Συναγερμός: Εισήλθαν στην «πορτοκαλί» ζώνη του «West Capella» τουρκικά πλοία – Στα 10 ν.μ. το USS George H.W. Bush με διαταγή να εξαπολύσει πύραυλο αν…

Αλλαγή των επιχειρησιακών σχεδίων φύλαξης της γεώτρησης εξετάζουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μετά την κίνηση της Άγκυρας να κλιμακώσει στέλνοντας τελικά τρεις φρεγάτες και υποβρύχια ενώ τουρκικά πλοία έχουν εισέλθει στην κίτρινη και πορτοκαλί περιοχή όπως αυτή έχει προκαθοριστεί.

Κοντά στο σημείο που σταθεροποιείται το πλωτό γεωτρύπανο West Capella βρέθηκε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush πλησιάζοντας μέχρι και τα 10 ν.μ.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπλεε βορειοδυτικά του γεωτρύπανου και αργότερα βορειοδυτικά, εντός του FIR Λευκωσίας και της Κυπριακής ΑΟΖ, πάντα σε σχετικά κοντινή απόσταση από το γεωτρύπανο με τις πτητικές επιχειρήσεις να συνεχίζονται αδιάκοπα.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι ανέπτυξαν τις φρεγάτες και το υποβρύχιο στην ανατολική Μεσόγειο για να «εγγυηθούν την ασφάλεια της μεταφοράς πετρελαίου», ενώ άλλη μια φρεγάτα εστάλη για να επιτηρήσει το πλωτό γεωτρύπανο στα ανοικτά των κυπριακών ακτών.

Ταυτόχρονα, στην περιοχή της Κύπρου και στην πλευρά των κατεχομένων επιστρέφει το ερευνητικό σκάφος Barbaros χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις εδώ κινήσεις του.

Στο ίδιο σημείο έφτασε και το πλοίο-φύλακας –το υπό βρετανική σημαία TROMS HERA– που θα βρίσκεται για λόγους ασφαλείας δίπλα στο West Capella καθ’ όλη τη διάρκεια της γεώτρησης.

Στο μεταξύ, στην περιοχή της γεώτρησης πραγματοποιεί τις τελευταίες γι’ αυτό το στάδιο σεισμογραφικές έρευνες το RAMFORM HYPERION, αφού με το ξεκίνημα της γεώτρησης οι δονήσεις δεν επιτρέπουν σεισμογραφικά σε μια μεγάλη ακτίνα.

Μετά τις δοκιμαστικές πτήσεις, έχουν καθιερωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τις καθημερινές πτήσεις των δύο ελικοπτέρων στο δρομολόγιο αεροδρόμιο – γεωτρύπανο, στο οποίο μάλιστα έχουν δοθεί και αριθμοί δρομολογίων, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις – «036» για τις πτήσεις προς το West Capella και «037» για τις πτήσεις με αντίστροφη φορά.

Χθες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και αναγνωριστική πτήση προς το γεωτρύπανο από ελικόπτερο των υπηρεσιών ασφάλειας της Δημοκρατίας, ωστόσο αυτή αναβλήθηκε για διαδικαστικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι προσωπικό από τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας θα επισκέπτεται τακτικά το γεωτρύπανο για ελέγχους και ενημέρωση.

Μετά την σκλήρυνση και κλιμάκωση της στάσης της Τουρκίας αναμένεται οι τρεις ζώνες ασφαλείας που  έχουν καθοριστεί γύρω από το γεωτρύπανο «West Capella» της «Total» να μετατραπούν σε τέσσερις με νέα μέτρα ασφαλείας καθώς όλοι γνωρίζουν πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν σκέφτεται ορθολογικά.

Στην «κίτρινη» και την «πορτοκαλί» υπάρχουν προειδοποιήσεις που όσο πλησιάζει το «εχθρικό» πλοίο ή αεροσκάφος γίνονται πιο αυστηρές.

Σε περίπτωση όμως που επιχειρηθεί η παραβίαση της «κόκκινης» ζώνης, εκεί πλέον θα αρχίσουν να πέφτουν πυρά.

Ο «Νο1» στόχος είναι η Τουρκία που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και αντιτίθεται στις γεωτρήσεις και στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Τον όλο έλεγχο της περιοχής ασφαλείας γύρω από το γεωτρύπανο έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου.

Αν χρειαστεί να υπάρξει επέμβαση τότε αναλαμβάνει η διεθνής δύναμης που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ και μιλάμε αφενός για την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», τις δύο γαλλικές φρεγάτες και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George Bush».

Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας περιπολούν τουλάχιστον δύο ελληνικά υποβρύχια, ενώ την εναέρια ζώνη ελέγχει κυρίως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο με τα σύγχρονα συστήματα που έχει και τη δυνατότητα να απογειώσει ανά πάσα στιγμή μαχητικά αεροσκάφη για αναγνώριση και αναχαίτιση «εχθρικού» ίχνους.

Ποια είναι η «κόκκινη» ζώνη που αν παραβιάσει μπορεί να φύγει πύραυλος κατά του στόχου;

Είναι αυτή που έχει δεσμεύσει με NAVTEX και NOTAM του ΚΣΕΔ. Μιλάμε για μία περιοχή 500 μέτρα, 5 ναυτικά μίλια και 3.000 πόδια ύψος γύρω από το σημείο στο οποίο βρίσκεται το «West Capella», στην οποία απαγορεύεται η είσοδος σε οποιαδήποτε πλωτά και εναέρια μέσα τα οποία δεν είναι εξουσιοδοτημένα από την Κύπρο.

Σε περίπτωση παραβίασης αυτή της απαγορευμένης «κόκκινης» ζώνης από μη εξουσιοδοτημένο μέσο, υπάρχει πλοίο υποστήριξης που μπαίνει στην πορεία του για να το εκτρέψει. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Αμέσως μετά ακολουθούν τα πιο δραστικά μέτρα.

Η «πορτοκαλί ζώνη» είναι στα 10 ναυτικά μίλια, όπου επιτρέπεται η διακίνηση άλλων πλοίων τα οποία ενημερώνονται ότι βρίσκονται κοντά σε χώρο όπου υπάρχει πλατφόρμα διεξαγωγής υποθαλάσσιων ερευνών. Η «κίτρινη ζώνη» είναι στα 15 ναυτικά μίλια από το σημείο απ’ όπου γίνεται η πρώτη ενημέρωση προς τα διερχόμενα πλοία.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς έως τώρα οι Τούρκοι κινούνται εντός της «κίτρινης» και της «πορτοκαλί» ζώνης, αλλά όχι της «κόκκινης».

Πράξη όχι τυχαία. Γιατί σ’ εκείνο το σημείο μπορεί η παρουσία της να είναι ενοχλητική αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείται παράνομη και κανείς δεν μπορεί να την καταδικάσει γι’ αυτό.

Οι περιοχές που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι για στρατιωτικές ασκήσεις βρίσκονται σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα της «Total».

Η άσκηση πραγματοποιείται σε διεθνή χωρικά ύδατα και θεωρείται παράτυπη (όχι παράνομη) καθώς η NAVTEX θα έπρεπε να εκδοθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας αφού πρόκειται για περιοχή δικαιοδοσίας και υποχρεώσεών της.

Όσον αφορά στη γεώτρηση έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή οι διαδικασίες σταθεροποίησης της πλατφόρμας, ενώ από τις 8 το πρωί της Τετάρτης άρχισαν οι πτήσεις ελικοπτέρων από ιδιωτική εταιρεία που μεταφέρει προσωπικό από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το μεσημέρι άρχισαν οι πτήσεις και εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξοικείωση των πιλότων και των χειριστών, ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως για μεταφορά ασθενών, ρύπανση, τρομοκρατική ενέργεια ή άλλες περιπτώσεις που χειρίζεται το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα.

Το Κέντρο βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με το «West Capella» και υπάρχει ετοιμότητα για υποστήριξη. Επικοινωνία έχει επίσης και με τις ναυτικές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή και εντός της κυπριακής ΑΟΖ για έκτακτες… καταστάσεις.

Συναγερμός: Εισήλθαν στην «πορτοκαλί» ζώνη του «West Capella» τουρκικά πλοία – Στα 10 ν.μ. το USS George H.W. Bush με διαταγή να εξαπολύσει πύραυλο αν… - Εικόνα0

pentapostagma

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

18 thoughts on “Συναγερμός: Εισήλθαν στην «πορτοκαλί» ζώνη του «West Capella» τουρκικά πλοία – Στα 10 ν.μ. το USS George H.W. Bush με διαταγή να εξαπολύσει πύραυλο αν…

 1. croif101 says:

  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΠ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.
  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
  ΛΥΠΑΜΑΙ.

 2. Ανώνυμος says:

  Ω SHIT…ΥΓ. ΡΕ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΚΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΜΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  • ΣΑΛΟΣ says:

   Δυο τρελοί ξεκίνησαν από τον Τρελό (άλλη ονομασία του Υμηττού) με κατεύθυνση το Δαφνί. Έκαναν ένα βήμα μπρος και δυο βήματα πίσω. Πότε θα φτάσουν στο Δαφνί; Η απάντηση είναι ποτέ, αφού θα πάνε στον αγύριστο Τρελό.

   • ΑΕΡΑΚΗΣ says:

    Η σωστή εκδοχή είναι
    Δυο τρελοί ξεκίνησαν από τον Υμηττό να πάνε στην Ελευσίνα. Έκαναν δυο βήματα μπρος και ένα βήμα πίσω. Με δεδομένη την απόσταση Υμηττός-Ελευσίνα υπολογίστε πότε θα φτάσουν; Η απάντηση είναι ποτέ, γιατί περνώντας από το Δαφνί θα τους τσακώσουν ξαθ θα τους βάλουν για πάντα μέσα …

  • ΚΕΜΑΛΙΚΟΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΕΡΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !!! says:

   https://www.youtube.com/watch?v=i4xuCNiKhog

   Σάλος με ταινία που δείχνει τον Τ. Ερντογάν να δολοφονείται – Συνελήφθη ο σκηνοθέτης!Δύο ημέρες πριν την πρώτη επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν, αναστάτωση έχει προκληθεί στην Τουρκία με την ταινία »Το ξύπνημα»…Το πραξικόπημα των στρατιωτικών έχει πετύχει, η οικογένειά του σκοτώνεται και ο ίδιος είναι στα χέρια τους με το πιστόλι στον κρόταφο.

   sportdog.gr/life/kosmos/article/407527/salos-me-tainia-poy-deixnei-ton-t-erntogan-na-dolofoneitai-synelifthi-o-skinothetis

 3. η πραγματικοτητα says:

  Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ..
  Η ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ …ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉ ΒΆΣΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΌΝΙΜΗ ΝΑΥΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΩΝ ΤΟΎΡΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΆΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ  ..ΕΜΕΊΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ;;.ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΈΣ ΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ;;;ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕΕΕΕ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΆΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

 4. 21515 says:

  Athanasios E. Drougos
  2 ώρες ·
  ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ…..ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΥΦΟΡΙΑ……ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΙΠΟΒΑΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ , ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ , ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΕΙ…ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ….
  ΛΟΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ….ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΟΤΖΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΚΥΚΛΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΙΣΧΥΟΥΝ…..
  ΟΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΛΠ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ….
  ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 48ΩΡΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ…..’Η ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ
  ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΜ…Ή ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΞΑΣ/ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ/ΑΛΑΣΚΑ Ή ΚΟΛΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ….
  ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ , ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΠΟΨΕ , ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ……
  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ….. ΕΧΟΥΝΕ 9 ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΜΑ. ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ. ….ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΤΩΡΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ.

  • η πραγματικοτητα says:

   η ώρα πλησιάζει οι Αμερικανοί / Ισραηλινοι/Γερμανοί  θα μας χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό ανοίγοντας έτσι ενα αλλο μέτωπο στους Τούρκους .Η Τουρκία εχει μπλεχτεί πολυ στα πόδια τους  .Εμείς θα την πληρώσουμε την νύφη τελικα

 5. ΙΘΑΚΗ ΜΟΥ says:

  Οσο κι αν οι μνηστηρες πολιορκουν την Πηνελοπη,μαζι και την Ιθακη,νομιζοντας πως ο Οδυσσεας εχει χαθει στα κυματα του Ποσειδωνα,συντομα θα τον δουμε και παλι μπροστα τους και ο Τηλεμαχος θα παρει την εκδικηση του,για ολο αυτον τον καιρο που υπομενε τα πανδεινα….αχ ιστορια μου,που ποτε δεν σε μαθαμε!!!!

 6. ΑΓΝΩΣΤΟΣ says:

  Αυτο που με εκνευριζει αφανταστα ειναι οτι δεν βλεπω στηρυξη απο κανενα κρατος να παρευμβει εστο προοιδοποιητικα και ο ερντογαν να κατσει στα αυγα του.. και θα συνφονησω με την ειδια σκεψη οπως διαβασα στα παραπανο σχολια και πυστευω οτι θα εχουμε ασκημες εξελιξεις το θεμα ειναι οτι σκυλος που γαβγιζει δεν δαγκονει αν ειχε κοτσια θα το ειχε κανει.. Τωρα ειναι η ευκαιρια να πατησουμε ποδι στην Τουρκια να δουμε τη συμφεροντα ζητουν οι μεγαλες δυναμεις που συγουρα θελουν κατι για στηρηξη και να δωσουμε μια γερη απαντηση στην γειτονικη σαποιοχωρα Τουρκια να βαλει τελος αυτο το παιχνιδι..

 7. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Να κάνη μήνυση το»ελληνικό» κεντρο ουμανισμού,στον πλοίαρχο του αεροπλανοφόρου,για ισλαμοφοβία και ταυτόχρονα να στείλη επιστολή στηριξεως,στον Ταγίπ,χοχοχοχο!

 8. PANDAROS says:

  καλησπερα αγαπητοι φιλοι…..τα πραμματα ειναι απλα…….ο κυπριος μοιρασε τα πλουτη του με τους νταβατζηδες….50-50 γραφει το κοντερ….!!!! Τα Αμερικανα που ειναι οι μεγαλυτεροι νταβατζηδες του πλανητη θα παρουν την μεριδα του λεοντος!Τα σπουρια θα τα βουτηξουν οι Γαλλοι και τα υπολοιπα θα τα παει η Κυπρος……..!!!…….ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!!!χαχαχχαχχα τι να κλασουν τωρα μπρος στα αμερικανα,γελαει ο κοσμος αδελφια οταν λενε και γραφουν μερικοι για επιδειξη ισχυος της Τουρκιας κλπ……..Επιδειξη ισχυος σε ποιον?…στα Αμερικανα?…χαχαχχαχαχαχχα………….Υγ αλλο κυπρος και αλλο ελλαδα…..εμεις ακομη δεν εχουμε κανει τιποτα σχετικα με το μοιρασμα των ιματιων μας….θα δειξει ο χρονος αδελφια,παντως η κυπρς ειναι ο μπουσουλας για εμας…αν πετυχει εκει θα βγαλουμε χαρτακι και εμεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *