ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου μετά τη Γενεύη

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επόμενη μέρα της διάσκεψης της Γενεύης κυριαρχεί στην ειδησεογραφία των σαββατιάτικων ελληνοκυπριακών εφημερίδων.

Όλες έχουν πρωτοσέλιδα κύρια θέματα κι αναλυτικά ρεπορτάζ στις εσωτερικές τους σελίδες.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Για πρώτη φορά», προβάλει τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και σημειώνει ότι «56 χρόνια από την υπογραφή τους και 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή δημιουργούνται για πρώτη φορά σοβαρές προϋποθέσεις για να αλλάξουμε το καθεστώς των εγγυήσεων».
Επίσης, αναφέρεται στις δηλώσεις Άιντε, Ακιντζί και τις αντιδράσεις Μαξίμου σε σχέση με τη Γενεύη.

«Η Σημερινή», με τίτλο «Μην περιμένετε η Τουρκία να αποσύρει τις εγγυήσεις της», δημοσιεύει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και γράφει πως «τίναξε στον αέρα τις όποιες προσδοκίες για αλλαγή στην τουρκική στάση ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναφέρεται, επίσης, στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, Ακιντζί, Άιντε και Κοτζιά.

«Ο Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Ζητά εδάφη ο Ερντογάν!», γράφει ότι με εδαφικά ανταλλάγματα συνδέει την επιστροφή κατεχόμενων περιοχών ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο Αναστασιάδης ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της Γενεύης θεωρεί δικαίωση των στόχων που έθεσε από την 1η Δεκεμβρίου: να καταθέσει χάρτη η τ/κ πλευρά και να μπει στη συζήτηση για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων η Τουρκία.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο στο κύριο της θέμα «Εντατική δουλειά μέχρι την Τετάρτη» και γράφει ότι αρχίζει δουλειά η ομάδα εργασίας για την ασφάλεια, η οποία θα εξετάσει ερωτήματα και ανησυχίες.
Στο ίδιο θέμα γράφει ότι θα συνεχιστούν και οι διαπραγματεύσεις με στόχο την περαιτέρω πρόοδο στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Χωρίς προκαταλήψεις» για την ασφάλεια», αναφέρεται στις δηλώσεις Ακιντζί από τη Γενεύη ότι δεν υπάρχουν προκαταλήψεις στις διαπραγματεύσεις για την ασφάλεια, αλλά μια προτεινόμενη λύση χωρίς εκ περιτροπής προεδρία δεν θα φτάσει σε δημοψήφισμα.

Άλλα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αφορούν τις αναδιαρθρώσεις δανείων στις τράπεζες, καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, την πληρότητα των φραγμάτων και τις προαγωγές στην Αστυνομία.

crashonline

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *