ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Συναγερμός για επικίνδυνο φρέον από την Αλβανία

· Κατοχικά Νέα

Εισάγεται στο 1/3 της τιμής του κανονικού και νόμιμου προϊόντος

Επικίνδυνες ποσότητες φρέον, ψυκτικού υγρού για κλιματιστικά, ετοιμάζονταν να ρίξει στην αγορά ένας 42χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη στην Άνω Λαψίστα Ιωαννίνων μετά από μπλόκο της αστυνομίας.

Ο 42χρονος Αλβανός κατάφερε να περάσει τις προηγούμενες μέρες από το τελωνείο της Κακαβιάς 30 φιάλες με νοθευμένο ψυκτικό υγρό συνολικού βάρους 327 λίτρων. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος μετέφερε το ψυκτικό υγρό χωρίς άδεια από αρμόδια αρχή ενώ δεν καταβλήθηκαν στο δημόσιο ανάλογοι φόροι και δασμοί.

«Μετά τα ναρκωτικά και τα τσιγάρα το φρέον είναι το επόμενο προϊόν για το οποίο συνηθίζουμε να κάνουμε στοχευμένους ελέγχους Κάθε χρόνο επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες απαγορευμένου τύπου ψυκτικού υγρού γιατί είναι πιο φθηνό» τόνισε στο ethnos.gr υπάλληλος του τελωνείου Κακαβιάς. Εισάγονται κυρίως από την Αλβανία, στο ένα τρίτο της τιμής του κανονικού και νόμιμου προϊόντος, αλλά η σύστασή τους είναι αμφίβολης ποιότητας και κάποια από τα συστατικά τους απαγορεύεται να κυκλοφορούν στην ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα απαγορευμένα ψυκτικά υγρά χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις που έχουν μεγάλα συστήματα ψύξης-θέρμανσης, όπως βιομηχανίες, ξενοδοχεία και πλοία.

Οι 30 φιάλες καθώς και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν από τις αρχές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ethnos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μετανάστες και ευρωπαϊκά σύνοραΔΙΕΘΝΗ

Η Ελλάδα ζητά ευρωπαϊκό «φρένο» στις αιτήσεις ασύλου σε μαζικές κρίσεις – Τι αλλάζει στο μεταναστευτικό

ΕΛΛΑΔΑ

Θα δοθεί παράταση στις ταυτότητες

Πρατήριο καυσίμωνΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα: Η κυβέρνηση εξετάζει πρόσθετα μέτρα αν συνεχιστεί η πίεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *