13:04 - 11/06/2019

Τα πρώτα «βήματα» μουσουλμανικού κόμματος στην Ελλάδα – Ένας εφιάλτης που γίνεται πραγματικότητα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Υπόγειες διεργασίες…
Είχαμε γράψει για το κόμμα τουρκοφρόνων στην Θράκη «ΚΙΕΦ», βγήκε πρώτο κόμμα στην Ροδόπη, μετά τις ευρωεκλογές:

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο ισλαμικό κόμμα τουρκοφρόνων σκέφτονται την κάθοδο και στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Τι θα γίνει αν η Τουρκία προσεγγίζει ως «προστάτιδα χώρα» τους μουσουλμάνους παράτυπους μετανάστες, στους οποίους δίνονται εκλογικά δικαιώματα και αντί για ΣΥΡΙΖΑ, τελικά επιλέξουν το να αποτελέσουν την εκλογική βάση ενός νέου μουσουλμανικού κόμματος στην Ελλάδα με αφετηρία την ελεύθερη Θράκη;

Να λοιπόν που οι φόβοι μας δυστυχώς δικαιώνονται, την ώρα που υπάρχουν «φωνές» Ελλήνων μουσουλμάνων που προειδοποιούν για της κινήσεις των τουρκοφρόνων (διαβάστε ΕΔΩ).

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Καθημερινή» εξελίσσονται ΥΠΟΓΕΙΩΣ διεργασίες για την κατάρτιση ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθυμερινή»

Διεργασίες για την κατάρτιση ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, εξελίσσονται, υπογείως, στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Η αξιοπρεπής, όπως χαρακτηρίζεται από την ηγεσία της, αυτόνομη κάθοδος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ, DEB) στις ευρωεκλογές, όπου ήρθε πρώτο σε ψήφους στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 0,71% πανελλαδικά, καλλιεργεί στα ηγετικά κλιμάκια αισιοδοξία για πιο προωθημένους στόχους.

Και συγκεκριμένα, την εκλογή μειονοτικού βουλευτή μέσα από πανελλαδική συνεργασία του ΚΙΕΦ με κόμματα που η εκλογική τους δύναμη, όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές, κινείται στα όρια της εισόδου τους στο Κοινοβούλιο.

Πληροφορίες από μειονοτικές πηγές αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιες συζητήσεις, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.

Ο υπεύθυνος για εκλογικά ζητήματα του ΚΙΕΦ κ. Οζάν Αχμέτογλου, υπ’ όψιν του οποίου έθεσε η «Κ» τις πληροφορίες της περί συνεργασιών του κόμματος, επιβεβαίωσε την κινητικότητα επ’ αυτού, χωρίς, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες.

«Η μειονότητα και το κόμμα της θέλουν τον δικό τους βουλευτή και το πλαφόν του 3% δεν μας επιτρέπει να τον βγάλουμε» είπε και πρόσθεσε: «Εχουμε προτάσεις από μικρά κόμματα του δημοκρατικού τόξου για κάθοδο στην επικράτεια με κοινά ψηφοδέλτια. Συζητάμε αλλά προς το παρόν δεν έχουμε προχωρήσει, θα δούμε».

Πρώτο κόμμα

Με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το ΚΙΕΦ έλαβε ποσοστό 0,71% στην επικράτεια, συγκεντρώνοντας 40.500 ψήφους στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, όπου αναδείχθηκε πρώτο κόμμα. Ενδεχόμενη αυτόνομη κάθοδός του στις εκλογές θα είχε νόημα μόνο εάν στόχος του ήταν να καταγραφεί πολιτικά, αλλά αυτό έγινε ήδη στις ευρωοεκλογές και επομένως μια δεύτερη καταγραφή δεν θα είχε νόημα, απεναντίας θα υπονόμευε και τις υποψηφιότητες μειονοτικών στα τοπικά ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων.

Με αυτό το ποσοστό, όμως, και δεδομένου ότι στην περίκλειστη κοινωνία της μουσουλμανικής μειονότητας η βούληση των εκλογέων χειραγωγείται πιο εύκολα, το ΚΙΕΦ θα μπορεί να λειτουργήσει ως όχημα που θα «ανοίξει την πόρτα» της Βουλής σε ένα κόμμα που πλησιάζει το όριο του 3% και αντίστροφα.

Τι (θα) σημαίνει αυτό για το κόμμα της μειονότητας; Δύο βουλευτές «καθαρά δικούς μας», όπως έλεγε στέλεχος του κόμματος, έναν στη Ροδόπη και έναν στην Ξάνθη, και βεβαίως ανάδειξη του ΚΙΕΦ σε παίκτη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ενδεχομένως και ρυθμιστή κοινοβουλευτικών ισορροπιών ανάλογα με τις εξελίξεις.

Από το τι θα πράξει το ΚΙΕΦ, θα εξαρτηθεί και η επάνδρωση με μειονοτικούς υποψηφίους των ψηφοδελτίων των άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, κ.λπ.) στους δύο νομούς όπου το μειονοτικό στοιχείο αριθμεί περί τις 120.000 ψυχές.

Η καχυποψία

Ενας τέτοιος εκλογικός «γάμος» εφόσον επιτευχθεί –πράγμα δύσκολο– αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις, καθώς το ΚΙΕΦ περιβάλλεται από καχυποψία περί στενών σχέσεων με το τοπικό τουρκικό προξενείο και κατ’ επέκταση με την Αγκυρα, αλλά και του αυτοχαρακτηρισμού του ως κόμμα της τουρκικής-μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο κ. Αχμέτογλου, πάντως, απορρίπτει κατηγορίες του είδους, χαρακτηρίζοντάς τες προσβλητικές για το κόμμα του αλλά και γενικότερα για τη μειονότητα. «Πρόκειται για λάσπη στον ανεμιστήρα. Είναι ανέντιμο να εμφανίζονται το ΚΙΕΦ και η μειονότητα ως κίνδυνος για την Ελλάδα, δεν το δεχόμαστε, αποτελεί προσβολή για όλους εμάς», είπε.

Ως προς τις ευρωεκλογές πέρα από το ποσοστό που κατέλαβε το κόμμα, η ηγεσία της μειονότητας εμφανίζεται ικανοποιημένη και από το γεγονός ότι ο εκλογικός χάρτης στη Ροδόπη και στην Ξάνθη βάφτηκε γκρι, κατέκτησε δηλαδή το ΚΙΕΦ την πρωτιά. «Πρώτος στόχος μας στις ευρωεκλογές ήταν να δείξουμε στην Ευρώπη ότι στη Θράκη υπάρχει μια μειονότητα που έχει προβλήματα, στην εκπαίδευση, στο θέμα των μουφτήδων, στα βακούφια, έχει υψηλή ανεργία. Η ψήφος στο ΚΙΕΦ ήταν ψήφος διαμαρτυρίας για την αδιαφορία γύρω από τα προβλήματά μας», υποστήριξε.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη εξέλεξε, μέσω των ψηφοδελτίων των μεγάλων κομμάτων τέσσερις βουλευτές, τρεις στη Ροδόπη και έναν στην Ξάνθη. Στη Ροδόπη, μάλιστα, δεν εξελέγη κανένας χριστιανός.

kathimerini.gr
ΦΩΤΟ: pexels,el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Όταν φέρνεις στην κυβέρνηση αριστερό φασίστα δεν μπορείς μετά να παραπονιέσαι γιατί γέμισε η χώρα με κάθε φρούτο και επομένως θα γίνουν και όλα όσα λέτε να δούμε τότε όλοι αυτοί οι αριστεροί χρήσιμοι ηλίθιοι που θα κρυφτούν

  2. καλα καλα ο συριζα εχει ηδη πεντε μεμετια στη βουλη,αστο αυτο η μιση ελληνικη βουλη εξυπηρετει τουρκικα συμφεροντα,τωρα δηλαδη σας επιασε ο φοβος και ο καημος;αντε ρε τραβατε παπαπερα

  3. Αυτοί θέλουν να αποσπάσουν την Ελληνική Θράκη από την Ελλάδα, και εμείς τους ενθαρρύνουμε, επιτρέποντάς τους να έχουν κόμμα, δήθεν ισότητας και φιλίας. Καιρός να ξυπνήσουν οι πολιτικοί, οι κληρικοί, οι δικαστές, αλλά και οι λαϊκοί.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*