Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το τζαμί στον Βοτανικό – Το πρώτο από το 1830

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το πρώτο τζαμί στην Αθήνα από την απελευθέρωση του 1830. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησαν στον Βοτανικό οι εργασίες για την ανέγερση του τζαμιού.

Η έκταση παραχωρήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό στο υπουργείο Υποδομών και από εκεί στους εργολάβους, στις 4 του περασμένου Νοεμβρίου, όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες.

Σήμερα, έχουν ήδη κατεδαφιστεί δύο από τα οκτώ συνολικά εγκαταλελειμμένα κτίρια του χώρου, ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή, ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση της θεμελείωσης του κτηρίου που θα ανεγερθεί.

Το τέμενος κατασκευάζεται στην έκταση αυτή των 17 στρεμμάτων, με ορισμένες διαφοροποιήσεις από το αρχικό σχέδιο.

Το οικόπεδο θα χωριστεί με δρόμο από το υπόλοιπο που εξακολουθεί να ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και μάλιστα φιλοξενεί κάποιες δραστηριότητές του, το κτίριο θα είναι μια καινούρια εντελώς, μεταλλική κατασκευή και όχι τροποποίηση υπάρχουσας αποθήκης, ενώ τέλος θα κατεδαφιστούν όλα τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του χώρου και στην θέση τους θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου.

Το τέμενος όταν ολοκληρωθεί, θα έχει συνολική έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων.

Θα περιλαμβάνει δύο λατρευτικούς χώρους, έναν για άντρες, χωρητικότητας 300 ατόμων και έναν για γυναίκες, χωρητικότητας 50 ατόμων.

Θα έχει ακόμα βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, τουαλέτες), τα γραφεία του ιμάμη και του μουεζίνη και θα διαθέτει κρήνη, σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση.

Δίπλα ακριβώς θα βρίσκεται το βοηθητικό κτίσμα με τις μονάδες θέρμανσης, ύδρευσης και πυρόσβεσης.

tribune.gr

Loading...

3 thoughts on “Τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το τζαμί στον Βοτανικό – Το πρώτο από το 1830

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

    Ο τελικός στόχος των Νεοταξιτών είναι ο αφανισμός των Ελλήνων. Όχι γιατί απαραίτητα οι Νεοέλληνες είμαστε τόσο ατίθασοι κι απειθάρχητοι απέναντί τους, αλλά γιατί σε μία τόσο νευραλγικής γεωστρατηγικής σημασίας γωνιά του πλανήτη δεν εξυπηρετεί πλέον στα σχέδιά της Νέας Τάξης η ύπαρξη έστω και αυτού του ψευτορωμέϊκου που οι ίδιοι έστησαν το 1830. Αυτό δεν σημαίνει πως θα καταλυθεί ολοκληρωτικά το ελληνικό κράτος, απλώς θα «λιβανοποιηθεί» ή «βοσνιοποιηθεί». Δηλαδή θα είναι ένα κράτος με ανύπαρκτη εθνική κυριαρχία και γκριζαρισμένο πλαίσιο, αποτελούμενο από έναν ετερόκλητο εθνολογικά/θρησκευτικά πληθυσμό, διαλυμένο κοινωνικό ιστό, άρα έρμαιο στους σχεδιασμούς τους. Επίσης, θέλουν να τελειώνουν με τον Ελληνισμό και για συμβολικούς λόγους. Αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει η Ελλάδα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό που πρεσβεύει η Νέα Τάξη. Βέβαια πάντα χρειάζονταν το κουφάρι της αρχαίας Ελλάδας για να νομιμοποιούν την τυραννία τους. Τους αρκεί να έχουν οι ίδιοι τα κλειδιά του αρχαιοελληνικού πνεύματος, όπως φυσικά οι ίδιοι εδώ και αιώνες εσκεμμένα το (παρ)ερμηνεύουν και το (παρ)εξηγούν, καταχωνιασμένο στις βιβλιοθήκες των υπερ-προβεβλημένων πανεπιστημίων τους. Απλώς δεν χρειάζονται πια τους Γραικο-Ρωμιούς της νότιας Βαλκανικής που έτσι κι αλλιώς οι Νεοταξίτες ποτέ δεν θεώρησαν ούτε φυσικούς ούτε πνευματικούς συνεχιστές της αρχαιότητας. Και μάλιστα για το τελευταίο κατάφεραν κι έπεισαν πολλούς Γραικο-Ρωμιούς εδώ και 180 χρόνια, που το υποστηρίζουν με πάθος. Ωραία τα γράφουμε όλοι εδώ μέσα, είναι μια καλή ψυχοθεραπεία, εκτόνωση είτε όταν γυρνάς σπίτι σου πτώμα από την δουλειά, είτε ως άνεργος κάθεσαι στο δωμάτιο κάνοντας ταβανοθεραπεία. Αν και ποτέ δεν ξέρεις τι πραγματικά κρύβεται πίσω από κάθε όνομα/ψευδώνυμο, είναι μια κάποια μικρο-επιβεβαίωση πως υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω σαν κι εσένα που πιστεύουν πάνω-κάτω τα ίδια. Από κει κι ύστερα όμως… τίποτις… Παίδες το θεριό που κομματιάζει την πατρίδα και τις ζωές μας δεν θα πέσει με ωραίες αναλύσεις κι ευχολόγια. Συν Αθηνά και χείρα κίνει που λέγαν και οι αρχαίοι…

  2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο says:

    Αραγε θα το χρησιμοποιησουν το τεμενος αν μαθουν οτι εκει που επεσαν τα θεμελια του πριν ενα χρονο περιπου , ελληνες πατριωτες εσφαζαν καθε εβδομαδα δυο γουρουνια ? (εξι στο συνολο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *