ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι – Ελληνικό υποβρύχιο και πυραυλάκατος στο Καστελόριζο

· Κατοχικά Νέα

Το Πολεμικό Ναυτικό έκανε αισθητή την παρουσία του, στέλνοντας στο Καστελόριζο το υποβρύχιο «Παπανικολής» και την πυραυλάκατο «Καβαλούδης», σε απάντηση των νέων 15 τουρκικών παραβιάσεωνΔεν υποχωρούν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς το μπαράζ, παραβιάσεων που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες συνεχίστηκε και σήμερα, με 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από επτά τουρκικά αεροσκάφη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά μαχητικά, πέντε από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμούς και δύο μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Η ελληνική πλευρά, απάντησε σε αυτές τις προκλήσεις με την αποστολή του υποβρυχίου «Παπανικολής» και της πυραυλακάτου «Καβαλούδης» στο Καστελόριζο.    

Πρόκειται για μια αποστολή «επίδειξης σημαίας» μία μόλις ημέρα μετά το περίεργο περιστατικό με τον «ναυαγό» ανοιχτά της Χίου ο οποίος αρνήθηκε να διασωθεί από τα ελληνικά μέσα που έφτασαν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Καστελόριζο είναι αγκάθι στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας καθώς επεκτείνει σημαντικά την ελληνική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο και επιτρέπει την «ένωσή» της με την ΑΟΖ της Κύπρου.

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Άγιο Όρος και Αθωνική ΠολιτείαFEATURED

Άγιο Όρος: Καταγγελίες, διώξεις μοναχών και το ερώτημα ποιος ελέγχει πραγματικά την Αθωνική Πολιτεία

Ελληνικά αγροτικά χωράφιαFEATURED

ΟΠΕΚΕΠΕ και ΟΣΔΕ: Οι «σκιές» στις δηλώσεις, τα χρήματα των αγροτών και το σύστημα που ζητά διαφάνεια

Μονή Παναγίας Σουμελά στην ΤραπεζούνταFEATURED

Παναγία Σουμελά: Γιατί κάθε τουρκική πρόκληση εκεί αγγίζει κάτι πολύ μεγαλύτερο από μία θρησκευτική τελετή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *