Σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς σκόνης τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στη χώρα μας. Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, το κύμα σκόνης θα επηρεάσει αρχικά τη Δυτική Ελλάδα την Μ. Τρίτη, ενώ τα επίπεδα σκόνης κοντά στην επιφάνεια του εδάφους θα είναι πολύ υψηλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και την Μ. Παρασκευή.

Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως. Στον Χάρτη με αποχρώσεις του καφέ και κόκκινου παρουσιάζουμε τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα το απόγευμα της Μ. Τετάρτης και με βέλη τη διεύθυνση και ταχύτητα του ανέμου σε ύψος 10 μέτρων. Αυτή η ροή αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα (δείτε το βίντεο) παρότι η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων.

www.meteo.gr

3 thoughts on “Σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς σκόνης τη Μεγάλη Εβδομάδα

  1. Sofoklis says:

    ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΑΜΑΖΟΝΙΑ. Η ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΖΟΥΓΚΛΑ.ΚΑΠΟΟΙ ΜΑΛΟΦΥΓΟΔΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΣ-ΕΚΑΖΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ..ΣΚΟΝΙΖΟΥΝ. Ε ΡΕ ΜΥΑΛΑ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *