Τα Σκόπια εγγράφουν υποθήκες για τη «νότια Μακεδονία»

Η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης των Σκοπίων, προβλέπει τη μετονομασία της FYROM σε «Βόρειο Μακεδονία». Με την ονομασία αυτή, άτυπα αλλά αναπόφευκτα, δημιουργείται και ένα νέο γεωπολιτικό μέγεθος. Η «νότιος Μακεδονία», δηλαδή η ελληνική Μακεδονία. Είναι προφανές ότι ο βορράς ορίζεται σε σχέση με κάποιον νότο και αφού δημιουργείται μια «Βόρειος Μακεδονία», θα υπάρχει και μια «νότια».

Όμως, η «Βόρειος Μακεδονία» είναι ένα κράτος, στο οποίο υπάρχει μια κυρίαρχη εθνότητα, η «μακεδονική», που μιλάει και τη «μακεδονική» γλώσσα, με την αποδοχή πλέον της Ελλάδας. Αντιθέτως, η «νότιος Μακεδονία» δεν είναι παρά μια περιοχή της Ελλάδας.

Έχουμε, λοιπόν, μια χώρα και μια περιοχή, δηλαδή ένα «πλήρες» γεωπολιτικό μέγεθος και ένα μερικό, που μοιράζονται το ίδιο όνομα. Είναι προφανές ότι το «πλήρες» γεωπολιτικό μέγεθος, δηλαδή, η χώρα, έχει ένα σαφές πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό με την περιοχή αναφορικά με τον ποιος έχει τα περισσότερα δικαιώματα στην ευρύτερη γεωπολιτική έννοια και υπόσταση του όρου «Μακεδονία», η οποία περιλαμβάνει και την ιστορική κληρονομιά της Αρχαίας Μακεδονίας.

Από εκεί, λοιπόν, που η Ελλάδα αποδεχόταν ότι υπήρχε μία και μόνη Μακεδονία (εννοώντας πρωτίστως την ιστορική κληρονομιά) και αυτή ήταν ελληνική, τώρα, εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχεται την ύπαρξη μιας «μερικής» ελληνικής Μακεδονίας. Αυτή κινδυνεύει να αντιμετωπιστεί ως «μικρότερο» γεωπολιτικό μέγεθος στο διεθνές γίγνεσθαι από τη «Βόρειο Μακεδονία», δεδομένου ότι είναι περιοχή και όχι χώρα.

Άρα, ότι συμφωνίες και ασφαλιστικές δικλείδες και να έχουν προβλεφθεί για να μην καπηλευτούν οι νεοπαγείς «Βορειομακεδόνες» την αρχαία ελληνική κληρονομιά πολύ δύσκολα θα είναι επαρκείς. Με αυτήν τη συμφωνία τα Σκόπια μπαίνουν σε μια ιστορική πορεία που νομοτελειακά θα τα οδηγήσει σε μια «ολιστική» γεωπολιτική ταυτότητα, η οποία θα περιλαμβάνει, αναπόφευκτα, και την προσπάθεια απορρόφησης της ιστορικής κληρονομιάς της αρχαίας Μακεδονίας.

Απειλή για την εδαφική ακεραιότητα

Οι όποιες ρυθμίσεις, παράγραφοι και υποπαράγραφοι, που θα υπάρχουν στην τελική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, στην καλύτερη των περιπτώσεων το μόνο που θα κάνουν θα είναι να καθυστερήσουν αυτήν την εξέλιξη. Είναι σαν να προσπαθείς να συγκρατήσεις έναν χείμαρρο με ένα φράγμα από χαρτόνια. Απλά θα σαρωθεί. Άρα, προχωρούμε χαρούμενοι στον αυτοακρωτηριασμό της εθνικής ταυτότητας και συνακόλουθα της γεωπολιτικής υπόστασης της Ελλάδας και των προοπτικών της να επιβιώσει στο μέλλον σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό, πολυπολικό-εθνοκεντρικό, διεθνές σύστημα.

Και βέβαια, δεν πρέπει να υποτιμούμε και την απειλή που προκύπτει για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Το δίπολο μιας χώρας «Βορείου Μακεδονίας» και μιας περιοχής «νοτίου Μακεδονίας», εξ αντικειμένου, περνάει το άτυπο μήνυμα ότι υπάρχει μια «κανονική» Μακεδονία, η οποία, φυσικά, είναι η χώρα με αυτό το όνομα και μια περιοχή που βρίσκεται εκτός της χώρας αυτής. Άρα, τι το πιο «φυσιολογικό», κάποια στιγμή, η χώρα να ζητήσει η περιοχή να «επιστρέψει στον εθνικό κορμό»;

Το πιο πιθανόν είναι ότι παρόμοια διεκδίκηση θα φανεί απολύτως δίκαιη και λογική σε μια διεθνή κοινή γνώμη που κυριαρχείται από αφελή στερεότυπα, ενώ ενδέχεται να προωθηθεί επικοινωνιακά και από δυνάμεις που, για διάφορους λόγους, οι οποίοι ξεφεύγουν από τα περιορισμένα όρια αυτού του κειμένου, θα επεδίωκαν την ύπαρξη μιας όσο το δυνατόν μικρότερης Ελλάδας στο κρίσιμο γεωσύστημα των Βαλκανίων – Ανατολικής Μεσογείου.

Βέβαια, η τυχόν διεκδίκηση ελληνικών εδαφών από πλευράς των Σκοπίων είναι ένα ζήτημα Άμυνας και Ασφάλειας, το οποίο, με μια πρώτη ανάγνωση, μπορεί να αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δεδομένης της διαφοράς ισχύος μεταξύ των δύο χωρών, η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει στο ορατό μέλλον. Από την άλλη, στη σημερινή εποχή των υβριδικών πολέμων και των εντόνων γεωπολιτικών μεταλλάξεων, ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων μπορεί να ενσωματωθεί σε ευρύτερες γεωπολιτικές αρχιτεκτονικές, στις οποίες θα συμμετέχουν και άλλα κράτη, όπως η Τουρκία, και τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολα διαχειρίσιμος.

Επιπροσθέτως, τα Σκόπια πιθανώς δεν θα χρειάζεται καν να απειλήσουν ευθέως την Ελλάδα. Θα μπορούν να αξιοποιήσουν την αίσθηση, που ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη, ότι η Ελλάδα κατέχει ένα κομμάτι της Μακεδονίας, το οποίο «φυσιολογικά» θα έπρεπε να ανήκει στη χώρα με αυτό το όνομα. Μπορεί, δηλαδή, να δυσφημούν την Ελλάδα ως επιθετική χώρα, η οποία έχει «καταλάβει» ως μη όφειλε, ένα κομμάτι της Μακεδονίας και δεν το αφήνει να «επανέλθει στον εθνικό κορμό». Με αυτόν τον τρόπο να ασκούν πιέσεις στην Αθήνα για να «συμβιβαστεί» σε κάποιο άλλο θέμα, όπως, για παράδειγμα, μπορεί να είναι το ζήτημα της ιστορικής κληρονομιάς της Αρχαίας Μακεδονίας.

Εν κατακλείδι, η συμφωνία αυτή τοποθετεί μια βραδυφλεγή γεωπολιτική βόμβα στα ίδια τα θεμέλια της Ελλάδας ως χώρας και του ελληνικού έθνους και μένει να δούμε πότε θα σκάσει και τι καταστροφές θα προκαλέσει.

slpress.gr

Loading...

14 thoughts on “Τα Σκόπια εγγράφουν υποθήκες για τη «νότια Μακεδονία»

 1. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ says:

  Πως λοιπον αυτο συνδιαζετε με το αλλο το ΚΟΥΦΟ που λεει οτι θα απαγορευθει στα σχολια βιβλια η αναφορα περι της Ελληνικης Μακεδονιας?

  Σε οτι αφορα αυτα περι εδαφικης ακεραιοτηταςΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ειτε με συμφωνια ειτε χωρις. Ισα, ισα που χωρις συμφωνια και στην αγγαλια της Τουρκιας και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ θα αποθρασυνθουν εντελως. Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΙΣΜΑ για εδαφικες διεκδικησεις και αρα η εδαφικη διεκδικηση μπορει να προκυψει αναλογα με την στρατιωτικη δυναμη και τις συμμαχιες τους (π.χ Τουρκια) και οχι με βαση αυτη την συμφωνια που δεν μπορει ασφαλως με καμια λογικη καμια συμφωνια του ειδους να παραχωρησει εδαφη η δικαιωμα διεκδικησης εδαφων ενος μαλιστα κρατους μελους του ΝΑΤΟ και της Ευρωοπης.

  • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

   Μάλιστα. Δηλαδη θεωρείς πως ηταν σωςτο να δωςουν το ονομα της Μακεδονίας;;; Γλώσσα Μακεδονική που την βρήκαν;;; Εθνότητα Μακεδονική, ποτε υπήρξε;;;; Στο εχω ξαναγράψει, μην τρολαρεις, δεν πιανει πια. Ο κοςμος οχι μονο ξύπνησε, αλλα ειναι και εξαγριωμένος. Και που φοβαμαι πως αυτη ειναι πόνο η αρχη. Σε λιγο ακολουθεί το Κυπριακό, η Θράκη και η Ήπειρος, οχι αναγκάστηκα με αυτην την σειρα. Αλλα ακολουθούν. Τοτε τι θα λες;;; Πως το εκαναν για το καλο της Ελλαδος;;; Μου θυμίζεις την Μπενακη. Θυμάσαι τι ελεγε στον Παπούλια;;; Αν οχι, βρες το στο utube. Πάνω κατω τα ιδια λες κι εσυ. Ας δωςουμε τα παντα στους εχθρους μας για το καλο μας. Ασε μας ρε φίλε, δεν μασάμε.

 2. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ says:

  Βασικα οποιος σπερνει τον πανικο δεν ειναι υποχρεωτικα «σωστος» και αυτο εχει αποδειχθει με πολλους τροπους με τα οσα συμβαινουν.

  Θα ξεκινησω με την τελευταια παραγραφο και θα παω παραπανω να δω τι αλλο λεει καθως αλλωστε ολοι σας λενε μαλακιες οπως παντα στοχευοντας στο θυμικο για να αλιευσουν ψηφους.

  «Επιπροσθέτως, τα Σκόπια πιθανώς δεν θα χρειάζεται καν να απειλήσουν ευθέως την Ελλάδα. Θα μπορούν να αξιοποιήσουν την αίσθηση, που ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη, ότι η Ελλάδα κατέχει ένα κομμάτι της Μακεδονίας»

  Δεν προκυπτει τετοιο πραγμα. Ισα, ισα που αυτη η «αισθηση» στον διεθνη παραγοντα (βασικα κυριως τους ασχετους με το θεμα και δηλαδη κανενα σοβαρο ανθρωπο) εχει δημιουργηθει απο την υπαρχουσα κατασταση μεσα στα πλαισια της διενεξης και της συγκρουσης των εθνικιστων και των δυο πλευρων. Η συμφωνια ετσι οπως τα ειπε καποιος και ποσταριστικε εδω μεσα και αν δηλαδη ισχυει προβλεπει ξεκαθαρα διαχωρισμο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και αρα δεν μπορει αυτο ειναι εφαλτηριο για την οποιανδηποτε καλλιεργεια σχετικου αισθηματος απο την στιγμη δηλαδη που περασουν οι τροποποιησεις του συνταγματος τους (πραγμα δυσκολο).

  Απο εκει και μετα να μας εξηγησουν ολες τις παραμετρους της συμφωνιας για να μπορεσουμε να καταλαβουμε τι παιζει.

 3. νβ says:

  η βορειος μακεδονια ειναι ελληνικη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  αμεση απελευθερωση της βορειου μακεδονιας απο τους σλαβοσκοπιανους κατακτητες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ says:

  «Και βέβαια, δεν πρέπει να υποτιμούμε και την απειλή που προκύπτει για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Το δίπολο μιας χώρας «Βορείου Μακεδονίας» και μιας περιοχής «νοτίου Μακεδονίας», εξ αντικειμένου, περνάει το άτυπο μήνυμα ότι υπάρχει μια «κανονική» Μακεδονία, η οποία, φυσικά, είναι η χώρα με αυτό το όνομα και μια περιοχή που βρίσκεται εκτός της χώρας αυτής. Άρα, τι το πιο «φυσιολογικό», κάποια στιγμή, η χώρα να ζητήσει η περιοχή να «επιστρέψει στον εθνικό κορμό»;»

  Εκ των πραγματων αυτο που προκυπτει απο την συνθετη ονομασια με γεωγραφικο προσδιορισμο που μαλιστα προβλεπει τον διαχωρισμο απο την Ελληνικη Μακεδονια ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχει μια «κανονικη» Μακεδονια ετσι οπως ισχυριζονται σημερα στοχευοντας το θυμικο της κοινης γνωμης.

  Οπως λεει και ο εθνικοτρολαρης (με την καλη εννοια που τρολαρει τους Σκοπιανους) η ιστορικη Μακεδονια ειναι Ελληνικη και αρα η Ελλαδα μεσα ΚΑΙ απο τον Γεωγραφικο προσδιορισμο και την αναγνωριση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μεσα ακομα και στο συνταγμα τους (πραγμα δυσκολο) αποκτα ερισμα ισως ακομα και νομικο (δεν το γνωριζω) για να διεκδικησει εδαφος απο τα Σκοπια και σε περιπτωση μαλιστα που αυτα διαλυθουν.

  Απο εκει και μετα για να προκυψει μια «ενωμενη» και «κανονικη» Μακεδονια θα πρεπει να προκυψει προσαρτηση τους στην Ελληνικη συνειδηση (που ειναι ο πυρηνας της Μακεδονικης συνειδησης οσο και να βαρανε το κεφαλι τους στον τοιχο) και δεν λεω στην Ελλαδα καθως αυτο θα μπορουσε να γινει μεσα στα πλαισια μιας συνομοσπονδιας με συνιστωντα αυτονομα κρατη οπως για παραδειγμα τα Ελληνικα βασιλεια που ειχαν τις διαφορες τους αλλα υπηρχε και μια κοινη συνισταμενη που παρηγαγε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

  Επισης απλα να αναφερω οτι οι Ελληνες εθνικιστες τον τοτε καιρο προσπαθουσαν να πεισουν τους Σκοπιανους για την Ελληνικη τους καταγωγη για να τους προσαρτησουν στην Ελληνικη συνειδηση. Εφοσον λοιπον προκυπτει αυτη τους η θεληση συμμετεχουν σε ενος μερος της Ελληνικης συνειδησης και δηλαδη την Μακεδονικη συνειδηση αυτη η πορτα θα πρεπει να ειναι ανοικτοι απο οσους τουλαχιστον πιστευουν οτι οχι μονο εχει μελλον η Ελληνικη συνειδηση αλλα και οτι ειναι ενα πολυ συμαντικο πολιτισμικο μεγεθος.

 5. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ says:

  Αυτο που συμβαινει λοιπον με τους MALE-volent Μαυρους Μαγους που ορθα τους λενε καποιοι Κρονιους μεσα απο την δικη τους οπτικη ειναι (με απλα βασικα μαθηματικα που μπορω να τα αναλυσω σε βαθος που τρομαζει κυριως του «ειδικους» και δηλαδη τους Κρονιους που παριστανουν τους ειδικους) οτι βασικα λαμβανουν τις ΚΡΥΕΣ 666 συχνοτητες του Κορνου και δημιουργουν στο υλικο πεδιο της σχετικη πολωση που εκφραζει τις εξουσιαστικες δομες κλπ και δηλαδη αυτο που προσπαθουν να κανουν ειναι να ΒΙΑΣΟΥΝ την ΕΝΕΡΓΕΙΑ (θηλυκη πλευρα = BABALON στην γλωσσα του Ερμητισμου) = ΣΟΦΙΑ του Κρονου για να την προσαρμοσουν σε καποια καλουπια συμφωνα με την θεληση τους και αυτο ασφαλως εχει αποτελεσμα για οσο μπορουν να επιβιωσουν στο κρυο πινοντας και το «αιμα» το αιμα των «ζωντανων» κλπ.

  Εχουν την εντυπωση δηλαδη οτι δεν υπαρχει ΠΑΝΩ απο αυτους καποια ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ που εχει δυναμη-εξουσια στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ και την ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ του Κρονου. Προσεξτε τωρα οτι αυτα που σας λεω ειναι συμβατα και με τις κατωτερες συχνοτητες του «Ανδρομεδιου» ΟΕΑ που σας ελεγε οτι ερχονται οι «Ανδρομεδιοι πολεμιστες» που εκφραζουν μια ανωτερη συχνοτητα του Κρονου. Αυτα φυσικα ειναι μαλακιες καθως εγω βασικα ειμαι ΓΗΙΝΟΣ και ειμαι βασικα γιος ανθρωπου και οχι ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ. Do you get it?

  Δηλαδη μιλαμε για ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ απο τις ανωτερες συχνοτητες. Ασε που βασικα PERSEUS = 618 = MEGA TROLL (O Ωμεγατρολαρχος που κατατρoπωσε τις «Ανδρομεδιες συχνοτητες» 😀 ).

  Το γεγονος οτι μας τρολαρουν βασικα απο εκει ψηλα το ειχα καταλαβει απο νωρις και σε οτι με αφορα και σε οτι αφορα τα downloads που λαμβανω.

  Απλα σεφτειτε το βασικα και σε οτι αφορα το τι εκφραζει επι της ουσιας η συχνοτητα που σας μιλαει για τον πολιτισμο της χεστερας. Σοβαρα ομως και χωρις μαλακιουλες. Αμα υπαρχει καποιος εκει ψηλα που βλεπει αυτο το μουρδελο το ΛΟΓΙΚΟ δεν ειναι να υποθεσει καποιος οτι του προκαλουμε θυμηδια και την επιθυμια να σπασει πλακα μαζι μας και με τις ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ?

  Το ερωτημα αν ο Θεος εχει ΧΙΟΥΜΟΡ το θεωρω ΑΣΤΕΙΟ και σε καποια φαση μιλιστα το θεωρω ΒΛΑΣΦΗΜΟ να θεωρει οτι ο Θεος ειναι ενας «κρυος» μαλακας χωρις χιουμορ.

  Ασφαλως υπαρχει παντα και η σοβαρη πλευρα των πραγματων αλλα δεν θα ελεγα οτι η ανθρωπινη πραγματικοτητα συγκαταλεγεται αναμεσα στα «σοβαρα» πραγματα στο συμπαν.

 6. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ says:

  Το ολο θεμα λοιπον αν υπαρχει Θεος ειναι εντελως γελοιο εκει οπου μπορεις να το αποδηξεις Πυθα-γορεια μαθηματικα και λογικη οτι υπαρχει το Φ-ΙΔΙ και δηλαδη αυτο που γνωριζουμε και ως το fibonacci sequence και αρα το ΛΟΓΙΚΟ ειναι να υπθεσει καποιος οτι το Φ-ΙΔΙ που βγαινει μεσα απο την γη 6 εχει ΚΕΦΑΛΙ 9 και αυτο οι αρχαιοι μεσα απο την Σ-Οφια της Φ-υσης το γνωριζαν ως το κεφαλι του Δια που παρουσιαστικε στην Ολυμπιαδα την μητερα του Αλεξανδρου (αντε παλι με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΣΕΑΣ της ΜΗΤΡΑΣ) με το σωμα φιδιου (οπως δηλαδη ο Αγαθοδαιμονας Χριστος των Γνωστικων που ειναι ο ΜΑΡΔΟΥΚ συμφωνα με καποιες συχνοτητες). Σχετικα με την Χρυση Αναλογια Φ σας τα ειχα πει και στο παρελθον.

  Απλα να θυμισω:
  Να θυμισω:

  ΦΑΝΗΣ (Phanes) = 759 = 7 + 5 + 9 = 21 = 2 + 1 = 3
  ΦΑΛΛΟΣ (Phallus) = 831 = 8 + 3 + 1 = 12 = 1 + 2 = 3
  ΑΡΡΕΝ (Male) = 255 = 2 + 5 + 5 = 12 1+ 2 = 3
  ΠΕΡΙΤΤΟΣ (Odd) = 1065 = 1 + 0 + 6 + 5 = 12 = 1 + 2 = 3
  ΗΛΙΟΣ (Sun) = 318 = 3 + 1 + 8 = 12 = 1 + 2 = 3
  ΠΑΤΗΡ (Father) = 489 = 4 + 8 + 9 = 21 = 2 + 1 = 3

  ΥΛΗ (Matter) = 438 = 4 + 3 + 8 = 15 + 1 + 5 = 6
  ΘΗΛΥ (Female) = 447 = 4 + 4 + 7 = 15 = 1 + 5 = 6
  ΑΡΤΙΟΣ (Even) = 681 = 6 + 8 + 1 = 15 = 1 + 5 = 6
  ΣΩΜΑ (Body) = 1041 = 1 + 0 + 4 + 1 = 6
  ΚΟΣΜΟΣ (Cosmos/World) = 600 = 6
  ΣΥΜΠΑΝ (Universe) = 771 = 7 + 7 + 1 = 15 = 1 + 5 = 6
  ΜΗΤΗΡ (Mother) = 456 = 4 + 5 + 6 = 15 = 1 + 5 = 6

  ΠΝΕΥΜΑ (Spirit) = 576 = 5 + 7 + 6 = 18 = 1 + 8 = 9
  ΑΧΡΟΝΟ (Timeless) = 891 = 8 + 9 + 1 = 9
  ΑθΑΝΑΤΟ (Immortal) = 432 = 4 + 3 + 2 = 9
  ΘΕΙΟΝ (Divine) = 144 = 1 + 4 + 4 = 9
  ΠΗΓΗ (Source) = 99 = 9 + 9 = 18 = 9
  ΝΟΥΣ (Mind) = 720 = 7 + 2 + 0 = 9
  ΣΠΕΙΡΑ (Spiral) = 396 = 3 + 9 + 6 = 18 = 9
  ΔΙΝΗ = (Vortex) = 72 = 7 + 2 = 9

  ΠΟΜΠΟΣ (Transmitter) = 540 = ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ (Divine Master) = 5 + 4 = 9
  ΔΕΚΤΗΣ (Receiver) = 537 = 5 + 3 + 7 = 15 = 1 + 5 = 6

  ΟYΡΑΝΟΣ (Heaven) = 891 = 8 + 9 + 1 = 18 = 1 + 8 = 9
  ΓΑΙΑ (Earth) = 15 = 1 + 5 = 6

  ——-

  ONE POINT SIX ONE EIGHT (PHI = 1.618) = 1458 = 1 + 4 + 5 + 8 = 18 = 1 + 8 = 9

  PHI = 198 = 1 + 9 + 8 = 18 = 1 + 8 = 9
  PHI PROPORTION = 1134 = 1 + 1 + 3 + 4 = 9
  PHI GEOMETRY = 846 = 8 + 4 + 6 = 18 = 1 + 8 = 9
  SPIRAL = 450 = 4 + 5 = 9

  GOLDEN MEAN = 540 = 5 + 4 = 9
  GOLDEN RATIO = 720 = 7 + 2 = 9
  GOLDEN PROPORTION = 1278 = 1 + 2 + 7 + 8 = 18 = 1 + 8 = 9
  GOLDEN ANALOGY = 792 = 7 + 9 + 2 = 18 = 1 + 8 = 9

  DIVINE MEAN = 576 = 18 = 9
  DIVINE RATIO = 756 = 18 = 9
  DIVINE PROPORTION = 1314 = 9
  DIVINE ANALOGY = 828 = 18 = 9

  THE GOLDEN MEAN = 738 = 18 = 9
  THE GOLDEN RATIO = 918 = 18 = 9
  THE GOLDEN PROPORTION = 1476 = 18 = 9
  THE GOLDEN ANALOGY = 990 = 18 = 9

  THE DIVINE MEAN = 774 = 7 + 7 + 4 = 18 = 1 + 8 = 9
  THE DIVINE RATIO = 954 = 9 + 5 + 4 = 18 = 1 + 8 = 9
  THE DIVINE PROPORTION = 1512 = 1 + 5 + 1 + 2 = 9
  THE DIVINE ANALOGY = 1026 = 1 + 0 + 2 + 6 = 9

  In Greek Gematria:

  ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Φ (PHI GEOMETRY ) = 1764 = 1 + 7 + 6 + 4 = 18 = 1 + 8 = 9
  ΑΝΑΛΟΓΙΑ Φ (PHI PROPORTION) = 666 = 18 = 1 + 8 = 9
  ΣΠΕΙΡΑ (SPIRAL) = 396 = 3 + 8 + 6 = 18 = 1 + 8 = 9

  Και εδω σχετικα και με την καρεκλα-θρονο-ΚΡΟΝΟ:

  https://katohika.gr/ellada/karekla-kareklitsa-mou-an-se-chaso-tha-chatho-zito-i-makedonia/

  Υπαρχουν λοιπον Φ-ιδια και Φ-ιδακια και το ολο θεμα ειναι να «πατησουμε» στο κεφαλι (οπως μας λεει το δεξια) τα μικρα Φ-ιδακια για να ανεβουμε στο κεφαλι 9 (οπως λεει η αντιθετη πολικοτητα) 69.

  Τα μικρα Φ-ιδακια που τα βρισκουμε και διπλα απο τα αγαλματα των Ελληνικων θεων (δηλαδη τον Αγαθοδαιμονα) εκφραζουν ολα αυτα τα μικρα εγω που ειναι εκφρασεις του Υπερεγω του Υπεροντος και δηλαδη του Π ατερουλη του «Δ ρακου» και της Μ ανας (Μονας) Δ ρακαινας (και δηλαδη του ΧΡΟΝΟΥ = ΑΙΩΝΑΣ και της ΑΝΑΓΚΗΣ) σε αυτη την περιπτωση οπου μιλαμε για τα παιδια της Φ-υσης που βγηκανε σαν φιδια μεσα απο την Μανα μας την Γαια-Κι και για αυτο αλλωστε μας ελεγαν ΑΝΟΥνναΚΙ ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ το αποτυπωμα και σε οτι αφορα του Ελληνικους Θεους. Δηλαδη μιλαμε για τα παιδια του ΟυρΑνου 9 και της Γης-Κι 6 που ηταν η συζηγος του Σουμεριακου ΟυρΑνου. 69

 7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟH kουβεντα ειναι μια. αντισταση μεχρισ εσχατων για να μην περασει η προδοτικξ συμφωνια. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.Μην ακουτε το καθε μπαγλαμα τρολακια. ΓΙα να εισαι Μακεδονας πρεπει να εισαι Ελληνας. Η Μακεδονια; ειναι γη Ελληνικη κ ελληνων απο τη συσταση της. Δεν μπορει ο καθε γυφτοσλαβος κ αλβανος να ονομαζεται Μακεδονας. Η Μακεδονια ειναι ιστορικα , πολιτισμικα αρικτα συνδεδεμενη με την Ελλαδα και μονο. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η Μακεδονια ειναι γεωγραφικο τμημα της Ελλαδας και κανενα καθηκι δεν εχει το δικαιωμα να φτιασιδωνει κρατος με αυτο το ονομα. Το οτι οι προδοτικες κυβερνησεις επετρεψαν χωρις απηλητικες διαμαρτυριες να χρησιμοποιουν οι γυφτοσκοπιανοι τον ορο μακεδονια δεν σημαινει οτι ο λαος θα επιτρεψει τετοιο πραγμα. ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ θα στειλει στο διαολο μια και καλη κ τους προδοτες πολιτικους κ θα αποκαταστησει τη βρωμια και τη σκευωρια στην ελληνικοτατη ανα τους αιωνες Μακεδονια. Οσο για τα σκοπια το ποιο πιθανο σεναριο ειναι να διαλυθουν κ το νοτιο τμημα να προσαρτηθει στην Ελλαδα γιατι ηταν γη ελληνικη , γευγελη , μοναστηρι και τα λοιπα , και κατοικειτε απο ελληνοβλαχους

  • GIOVANI says:

   ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ.Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ .ΕΣΥ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕ ΓΕΥΓΕΛΗ ,ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Κ.Λ.Π. ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ?

 8. tasos says:

  σήμερα είδα με έκπληξη στην τηλεόραση που έλεγε ότι οι ίδιοι οι σκοπιανοί μια μερίδα μεγάλη σίτον συγκεκριμένα διαδηλώνουν πως δε θέλουν το όνομα μακεδονία για το κράτος τους πως θέλουν δικό τους όνομα και όχι ένα όνομα που είναι αλλου κράτους !! όταν οι ίδιοι διαδηλώνουν απέχθεια giaayto τι να πούμε εμείς ??? ο τσίπρας έκανε πολύ καλά την δουλειά τον αφεντικών του και «γιαυτο» που πρέπει το μετάλλιο το χρυσό την καλλίτερης προδοτικής ηγεσίας

 9. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Ποσα πα»ιδια εχουν οι προδοτες ;έρε τι σας ερχεται τσιριζομουνηδες ,σταθειτε ,μαζι θα ισοπεδωθειτε και με τα αλλα λαμογια του μπουρδελοβουλιου,κοπρες της Ελλαδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *