ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Τέλος οι μάσκες σε σχολεία και πανεπιστήμια, η μοναδική περίπτωση που είναι υποχρεωτική

· Κατοχικά Νέα

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών.

Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια.

Η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας κι έτσι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βάζουν με τη σειρά τους τις μάσκες… στην τσέπη από 1/6, καθώς η χρήση τους παραμένει μόνο ως σύσταση.

Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάσκες: Υποχρεωτική χρήση μόνο στις Εξετάσεις

Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022, οι εξετάσεις ξεκινούν για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ την Παρασκευή 3 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ μία μέρα νωρίτερα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις μάσκες στις εκπαιδευτικές δομές

«Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκκληση Ελλήνων γιατρών για εμβολιασμό παιδιών: Θα είναι καταστροφικό!

Ούγγροι γιατροί-ειδήμονες Γενετικής Μηχανικής: ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ από τον εμβολιασμό!Το 86% των παιδιών 12 – 15 ετών στα οποία δοκιμάστηκε είχαν παρενέργειες!

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία καταιγίδας, όχι από την κακοκαιρία AgnetaΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AGNETA: Η ΕΜΥ αναβάθμισε το δελτίο – Πού αναμένονται επικίνδυνες καταιγίδες απόψε και αύριο

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ

Ενδεικτική εικόνα κτιρίου, όχι της Πολεοδομίας ΚατερίνηςΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ «ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ» ΚΑΙ 11 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Η καταγγελία για «γρηγορόσημο» και το σύστημα των οικοδομικών αδειών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *