08:59 - 11/10/2017

Συναγερμός: Για πρώτη φορά από την εισβολή, οι Τούρκοι επέβαλαν κατάσταση πολιορκίας στους εγκλωβισμένους μη μουσουλμάνους και Έλληνες της κατεχόμενης Κύπρου!

Ξεκίνησαν οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο με τη δημιουργία ιδιότυπης «κατάστασης πολιορκίας». H Τουρκική ωμή και απάνθρωπη πρόκληση μετά από 43 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο περιλαμβάνει την απαγόρευση μεταφοράς της επισιτιστικής βοήθειας από τον ΟΗΕ στους εγκλωβισμένους μη μουσουλμάνους στην κατεχόμενη Κύπρο σε μια πρωτοφανή πράξη απανθρωπιάς από την Άγκυρα.

Για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια, το ψευδοκράτος αρνήθηκε να επιτραπεί στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (UNFICIP) να παρέχει επισιτιστική βοήθεια στους εγκλωβισμένους Έλληνες και στους Μαρωνίτες πρόσφυγες.

Ενδεικτικό της σκληρότητας ήταν ότι δεν επιτράπηκε ούτε καν το γάλα για τα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Επιτρέπουν μόνο την αποστολή φαρμάκων η οποία κρατά τα προσχήματα και σίγουρα θα είναι υπό αίρεση .

Το ψευδοκράτος αποφάσισε να παίξει ένα νέο καταπιεστικό πολιτικό παιχνίδι με πλήρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θύματα τους Ελληνοκύπριους που είναι εγκλωβισμένοι στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι έχουν στρέψει την προσοχή σε όλους τους μη μουσουλμάνους που είναι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο και στο τουρκικό κατεχόμενο τμήμα και συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο με τους ομοϊδεάτες τους στην Τουρκία παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα με σκληρό και ασυγχώρητο τρόπο.

Το ψευδοκράτος επέλεξε να παραβιάσει όλες τις διεθνείς συνθήκες και ανθρωπιστικούς νόμους που θεσπίστηκαν με το άρθρο 61 της Σύμβασης της Γενεύης του 1947 και να αγνοήσει αυτόν τον νόμο χωρίς ίχνος ανθρωπιάς απολύτως.

Γιατί μια τέτοια άναρχη και σκληρή απόφαση; Είναι απλό, διότι με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία θα μπορεί καλύτερα να εδραιώσει τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου.

Εφαρμόζουν συστηματικά το Σχέδιο Β και Γ προσπαθώντας να «σβήσουν» όλα τα υπολείμματα ελληνικής και χριστιανικής παρουσίας με στόχο τον απόλυτο εξισλαμισμό του νησιού!

Οι τελευταίες ρατσιστικές οδηγίες εθνοκάθαρσης της Άγκυρας προς το καθεστώς των Τουρκοκυπρίων δεν είναι κάτι νέο, αλλά αποτελούν μέρος της ιστορικής πορείας των Τούρκων.

Το έχουν κάνει πολλές φορές πριν. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τη γενοκτονία και τη σφαγή των Αρμενίων και των Ελλήνων και των Κούρδων, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την οθωμανική βιαιότητα.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει επίσης τις πρόσφατες συμπεριφορές της Άγκυρας που διαπράχθηκαν κατά χιλιάδων Τούρκων πολιτών, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, στρατιωτικών, και πολλών άλλων που είναι κλειδωμένοι σε μπουντρούμια και βασανίζονται ακόμη επειδή μίλησαν ενάντια στη δικτατορία του Ερντογάν.

Η εθνοκάθαρση του Ερντογάν και η κατάργηση της εκκοσμίκευσης είναι ένας τρόπος για την Άγκυρα να επιβάλλει δικτατορικά ένα θεοκρατικό σουνιτικό ισλαμικό κράτος στο νησί.

Η Κύπρος έχει πλέον γίνει στόχος και θύμα των παραμορφωμένων απόψεων του Ερντογάν για δημοκρατία και ανθρωπισμό.

Μόνο στυγνά καθεστώτα μπορούν να καταλήξουν σε τέτοιες πολιτικές χρησιμοποιώντας την ιδέα της χρήσης της στέρησης του φαγητού ως όπλο και κατά του ηλικιωμένου πληθυσμού και του εύθραυστου τομέα της ελληνικής κοινότητας και της κοινότητας των Μαρωνιτών .

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα για την περιοχή είναι η προσπάθεια διασύνδεσης της κατεχόμενης Κύπρου με την Τουρκία, με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Η Άγκυρα έχει έτοιμα τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς ύδατος .

Όταν αυτό το σχέδιο υλοποιηθεί, θα ήταν αδύνατο να αποτραπεί και να προστατευθεί η κυπριακή Δημοκρατία από τα σχέδια προσάρτησης της Άγκυρας. Εάν θυμηθούμε την Κωνσταντινούπολη και τα Σεπτεμβριανά του 1955 θα δούμε πολλές ομοιότητες με την νέα πολιτική της Άγκυρας .

Αντιπρόεδρος του Ερντογάν: Στο τραπέζι το αίτημα για προσάρτηση κατεχομένων με την Τουρκία

Στο τραπέζι είναι το αίτημα για προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ σχολιάζοντας σχετική δήλωση του «ΥΠΕΞ» Ταχσίν Ερτουργρούλογλου την περασμένη βδομάδα στην Μιλλιέτ.

Ωστόσο, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε πως εάν υπάρξει λύση στο Κυπριακό, μπορούν να δώσουν νερό και ρεύμα και στους Ε/Κ.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε «έγινε μια δήλωση ότι ‘κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει’. Δηλώθηκε ώς μια ιδέα. Η Τουρκία και η ‘ΤΔΒΚ’ θα καθίσουν και στο πλαίσιο αυτής της ιδέας και άλλων παρόμοιων ιδεών θα πάρουν επιτέλους μια πολιτική απόφαση».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ρωτήθηκε και για το νερό που μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί ότι αυτό χύνεται άσκοπα στη θάλασσα. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή πηγαίνουν 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και η ανάγκη είναι για 35 εκ. κυβικά μέτρα. «Το νερό πηγαίνει μέχρι τους δήμους.

Όπως συμβαίνει και στην Τουρκία, το διανέμουν στον λαό. Μεγάλο μέρος των υποδομών των δήμων δεν είναι και πολύ καλές και πρέπει να ανακαινιστούν. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε πάνω σε προγράμματα ανακαίνισής τους. Υπάρχει συνεργασία για να το πραγματοποιήσουμε. Αλλά πλέον πίνουν το νερό», ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι το υπόλοιπο νερό, 30 εκ. κυβικά μέτρα και κάτι που απομένει, θα χρησιμοποιηθεί στην ύδρευση, στην Μόρφου και τη Μεσαορία.

Ο Ρετζέμπ Ακντάγ είπε ακόμη ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και δεν τίθεται θέμα διακοπής του νερού. «Αυτό το νερό πλέον θα πηγαίνει συνέχεια στην ‘ΤΔΒΚ’. Και μάλιστα, αν γίνει και μια συμφωνία με τον ‘Ε/κ τομέα νοτίου Κύπρου’, μπορούν ακόμη και αυτοί να το χρησιμοποιήσουν. Και το νερό που πίνουν εκείνοι δεν είναι καλό. Αν υπάρξει λύση γιατί όχι;», ανέφερε.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ πως ακόμη και ηλεκτρικό ρεύμα που σκοπεύουν να πάρουν στα κατεχόμενα μπορεί να δοθεί στους Ε/Κ, αν υπάρξει λύση.

Η Κύπρος θα πρέπει να κλείσει όλες τις διαβάσεις σε όλη τη Νεκρά Ζώνη, να ανακαλέσει όλα τα διαβατήρια της ΕΕ στους Τουρκοκύπριους που ζουν στην περιοχή, και να λάβει ριζικά βήματα να σταματήσει η ΕΕ να δίνει χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία εφαρμόζονται αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας, και του τουρκοκυπριακού καθεστώτος, ενώ να δηλωθεί επίσημα ότι η Κύπρος θα βάλει βέτο στην όποια προσπάθεια της Τουρκίας να εισέλθει στην ΕΕ.

Μόλις δουν οι Τουρκοκύπριοι ότι δεν μπορούν πλέον να έχουν ελεύθερη κυκλοφορία για να απολαύσουν αυτό που η κυπριακή Δημοκρατία και η ΕΕ προσφέρουν, θα μεταβληθούν τα συναισθήματά τους και θα επανεξετάσουν σοβαρά τις επιλογές τους: ή θα επιλέξουν να αποτελέσουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΕ-Κύπρου, ή θα αποτελέσουν μια οθωμανική επαρχία.

Τα σκοτεινά σύννεφα όπως και να έχει συγκεντρώνονται και απειλούν την Κύπρο , ενώ ο ελληνοκυπριακός και ελληνικός στρατός πρόσφατα έκαναν παρέλαση δείχνοντας ότι είναι σε μεγάλη ετοιμότητα έναντι των Τούρκων, ότι και να γίνει από εδώ και στο εξής.

pentapostagma

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. το λεω το φωναζω εδω και μηνες 11 Οκτωβρίου 2017 @ 09:43
  12
  1
  Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ.. Η ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ …ΤΑ S400 ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉ ΒΆΣΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΌΝΙΜΗ ΝΑΥΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΩΝ ΤΟΎΡΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΆΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ  .ΕΞΟΡΎΞΗΣ . ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΆΤΗ ΚΆΠΟΙΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΏΝ ΦΊΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΦΆΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΆΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΨΙΛΌ ΓΑΖΊ . ΕΜΕΊΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ; ΟΛΑ ΑΥΤΆ ;;. ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΈΣ ΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ;;;ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΈΑ ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΕΣ; ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕΕΕΕ.Μ
 2. το λεω το φωναζω εδω και μηνες 11 Οκτωβρίου 2017 @ 09:56
  23
  1
  Η ΚΎΠΡOΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΣΑΟΥΔΙΚΉ ΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΣ ΚΌΜΒΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΆΔΑ .ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΊΑ ΟΤΑΝ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΆΤΟ ΤΗΣ ΘΆΛΑΣΣΑΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΈΔΑΦΟΣ.  ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΤΟ ΒΓΆΖΟΥΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ .ΟΧΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΉΚΕΙ.. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ?
 3. το λεω το φωναζω εδω και μηνες 11 Οκτωβρίου 2017 @ 10:01
  18
  0
  Η Ανακατανομή κυριαρχικών δικαιωμάτων παγκοσμίως εχει ήδη αρχισει .  Η τυχη των Ελληνων σε Κυπρο και Ελλαδα ειναι αλληλενδετη.Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΕΙΛΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΑΣ  ΜΗΝ ΞΡΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΌΤΙ ΚΆΝΟΥΝ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΆ ΠΥΡΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΈΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΎΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΆΝΑ ΔΥΟ ΑΣΚΗΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΞΑΠΛΑ. ΤΟ ΌΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΔΡΕΙΑ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΆΡΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΤΆΦΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΉ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΤΟΥΣ
  • 12
   1
   Φίλε μου καλά τα λές… Ένα να ξέρεις, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αν δεν πάρουν Εντολή απο τούς πολιτικούς. Το ΚΥΣΕΑ που είναι το αρμόδιο όργανο αποτελείται απο πολιτικούς κατα κύριο λογο. Αυτοί είναι όλοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, τα έχουν ήδη ξεπουλήσει ΟΛΑ. Το ίδιο και ο άλλος πουλημέμος εκεί κάτω ο Αναστασιάδης. Τι περιμένεις λοιπόν ;;; ΜΟΝΟ αν βρεθούν ΔΙΚΑΣΤΕΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ οι οποίοι θα είναι ΕΛΛΗΝΕΣ, τότε θα πάει μπροστά ο τόπος μας. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
 4. 11
  1
  Δεν υπάρχει καμμιά “γενοκτονία και σφαγή των Αρμενίων και των Ελλήνων και των Κούρδων”. Αντιθέτως, οι Κούρδοι σφαγίασαν τους Έλληνες και τους Αρμένιους, κατ’ εντολήν των Οθωμανών που τους έταξαν γερό πλιάτσικο. Μην μετατρέπουμε τον θύτη σε θύμα, παρακαλώ. Το ότι τώρα γεύονται την Θεία Δίκη, δεν αναιρεί τα προηγούμενα. Αλλά και τώρα, τα ίδια κάνουν στην Συρία. Διαχρονικά τσιράκια των ισχυρών που τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια.
  • 7
   0
   Σφαγίασαν τους Έλληνες της Σμύρνης Τσέτες, κυρίως μισθοφόροι των Τουρανών Τούρκων Τσετσένοι … από τα βάθη της Ασίας …. Επειδή υπάρχει μεγάλη σύγχυση για το ποιοι ήταν οι Τσέτες παρακαλώ όποιον ξέρει για τους Τσέτες ας αναφερθεί λεπτομερέστερα …
   • 2
    1
    Οι μικρασιάτες πρόσφυγες έλεγαν πως πρόκειται για Κούρδους. Λες να μην μπορούσαν να ξεχωρήσουν τους λαούς με τους οποίους συμβίωναν για αιώνες; Εσύ σήμερα δεν μπορείς να ξεχωρήσεις έναν Αλβανό από έναν Πακιστανό;
    • 4
     0
     Φίλος μου από το Ζ Γυμνάσιο Παγκρατίου με καταγωγή των γονέων του από την Σμύρνη, την δεκαετία του 1960, έλεγε ότι οι Τσέτες δεν ήταν Τούρκοι ή Κούρδοι αλλά κατά πλειοψηφία διάφορα Ασιατικά “άγνωστα” φύλα με καθοδηγητές Donmeh … Αργότερα έμαθα ότι μερικούς συμμετέχοντες τουρκόφωνους Κουρδικής καταγωγής, οι Κούρδοι τους θεωρούσαν “δοσίλογους ή γενίτσαρους” της φυλής τους … Μήπως εμείς οι Έλληνες δεν είχαμε και δυστυχώς εξακολουθούμε να έχουμε δοσίλογους; …
 5. 1
  2
  ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΖΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΦΥΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΕΤΕΣ!… ΜΕ ΤΣΙΤΑΚΙΣΜΟ ΤΟΥ Κ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΣΩΣ ΕΊΝΑΙ ΤΣΕΤΕΣ!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί