ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ζητάνε την μείωση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων

· Κατοχικά Νέα

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φαρμάκης

Δυστυχώς κανένας δεν δίνει σημασία στις «μικρές λεπτομέρειες». Στην Ελλάδα της Αριστεράς και της προόδου, η Παγκοσμιοποίηση έχει χτίσει γερά θεμέλια. Η Παγκοσμιοποίηση μπορεί να περιγραφεί από κάποιες λέξεις-κλειδιά:

Πολυπολιτισμικότητα – Κλιματική αλλαγή – Ισότητα – Ελευθερία – Fake News – Δημοκρατία

Τις παραπάνω λέξεις τις χρησιμοποιούν οι πολιτικοί υπάλληλοι της Νέας Τάξης ή με άλλα λόγια της Παγκοσμιοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως διαβάσατε και στην αρχή του άρθρου, κανένας δεν δίνει σημασία στις λεπτομέρειες.

Πάμε να διαβάσουμε τι ανέβασε στο facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα (μεταξύ άλλων):

Με μεγάλη χαρά συμμετείχα εχθές στην εξαιρετική εκδήλωση Αθήνα, ώρα για ποδήλατο στον υπέροχο χώρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στην Πλάκα. Στο debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις θέσεις της Ανοιχτή Πόλη, που από την ίδρυσή της διεκδικεί χώρο για το ποδήλατο στην πόλη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας με την πλήρη παράδοση του δημόσιου χώρου στα μηχανοκίνητα μέσα δεν ευνοεί ούτε τους χρήστες αυτοκινήτου ούτε τους άλλους χρήστες της οδού.

Σχεδιάζουμε λοιπόν την Αθήνα από την αρχή, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τους κατοίκους να μειώσουν την χρήση ΙΧ επιλέγοντας τις μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, το ποδήλατο ή τα πόδια. Με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους, άμεσα υλοποιήσιμες για την εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, γονείς με καρότσι), πεζών και ποδηλατών. Στόχος η σταδιακή αλλά αποφασιστική μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο μετακίνησης στην πόλη: ασφαλές, γρήγορο και φιλικό στο περιβάλλον.

Δείτε την ανάρτηση:

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/2320762594870749

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχόλιο: Οι παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων, πρέπει να γίνουν. Έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

Τώρα ας εξετάσουμε την μείωση της χρήσης των αυτοκινήτων: Αρχικά, είναι πολύ καλή η ιδέα. Ποιος δεν θα ήθελε μια πόλη καθαρή από καυσαέρια και χωρίς βαβούρα. Το πρόβλημα είναι άλλο: Η μείωση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, μπορεί να προχωρήσει. Θα ξεκινήσει με τον περιορισμό των μετακινήσεων με ΙΧ αλλά μετά θα μας πουν στο ΜΕΛΛΟΝ: Οι άνθρωποι μολύνουν το περιβάλλον ακόμα και όταν δουλεύουν.

Για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση, θα πρέπει να γίνει μια διευκρίνιση: Δεν καταδικάζουμε τις δηλώσεις του υποψηφίου. Άλλωστε, ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι καλό να μειωθεί η χρήση των αυτοκινήτων. ΕΜΕΙΣ απλά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα.

Τροφή για σκέψη

Μήπως τελικά, θα φτάσουμε στο σημείο να βάζουμε ρομπότ να κάνουν όλες τις δουλειές για εμάς, χωρίς εμάς; Μα πως θα ζούνε οι άνθρωποι αν δεν δουλεύουν; Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όλοι θα παίρνουν ένα ΕΠΙΔΟΜΑ, που ίσα-ίσα θα τους συντηρεί. Θα δούμε ποιο θα είναι το ΑΝΤΙΤΙΜΟ για αυτή την…παροχή.

Η τεχνολογία υπάρχει ήδη, οπότε σίγουρα οι παραπάνω σκέψεις, δεν είναι υποθετικές:

el.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μετρό Θεσσαλονίκης – επέκταση προς ΚαλαμαριάΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σήμερα ανοίγει η επέκταση προς Καλαμαριά – 5 νέοι σταθμοί, Μίκρα–κέντρο σε 15 λεπτά

ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο Περσικός Κόλπος κρατά τις αγορές σε επιφυλακή – Στο επίκεντρο η Motor Oil

Πυρκαγιά στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Στεφάνη – Παραμένουν δυνάμεις στον Άγιο Βλάσιο

Μία απάντηση στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ζητάνε την μείωση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων”

  1. ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΧΑΧΧΑΑΑΑ ΚΑΛΟ!!!!
    ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΕΦΕΡΕΥΘΕΙ Η ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά