08:27 - 11/05/2021

Ψηφιακή κάρτα εργασίας. Όλα ελεγχόμενα όλα καταγεγραμμενα, γιατί άραγε;

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Περνώντας στο νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα ,ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «Αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων και έχει ως γνώμονα τι ισχύει στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες».

Ξεχώρισε δε ως πιο βασική αλλαγή του νομοσχεδίου την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που «επιτρέπει να καταγράφονται με απόλυτη ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο οι ώρες εργασίας όλων των μισθωτών.

Με τον τρόπο αυτό καταπολεμάμε το φαινόμενο της μαύρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών προστατεύοντας τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις χιλιάδες επιχειρήσεις που τηρούν τους κανόνες.

Είναι ένα μέτρο δικαιοσύνης αλλά ταυτόχρονα και ένα μέτρο που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις που προωθεί αυτό το νομοσχέδιο.

Όπως είναι το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η εξίσωση των υπερωριών σε βιομηχανία και υπηρεσίες», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Τα παραπάνω επικύρωσε με ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης μετά την περατωση του Κοινωνικού οικονομικού φόρουμ

taxheaven.gr

Loading...
Σχετικά με hidden character
Τaking a "red pill" that reveals an unpleasant truth, and taking a "blue pill" to remain in blissful.

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Γεράσιμος Μηνάς 05/11/2021 @ 8:08 ΜΜ

    Κατά τ’ άλλα, εταιρείες με κοινόχρηστα και καθαρισμών πολυκατοικιών που εξακολουθούν να εξαπατούν το κράτος μη αποδίδοντας το ΦΠΑ σε συνεργασία με υποκριτές διαχειριστές πολυκατοικιών, είναι φαίνεται κάτι που δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh