Τη σημαία του Κατσίφα ψάχνουν να κατάσχουν οι Αλβανοί

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

«Κόκκινο» πανί για τις αλβανικές Αρχές η μεγάλη ελληνική σημαία, που προκάλεσε αίσθηση κατά το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, χθες το μεσημέρι στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Αμέσως μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας Αλβανοί αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια ομογενών ψάχνοντας να βρουν τη σημαία-συμβολο για να την κατάσχουν ως τεκμήριο… ελληνικού αλυτρωτισμού.

Ακόμη και οι συλληφθέντες ομογενείς που κατέληξαν για περισσότερες από επτά ώρες στον Αστυνομικό Σταθμό Αργυροκαστρου χθες το απόγευμα, για… εξακρίβωση στοιχείων, ρωτήθηκαν πιεστικά από τους Αλβανούς αστυνομικούς;για το που βρίσκεται η σημαία και πως πέρασε τα σύνορα για να εμφανιστεί στην κηδεία του Κατσίφα σκεπάζοντας το φέρετρο. Η εικόνα της τεράστιας ελληνικής σημαίας ενόχλησε τα αλβανικά ΜΜΕ που κάλυψαν την τελετή.

τη σημαία έραψε ο άτυχος ο ομογενής, που εκτελέστηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία τον περασμένο Ιανουάριο, που παραβρέθηκε μαζί με συμπατριώτες του.

Ομογενείς ζητούν την άμεση παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να μην καταλήξει σε αλβανικά χέρια η σημαία – σύμβολο του Κατσίφα, που αποτελεί και εθνικό σύμβολο της μειονότητας.

protothema.gr

Loading...

3 thoughts on “Τη σημαία του Κατσίφα ψάχνουν να κατάσχουν οι Αλβανοί

 1. ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ says:

  Φανταστείτε τώρα, την σημαία της επαναστάσεως, που διάβασε ο ιερέας Παλαιών Πατρών Γερμανός, για το 21′ να την είχαν πάρει ως σύμβολο οι Τούρκοι και να την κατέστρεφαν…

  Υπάρχουν μερικές φορές, συμβολικοί και ηθικοί παράγοντες, που συμβάλλουν στο συμβολικό και ηθικό σφράγισμα ενός γεγονότος, όπως έναν αγώνα. Π.χ. τι αξία έχει για την επανάσταση ο σταυρός της Αγίας Λαύρας;

  Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε το μείζον ζήτημα, να μην πέσει σε Αλβανικά χέρια η σημαία αυτή!
  Είναι ζητήματα που αφορούν συμβολισμούς/ ήθη/ αξίες που με την σειρά τους επιρεάζουν και το ηθικό μέρος ενός αγώνα αλλά και το ηθικό των ίδιων των συμμετεχόντων.

  Γιατί νομίζετε καίγονται και σπαταλάνε χρόνο και δυναμικό και ενέργεια για να πάρουν στα χέρια τους μια σημαία; Τόσο σημαντική είναι γι αυτούς;

  Ε ΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ!
  Γιατί αντιλαμβάνονται όσα λέω παραπάνω…

  ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ!

  Φέρτε την έστω στην Ελλάδα.
  Βάλτε την απέναντι απ τα σύνορα. Να την βλέπουν κάθε μέρα και να την φυλάτε κάθε μέρα με σκοπιές ένοπλες!

  Και μην επιτρέψετε στο κράτος να την πάρει, διότι αυτοί είναι ικανοί να την δώσουν στους Αλβανούς ως ένδειξη δήθεν αναγνώρισης κάποιας υποτιθέμενης νότιας Αλβανίας… Γιατί είναι ανθέλληνες!

  Αυτή τη στιγμή, η αξία της είναι ίδια με τον σταυρό της Αγίας Λαύρας. Είναι άλλο ένα εθνικό σύμβολο/ κειμήλιο, που βάφτηκε με το αίμα ενός μάρτυρα.

  Σε δεκαετίες από τώρα, θα μπει σε ιστορικό μουσείο!
  (Αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρό είναι το θέμα).

  ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ! ΠΟΤΕ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ.

  (Αν πέσει, πρέπει να πάμε να την πάρουμε! Διαβάστε τι γινόταν με τα λάβαρα αετού στην Ρωμαική λεγεώνα και θα καταλάβετε, ειδικότερα όταν ένας εκατόνταρχος, έριξε το λάβαρο μες τις γραμμές του εχθρού πράμα καταδικαστέο με θάνατο, όσο καταδικαστέο με θάνατο ήταν να χαθεί το λάβαρο η να πέσει σε ξένα χέρια.
  Το έριξε μες τις εχθρικές γραμμές και όλη η εκατονταρχία έπεσε με ορμή πάνω στον εχθρό για να την πάρει πίσω και νίκησε. Γιατί η θα την έπερνε πίσω με ρίσκο να σκοτωθεί και πιθανότητα κάποιοι να ζήσουν, η θα επέστρεφε και θα σκοτωνόταν ως εκατονταρχία λιποτακτών με εκτέλεση).

 2. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Ας τους δωςουν μια σημαια βρε παιδια τυλιγμένη γύρω απο δυο τρεις χειροβομβίδες. Εξ αλλου η σημαια αυτην την έννοια εχει. Να στέλνει στον διάολο ολους τους εχθρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *