10:43 - 29/06/2018

Σε δημιουργία ελεγχόμενων κέντρων υποδοχής προσφύγων συμφώνησαν οι 28 για το μεταναστευτικό

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι νέες «Αμυγδαλέζες» θα δημιουργηθούν σε εθελοντική βάση – Προτείνονται και πλωτές πλατφόρμες υποδοχής για όσους διασώζονται στη θάλασσα – Διαβάστε όλο το κείμενο των συμπερασμάτων στο οποίο κατέληξαν μετά από 12 ώρες οι «28»

Η δημιουργία ελεγχόμενων κέντρων υποδοχής μεταναστών στα κράτη μέλη σε εθελοντική βάση αποτελεί ένα από τα βασικά μέτρα στα οποία κατέληξαν οι ηγέτες των 28 κράτων μελών της ΕΕ μετά από τη μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στις 5:30 τα ξημερώματα.

Στα κέντρα αυτά, όπως προβλέπεται στο σημείο 6 του κειμένου συμπερασμάτων «θα γίνεται ο διαχωρισμός ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες, που θα επιστρέφονται, και σε όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας. Όλα τα μέτρα αφορούν σε εθελοντική βάση».

Στο κείμενο γίνεται, επίσης, αναφορά στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την οποία επισημάινεται ότι θα πρέπει και αυτή όπως και οι διμερείς συμφωνίες επανεισδοχής να εφαρμόζεται πλήρως από όλα τα κράτη-μέλη.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζουν επίσης την πρόθεση της ΕΕ να βρίσκεται δίπλα στην Ιταλία και άλλα κράτη μέλη πρώτης γραμμής.

Οι 28 συμφώνησαν ακόμα να κάνουν αυστηρότερους τους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων, καθώς και να αυξήσουν τη χρηματοδότηση που προσφέρουν στην Τουρκία, στο Μαρόκο και σε άλλες χώρες στη βόρεια Αφρική για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Παράλληλα προτείνεται να εξεταστεί (στο σημείο 5) το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν πλατφόρμες αποβίβασης για όσους σώζονται στη θάλασσα.

Οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν, ακόμα, την εκταμίευση της δεύτερης δόσης προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό καθώς να δώσουν άλλα 500 εκατ. ευρώ στο trust fund για την Αφρική.

Τα κράτη μέλη καλούνται ακόμα να λάβουν νομικά και διοικητικά μέτρα προκειμένου να εμποδίζονται οι «δευτερογενείς μετακινήσεις» ανάμεσα στα κράτη μέλη και να συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου αυτές οι κινήσεις να σταματήσουν.

Στο κείμενο γίνεται επίσης αναφορά στη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ για την οποία γίνεται λόγος ότι αποτελεί «ισχυρό παράδειγμα για άλλους στην περιοχή προκειμένου να ενισχύσουν τις καλές σχέσεις γειτονίας».

Ειδικά δε για το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ στην ΕΕ οι 28 υιοθετούν πλήρως τα συμπεράσματα για το θέμα του Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου να αναβάλλει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη FYROM για τον Ιούνιο του 2019. Κι αυτό παρά την ασφυκτική πίεση της ελληνικής πλευράς να ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε όλο το κείμενο των συμπεράσματων

protothema.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. Το να μην τους επιτρεπουν να ερχονται δεν τους περνάει καθόλου απο το μυαλό ε;;;; Με τόσα λεφτά που ξοδεύουμε θα μπορούσαμε κάλλιστα να τους βοηθηςουμε στις πατρίδες τους. Αρα, ο σχεδόν υποχρεωτικός ερχομός τους εδω ειναι ενα βρωμικο σχεδιο. Το ξερουμε εδω και χροοονια. Ανάθεμα τους ολους. Εχουν ηδη αφανίσει τα σύνορα των χωρων. Οποιος θέλει παει οπου θέλει χωρις κανενα σύνορο, καμιας χωρας να τον σταματά.

 2. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  1.η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΜΠΑΓΙΟΚΟ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΝΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΚΕΤΑΡΩΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΙΚΑΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΕΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟ (ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΔΗ)
  2. ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΦΡΟΝΤΕΧ, ΑΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΦΡΟΝΤΕΞ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΡΟΥΧΑ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ.
  3. η ΙΤΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Κ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΚΑΚΑΛΑ ΠΛΕΟΝ, ΑΡΑ ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΑΡΑ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ? Η ΕΛΛΑΔΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΟΤ ΣΠΟΤ Κ ΑΝΕΞΟΔΑ.
  4. Η ΒΡΩΜΟ Ε.Ε. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Κ Η ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ.
  5 ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΠΛΩΤΟ ΜΕΣΟ (ΝΗΣΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ. ΣΥΣΣΩΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΣΥΣΣΩΜΟΣ!!!!!!
  6. ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΒΡΩΜΕΡΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Κ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

 3. εχεται κοτσια ρε; ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; 06/29/2018 @ Ιούνιος 29, 2018 2:34 μμ

  ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΕ..Πιστευα οτι οι περισσοτεροι ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΈΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ …ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ..Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΟΛΉ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ….ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*