25/2018 @ 12:12 ΜΜ

  Από την αρχαιότητα σε επιφανειακά κοιλώματα της Ζακύνθου αναβλύζει μαύρο πετρέλαιο (Μαζούτ) το οποίο οι κάτοικοι ονόμαζαν “Νάφθα” και το χρησιμοποιούσαν για φωτισμό (πυρσούς) για στεγανοποίηση σκαφών (πίσσα) κ.α.

  Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος σε λίμνη της Ζακύνθου υπήρχε πίσσα, την οποία συνέλεγαν οι κάτοικοι. Η πίσσα είχε οσμή ασφάλτου και ήταν σ’ όλα ανώτερη από την πίσσα της Πιερίας. Στην πίσσα της Ζακύνθου αναφέρονται αργότερα ο Πλίνιος στην «Φυσική Ιστορία» του, ο Βιτρούβιος στο «Περί Αρχιτεκτονικής» σύγγραμμά του, αλλά και ο Διοσκουρίδης στο «Περί Ύλης της Ιατρικής».ο ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΝΑΝΕ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΛΙΓΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΛΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΙΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΝΤΙΖΕΛΟΜΗΧΑΝΕΣ…Ο ΕΒΕΡΤ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΑΝΤΛΗΣΗΣ…..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΕΛΠΕ??? ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟ ΕΚΑΙΓΑΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΡΙΞΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΤΑΧΙΑΣ ΠΗΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ…ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ !!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh