in

Πώς οι Τέκτονες προετοίμασαν την Επανάσταση του 1821

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η συμβολή του τεκτονισμού στην Ελληνική Επανάσταση αρχίζει έναν αιώνα πριν την έκρηξή της.

Οι Στοές της Δύσης, διαφωτισμένες από τους Έλληνες λογίους, που μεταλαμπάδευσαν, μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης, έγιναν κέντρα αμιγούς φιλελληνισμού.

Με την άφιξη του 19ου αιώνα, το κίνημα για την απελευθέρωση της Ελλάδας απέκτησε τη μεγαλύτερη ένταση.

Ήδη ο Ρήγας Φεραίος, εμπνευσμένος από τον τεκτονισμό, είχε συστήσει στη Βιέννη μυστική εταιρία αδελφοποίησης των λαών που βρίσκονταν υπό τον οθωμανικό ζυγό, με σκοπό την αλληλοβοήθεια ενάντια στον κοινό τύραννο.

Με αυτό το σκοπό είχε ιδρυθεί στις χώρες της Αδριατικής όμοια μυστική εταιρία κατά των τυράννων, παραφυάδα του τεκτονισμού με το όνομα Buono Coudzinos.

Υπό την επίδραση του Ρήγα συστάθηκε επίσης στη Σερβία παρεμφερής εταιρία. Το 1812 ιδρύεται από τον τέκτονα Αλ. Μαυροκορδάτο στη Μόσχα η μυστική εταιρία του «Φοίνικα» και στο Παρίσι η εταιρία της «Αθηνάς» και της «Φιλαθηναϊκής Ακαδημίας».

Το 1813 αυτές τις εταιρίες διαδέχονται η «Ελληνογαλλική Εταιρία» και η «Εταιρία των Φιλομούσων», υπό την αιγίδα του τέκτονα Ιωάννη Καποδίστρια.

Κατά το έτος αυτό ο Διονύσιος Ρώμας ιδρύει στην Κέρκυρα την πρώτη «Εθνική Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος», στη δε Ζάκυνθο και Λευκάδα δύο ανεξάρτητες στοές, οι οποίες είχαν κύριο σκοπό την προετοιμασία των Ελλήνων για τον αγώνα της ανεξαρτησίας. Μετά από λίγο, περνώντας από τη Λευκάδα, ο έμπορος από την Οδησσό Εμμανουήλ Ξάνθος, μυείται στην εκεί Στοά. Λίγο αργότερα μυείται στη Στοά της Ζακύνθου ο μετέπειτα αρχιστράτηγος της ελληνικής επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Το 1811 πραγματοποιείται στο Παρίσι, μετά από υπόδειξη του Ναπολέοντα Γ’, η ίδρυση αμιγώς τεκτονικής μυστικής εταιρίας για την απελευθέρωση της Ελλάδας, υπό τον κόμη Σουαζέλ Γκουφφιέ και τους Χατζή Μόσχο και Ζαλίκη. Ο Ζαλίκης συμβολικώς ονομάσθηκε «Ξενοδόχος», το δε κατάστημά του «Ελληνόγλωσσο Ξενοδοχείο». Στην εταιρία αυτή μυήθηκαν εκτός των Ελλήνων και άπειροι φιλέλληνες τέκτονες. Κυριότερος από τους πρεσβευτές της εταιρίας αυτής ήταν ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο οποίος κατά την επιστροφή του στη Μόσχα μύησε και τον Νικόλαο Σκουφά.

Μετά την πτώση του Ναπολέοντα η εταιρία αυτή μεταφέρθηκε στη Μόσχα, τα δε μέλη της στο Παρίσι ίδρυσαν το «Φιλελληνικό των Παρισίων Κομιτάτον».

Ήδη στις παραδουνάβιες χώρες και στην ίδια τη Ρωσία ο τεκτονισμός είχε εξαπλωθεί, πολλοί δε εξέχοντες Έλληνες πολιτικοί και έμποροι, ανάμεσά τους και ο Καποδίστριας, η οικογένεια Υψηλάντη κ.α. ήταν μέλη διαφόρων στοών.

Το 1814 ο Εμμανουήλ Ξάνθος, που επέστρεψε από τη Λευκάδα στην Οδησσό, συνδέθηκε με τους Τσακάλωφ και Σκουφά και υπέδειξε την ίδρυση της «Φιλικής Εταιρίας» που οργανώθηκε με βάση τις αρχές του τεκτονισμού.

Η εταιρία αυτή συστάθηκε την 25η Οκτωβρίου 1814, οι πρώτοι δε που μυήθηκαν στους ανώτερους βαθμούς ήταν τέκτονες. Η άμεση επιτυχία της Φιλικής Εταιρίας οφείλεται σε χαρακτηριστικό γεγονός το οποίο συνέβη κατά τη λήξη του συνεδρίου της Βιέννης, όταν ο Καποδίστριας παρακάλεσε τον Μέττερνιχ να ασχοληθεί το συνέδριο με τη βελτίωση της τύχης των δύστυχων Ελλήνων. Αυτός τότε του απάντησε πως δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη ελληνικού έθνους.

«Από τη στιγμή εκείνη…», γράφει στα απομνημονεύματά του ο Νικόλαος Υψηλάντης, «…στα βλέμματα των Ελλήνων διαγραφόταν η σταθερότητα μια μεγάλης απόφασης∙ και ενώ προβληματιζόταν για να βρουν τα μέσα ώστε να εκτελέσουν αυτή τη σκέψη, η οποία τους είχε απορροφήσει ολοκληρωτικά, ενστερνίσθηκαν τα ιερά μυστήρια της αδελφότητας (του τεκτονισμού) που τους ενέπνεε την απελευθέρωσή τους».

Τέλος, η αρχηγία της Φιλικής Εταιρίας ανατέθηκε στον τέκτονα Αλέξανδρο Υψηλάντη. Η απελευθερωτική δράση των τεκτονικών Στοών των Επτανήσων, των οποίων μέλος υπήρξε και ο Διονύσιος Σολωμός, εξακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της επανάστασης και μετά από αυτήν, με την προσάρτηση των νήσων στην Ελλάδα, στην οποία πρωτοστάτησαν.

Απελευθερωτικοί αγώνες Η πρώτη «Μεγάλη Ανατολή» στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα ιδρύθηκε το 1867, το δε «Υ.Σ.» το 1872 με πρώτο αρχηγό και ιδρυτή τον Δημ. Ροδοκανάκη, ο οποίος εκλήθη γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό από την Αγγλία. Έκτοτε συνεχίζεται η εθνική εργασία του τεκτονισμού στην Ελλάδα, με ενεργή συμμετοχή σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες, της Κρήτης, Μακεδονίας, Ηπείρου, Κύπρου, κ.λ.π.

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, η προσπάθεια του ελληνικού τεκτονισμού για τη βελτίωση της τύχης των αιχμαλώτων αφ’ ενός και την αποκατάσταση των προσφύγων αφ’ ετέρου υπήρξε ζωηρή και καρποφόρα. Πραγματοποιήθηκαν απ’ ευθείας συνεννοήσεις με τις τεκτονικές δυνάμεις της Τουρκίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολλών αιχμαλώτων και απευθύνθηκε έκκληση προς όλες τις τεκτονικές δυνάμεις του κόσμου.

Ο τεκτονισμός υποκίνησε τον ζήλο των αμερικανικών οργανώσεων που είχαν καταφθάσει αποτελούμενες από διαπρεπείς τέκτονες αντιπροσώπους (Μοργκεντάου κ.λ.π.), τους δέχθηκε στις Στοές του επικαλούμενος τα τεκτονικά τους αισθήματα και με απ’ ευθείς συνεννοήσεις πέτυχε να συγκεντρώσει σημαντικά χρηματικά βοηθήματα για τους πρόσφυγες.

Πηγή: Μεγάλη Στρατιωτική και Ναυτική Εγκυκλοπαίδεια, Τόμος 6ος, Αθήνα, 1930

tribune.gr

Πώς οι Τέκτονες προετοίμασαν την Επανάσταση του 1821 - Εικόνα1
diadrastika.com

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

35 Comments

Leave a Reply
 1. Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄

  Αφόρισε την Επανάσταση; Γιατί;

  Πηγή: Από το βιβλίο Μελ. Καλαμαρά (μετέπειτα μητροπολίτου) «Είναι οι ρασοφόροι η συμφορά του έθνους;»

  http://www.apologitis.com/gr/ethnic.htm#ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

  Οι εχθροί της εκκλησίας κυριολεκτικά χαλάνε τον κόσμο φωνάζοντας, ότι ο Πατριάρχης ήταν ο χειρότερος «Τουρκόφιλος», «μισέλληνας», «προδότης του γένους» κλπ., αφού αφόρισε την Επανάσταση και ιδίως τους πρώτους ηγέτες της Αλέξανδρο Υψηλάντη και Μιχαήλ Σούτσο. Και το μεν αφοριστικό είναι αυθεντικό. Γεννάται όμως το ερώτημα: το αξιολογούν οι κατήγοροι σωστά; Και το ερώτημα γίνεται πιο σοβαρό όταν βλέπουμε τους Έλληνες, τόσες γενεές, και μάλιστα τους ίδιους τους αφορισμένους, να το αξιολογούν εντελώς διαφορετικά. Και γι’ αυτό τον τιμούν σαν την ιερότερη εθνική μορφή. Και του έστησαν ανδριάντα στο Πανεπιστήμιο.

  Ποιος το αξιολογεί σωστά;

  Απάντηση πρέπει να δώσει όχι η ιδεολογία, αλλά τα ιστορικά δεδομένα.

  Ας τα δούμε λοιπόν ένα-ένα, για να βγάλουμε στο τέλος ένα συμπέρασμα πιο καθαρό:
  Α/Α

  ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
  1.

  Λίγα χρόνια πριν από το 1821 είχε συσταθεί με πρωτοβουλία του Τσάρου Αλεξάνδρου Παύλοβιτς η περίφημη Ιερή Συμμαχία, που στόχο είχε την πρόληψη και καταστολή κάθε επανάστασης. Μετείχαν: Ρωσία, Αυστρία, Αγγλία, Γαλλία, κλπ. Κόκκινο πανί για την Ιερή Συμμαχία ήταν οι ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης.

  Κάθε επανάσταση, ακόμη και η πιο καλά οργανωμένη, κινδύνευε να αποτύχει λόγω εχθρότητας των τότε μεγάλων δυνάμεων.
  2.

  Η Ελληνική Επανάσταση ευθύς εξ αρχής στιγματίστηκε, διότι φαινόταν έντονη η επίδραση των αρχών της Γαλλικής Επαναστάσεως. Και το κίνημα του Ρήγα, και η οργάνωση της Φιλικής Εταιρείας και ο τρόπος διακυβέρνησης του Μοριά, έκαναν ακόμη και σε τυφλό φανερή την γαλλική επίδραση.

  Η Ελληνική Επανάσταση ήταν βέβαιο, ότι εκτός από την οργή του Σουλτάνου θα αντιμετώπιζε και την μήνη των τότε υπερδυνάμεων.
  3.

  Η Επανάσταση του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Βλαχία εξόργισε τον Σουλτάνο σε αφάνταστο βαθμό, διότι

  α) ο αρχηγός της ήταν πρίγκιπας της Ρωσίας.

  β) ο ηγεμών της Βλαχίας Μιχαήλ Σούτσος ήταν Φαναριώτης,

  γ) συνθήκη απαγόρευε στον Σουλτάνο να παρεμβαίνει στις παραδουνάβιες ηγεμονίες χωρίς άδεια του Τσάρου.

  Ο θυμός του Σουλτάνου δεν ήταν καλό πράγμα. Οι Τούρκοι μέχρι και σήμερα αλλού πονούν και αλλού χτυπούν (βλέπε Κύπρος-Κωνσταντινούπολις).
  4.

  Πρώτα απ’ όλα ο Σουλτάνος ξέσπασε στους Ρωμιούς της Πόλης. Τα γεγονότα του 1956 ωχριούν μπροστά στις θηριωδίες που υπέμειναν οι Έλληνες της Πόλης του 1821. Έπειτα ο Σουλτάνος ζήτησε εξηγήσεις από τον Μιλέτ-μπασή. δηλ. εθνάρχη των Ρωμιών, Γρηγόριο Ε΄ και τον Τσάρο της Ρωσίας Αλέξανδρο Α΄ Παύλοβιτς. Ο μεν Γρηγόριος προσπάθησε να τον καλμάρει με ψέματα: ότι τάχα δεν ήξερε τίποτε (ενώ τα ήξερε όλα, όπως μας λένε όλοι οι σύγχρονοί του ιστορικοί, άσχετα αν ο ίδιος δεν ήταν σύμφωνος). Ο δε Τσάρος έσπευσε να δώσει τις εξής πληροφορίες στον «εν τυραννία αδελφό» του Σουλτάνο:

  α) Ο πρίγκιπας Αλ. Υψηλάντης επαύθη απ’ όλα του τα εν Ρωσία καθήκοντά του και απεκηρύχθη.

  β) Ο Τσάρος δεν είχε καμία ανάμειξη.

  γ) Ο Σουλτάνος αφήνεται απόλυτα ελεύθερος να αντιδράσει όπως ξέρει και να συγυρίσει τους στασιαστές. (Το έγγραφο του Τσάρου μας το διέσωσε πλήρες ο Σπ. Τρικούπης στον Α΄ Τόμο της Ιστορίας της Ελλην. Επαναστάσεως)

  Άρα οι Έλληνες έπρεπε να αντιμετωπίσουν μόνοι τους, αβοήθητοι, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είναι αστείο να πιστεύει κανείς, ότι μπορούσαν οι Ρωμιοί να νικήσουν τότε την Οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτό το έδειξε περίλαμπρα, δυστυχώς, η εκστρατεία του Ιμπραήμ Πασά στην Πελοπόννησο, που διέλυσε σαν ιστούς αράχνης όλες τις αμυντικές γραμμές των Ελλήνων. Και αλίμονο αν δεν επενέβαιναν οι ξένοι!
  5.

  Η ιστορία μας μιλάει για την οξύτητα, με την οποία ο Σουλτάν Μαχμούτ Β΄ αντέδρασε στην Επανάσταση.

  α) Έπαυσε δύο μεγάλους Βεζίρηδες σε διάστημα ολίγων ημερών με μόνο αιτιολογικό την επιεική τους στάση έναντι των Ρωμιών. Το γεγονός είναι πολύ ενδεικτικό.

  β) Κάλεσε τον Σεϊχουλισλάμη, δηλ. τον υπέρτατο θρησκευτικό αρχηγό όλου του Ισλάμ, και τον διέταξε να εκδώσει φετβά, δηλ. διακήρυξη, με την οποία να καλεί τους Μουσουλμάνους να εξαφανίσουν κάθε ίχνος χριστιανών από την Αυτοκρατορία ολόκληρη, που έτσι θα γινόταν αμιγώς ισλαμική. Ο Σεϊχουλισλάμης όμως ήταν άνθρωπος δίκαιος και εύσπλαχνος. Και γι’ αυτό ζήτησε διορία να το σκεφτεί. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος το πληροφορήθηκε. Και συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Πολύκαρπο, που προς τιμήν του βλέπουμε την υπογραφή του σε όλα τα αφοριστικά εκείνα, τους μεγάλους δραγουμάνους Κωνσταντίνο και Νικόλαο Μουρούζηδες, και τον αυθέντη Καλλιμάχη, επισκέφτηκε τον Σεϊχουλισλάμη. Και τον έπεισε να αρνηθεί να εκδώσει τον φετβά, αναλαμβάνοντας και αυτός κάποια υποχρέωση έναντι του εύσπλαχνου και φιλανθρώπου εκείνου μουσουλμάνου, που πίστευε με όλη του την καρδιά, ότι – όπως γράφει το Κοράνι- «μια ώρα δικαιοσύνης είναι πολυτιμότερη ενώπιον του Θεού από εξήντα χρόνια προσευχής». Ο Σεϊχουλισλάμης αρνήθηκε να εκδώσει τον φετβά. Και ο σουλτάνος έγινε θηρίο εναντίον του: τον καθαίρεσε και τον κρέμασε.

  Πόσος φόβος έπρεπε να ρίχνει την καταθλιπτική του σκιά στην Κωνσταντινούπολη, όταν ο Σουλτάνος έπαυε λόγω ευνοίας τους προς τους Ρωμιούς δύο πρωθυπουργούς του και κρεμούσε έναν Σεϊχουλισλάμη;

  6.

  Ταυτόχρονα άρχισαν οι κατ’ εντολή του Σουλτάνου εκτελέσεις των επιφανών Ρωμιών με έναρξη από τους Μουρούζηδες και Μητροπολίτες, που εθεωρούντο σαν τα πιο απαραβίαστα πρόσωπα.
  7.

  Διορίστηκε άλλος Σεϊχουλισλάμης, ο Φεΐζ. Αυτός εξέδωσε χωρίς πολλούς δισταγμούς και συζητήσεις τον φετβά που όριζε ότι ιερό χρέος των μουσουλμάνων ήταν να μη μείνει στην οθωμανική αυτοκρατορία ζωντανός ούτε ένας Χριστιανός.
  8.

  Οι Δυτικοί ήταν και πάλι με τους Τούρκους.
  9.

  Η επανάσταση έφτασε στο «αμήν» τόσο, ώστε ο ατρόμητος Γέρος του Μοριά «εμβήκεν εις την Εκκλησίαν, έκαμε τον σταυρόν του, έμεινε πολλήν ώραν σύννους και ασπασθείς την εικόνα της Θεοτόκου είπε: «Παναγία μου, βοήθησε τους Χριστιανούς. Τους επήραμε στο λαιμό μας» (Σπ. Τρικούπη, Ιστορία της Ελλην. Επαναστάσεως, τόμος Α΄, σελ.206).
  10.

  Η εκστρατεία του Ιμπραήμ διέλυσε σαν ιστό αράχνης τους Έλληνες. Και γέμισε την Πελοπόννησο θρήνους, αίματα, ερείπια και συμφορές.

  ΣΥΝΕΠΩΣ Ο «ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ»

  Για να τα προδεί κανείς αυτά δεν χρειαζόταν να έχει μυαλό πιο πολύ από το μέτριο. Γι’ αυτό και ο Γρηγόριος τάχθηκε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα εναντίον της Επαναστάσεως για να σωθεί η Ρωμιοσύνη από την ολοκληρωτική εξόντωση. Και ενεργώντας φαναριώτικα έριξε στάχτη στα μάτια του Σουλτάνου: αφοριστικά κατά της επανάστασης. Τα έγραψε και για τους Έλληνες, να ησυχάσουν. Και κυρίως για τον Σουλτάνο να τα διαβάσει και να καλμάρει. Και κάλμαρε με πολύ λίγες -σχετικά- σφαγές στην Πόλη.

  Οι Πατριάρχες Θεόληπτος και Ιερεμίας Α΄ έκαναν για την σωτηρία του Γένους μας ψεύτικους όρκους. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος έβγαζε ψεύτικα αφοριστικά -στάχτη στα μάτια του Σουλτάνου- για τον ίδιο λόγο. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Υψηλάντης παρότι ήταν ευσεβέστατος δεν τα έλαβε καθόλου υπ’ όψιν του. Δεν ταράχτηκε. Ούτε κάκιωσε εναντίων του Πατριάρχη. Τον συμπόνεσε. Ορίστε τι έγραφε στους Σουλιώτες: «Ο Πατριάρχης βιαζόμενος υπό της Πόρτας σάς στέλνει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρταν. Εσείς όμως να τα θεωρείτε αυτά ως άκυρα, καθότι γίνονται με βίαν και δυναστείαν και άνευ της θελήσεως του Πατριάρχου». Αλλά και αργότερα, όταν το στράτευμά του είχε πλέον διαλυθεί, ο Αλ. Υψηλάντης όχι μόνο δεν απέδωσε την καταστροφή του στον αφορισμό αλλά με ημερήσιά του διαταγή 8.6.21 απεκύρηξε τους στρατιώτες του, που δεν επέμειναν στον αγώνα, να εκδικηθούν «το ιερόν αίμα των κατασφαγέντων απανθρώπως κορυφαίων «υπουργών» της θρησκείας: πατριαρχών (Γρηγορίου Ε΄ και Κυρίλλου ΣΤ΄), αρχιερέων και μυρίων άλλων αθώων αδελφών» (Σπ. Τρικούπη, Ιστορία της Ελλην. Επαναστάσεως, τόμος Α΄, σελ.128).

  Στην Ιστορία του Τρικούπη (Τομ. Α΄) όποιος θέλει μπορεί να δει:

  Α) Το πλήρες κείμενο των αφοριστικών, όπου ο Πατριάρχης αναφέρει ξεκάθαρα, ότι ο πρέσβης της Ρωσίας του απέκλεισε ρητά κάθε ενίσχυση προς τους επαναστάτες.

  Β) Το κείμενο του διατάγματος του Τσάρου, που καταδίκαζε την Επανάσταση και άφηνε τον Σουλτάνο ελεύθερο να σφάξει τους Ρωμιούς.

  Γ) Το διάταγμα του Σουλτάνου, με το οποίο επαύθη ο τρίτος κατά σειρά μέγας Βεζύρης Μπεντερλή Αλήπασας, «επειδή ηθέλησε να φεισθή της ζωής των Ελλήνων», και διορίστηκε ο Σαλήχπασας. Γιατί επαύθη ο Αλήπασας; «Επειδή ετόλμησε να εναντιωθεί εις την τιμωρίαν του αξιοκαταφρόνητου τούτου Έθνους (των Ρωμιών)»!

  Και μετά, σου λένε έκανε άσχημα ο Πατριάρχης που κοπάνησε μερικές κατάρες στον αέρα και έβαλε τον Σουλτάνο να κυνηγάει μόνο τους «ενόχους» (άντε πιάσε τους αν μπορείς!) Και αντί να του στήσουν και άλλο ένα άγαλμα, στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτου αυτή τη φορά, ζητούν να φύγει το άγαλμα του από τον χώρο του Πανεπιστημίου! Ανεύθυνοι και ακαταλόγιστοι.

  Γιατί;

  Επειδή είχε την ατυχία να είναι Πατριάρχης. Και τι; Πατριάρχες θα έχουμε για πρότυπα; Αστείο πράγμα! Έξω λοιπόν!
  13.

  Στον Πατριάρχη Γρηγόριο ο πρέσβης της Ρωσίας και οι Φαναριώτες που έβλεπαν για πού βάδιζαν τα πράγματα πρότειναν να τον φυγαδεύσουν, ή στη Ρωσία ή στην Πελοπόννησο για να τεθεί επικεφαλής της επαναστάσεως. Ο Γρηγόριος όμως δεν λύγισε να δεχτεί λύσεις που θα σήμαιναν την αρχή της σφαγής των Ελλήνων. Εμείς θα μείνουμε εδώ και θα σφαγούμε, τόνισε στους άλλους αρχιερείς του Θρόνου. Αλλά τα Χριστιανικά Έθνη θα εκδικηθούν τον θάνατό μας και θα ελευθερώσουν το Γένος μας. Ο θάνατός μας θα είναι η σωτηρία.

  Ίσως για τους κατηγόρους της Εκκλησίας και ο εκούσιος θάνατος να είναι δειλία και προδοσία. Οι κατήγοροι αυτοί θα χαιρόντουσαν αν ο Γρηγόριος αντί να αφορίσει τον Υψηλάντη, είχε κατακεραυνώσει τον Σουλτάνο. Τότε θα ήταν «ήρωας». Μαζί του θα ήταν «ήρωες» και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ρωμιοί, που θα σφάζονταν σαν αρνιά εξ αιτίας της… ηρωικής παρρησίας του. Θα ήταν ήρωας τότε. Ο Θεός όμως δεν θα του συγχωρούσε ποτέ τη σφαγή των αθώων. Και οι φιλογενείς θα τον καταριόντουσαν, σαν αίτιο του ολέθρου της σκλάβας Ρωμιοσύνης, που έπρεπε να την περιφρουρεί, έως αν παρέλθη η οργή του Κυρίου. Γι’ αυτό οι Ρωμιοί αξιολόγησαν πολύ διαφορετικά την ενέργειά του.

  α) Οι αφορισμένοι Ρωμιοί επαναστάτες δεν έβγαλαν το συμπέρασμα των πολεμίων του Γρηγορίου. Όχι μόνο δεν τον μίσησαν αλλά τον ανακήρυξαν μέγιστο συμπολεμιστή τους! Για τον αφορισμό έλεγαν: Το στόμα καταριόταν. Η καρδία ευλογούσε. Οι αφορισμοί εγράφησαν με βία και δυναστεία.

  β) Ο αφορισμένος Αλέξανδρος Υψηλάντης έγραφε στους Σουλιώτες: «Ο Πατριάρχης βιαζόμενος υπό της Πόρτας σάς στέλνει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρταν. Εσείς όμως να τα θεωρείται αυτά ως άκυρα, καθότι γίνονται με βίαν και δυναστείαν και άνευ της θελήσεως του Πατριάρχου»

  γ) O Γάλλος BRUNET λέει ότι «όφειλε» να το κάνει.

  δ) Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη το 1821 Μιχαήλ Στρόγονωφ δήλωσε, ότι η Υψηλή Πύλη του είπε πως «είχε το δικαίωμα και την δύναμιν να εξολοθρεύση άπαν το Ελληνικόν έθνος, αλλά αντί τούτου, μακροθύμως φερόμενη διέταξε τον Πατριάρχην να καταπνίξη την επανάστασιν δι’ αφορισμού» (Μ.Ε.Ε. τομ. Η΄ σελ.725) Το ίδιο αναφέρει και ο Ζαχ. Μαθάς στο βιβλίο του «Κατάλογος ιστορικός» με την επεξήγηση ότι του υποδείχτηκε και το περιεχόμενο του αφοριστικού.

  Οι κατήγοροί του τον βγάζουν «προδότη και τουρκόφιλο»!

  Ποιος κρίνει αντικειμενικά;
  14.

  Αγαπητή Ιώ, και εσύ και η Διώνη αλλά και εγώ, απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά που μας παρέχει η κοινωνία μας. Ζούμε με όλη μας την ησυχία. Ούτε ευθύνη έχουμε, ούτε αγωνία, φυσικά, για την καταταλαιπωρημένη Ρωμιοσύνη.

  Ο Πατριάρχης Γρηγόριος καθόταν στα κάρβουνα. Η οργή του Σουλτάνου ήταν μια τρομερή πραγματικότητα. Οι σφαγές, που άρχιζαν από την κορυφή και έφθαναν στην βάση, ήταν μια άλλη φρικαλέα πραγματικότητα. Η απειλή της σφαγής των Χριστιανών μια τρίτη, απαίσια ακόμη και σαν πιθανότητα μία τοις χιλίοις! Η ευθύνη για ό,τι γινόταν ΤΟΝ ΒΑΡΥΝΕ σε απόλυτο βαθμό, αφού ήταν Μιλετ-μπασής (εθνάρχης), ανεγνωρισμένος και υπεύθυνος έναντι του Σουλτάνου.

  Τι θα έπρεπε να έκανε; «Ώφειλε», λέγει ο BRUNET που ίσως ποτέ του δεν χώνεψε Ρωμιό. Ασυγκίνητοι όμως μένουν οι «Ρωμιοί» κατήγοροί του συνεπαρμένοι από μία «ιδανική» θεώρηση των πραγμάτων. Έκανε κακό στην επανάσταση, λένε. Έτσι… πάει, καταστραφήκαμε, ενώ μπορούσαμε να είχαμε σωθεί.

  Κρίμα που δεν ζούσαν τότε. Θα τους είχε ο πατριάρχης «συμβούλους» επί θεμάτων παιδείας και εθνικής πολιτικής. Και δεν θα γινόταν τίποτε στραβό. Και το έθνος θα είχε μεγαλουργήσει. Θα είχε πιο πολλούς ήρωες. Ίσως όμως δεν θα είχαν οι ήρωες αυτοί Ρωμιούς υμνητές, αλλά μόνο Φράγκους. Ίσως να μην υπήρχαν πια στον κόσμο Ρωμιοί.
  15.

  Τι όμως προσπάθησε ο άγιος ιερομάρτυς Γρηγόριος Ε΄ να πετύχει με τον αφορισμό αυτό;

  Πολλά πράγματα. Και συγκεκριμένα:

  α) Να κατευνάσει το Σουλτάνο. Να του ρίξει στάχτη στα μάτια, όπως και τόσες άλλες φορές. Γι’ αυτό ο Πατριάρχης μας μιλάει 1) για κάποια τερατώδη αχαριστία προς την ευεργετική προστασία, που οι Έλληνες απόλαυαν εκ μέρους των Οθωμανών, 2) για το βασίλειο Κράτος του Σουλτάνου, και 3) για τη μομφή που η επανάσταση προκαλούσε εις βάρος της ομόδοξου Ρωσίας (τα λόγια αυτά είχαν θέση μόνο εφ’ όσον λεγόντουσαν για τον Σουλτάνο. Δεν είχαν πέραση για κανέναν άλλο).

  β) Να καλμάρει τους Έλληνες, που τους έβλεπε με τα μάτια της ψυχρής λογικής, να βαδίζουν σ’ ένα βέβαιο χαμό. Γι’ αυτό μιλάει με χρώματα πολύ ζωηρά για τον κίνδυνο αφανισμού του γένους κα χαρακτηρίζει τους επαναστάτες ΜΙΣΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.

  γ) Να πείσει τους αρχιερείς να κινηθούν με ευθύνη, να ξαναφέρουν τους Ρωμιούς στην υποταγή, αφού, όπως γράφει στα αφοριστικά του. 1) Το Ρωσικό κράτος ουδεμία είδηση ή συμμετοχή έχει. 2) Ο Τσάρος αποτροπιάζεται του πράγματος την βδελυρίαν. 3) Ο Τσάρος άφηνε ελεύθερο τον Σουλτάνο να κάνει ό,τι καταλάβαινε. 4) Οι ίδιοι οι αρχιερείς ήταν οι μόνοι υπεύθυνοι για την τύχη του λαού. Γι’ αυτό και τους τονίζει την τρομερά μεγάλη ευθύνη τους με τα λόγια: «εκ χειρός σου ζητηθήσεται το αίμα» των αθώων Ρωμιών, για τους οποίους ο Πατριάρχης πονούσε πολύ, αν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους σφάζονταν από τους Οθωμανούς.
  16.

  Θα πουν μερικοί. Δεν έπρεπε να λυγίσει! Δεν έπρεπε να αφορίσει!

  Όμως τους πρόλαβαν άλλοι! Ο μητροπολήτης Δερκών Γρηγόριος πρότεινε παραπείθοντας τον Σουλτάνο να πάει ο Πατριάρχης στην Πελοπόννησο να τεθεί επί κεφαλής τους Επαναστάσεως!

  Ο Γρηγόριος απάντησε. Και εγώ σαν κεφαλή του Έθνους και εσείς σαν Σύνοδος οφείλουμε να μείνουμε εδώ κι να αποθάνωμε για την κοινή σωτηρία. Ο θάνατός μας θα δώσει δικαίωμα στην Χριστιανοσύνη να υπερασπιστεί το έθνος μας. Αν πάμε να ενθαρρύνουμε την Επανάσταση θα δώσουμε το δικαίωμα στον Σουλτάνο να εξολοθρεύσει όλο το έθνος μας όπως ήδη απεφάσισε. (Βλέπε Σπηλιάδου, Απομνημονεύματα της Ελληνικής Επαναστάσεως παρά Αγγελοπούλου, Τα κατά Πατριάρχην Γρηγόριον Ε΄, σελ. 169)

  Ο θάνατος του Γρηγορίου ήταν εκούσιος. Σαν του Κυρίου. Και υπέρ το λαού

  Ελάτε τώρα και πείτε από πού συμπεραίνετε ότι ήταν «μισέλληνας και προδότης»;
  17.

  Και επειδή πολλοί διερωτούνται, πώς και το Πατριαρχείο δεν θυμήθηκε να άρει τον αφορισμό του Υψηλάντη, ενώ ήρε το ανάθεμα του 1054 (κατά του Πάπα), ας μάθουμε επί τέλους ότι ο αφορισμός αυτός ήρθη την Μεγάλη Δευτέρα του 1821 σε μυστική τελετή στο Πατριαρχείο. Γι’ αυτό μέχρι τώρα δεν απασχόλησε κανένα. Το θέμα είναι ιστορικά λυμένο.

  Επειδή μάλιστα ορισμένοι θέλουν να λένε ότι οι Ορθόδοξοι αποτελούν έναν Εβραϊκό δούρειο ίππο για την αλλοίωση της ελληνικότητάς, ας δει κανείς την συμμετοχή των Εβραιών εις τον διασυρμό του Πατριάρχη Ε΄ όπως αναφέρεται από τις ειδικές ιστορικές μονογραφίες του Τάκη Κανδηλώρου, του Α. Παπαδόπουλου και άλλων: Πριν το απαγχονισμό «Συν αυτοίς (των Τούρκων) δ’ εμυκτήριζον το θύμα και πλείστοι εβραίοι, οίτινες, ενώ άλλοτε προς εμπαιγμόν του Χριστιανικού Πάσχα εφόρουν τα ρυπαρώτερα και ειδεχθέστερα ενδύματα, ήδη προσήλθον ως εν πανηγύρει μετ’ αδαμάντων και λαχουρίων…»… μετά τον απαγχονισμό «Ουδενός υστερούντες και οι εβραίοι της συνοικίας Μπαλατά, ρακένδυτοι και επίσημοι, πανοικεί συνωστίζονται, ίνα διατόροις κραυγαίς και φύάροις λοιδωρίαις εκδηλώσωσι το προς τον Πατριάρχην φυλετικόν των μίσος». «Επέπρωτο δε ίνα αφεθή εις τους Εβραίους η βδελυρωτέρα σελίς του μαρτυρίου. Η Πύλη προθύμως παρεχώρησε το σκήνωμα εις εικοσάδα μαινομένων Εβραίων …» «οι δε Εβραίοι δέσαντες τους πόδας του λειψάνου έσυραν αυτό εις τας οδούς, υβρίζοντες και πτύοντες τον νεκρόν» «Η Πύλη εκτός του απαγχονισμού ήθελε να σπιλώση το σκήνωμα του Πατριάρχου, προς αποφυγήν όμως διαμαρτυριών της ομοδόξου Ρωσίας, πρόθυμα παρεχώρησε τούτο εις τους Εβραίους»

  • ΜΕΓΑΛΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΤΑΝ ΒΕΖΥΡΗΣ ΕΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΙΕΣΤΗΚΕ ΝΑ ΒΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝΑΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΙΣΕ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 21 ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΕΔΩΣΗ ΚΙ ΑΛΛΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΝΙΣΜΟ ΔΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΝΕΝΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

   • lykaonas ……ΟΚ….το θυμαμαι…..Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ….Στην ελληνική μυθολογία, ο Λυκάων ήταν ο πρώτος μυθικός βασιλιάς της Αρκαδίας. Προσέβαλε τον Δία, όταν του σέρβιρε ανθρώπινη σάρκα και σαν τιμωρία εκείνος τον μεταμόρφωσε σε λύκο.

    Πατέρας του Λυκάονα ήταν ο Πελασγός, ο μυθικός πρόγονος όλων των Πελασγών, δηλαδή των πρώτων κατοίκων της Ελλάδας. Για το όνομα της μητέρας του υπάρχουν διάφορες εκδοχές όπως η Μελιβοία ή η νύμφη Κυλλήνη, πάντως σχετίζεται με θεότητα νερού. Έτσι ο Λυκάων ήταν παιδί της γης και του νερού. Ίδρυσε την Λυκόσουρα, η οποία αναφέρεται ως η «πρώτη πόλη που είδε ο ήλιος». Τα Λύκαια ήταν αγώνες που γίνονταν στο Λυκαίον όρος και λέγεται ότι ήταν οι αρχαιότεροι τέτοιου είδους στην Ελλάδα. Οι Αρκάδες και οι πρόγονοί τους οι Πελασγοί πιστεύεται ότι προϋπήρχαν της Σελήνης και ζούσαν πριν από την ανάπτυξη της γεωργίας.

    Κάποια φορά ο Λυκάονας φιλοξένησε τον Δία σε δείπνο και, είτε ο ίδιος είτε κάποιος από τους 50 γιους του σέρβιρε στο Δία από τη σάρκα ενός αγοριού. Λέγεται ότι με αυτόν τον τρόπο ήθελε να διαπιστώσει αν ο Δίας ήταν όντως θεός και έτσι θα μπορούσε να ξεχωρίσει το ανθρώπινο από το κρέας ενός ζώου. Ο Δίας αποτροπιασμένος από το κανιβαλιστικό γεύμα, κλώτσησε το τραπέζι και έριξε κεραυνό στο σπίτι, σκοτώνοντας και τους 50 γιους του Λυκάονα. Τον Λυκάονα τον μεταμόρφωσε σε λύκο. Σε κάποια άλλη εκδοχή του μύθου ο Λυκάονας προκάλεσε το Δία να καταστρέψει ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή μέσα σε τεράστια πλημμύρα από την οποία επιβίωσαν μόνο ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα.

    Το αγόρι που χρησιμοποίησε ο Λυκάονας στο γεύμα ήταν είτε ένα άστεγο παιδί είτε ο γιος του Λυκάονα, ο Νύκτιμος. Σε κάποια άλλη εκδοχή του μύθου ήταν ο εγγονός του Λυκάονα ο Αρκάς, τον οποίο ο Δίας ξαναέφερε στη ζωή, ώστε να γίνει με τη σειρά του ο πρόγονος όλου του αρκαδικού λαού, ο οποίος και πήρε το όνομά του. Ο Αρκάς ήταν γιος της κόρης του Λυκάονα της Καλλιστώς. Η Καλλιστώ είχε μεταμορφωθεί σε αρκούδα από την Άρτεμη επειδή ο Δίας την είχε ερωτευτεί. Κάποιοι λένε ότι ο Λυκάονας με την πράξη του προσπάθησε να εκδικηθεί τον Δία

    Μαγικό καταφύγιο
    Το Λυκαίον όρος ήταν ανέκαθεν ένα μέρος μαγείας και μεταμόρφωσης. Ιστορικοί πιστεύουν ότι το όρος αποτελούσε την τοποθεσία ενός άβατου. Όσοι έμπαιναν στο άβατο ήταν καταδικασμένοι να πεθάνουν μέσα σε έναν χρόνο. Οι άνθρωποι ή τα ζώα εκεί είχαν ασυλία από οποιαδήποτε καταδίωξη. Επίσης δεν είχαν πλέον σκιά, αφού πλέον ήταν κοντά στο θάνατο και λογίζονταν ως νεκροί. Λέγεται ότι εκείνο το σημείο του Λυκαίου όρους, ήταν που ο Δίας είχε ρίξει τον κεραυνό που σκότωσε τους γιους του Λυκάονα, κάνοντας έτσι την περιοχή ιερή.
    Σύμφωνα με μια άλλη ιστορία για το Λυκαίον όρος, κάθε χρόνο ένας νεαρός άνδρας επιλέγεται να πάει στην όχθη μιας λίμνης δίπλα σε μια βελανιδιά όπου θα έβγαζε τα ρούχα του. Εκεί θα κολυμπούσε ως την απέναντι όχθη της λίμνης, όπου θα έβγαινε μεταμορφωμένος σε λύκο και θα παρέμενε σε αυτή τη μορφή για οκτώ χρόνια. Μόνο αν κατάφερνε να συγκρατηθεί από το να φάει ανθρώπινη σάρκα γι’ αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσε να ξαναμεταμορφωθεί σε άνθρωπο. Ο Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος Παυσανίας (143-176 μ.Χ.) ισχυρίστηκε ότι είχε δει στην Ολυμπία το άγαλμα ενός Ολυμπιονίκη που είχε επιβιώσει μια τέτοια δοκιμασία στο Λυκαίο όρος.

    • ΤΟΥΜΠΟΥ ΤΟΥΜΠΟΥΖΑ ΜΕΓΑΛΕ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΘΟΥΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΡΙΝΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΟΧΙ ΓΙΑΝΑ ΣΕ ΒΚΗΘΗΣΩ ΛΥΚΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

   • lykaonas…..ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ;;;;….

    Ως έναν ακόμη κρίκο σε μια σειρά άρθρων που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε βήμα-βήμα στην τελική μας απάντησή στο εθνοκεντρικό ντοκιμαντέρ Black μπεεε και στις ιδεολογικές εμμονές του Θόδωρου Μαραγκού, προσφέρουμε μια συλλογή αποτρόπαιων πρακτικών, που δείχνουν ότι τέτοιοι άνθρωποι, καλλωπίζουν αφόρητα κάθε τι με το οποίο ταιριάζουν οι ιδεοληψίες τους, ενώ άνετα αποκρύπτουν κάθε τι που εναντιώνεται στα ιδεολογικά τους προτάγματα.

    Οι πάμπολλες περιπτώσεις ανθρωποθυσιών στην αρχαία παγανιστική Ελλάδα, δείχνουν ότι η χώρα μας υπήρξε έρμαιο δεισιδαιμονίας και ανορθολογισμού, κύρια χαρακτηριστικά της νοοτροπίας ενός άβουλου «προβάτου», θύμα της ηθικής κατάπτωσης στην οποία οδηγούσαν οι αιγυπτιακής προέλευσης θεοί της Αρχαίας Ελλάδας.

    Ως επιπλέον βοηθήματα, μπορεί ο αναγνώστης να βρει και άλλα παραδείγματα ανθρωποθυσιαστικού κανιβαλισμού στην αρχαία ελληνική ειδωλολατρική θρησκεία, στα εξής άρθρα:

    1. Ο μέγας ρήτορας Λιβάνιος, οπαδός των ανθρωποθυσιών

    2. Γκρέμισμα ναών λόγω απέχθειας στις πρακτικές κανιβαλισμού

    3. Ονομάζουν «Ελληνισμό» την πρωτόγονη ειδωλολατρία της Συρίας

    4. Η πνευματική μιζέρια της ειδωλολατρίας

    Ανθρωποθυσία #1

    – Ο Παυσανίας, Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος, συγγραφέας του έργου «Ελλάδος Περιήγησις», άκμασε γύρω στο 160 μ.Χ. και γράφει για τις ανθρωποθυσίες στην Αρκαδία:

    «Επί τούτου του βωμού τω Λνκαίω Διί θύουσιν εν απορρήτω· πολυπραγμονήσαι δε ου μοι τα ες την θυσίαν ηδύ ην, εχέτω δε ως έχει και ως έσχεν εξ αρχής»[1].

    Δηλ.

    «Σ’ αυτόν τον βωμό προσφέρουν μυστική θυσία στον Λύκαιο Δία. Δεν είχα όμως καμία διάθεση να ερευνήσω σχετικά μ’ αυτή τη θυσία. Ας μείνει όπως είναι και όπως ήταν από την αρχή»[2].

    Προσέχουμε ότι ο Παυσανίας γράφει στον 2ο μ.Χ. αιώνα και μαρτυρά ότι κάποια θυσία λαμβάνει χώρα, όπως ακριβώς και στην αρχαιότητα. Ποια ήταν όμως η θυσία αυτή που ο Παυσανίας μας λέει «ας μείνει όπως είναι και όπως ήταν από την αρχή»; Μα φυσικά, ήταν η θυσία του Λυκάονα:

    «Λυκάων δε επί τον βωμόν του Λυκαίου Διός βρέφος ήνεγκεν ανθρώπου και έθυσε το βρέφος και έσπεισεν επί του βωμού το αίμα»[3].

    Που σημαίνει:

    «Ο Λυκάονας όμως έφερε στον βωμό του Λυκαίου Δία βρέφος, το θυσίασε και έρανε τον βωμό με αίμα»[4].

    Ανθρωποθυσία #2

    Ο Μίνωας συγκέντρωσε στόλο για να επιτεθεί στην Αθήνα. Ο πόλεμος όμως κρατούσε πολύ και ο Μίνωας παρακάλεσε τον Δία να εκδικηθεί τους Αθηναίους· πείνα και πανούκλα έπεσαν στην πόλη. Οι Αθηναίοι θυσίασαν πολλές παρθένες για να γλυτώσουν από τα δεινά, όμως χωρίς αποτέλεσμα και τότε ρώτησαν το μαντείο τι να κάνουν. Το μαντείο απάντησε πως για να σταματήσει αυτή η μάστιγα, οι Αθηναίοι έπρεπε να δώσουν στον Μίνωα αυτό που τους ζητούσε, δηλ. να του δίνουν κάθε χρόνο φόρο επτά νέους και επτά νέες οι οποίοι θα δίνονταν τροφή στον τερατόμορφο Μινώταυρο[5].

    Ανθρωποθυσία #3

    Ο Αχιλλέας συνεχίζει την πορεία του προς την Τροία. Αιχμαλωτίζει νεαρούς Τρώες, που τους προορίζει για θυσία επάνω στον τάφο του Πάτροκλου[6].

    Ανθρωποθυσία #4

    Μια φωνή βγήκε από τον τάφο του Αχιλλέα και ζήτησε να θυσιαστεί η Πολυξένη στη μνήμη του ήρωα[7].

    Ανθρωποθυσία #5

    Κατά τη διάρκεια ενός πολέμου μεταξύ Αθηναίων και Ελευσινίων, ο Ερεχθέας ρώτησε το μαντείο των Δελφών πώς θα μπορούσε να κερδίσει τη νίκη. Το μαντείο του απάντησε πως θα έπρεπε να θυσιάσει μια από τις κόρες του[8].

    Ανθρωποθυσία #6

    Όταν ορισμένες κρητικές πόλεις επαναστάτησαν εναντίον του Κύδωνα, αυτός ρώτησε το μαντείο να μάθει τι έπρεπε να κάνει. Το μαντείο του απάντησε πως έπρεπε να θυσιάσει μία παρθένα στους ήρωες της χώρας. Ο κλήρος έπεσε στην κόρη του Κύδωνα, την Ευλιμένη[9].

    Ανθρωποθυσία #7

    Οι κάτοικοι της Πάτρας είχαν την υποχρέωση να προσφέρουν κάθε χρόνο στην Άρτεμη την πιο ωραία νέα κοπέλα και τον πιο ωραίο νέο της πόλης τους ως τιμωρία για κάποια ιεροσυλία, που είχε γίνει μέσα στο ιερό της θεάς[10].

    Ανθρωποθυσία #8

    Η νίκη είχε εξασφαλιστεί για τους Ηρακλείδες και για τους συμμάχους τους Αθηναίους με τη θυσία μιας από τις κόρες του Ηρακλή, της Μακαρίας, που προσφέρθηκε οικειοθελώς να πεθάνει. Το μαντείο είχε ξεκάθαρα δηλώσει πως η Αθήνα θα νικούσε, αν θανάτωναν μια νεαρή κόρη από ευγενική γενιά[11].

    Ανθρωποθυσία #9

    Η Αντιόπη, είχε αποκτήσει ένα γιο από τον Θησέα. Με εντολή ενός χρησμού ο Θησέας είχε θυσιάσει την Αντιόπη, στην αρχή του πολέμου, προσφορά στο θεό Φόβο[12].

    Ανθρωποθυσία #10

    Κατά τη διάρκεια ενός λιμού, το μαντείο υπέδειξε ως φάρμακο να θυσιάσουν έναν ευγενή της χώρας. Ο Ίσχενος προσφέρθηκε αυθόρμητα ως θύμα, πράγμα που του έφερε μεγάλες τιμές[13].

    Ανθρωποθυσία #11

    Η Καλλιρρόη ήταν μια νέα που απέκρουσε τον έρωτα ενός ιερέα του Διόνυσου, που λεγόταν Κόρεσος. Αυτός παραπονέθηκε στον Διόνυσο και ο θεός έστειλε σ’ όλη τη χώρα επιδημία. Οι κάτοικοι ρώτησαν το μαντείο της Δωδώνης, το οποίο αποκάλυψε πως, για να εξευμενίσουν το θεό, έπρεπε να του προσφέρουν θυσία τη νέα, ή όποιο άλλο πρόσωπο θα έπαιρνε τη θέση της, στο βωμό[14].

    Ανθρωποθυσία #12

    Οι Κορωνίδες ήταν δύο νέες αδελφές, κόρες του Ωρίωνα. Κατά τη διάρκεια ενός λοιμού που μάστιζε την πατρίδα τους, τον Ορχομενό της Βοιωτίας, θυσιάστηκαν ως εξιλαστήρια θύματα[15].

    Ανθρωποθυσία #13

    Ο Κρέοντας με υπόδειξη του Τειρεσία πρόσφερε τον ίδιο του το γιο, Μεγαρέα, θυσία στον Άρη και έτσι έσωσε την πόλη[16].

    Ανθρωποθυσία #14

    Ο Λέος ήταν γιος του Ορφέα και είχε ένα γιο, τον Κύλανθο, και τρεις κόρες, τη Φασιθέα, τη Θεόπη και την Ευβούλη. Όταν έπεσε λιμός και το μαντείο των Δελφών ζήτησε να θυσιαστούν ανθρώπινα θύματα για να επανέλθει η αφθονία, ο Λέος εκούσια έδωσε τις τρεις κόρες του, παρθένες ακόμη, ως εξιλαστήρια θύματα[17].

    Ανθρωποθυσία #15

    Ένας ήρωας με το όνομα Μάραθος ήταν κάποιος Αρκάδας, που συνόδευσε τον Εχέδημο στην εκστρατεία των Διοσκούρων εναντίον της Αττικής. Ο Μάραθος θυσιάστηκε εκούσια, γιατί ένας χρησμός είχε απαιτήσει ανθρώπινο θύμα[18].

    Ανθρωποθυσία #16

    Ο Μόλπις είναι ένας ευγενής της Ήλιδας, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός λιμού, που μάστιζε τη χώρα του, θυσιάστηκε πρόθυμα, γιατί έτσι το ήθελε ένας χρησμός, για να ημερέψει το θυμό των θεών[19].

    Ανθρωποθυσία #17

    Ο Οίνοκλος είναι ο βασιλιάς των Αινιάνων. Οδήγησε το λαό του ως την Κίρρα και εκεί τον λιθοβόλησαν, γιατί, σύμφωνα με το μαντείο του Απόλλωνα, η θυσία αυτή ήταν αναγκαία, αν ήθελαν να απομακρυνθεί ένας λιμός που μάστιζε τη χώρα[20].

    Ανθρωποθυσία #18

    Ο Τάνταλος ήταν γιος του Δία και της Πλουτώς. Βασίλευε στη Φρυγία ή και στη Λυδία. Θυσίασε το γιο του για να ετοιμάσει ένα γεύμα, που το πρόσφερε στους θεούς[21].

    Ανθρωποθυσία #19

    Ο Πλούταρχος, μαρτυρεί την εξής ανθρωποθυσία:

    «Kαι μέχρι νυν Ορχομένιοι τας από του γένους ούτω καλούσι. και γίνεται παρ’ ενιαυτόν εν τοις Αγριωνίοις φυγή και δίωξις αυτών υπό του Διονύσου ξίφος έχοντος. έξεστι δε την καταληφθείσαν ανελείν, και ανείλεν εφ’ ημών Ζωίλος ο ιερεύς»[22].

    Το οποίο σημαίνει:

    «Μέχρι και σήμερα ακόμα οι κάτοικοι του Ορχομενού έτσι ονομάζουν τις γυναίκες που κατάγονται από την οικογένεια αυτή. κάθε χρόνο, στη γιορτή των Αγριωνίων οργανώνεται αναπαράσταση της φυγής και της καταδίωξής τους από τον ιερέα του Διονύσου που κρατάει ξίφος. Αν πιάσει κάποια, μπορεί να τη σκοτώσει, και στη δική μου εποχή ο ιερέας Ζωίλος σκότωσε μια από αυτές»[23].

    Η φράση του Πλούταρχου «στη δική μου εποχή ο ιερέας Ζωίλος σκότωσε μια από αυτές» ακούγεται τρομακτική, διότι μιλάμε για τον 2ο αιώνα μ.Χ. και ακόμα οι Έλληνες ήμασταν τα υποταγμένα πρόβατα των αιμοβόρων αιγυπτιακών θεών. Παρά ταύτα, οι νεοπαγανιστές και ο Θόδωρος Μαραγκός, μας προτρέπουν να νοσταλγήσουμε τις εποχές που οι άνθρωποι (ακόμα και τα βρέφη) σφάζονταν σαν ζώα για χάρη αυτών των αρρωστημένων θρησκευτικών αντιλήψεων…

    • ΜΕΓΑΛΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΕΑΝ ΟΧΙ ΑΝΤΕΚΡΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΤΙΠΟΤΕ ;ΛΛΟ

 2. 2. Η Ρωμαίικη γραμμή πλεύσεώς του ενοχλεί

  Ο Καποδίστριας, ως πολιτικός σπουδασμένος στη Δύση (Πάντοβα), ασκημένος στα Δυτικά ανακτοβούλια, και συνεπώς Ευρωπαίος, έγινε δεκτός αρχικά από τις Μεγάλες Δυνάμεις, μολονότι συγκρατημένα από μερικές, όπως η Αγγλία. Παρακολουθούσαν όμως την εκδίπλωση του προγράμματος του, για να διαπιστώσουν τους άδηλους στόχους του. Όταν, έτσι, διαπιστώθηκε ρωμαίικη –ελληνορθόδοξη δηλαδή– γραμμή πλεύσεώς του, επιστρατεύθηκαν όλα τα διατιθέμενα από τη διπλωματία μέσα για την εξόντωσή του. Η Αγγλία, κυρίως, οργάνωσε μυστική εκστρατεία εναντίον του, χρησιμοποιώντας τα εντός της Ελλάδος όργανά της. Τα αρχεία του Foreign Office και του Colonial Office (στο Kew Gardens του Λονδίνου) προσφέρουν πληθώρα στοιχείων, που αποκαλύπτουν την κίνηση των νημάτων της αντικαποδιστριακής δημαγωγίας από τα Αγγλοκρατούμενα Επτάνησα5.

  Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο πιο ενοχλητικός γινόταν ο Καποδίστριας για την φράγκικη και μόνιμα αντιστρατευόμενη την Ορθοδοξία Ευρώπη. Θρεμμένος με τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις της Κυπρίας μητέρας του (Αδαμαντίας), ήταν δεμένος με την Ορθοδοξία και το εκκλησιαστικό σώμα, βλέποντάς το ως κιβωτό σύνολης της ζωής και, συνεπώς, ως «περιέχον» και την πνευματική και την πολιτική ζωή του Έθνους/Γένους. Το γεγονός μάλιστα, ότι δυο από τις αδελφές του έγιναν ορθόδοξες μοναχές, τί άλλο φανερώνει από την εκκλησιαστικότητα της οικογενείας του; Έτσι, και αν ακόμη κατά την παραμονή του στην Ευρώπη, ως ευφυής και ικανός διπλωμάτης, κατόρθωνε να συγκαλύπτει το αληθινό φρόνημά του, όταν ανέλαβε τα ηνία της ανοργάνωτης ελληνικής πολιτείας, δεν είχε λόγο να αποκρύψει τους αληθινούς στόχους του. Ήδη η πρώτη προκήρυξή του προς τον ελληνικό λαό άρχιζε με τη φράση: «Εάν ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών».

  Ήταν γνωστή, άλλωστε, η αντίθεση του Καποδίστρια προς την Γαλλική Επανάσταση (1789) και κυρίως τις αντιθρησκευτικές αρχές της. Και αυτό δεν φαίνεται να το λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν όλοι εκείνοι που επιμένουν, ότι υπήρξε «τέκτων κανονικός»6, χωρίς βέβαια επάρκεια στοιχείων, λησμονώντας, ότι ως διπλωμάτης ο Καποδίστριας συναναστρεφόταν τους πάντας, αλλά δεν έπαυσε ποτέ να ανήκει ολόκληρος στην Ορθοδοξία, η οποία διεκδικεί «μοναδικότητα» και «αποκλειστικότητα» στη συνείδηση και ζωή του ανθρώπου. Όπως επίσης δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν και η αρνητική στάση του απέναντι στη Μασονία και κάθε μυστική οργάνωση κατά τη διάρκεια της ασκήσεως της εξουσίας του7. Ο Καποδίστριας έβλεπε ζυμωμένη την ύπαρξη του Έθνους με την Ορθοδοξία, την ζωτική πνοή και αναστάσιμη δύναμή του: «Η χριστιανική θρησκεία (ως Ορθοδοξία), έλεγε, «εσυντήρησεν εις τους Έλληνας και γλώσσαν και πατρίδα και αρχαίας ενδόξους αναμνήσεις και εξαναχάρισεν εις αυτούς την πολιτικήν ύπαρξιν, της οποίας είναι στύλος και εδραίωμα»8.

  3. Το εκκλησιαστικό φρόνημα στην πολιτική του Καποδίστρια

  Το εκκλησιαστικό φρόνημα του υπαγόρευσε και σύνολη την πολιτική του. Και αυτό φαίνεται κατά εξοχήν στην εκπαιδευτική και εκκλησιαστική πολιτική του. Ακολουθώντας την παράδοση του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, θεωρούσε και αυτός την παιδεία αχώριστη από την εκκλησιαστική ζωή και απέκρουε την μονομερή ανάπτυξη του πνεύματος χωρίς την χριστιανική διάπλαση της καρδίας. «Τα άθεα γράμματα» ήταν και για τον Καποδίστρια –όπως και για τους λαϊκούς διδάχους του ΙΘ΄ αιώνος– Φλαμιάτο και Παπουλάκο, αναίρεση της ελληνορθόδοξου παραδόσεως και, συνεπώς, δεν είχαν θέση στην ζωή του ελληνικού έθνους. Μία από τις βασικότερες εναντίον του κατηγορίες, που διετύπωναν οι προτεστάντες Μισσιονάριοι, οι οποίοι επέπεσαν στην Ελλάδα αμέσως μετά την Επανάσταση για την εκφράγκευσή της– ήταν ότι τα σχολεία του Καποδίστρια είχαν μοναστηριακή οργάνωση και συνεδύαζαν καθημερινά παιδεία και λατρεία, προσφέροντας ως αναγνώσματα στην τράπεζα Βίους Αγίων!

  Την μόνιμη δυσπιστία απέναντί του όλων των Δυτικών –που από το πρόσχημα του φιλελληνισμού εργάζονταν για την αποορθοδοξοποίηση και εκφράγκευση των Ελλήνων– δείχνει ένα γράμμα του Korck (επί Βαυαρών θα αναλάβει την διεύθυνση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος) στους δυτικούς προϊσταμένους του: «Ο Καποδίστριας έδωσε μεν στον Anderson την άδεια να ιδρύσει σχολεία, κάτι που ήταν για –όλους μία ευνοϊκή απόδειξη των φιλελευθέρων φρονημάτων του. Αλλά κατά την συζήτηση μας φάνηκε να κατέχεται από ανησυχία, ώστε να περιορίσει την άδεια που παραχωρούσε, με το να επιμένει έντονα στο να μη επιτραπεί να διδάσκεται τίποτε σ’ αυτά τα σχολεία χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως γνώση η Κυβέρνηση»9.

  Ο ίδιος ο Korck μας πληροφορεί, ότι ο Καποδίστριας προέβαλλε συχνά αντιρρήσεις στην κυκλοφορία προτεσταντικών φυλλαδίων, που προσέβαλλαν τη θρησκευτική παράδοση του λαού10. Εξ άλλου, ο Καποδίστριας έγραφε στον αμερικανό μισσιονάριο Rufus Anderson, ότι «οι Έλληνες θα δέχονταν ευχαρίστως σχολεία και άλλα, βιβλία, εικόνες, και τέλος κάθε τι, που δεν θα τους αποσπούσε ή δεν θα υπονόμευε την πίστη τους στην Εκκλησία του Έθνους τους»11.

  Επεδίωξε, μάλιστα, να λάβει δάνειο από την μεγάλη αμερικανική ιεραποστολική Εταιρεία A.B.C.F.M., που είχε καταρτίσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, «για να οργανώσει δικό του σύστημα εθνικής παιδείας». Η Εταιρεία, βέβαια, παρά την διατυμπανιζόμενο φιλελληνισμό της, απέρριψε την πρότασή του12, διότι σκοπός της ήταν να εισαγάγει τον Προτεσταντισμό στην Ελλάδα μέσω της παιδείας, όπως και έγινε άλλωστε. Ο Καποδίστριας, λόγω της εσωτερικής καταστάσεως και της διεθνούς θέσεως της Ελλάδος, ούτε να αποκρούσει τους δυτικούς μπορούσε, ούτε να αρνηθεί την προσφορά τους, λόγω της ελλείψεως, άλλωστε, μέσων. Προσπαθούσε όμως να τους κρατεί υπό τον έλεγχό του13. Στο αρχείο του συνεργάτου του, Ανδρέα Μουστοξύδη (στην Κέρκυρα), επισημάναμε πολλές αποδείξεις για αυτή την πολιτική και των δύο αυτών Κερκυραίων.

  4. Παιδεία και Εκκλησία, συνέχεια του Έθνους

  Η εκπαιδευτική πολιτική του Καποδίστρια έβαινε παράλληλα προς την ευρύτερη εκκλησιαστική πολιτική του14. Παιδεία και Εκκλησία ήταν τα βασικά ενδιαφέροντά του, για την πνευματική συνέχεια του Έθνους, όπως και η δικαιοσύνη, για την εκσυγχρονισμένη οργάνωσή του. Φρόντισε για την ανακαίνιση των ερειπωμένων εκκλησιών, για την μόρφωση του Κλήρου, ιδρύοντας εκκλησιαστική σχολή στον Πόρο15, σχεδίαζε δε ακόμη και την ίδρυση «Εκκλησιαστικής Ακαδημίας», και συνέστησε ειδικό Υπουργείο, την «Γραμματείαν των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίου Παιδείας», που, όπως ο ίδιος εξηγούσε, «συνηνώθησαν δύο υπηρεσίαι αχώριστοι, και προς ένα συντρέχουσαι σκοπόν, την ηθικήν των πολιτών μόρφωσιν, ήτις είναι η βάσις της κοινωνικής και πολιτικής του έθνους ανορθώσεως»16. Ο Καποδίστριας θεμελιώνει, έτσι, την συνύπαρξη «Παιδείας και Εκκλησίας» (όχι: Θρησκευμάτων), σε ένα Υπουργείο, για την παράλληλη πολιτική διακονία, δύο περιοχών, που παραδοσιακά συνδέονται μεταξύ τους αδιάρρηκτα στη ζωή του Γένους. Είναι χαρακτηριστικό για την διακρίβωση της νοοτροπίας των, ότι ο Κοραής είχε προτείνει την σύνδεση Εκκλησίας και Αστυνομίας!

  Ο χαρακτηρισμός του Καποδίστρια ως «του πρώτου και τελευταίου Κυβερνήτου, που αγάπησε και ενδιεφέρθη ειλικρινώς δια την Εκκλησίαν της Ελλάδος»17 δεν είναι υπερβολή. Πιστεύοντας στην αναγεννητική αποστολή και δύναμη του Κλήρου, εργάσθηκε για την πνευματική άνοδο και την σχολική κατάρτισή του. Είναι ο μόνος πολιτικός μας, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ειλικρινά για την αξιοποίηση, και όχι απλώς την «δήμευση» και απαλλοτρίωση, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αξιοποίηση υπέρ της ιδίας της Εκκλησίας (μισθοδοσία του κλήρου και συντήρηση του Εκκλησιαστικού σχολείου). Αποπειράθηκε, επίσης, να καταπολεμήσει την υπάρχουσα αταξία του Εκκλησιαστικού βίου, τις καταχρήσεις ολίγων Κληρικών και να επιβάλει τον περιορισμό του Κλήρου στα εκκλησιαστικά έργα του, αλλά και την τήρηση Εκκλησιαστικών λογιστικών βιβλίων, χωρίς όμως, στο τελευταίο αυτό, επιτυχία.

  • Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΟΧΙ ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΟΣ ΜΗΤΗΡ ΑΛΛΑ ΚΑΚΗ ΜΗΤΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΜΕΓΑΛΕ ΞΕΡΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΑΜ

 3. Μα τι μαλακιεεεεεεεες ειναι αυτες .ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ μονο ανιστορητοι μπορουν να χαψουν τετοια τερατωδη ψεμματα.

  • ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Η ΜΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 21 ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΡΙΑ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ

 4. ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΌΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ!… ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?

  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 21 Η ΔΕ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΧΕ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ

   • ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΡΑΣΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΕΣ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΗΕΙΤΕ ΠΟΛΕΜΗΣΤΗ ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ,ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΘΡ@ΛΥΜΑΤΑ ΕΠΙ ΓΗΣ ΤΣΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ,ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΜΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, Κ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ Κ ΜΠΑΓΚΣ ΜΠΑΝΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΙΔΙΑ

    • ΜΕΓΑΛΕ ΡΙΞΕ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΟΙΟ ΗΡΕΜΑ ΑΡΧΗΓΕ ΕΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 21 ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΗΡΕΜΗΣΕ ΑΡΧΗΓΕ

     • Υ.Γ. ΕΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΡΧΗΓΕ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΗΡΗΣ

     • οι ιστορικοί λοιπόν …τα ΜΜΕ της διαστρέβλωσης
      Γιατί άραγε οι ιστορικοί αποφεύγουν όπως ο κερατας το λιβάνι τον Πατροκοσμα …ένας …..ένας …σταλμενος εκ Του Κυρίου και Πατρός ημών ….σκάλισε και σήκωσε το Έθνος. .
      Επίσης ας μας πουν οι ιστορικοί ….γιατί ο αγώνας έγινε πρώτα υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος. ….Στο τέλος ας μας πουν οι ιστορικοί γιατί μεροληπτούν …υπέρ των αφεντικών τους …και ας πουν επίσης ποιός είναι καλύτερος ιστορικός …αυτοί η Ελληνική ψυχή μας …που το αρχαίο ένστικτο την οδηγεί ….

 5. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΛΟΚΤΡΩΝΗΣ ΜΑΣΟΝΟΣ!… ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΑΣΩΝ?

 6. Οι Άγγλοι (Rothschild δηλαδή) θέλανε να τελειώνουν με τα πλοκάμια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και έτσι άρχισαν να τα “ψαλιδιζουν” όλα της τα πλοκάμια “βοηθώντας” τα σκλαβωμενα έθνη να ελευθερώσουν…

  Όλο αυτό έγινε μέσω του υποχείριου του σιωνισμού, την μασονία….

  Τα μέλη της φιλικής εταιρείας που οργάνωσαν τα πάντα ήταν “δικοί τους” (μασωνοι)

  Τα ίδια και σε άλλες εποχές και χώρες…
  Πίσω από κάθε επανάσταση ήταν αυτοί…
  Γαλλική, αμερικάνικη, μπολσεβικοι, κλπ.
  Για αυτό και οι “επανάστασεις” αυτές, πέτυχαν.
  Όλες οι άλλες καταπνιγησαν στο αίμα και απέτυχαν διότι δεν ήταν “οργανωμένες” από τους μασόνους αλλά από τον λαό!!!

  Στην τουρκοκρατια έγιναν 50 επανάστασεις, όλες αποτυχημενες εκτός από αυτή του 1821!
  Από εκεί βγήκε και το “του Έλληνα ο τραχηλος ζυγό δεν υπομένει”!! Ούτε μία ούτε δύο αλλά 50 επανάστασεις, μια κάθε 3 χρόνια στα 400 χρόνια σκλαβιάς!!!

  Το συμπέρασμα που καταλήγω είναι ότι οι επανάστασεις ή ξεσηκωμοι θέλουν φράγκα, ήτοι τις πλάτες κάποιου αστού…

  Δη δει χρημάτων…

  • οι ροττσιλντ εδωσαν χρημα -που πηραν μετα 100πλασιο-για να χτυπησουν την τουρκια με απωτερο σκοπο την ιδρυση του δικου τους κρατους ,Αλλα παντα υπαρχει ενα αλλα , το ελεγχο του βρετανικου τεκτονισμου τον πηραν πολυ μα πολυ αργοτερα και μην μπερδευουμε τα πραγματα .Απο την στιγμη που πατησαν οι τεκτονες στην ελλαδα μονο τον τεκτονισμο κοιτουσαν να ωφελησουν κοινως τον κωλο τους και η επανασταση του 21 ουδεμια σχεση εχει με αυτα τα παραμυθια που κατεβαζει εδω αυτος ο ανιστορητος καραγκιοζης.-

  • οι ροττσιλντ εδωσαν χρημα -που πηραν μετα 100πλασιο-για να χτυπησουν την τουρκια με απωτερο σκοπο την ιδρυση του δικου τους κρατους ,Αλλα παντα υπαρχει ενα αλλα , το ελεγχο του βρετανικου τεκτονισμου τον πηραν πολυ μα πολυ αργοτερα και μην μπερδευουμε τα πραγματα .Απο την στιγμη που πατησαν οι τεκτονες στην ελλαδα μονο τον τεκτονισμο κοιτουσαν να ωφελησουν κοινως τον κωλο τους και η επανασταση του 21 ουδεμια σχεση εχει με αυτα τα παραμυθια που κατεβαζει εδω αυτος ο ανιστορητος καραγκιοζης.-ετσι για να βαζουμε τα πραματα στη θεση τους

 7. εκτος τόπου και χρόνου το άρθρο. Κλασσική παραπληροφόρηση από τις χιλιάδες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Τρανό παράδειγμα η άλωση της Τριπολιτσάς από το Θ. Κολοκοτρώνη. Αν ηταν όντως τεκτονας-ανθελληνας (που δεν ηταν) δεν θα προχωρουσε σε αυτη τη κίνηση

  • ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΚΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΙΧΕ ΣΑΦΩΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ

 8. Η προπαγάνδα καλα κρατεί…

  Εγκύκλιος αρ. 2953

  H Εγκύκλιος αυτή υπογράφηκε απο το Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια τον Ιούνιο του 1828 . Την χαρακτήρισε μυστική εγκύκλιο και περιγράφει τις καταστρεπτικές ενέργειες των Μυστικών Εταιρειών (δηλ. της Μασωνίας). Ορίζει και νομοθετεί οτι κανείς Δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να είναι μέλος αυτών των εταιρειών αν θέλει να συνεχίσει να είναι υπάλληλος του κράτους.

  http://www.kapodistrias.info/dimosia-dioikisi/90-egiklios-2953

 9. Ότι αποπνέει Επανάσταση και Ελευθερία πάνω στη γη …ακαριαία και έμμεσα δύο ομάδες δειλών τρέχουν να το οικειοποιηθούν …οι κρυμμένοι σαν τα ποντίκια στις στοές μασoνοι. …και οι π0¥στ#δες άντε ομοφυλόφιλοι ,μη παρεξηγηθουν οι λουγκρες ..

  ακούστε ρε κέρατα. ….Στο Μεσολόγγι γράψαμε ιστορια …γ@μ ₩ τους πουστηδες και τη μασονία …έτσι θα σας ελεγε ο αγαπημενος μου βρομοστομος στρατηγός Καραϊσκάκης …
  εεε …μασονος πισογλεντις ήτανε και αυτός …
  κέρατα η Ελλαδίτσα μας δε τελείωσε ακόμα …η Ελλάδα είναι τόπος ομολογίας ….και θα τον ομολογήσουμε

  βριστε ελεύθερα τώρα …αλλά που θα πάει κάποτε θα ανταμωσουμε ..

 10. Ποιος περιμενε τοτε αδελφια η ελληνικη επανασταση να εχει επιτυχη καταληξη?…….Η ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ…….στην ελληνκη επικρατεια ομως ηταν αλλιως!!!!!Η Ελλαδα μας ειχε την τυχη να ειχε μαχητες ετοιμους ,σαν τους σημερινους ταλιμπανους ,ψημενους απο τις κακουχιες και μαθημενους στο αιμα……ειχε τον Καραισκακη τον Κολοκοτρωνη και τους αλλους γιγαντες της επαναστασης……………………………….ΠΟΙΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ…..ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ???………………………………………ΝΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ…..[αλλιως θα το ειχαν κανει ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΕΤΣΙ?]…………………………….Η τουρκια διεθεσε τεραστιο στρατο εγκλοβισμενο στην Ελλαδα επι χρονια……..ειχε τεραστιες απωλειες σε εμψυχο υλικο αλλα και σε καραβια ,κανονια κλπ………….ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΗΚΕ ,πως να το κανουμε……!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΗΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ,ΜΠΟΥΚΑΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΜΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ……… …………………..Ποιοι μασονοι τωρα?……………………………………Την εποχη εκεινη μπαινανε στις στοες γιατι ηταν της μοδας……ειχαν μαζεψει ολους τους καλλιτεχνικους κυκλους!!!……Ο Ρηγας και ο καθε Ρηγας που θα μιλουσε για τα καλλιτεχνικα του ?Στα καπηλεια της Αυστριας παρεα με τις πουτανες?……χαχχαχαχχαχαχ Ολος ο καλος ο κοσμος ηταν στις στοες.!!!!!!! …………Οπως και σημερα πολλοι ειναι στους μασονους αλλα ελαχιστοι εχουν μεγαλους βαθμους σε αυτην την σκουπιδο-οργανωση……….Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ….ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ…..ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ !!!!…[Αντε οι περισσοτεροι ηταν ορθοδοξοι]…………….. Αυτα τα σκουπιδια μολις ακουνε για ΧΡΙΣΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΑΥΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΠΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ!!!!!!!!!!!!!!

 11. …..Αδελφια…ειναι εντυπωσιακο το γεγονος πως ΜΕΡΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ,,,,ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ!!!!!……………………………Εσεις ρε Λεβεντες δεν μας λεγατε οτι οι μασονοι ειναι ΟΒΡΑΙΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ?……ΝΑΙ Η ΟΧΙ?…….ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΟΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ?…….ΝΑΙ Η ΟΧΙ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…………………..Τοτε γιατι τονιζετε σημερα πως η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΘΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ?…………Δηλαδη μας λετε πως οι Οβραιοι ηθελαν ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟς!!!!!χαχχαχααχαχ αυτο δεν μας λετε αγαπητοι φιλοι?……………………………………….ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ…….αυτο μου θυμιζει τον ΔΗΜΟ ΣΤΑΡΕΝΙΟ που επαιζε τον δοσιλογο σε μια ταινια και ελεγε….””ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!!!”’ χαχχαχαχχαχαχαχχαχαχ………….Αληθεια τι γνωμη εχετε για τους γερμανους ?-Μηπως μετα απο 300 χρονια θα διαβαζουμε πως οι ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΘΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ?χαχαχχαχαχα ………………………………………………..Στο θεμα μας τωρα……….Αδελφια,ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…………….ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ-ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΑΚΙ ] ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ…………………..Τα ιδια εγιναν και στην επανασταση…..ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΟΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ?………………

 12. Οι νεοταξιτες εγκαθετοι χρηματοδοτουμενοι και πριμοδοτουμενοι πανταχοθεν προωθουνται στα ανωτατα αξιωματα με σκοπο την χειραγωγηση της πολιτικης και του εθνους.Δεν εναντιωνονται καθετα στις εθνικες διεκδικησεις και στις προσδοκιες του Ελληνικου λαου.Κατι τετοιο θα τους ξεμπροστιαζε αν και καμμια φορα το κανουν και αυτο.Απλα καβαλικευουν το ρευμα και το ξεστρατιζουν η το στομωνουν αναλογα.Ετσι εξηγειται οτι τους βρισκουμε επικεφαλης των κυβερνησεων και των οποιων διοικητικων και μη δομων του εθνους.Δεν δημιουργουν τις θετικες εξελιξεις ,προσπαθουν να τις διαστρεψουν και να τις ακυρωσουν αφου τεθουν επικεφαλης του παραπλανημενου λαου.Π.Χ. οταν διαπιστωσαν οτι το αιτημα της παλιγγενεσιας ηταν ωριμο εσπευσαν δια της Φιλικης Εταιρειας και μυριαδων αλλων μεθοδευσεων να δωσουν ενα διοικητικο σχημα στην Πανεθνικη Προσδοκια Απελευθερωσης.Οι πραγματικοι ηγετες του λαου οπως(Κολοκοτρωνης,Καραισκακης,Ανδρουτσος,Μακρυγιαννης, κλπ) παραγκωνιζονται και ενιοτε λοιδορουνται η φυλακιζονται.Οι ξενιστες τρεχουν την αμαξοστοιχια της χωρας εξαπατωντας τον λαο και διαστρεφοντας τα αιτηματα του.Δεν θα μπορουσε ποτε να γραφει η σκιωδης αλλα πραγματικη ιστορια της χωρας ελλειψη μαρτυριων και ντοκουμεντων.Οι συνωμοτες διακρινονται για την διαχρονικη τους πανουργια και ΚΡΥΠΤΕΙΑ αφου λειτουργουσαν και λειτουργουν εκπαιδευμενοι κατω απο συγκεκριμμενο νεοταξικο διευθυνον κεντρο.Οι οπου γης Ελληνες πατριωτες δυστυχως τους αντιλαμβανονται περισσοτερο εξ ενστικτου παρα απο τα αποτυπωματα τους.

 13. PANDAROS στα δυο σου σχόλια κλείνεις όλη την αλήθεια. Τόσο οι μασόνοι όσο και οι εβραίοι το τελευταίο που θα θέλανε ήταν μια Ελλάδα ελεύθερη και ορθόδοξη.

 14. Θα ημουνα πολυ μα παρα πολυ ελαφρυς στο μυαλο εαν πιστευα οτι οι εβραιοι δεν εκαναν τα παντα για να στρατολογισουν με υποχθωνιους τροπους των Μεγιστο Μαχητη για την Ελευθερια της Ανθρωποτητας, της Ελλαδας, των Ελληνων απο τους εβραιους που το παιζανε μογγολοι πασαδες για να κρυβουν τις ερπετικες δυχαλωτες γλωσσες τους, σε αλλους παλι το χρεισημοποιουσαν οπως και σημερα ως φοβητρο, επιδειξη δηθεν δυναμης. Τοτε οι εβραιοι πατουμενοι στην ανθρωποτητα για μια ακομη φορα εφτιαξαν την θηλυκη εταιρα {=πορνη;;} για να στρατολογισουν ελεγξουν τους ανταρτες στην ψυχη στην σκεψη στον λογο στην πραξη. Ετσι και σημερα. Μονο που σημερα με το προσχημα μιας ψευτικης ελευθεριας εφτιαξαν πολλα παραπανω απο μια θηλυκη εταιρα. Πολιτικαντηδες διαφορα κομματα με μοιρασμενα συμφεροντα για να διχαζουν ενω παραλληλα εχουν τους ιδιους ακριβως στοχους. Πως να ξεπουλησουν καθε τι ελληνικο στις παγκοσμιες εβραικες κυβερνησεις που ειναι μαριονετες απο αλλους εβραιους-ερπετα με υποχθωνιους τροπους ελεγχομενες. Αυτες παρεα με σωρρα και σια α.ε οπως παλμο κακογεωργιου και πολλους ακομη που προσπαθουν να προσθεσουν ανησυχους κατά προτεραιότητα Ελληνες και ανθρωποτητα. Μετα εχουμε τα νοητικα πιστευω. Εκκλησιες απο το ησραηλ που προσπαθουν να πισουν την ανθρωποτητα πως η δυναμη ειναι οι εβραιοι και παντα ολους τους Ελληνες ππυ περασαν απο αυτον τον αμυνομενο πολεμο τους παρουσιαζουν στην ανθρωποτητα ως εβραιους. Γιατι ειναι ο πολεμος της πληροφοριας ππυ λες. Εαν η ανθρωποτητα γμωριζε την ατοφια ψυχικη δυναμη των Ελληνων τοτε πιστευετε θα προσκυνουσε τους τροπους των εβραιων; ΟΧΙ. γιατι τοτε ο πλανητης θα ακομη ολακερος πράσινος και το οξυγονο θα ηταν καθαρο και οχι ψεκασμενο με πολλες χειροποιητες ασθένειες. Και παμε παλι πισω… Γιατι Ο Παππους Καθε Ελληνα δεν εκλεισε τις πυλες στοες ερπετικες εβραικες; δεν μπορουσε; φυσικα και μπορουσε. Απλα ο κοσμος δεν ηταν ετοιμος γι αυτο. Η μηπως οι εβραιοι δεν γνωριζαν τις δυνατοτητες της που η ψυχη του οριζε; ισως οσο μεγαλωνε να τις γνωριζαν και καλυτερα απο Αυτον. Το τι πραγματικα εγινε ομως το ειδαμε στα 7 πραγματικα ελευθερα χρονια της Ελλαδας, 21 27. Ολοι οι εβραιοι μπηκαν στις τρυπες τους και αφησαν την ανθρωποτητα να μαχεται εναντιον μας για να σωθουν οι αφενταδες τους. Το ιδιο για εμενα ειναι σημερα και ολες αυτες οι δηθεν νόμιμες θηλυκες εταιρες κομματα θρησκειες ππυ βαση εχουν την διασπορα του εβραικου τροπου νοησης γουστα βιτσια και αραλικη παιρνοντας οτι αλήθεια υποθηκε απο Ελληνες και συγχονευοντας την στα δικα τους για πολλους λογους. Ας μην ξεχναμε οτι και το φεγγαρι για να φανει ο Ηλιος παλι πρεπει να το φωτίσει.

 15. Θα ημουνα πολυ μα παρα πολυ ελαφρυς στο μυαλο εαν πιστευα οτι οι εβραιοι δεν εκαναν τα παντα για να στρατολογισουν με υποχθωνιους τροπους των Μεγιστο Μαχητη για την Ελευθερια της Ανθρωποτητας, της Ελλαδας, των Ελληνων απο τους εβραιους που το παιζανε μογγολοι πασαδες για να κρυβουν τις ερπετικες δυχαλωτες γλωσσες τους, σε αλλους παλι το χρεισημοποιουσαν οπως και σημερα ως φοβητρο, επιδειξη δηθεν δυναμης. Τοτε οι εβραιοι πατουμενοι στην ανθρωποτητα για μια ακομη φορα εφτιαξαν την θηλυκη εταιρα {=πορνη;;} για να στρατολογισουν ελεγξουν τους ανταρτες στην ψυχη στην σκεψη στον λογο στην πραξη. Ετσι και σημερα. Μονο που σημερα με το προσχημα μιας ψευτικης ελευθεριας εφτιαξαν πολλα παραπανω απο μια θηλυκη εταιρα. Πολιτικαντηδες διαφορα κομματα με μοιρασμενα συμφεροντα για να διχαζουν ενω παραλληλα εχουν τους ιδιους ακριβως στοχους. Πως να ξεπουλησουν καθε τι ελληνικο στις παγκοσμιες εβραικες κυβερνησεις που ειναι μαριονετες απο αλλους εβραιους-ερπετα με υποχθωνιους τροπους ελεγχομενες. Αυτες παρεα με σωρρα και σια α.ε οπως παλμο κακογεωργιου και πολλους ακομη που προσπαθουν να προσθεσουν ανησυχους κατά προτεραιότητα Ελληνες και ανθρωποτητα. Μετα εχουμε τα νοητικα πιστευω. Εκκλησιες απο το ησραηλ που προσπαθουν να πισουν την ανθρωποτητα πως η δυναμη ειναι οι εβραιοι και παντα ολους τους Ελληνες ππυ περασαν απο αυτον τον αμυνομενο πολεμο τους παρουσιαζουν στην ανθρωποτητα ως εβραιους. Γιατι ειναι ο πολεμος της πληροφοριας ππυ λες. Εαν η ανθρωποτητα γμωριζε την ατοφια ψυχικη δυναμη των Ελληνων τοτε πιστευετε θα προσκυνουσε τους τροπους των εβραιων; ΟΧΙ. γιατι τοτε ο πλανητης θα ακομη ολακερος πράσινος και το οξυγονο θα ηταν καθαρο και οχι ψεκασμενο με πολλες χειροποιητες ασθένειες. Και παμε παλι πισω… Γιατι Ο Παππους Καθε Ελληνα δεν εκλεισε τις πυλες στοες ερπετικες εβραικες; δεν μπορουσε; φυσικα και μπορουσε. Απλα ο κοσμος δεν ηταν ετοιμος γι αυτο. Η μηπως οι εβραιοι δεν γνωριζαν τις δυνατοτητες της που η ψυχη του οριζε; ισως οσο μεγαλωνε να τις γνωριζαν και καλυτερα απο Αυτον. Το τι πραγματικα εγινε ομως το ειδαμε στα 7 πραγματικα ελευθερα χρονια της Ελλαδας, 21 27. Ολοι οι εβραιοι μπηκαν στις τρυπες τους και αφησαν την ανθρωποτητα να μαχεται εναντιον μας για να σωθουν οι αφενταδες τους. Το ιδιο για εμενα ειναι σημερα και ολες αυτες οι δηθεν νόμιμες θηλυκες εταιρες κομματα θρησκειες ππυ βαση εχουν την διασπορα του εβραικου τροπου νοησης γουστα βιτσια και αραλικη παιρνοντας οτι αλήθεια υποθηκε απο Ελληνες και συγχονευοντας την στα δικα τους για πολλους λογους. Ας μην ξεχναμε οτι και το φεγγαρι για να φανει ο Ηλιος παλι πρεπει να το φωτίσει.

 16. Ειναι πραγματικα λυπηρο να βλεπω Ελληνες να δειχνουν να μην εχουν στοιχειωδη και κοινη λογικη για το προφανες. Ειναι λυπηρο να βλεπω να αρπαζεστε για κατι το οποιο ειναι ξεκαθαρο και βγαζει ματι. Ειναι λυπηρο επισης καποιοι να αξιολογουν τον “Τεκτονισμο” της εποχης της επαναστασης με τον τεκτονισμο σημερα. Και τα Ελευσινια και Καβειρια μυστηρια ειδος τεκτονισμου ηταν, γιατι δεν τα σατανοποιητε? δεν μας συμφερει ε? Καθε εποχη εχει τα συμφεροντα της και τις αναγκες για προπαγανδα και παιχνιδια εξουσιας. Μην σατανοποιουμε οτι δεν γνωριζουμε και σαφως μην προχωραμε σε κατα μετωπον επιθεση στον συνομιλητη μας μονο και μονο γιατι λεει “μπουρδες” συμφωνα με τα δικα μας πιστευω. Χριστιανισμος και Ελληνισμος σαφως και δεν τεμνονται πουθενα και ουτε θα συγκλινουν ποτε. Το ενα αποτελει απειλει για το αλλο. Ειτε λοιπον τα βρισκεις με τον εαυτο σου και διαλεγεις μονοπατι και αφηνεις ησυχους τους αλλους ειτε δεν ασχολεισαι με τιποτα και ολα καλα.

  Η καταθεση αποψεων, ιστορικα ή μη ιστορικα τεκμηριωμενων δεν παυει να ειναι καταθεση αποψεων. Σεβαστη και προς αμφισβητηση σε δημοσια διαβουλευση. Αλλωστε ποιος μας αποδεικνυει οτι ακομα και οι ιστορικοι δεν εβαλαν και λιγο φαντασια για να εξυπηρετησουν σκοπους? Η ιστορια γραφεται απο τους νικητες. Κι εγω νικητες βλεπω τους Χριστιανους. Αρα οι Τεκτονες ειναι σαταναδες. Αν νικουσε ο Ελληνισμος? Μπορει ο τεκτονισμος σημερα να ειχε αλλη μορφη πρωτον και να εξυπηρετουσε αλλα συμφεροντα καθως ισως οι εβραιοι να μην εβρισκαν πατημα να τον εκμεταλευτουν? Δεν ξερω…

  Σημασια εχει η ομονοια και η πολιτισμενη διαφωνια και ο διαλογος και με λυπει που δεν το βλεπω πλεον σε κανενα site ή Blog…

  Αυτα απο μενα. καλο σας απογευμα και μην πεσετε να με φατε αν διαφωνειτε… Τεκμηριωστε ωστε να κανουμε ωραιο διαλογο. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ στα ΠΑΙΔΙΚΑ σήριαλ! Τι βλέπουν τα παιδιά μας…

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΔΡΑ” ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ SIEMENS