in ,

Aιφνιδιαστικό ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας – Πρώτο βήμα για αποστολή δυνάμεων στην Κύπρο

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Αινφιδιαστικό ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός. Είναι το δεύτερο βήμα στο δρόμο προς την σύγκρουση με την Τουρκία. Προηγήθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό στην Κύπρο και η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στην Μεγαλόνησο.

Οπως θα δείτε προτεραιότητα έχουν οι τορπίλες καθώς τα υπερσύγχρονα υποβρύχια μας δεν τις παρέλαβαν ποτέ και τώρα που ήρθε η ώρα της κρίσης για να στείλουμε δυνάμεις στην Κύπρο, τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και των επαφών που ο πρωθυπουργός είχε στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Το ΚΥΣΕΑ θα εγκρίνει την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

“Συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα την έγκριση υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς”.

Και τα τρία εξοπλιστικά έχουν ενδιαφέρον αυτή τη περίοδο, αλλά οι τορπίλες έχουν μεγαλύτερο.

Ως γνωστόν τα τέσσερα “σούπερ υποβρύχια” τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που διαθέτει ο Στόλος δεν έχουν εξοπλιστεί ακόμη με τορπίλες σύγχρονης τεχνολογίας με τις οποίες θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Η γκάφα στα όρια της προδοσίας

Τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ, τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN(S-120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-121 ΠΙΠΙΝΟΣ , S-122 ΜΑΤΡΩΖΟΣ, S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ) σχεδίασης HDW κατασκευής των 3 εξ αυτών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν έχουν σύγχρονες τορπίλες

Τα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ή type-214HN έχουν μήκους 65,3μ., πλάτους6,3μ. εκτοπίσματος 1858τόνων με ταχύτητες 10,5κόμβων/21κόμβων σε επιφάνεια/κατάδυση φέρουν το νέο σύστημα AIP τύπου ενεργών κυψελών μαζί με ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW που επιτρέπει έτσι την συνεχόμενη κατάδυση για 13 ημέρες με χαμηλή βέβαια ταχύτητα.

Φέρει σύστημα διεύθυνσης βολής ISUS της ATLAS ELEKTRONIK, με εναλλάξιμες κονσόλες πολλαπλών λειτουργειών νέα γενιάς συστήματα ναυτιλίας RADAR, ESM, GPS, ιστοί OPTRONIC με πολλαπλές δυνατότητες απεικόνισης και συνδυασμό παθητικού SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR. Και εδώ το πλήρωμα είναι στα 37 άτομα με την αυτονομία να ανέρχεται στις 50 ημέρες (περιορισμός τροφίμων).

Μέχρι τώρα κανιβαλίζαμε τα παλιά μας υποβρύχια και μοιράζαμε τορπίλες στα 214. Aυτή είναι η τραγική αλήθεια.

Η ωμή πραγματικότητα γίνεται πλέον αντιληπτή από ΥΠΕΘΑ-ΥΠΕΞ-ΤΣΙΠΡΑ

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έκανε λόγο για τις πολλαπλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας από την πλευρά της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει παραβιάσει πολλαπλώς το Διεθνές Δίκαιο με τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ -ΥΠΕΞ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Η δήλωση της ΕΕ είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, υπενθυμίζοντας πως η Τουρκία έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη.

«Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί αυτό που έχω πει εδώ και δύο χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως «εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να συνδράμουμε την προσπάθειά της να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Επισήμανε ακόμη ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να ανατρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου και σημείωσε ότι το «Κυπριακό είναι πρωτίστως πρόβλημα παράνομης κατοχής και επεμβατικών δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας» σημειώνοντας ότι στην επόμενη φάση εμπλέκονται η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

pentapostagma

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 Comments

Leave a Reply
  1. Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ σε όλο της το μεγαλείο (πέρα από την ΠΡΟΔΟΣΙΑ τους που είναι δεδομένη). Θέλω να πιστεύω ότι άλλος είναι ο λόγος συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ. Λόγω της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, και πρέπει να παρθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις. Άλλωστε τα ΚΥΣΕΑ για έγκριση εξοπλιστικών δεν γίνονται ΠΟΤΈ ΕΚΤΑΚΤΑ. Γιατί τώρα;;; Τώρα κατάλαβαν τον κίνδυνο από την Τουρκία (κυρίως) και Αλβανία ;;; Διότι αν αληθεύει ότι θέλουν να εγκρίνουν τα εξοπλιστικά, είναι 100 φορές ΠΡΟΔΟΤΕΣ. (το ΗΛΙΘΙΟΙ δεν αρκεί). Πότε έμαθαν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ – ΤΣΙΠΡΑΣ από την Στρατιωτική Ηγεσία, για ελλείψεις που αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού, τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς, ανταλλακτικά Αεροσκαφών και άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων ;;; Την προηγούμενη εβδομάδα ή τον προηγούμενο μήνα ;;; Δεν γνωρίζουν ότι η πραγματοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορεί να κάνει από ένα έως και τρία χρόνια ίσως και περισσότερο;;; Ή μήπως έχουν πάρει υπόσχεση ή έγγραφη διαβεβαίωση από τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ ότι θα μας επιτεθεί μετά από 2-3 χρόνια, αφού πρώτα εξοπλιστούμε;;;; Στην ουσία, είναι σαν να λένε στον εισαγγελέα (που τον είδες τον εισαγγελέα θα πείτε, έλα ντε): Ελάτε να μας συλλάβετε διότι εμείς και οι προηγούμενοι φέραμε την Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο ασφάλειας. Αλλά δεν φταίτε μόνο εσείς, φταίνε και οι Αρχηγοί των επιτελείων που εδώ και χρόνια, αφού έκαναν εισηγήσεις για εξοπλιστικά και εσείς τα απορρίπτατε, τότε έπρεπε να σας συλλάβουν όλους . Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια. Διότι αν περιμένουμε τον κ. Εισαγγελέα, θα περιμένουμε για πολλά μα πάρα πολλά χρόνια.

  2. Και μετά τα ελληνικά F16 που θα προστατεύουν το Μαυροβούνιο μήπως ετοιμάζουμε και ελληνικές ειδικές δυνάμεις που θα προασπίζουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ;

    Μήπως και οι δυνάμεις που στέλνουν στην Κύπρο είναι προπέτασμα καπνού για τις ελληνικές δυνάμεις που ίσως θα προσφέρουν για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ προς τέρψιν του ποπολου;;

    Μήπως λέω…..;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΟ 1806 ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟ 1913 ΑΝΤΛΟΥΣΑΝ 20 ΤΟΝΝΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ;;;;

Και τρίτος νεκρός στο δρόμο της Novartis. Συγκλονιστική αποκάλυψη την Κυριακή στο Documento