Τα Σκόπια έφτιαξαν χάρτη μέχρι τη Λάρισα

Ο χάρτης παρουσιάστηκε σε εκδήλωση για την «Εθνική Ημέρα της Μακεδονίας» – Η Ελλάδα θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για τα αλυτρωτικά παιχνίδια των Σκοπιανών – Δείτε φωτογραφίες

Μιχάλης Ιγνατίου

Οταν η λεγόμενη οργάνωση «Ενωμένοι Μακεδόνες» σχεδίαζε την πραγματοποίηση ανοιχτής εκδήλωσης σε πάρκο στο Τορόντο του Καναδά για να εισαγάγουν τα παιδιά και τα εγγόνια των μελών τους στον «μακεδονικό» αλυτρωτισμό δεν γνώριζαν ότι πρόσφεραν -στην αφέλειά τους- ένα μεγάλο όπλο στην ελληνική διπλωματία και στους νομικούς του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκατοντάδες Σκοπιανοί του Καναδά μαζεύτηκαν στις 6 Αυγούστου με την ευκαιρία, όπως ανέφερε η διαφήμισή τους στην εφημερίδα «Toronto Star», του εορτασμού της «Εθνικής Ημέρας της Μακεδονίας» (Ilinden) και, βεβαίως, για να εξαπολύσουν άθλια επίθεση εναντίον της Ελλάδας, η οποία δήθεν τους κλέβει την Iστορία και τον πολιτισμό τους. Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης χαρακτηρίζονται από αρρωστημένο εθνικισμό και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούν την αιχμή του αλυτρωτισμού που πηγάζει από το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι.

Ο επίμαχος χάρτης της «Μεγάλης Μακεδονίας» που φτάνει μέχρι τη Λάρισα

Στην αλυτρωτική εκδήλωση, όπου κυριαρχούσε η ιδέα της «Μεγάλης Μακεδονίας» η οποία φτάνει μέχρι και τη… Λάρισα, παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της νέας κυβέρνησης των Σκοπίων, που υποτίθεται ότι είναι λιγότερο εθνικιστές από τους προηγούμενους, και οι οποίοι διαβεβαίωσαν την αμερικανική κυβέρνηση και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ότι θα τερματίσουν πάραυτα την προπαγάνδα του αλυτρωτισμού.

Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του «ΘΕΜΑτος» και οι νέες φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα, όπως και η ομιλία του γενικού προξένου και των υπόλοιπων ομιλητών, αποτελούν πλέον στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο Διεθνές Δικαστήριο, το οποίο στην προηγούμενη απόφασή του δεν αποδέχθηκε την ελληνική παρέμβαση ότι η εθνικιστική κυβέρνηση του Γκρουέφσκι έχει ως κορμό της πολιτικής της τον αλυτρωτισμό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο εθνικισμός των Σκοπιανών ανάγκασε τους Αμερικανούς να αλλάξουν άρδην την πολιτική τους στο εθνικό θέμα.

Ενώ συνεχίζουν να αναγνωρίζουν το γειτονικό κράτος με τη συνταγματική του ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», η αδιάλλακτη στάση του Γκρουέφσκι τούς ανάγκασε να ταχθούν εναντίον του. Οπως μας είπε ανώτερος Ελληνας αξιωματούχος, οι Αμερικανοί -και ειδικά η Βικτόρια Νούλαντ που ήταν απέναντι στην Ελλάδα σε όλα τα εθνικά θέματα- σταμάτησαν να ενοχλούν την Αθήνα όταν η πρώην υφυπουργός Εξωτερικών διέκοψε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων φεύγοντας έντονα εκνευρισμένη.
Η κυρία Νούλαντ ήταν αυτή που έστησε διάφορα σκηνικά εναντίον της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και στο Βουκουρέστι, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τους Σκοπιανούς. Και ήταν η ίδια που σχεδίασε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη ρουμανική πρωτεύουσα την ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία, όταν αναγκάστηκε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη να θέσουν το βέτο που τάραξε την αμερικανική διπλωματία.

Ο χάρτης και τα αλυτρωτικά σύμβολα
Η εκδήλωση των Σκοπιανών στο Τορόντο είχε ως guest star τον πρόξενο Γιόβιτσα Παλατσέφσκι, ο οποίος παραβίασε την εντολή της νέας κυβέρνησης για τερματισμό δηλώσεων υπέρ των εδαφικών διεκδικήσεων εναντίον της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Και η συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά κυρίως η συμμετοχή του γενικού προξένου που της έδωσε επίσημο χαρακτήρα, παραβίασαν για μία ακόμη φορά την Ενδιάμεση Συμφωνία, την οποία η Αθήνα τηρεί με ακρίβεια.

Οπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, κάτι που κατήγγειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, «ο κ. Παλατσέφσκι απηύθυνε χαιρετισμό από εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη των Σκοπίων στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη». Η Αθήνα εγκάλεσε τη νέα κυβέρνηση, η οποία σε επίπεδο του πρωθυπουργού από τον Ζόραν Ζάεβ με τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα και στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ με τον κ. Νίκο Κοτζιά δήλωσε ότι «θέλει να γίνει μια νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα».
Ωστόσο, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, «παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα».

Η Αθήνα θεωρεί ότι η πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης στα Σκόπια και οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζάεβ και του υπουργού Εξωτερικών Ντιμιτρόφ, οι οποίοι φάνηκε να παίρνουν αποστάσεις από τις δημαγωγικές κορόνες και τους αλυτρωτισμούς του καθεστώτος Γκρουέφσκι, προφανώς αποτελούν πρόοδο για την εξωτερική πολιτική των Σκοπίων και τις σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα. Ο κ. Ζάεβ μάλιστα ενημέρωσε ότι είναι πρόθεσή του να τερματίσει τις «προβοκάτσιες» εναντίον της Ελλάδας και παραδέχθηκε τις γελοιότητες με τα αγάλματα του Αλέξανδρου και του Φίλιππου και τα ιστορικά εκτρώματα κάκιστης αισθητικής που συναντά κανείς παντού στα Σκόπια. Ομως, όπως είπε ο Ελληνας υπουργός στον κ. Ντιμιτρόφ, οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν μεταφραστεί σε έργα. Μετά από εκείνες τις δηλώσεις, ακολούθησε η αναγκαστική αποχώρηση της Εθνικής Ελλάδος Χάντμπολ των Νεανίδων από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Σκόπια, παρά το γεγονός ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία ορίζει σαφώς ότι η ένταξη της γειτονικής χώρας σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνο με την προσωρινή της ονομασία…

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ενημερώθηκε με στοιχεία και φωτογραφικό υλικό για τα περιστατικά Σκοπιανών διπλωματών που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αλυτρωτικού χαρακτήρα, όπου αναρτώνται όχι μόνο ο ήλιος και της Βεργίνας, αλλά και χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας», στους οποίους περιλαμβάνονται ελληνικά εδάφη μέχρι τη Λάρισα!
Ο κ. Κοτζιάς είπε στον Σκοπιανό ομόλογό του ότι «θα πρέπει να δείξει περισσότερη προσοχή στο ζήτημα αυτό αν θέλει να πείσει για τις καλές του προθέσεις».

πηγή

ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ

12 thoughts on “Τα Σκόπια έφτιαξαν χάρτη μέχρι τη Λάρισα

 1. Νικητας says:

  Kαι βεβαια τα Σκοπια ειναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , αφου ΟΙ ΕΚΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ το επιθυμουν ,ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ !!! Νιωθουν ,οτι απειλουνται απο τους ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ……ΔΗΛΑΔΗ …ΜΠΟΥΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ‘ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ’ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ !!!!………..Αααμα πια !!! μας τα εκαναν τα αρχιδια φραπε οι μαλακες !!!…….Ντου , και σε ενα 24ωρο..αλα Κριμαιας..Ελληνικο εδαφος και ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!……..ΑΛΛΩΣΤΕ , ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ , ……’ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ , ΚΟΒΕΤΑΙ’ !!!! Αυτο θα επρεπε να το ξερουν οι “Μακεδονες’…σαν μακεδονες που μας πριζουν οτι ταχα ειναι !!!!!

 2. ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΝΤ ΝΙΟΥ ΥΟΡΚ ΣΙΤΥ says:

  Γενικως οι γυφτοσκοπιανοι απο τα κεντρικα της ασιας σαν αλλοι τσιμισκηδες και φυσικα επι πληρωμης και χαιδεματος εκτος οτι παλαιοτερα τοπαιξαν απογονοι του Αλεξανδρου του Μεγιστου τωρα θελουν να το παιξουν και απογονοι του Αχιλλεα του Μοναδικου. [σκεφτομαι γκρουεφσκι , το φσκι δεν κολλα στο τελος του ονοματος Πατροκλοφσκι !!!]

 3. Νικολαος says:

  Οιελληνες ειναι ενα ανομοιομορφο μπουλουκι αχρηστων μαυριδερων και λοιπων μουλων που εγκατασταθηκαν εδω , αλλα δεν αγαπησαν αυτον τον τοπο. Ισσως να ειναι καλυτερα ετσι.

 4. Awoken says:

  Είναι καλό που μας υπενθυμίζουν οι Σκοπιανοί ποιά είναι να όρια της αρχαίας Μακεδονίας. Τους ευχαριστούμε και επιφυλασσόμεθα στο μέλλον με μια πατριωτική κυβέρνηση (αμήν και πότε) να ενοποιήσουμε την Μακεδονία, όπως και οι ίδιοι διατρανώνουν…

 5. ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (ΑΡΤΕΜΗΣ) says:

  ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΞΑΦΝΙΚΑ… ΚΑΤΑ ΤΙΣ 7 Η ΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΙΛΙΚΙΑ-ΣΚΟΝΗ- ΘΟΡΥΒΟΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΑ….ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.
  ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΝ.
  ΑΥΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 100 ΑΤΟΜΩΝ.

 6. Ανώνυμος says:

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΠΑΜΕ.. ΒΟΥΚΕΦΑΛΟΝΣΚΙ, ΜΑΚΕΔΟΝΣΚΙ. ΣΥΡΙΖΟΝΣΚΙ, ΑΝΤΑΡΣΥΟΝΣΚΙ,ΑΝΤΑΡΣΥΟΝΣΚΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΟΝΣΚΙ,
  ΔΡΑΓΩΝΟΣΚΙ, ΜΗΤΣΤΑΚΟΤΟΝΣΚΙ, ΠΑΓΚΑΛΟΝΣΚΙ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΟΝΣΚΙ, ΛΑΒΙΘΟΝΣΚΙ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΝΣΚΙ,ΑΡΙΣΤΕΡΟΝΣΚΙ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΝΣΚΙ, ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΟΝΣΚΙ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝΣΚΙ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΝΣΚΙ,ΑΝΑΡΧΟΝΣΚΙ,ΠΑΠΑΔΟΝΣΚΙ,ΤΣΟΥΒΑΛΟΣΚΙ, ΓΙΑ ΤΙ ΟΧΝΣΚΙ;;;

 7. ANEFIX says:

  Πριν μερικούς μήνες τα Σκόπια έδειχναν μια εικόνα διάλυσης. Φαινόταν ότι δεν τούς υποστήριζε κανείς. Οι Αμερικανοί τούς “άδειαζαν” και έλεγαν ότι αυτό δεν είναι
  ένα κανονικό κράτος, αλλά ένα μόρφωμα που θα πρέπει να εξαλειφθεί. Και πάνω σε αυτήν την ανακατωσούρα κάποιοι σκέφτονταν να γκρεμίσουν τα αγάλματα τού Μεγάλου Αλεξάνδρου και να αφανίσουν και ό,τι θύμιζε Αρχαία Μακεδονία. Υπήρχε δηλαδή μια τάση για να φύγουν από όλα αυτά τα παραληρήματα 25-30 χρόνων που είχαν. Τι άλλαξε όμως τον τελευταίον καιρό και επιστρέφουν ξανά; Πάλι βλέπω περίεργους χάρτες, πάλι βλέπω περίεργες ομιλίες και ξεσηκωμούς, πάλι τίθενται επί τάπητος ονόματα για τα Σκόπια με την λέξη Μακεδονία μέσα…τι έγινε; Το αλλάξανε πάλι το σχέδιο τα Αμερικανάκια; Με το που βγήκε ο Τραμπ μιλούσαν πολύ απαξιωτικά γι’ αυτό το ψευτοκρατίδιο, τώρα ξανά μανά τα ίδια; Μέσα σε μερικούς μήνες αναθεωρήθηκαν και πάλι τα γεωστρατηγικά σχέδια; Τότε υπό την εισβολή των Αλβανών χέστηκαν πάνω τους και άρχισαν να μάς γλείφουν, μόλις όμως πέρασε αυτή η μπόρα άρχισαν ξανά τα παλιά… Ε ρε καριόληδες Γυφτοσκοπιανοί, είστε ο πιο γελοίος λαός τού πλανήτη μαζί με τούς Βρωμότουρκους!

 8. ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ says:

  ΚΑΚΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ !!!!!!!!! ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ???????? ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ ΕΚΕΙ ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΩΦΛΗΣΕΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΞΩΦΛΗΜΕΝΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟΥ !!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *