Προϊστάμενος της ΔΕΗ λέει “έτσι κλέβει η ΔΕΗ τους πολίτες” – Ανοίξτε τους τρεις τελευταίους λογαριασμούς σας και θα το δείτε στην πράξη

Ο πρώτος τρόπος είναι με τον όρο ειδικές χρεώσεις οι οποίες μάλιστα είναι ανάλογες με τις κιλοβατώρες που έχει κάψει η χελώνα.

Αν δηλαδή κάποιος με τα ίδια τετραγωνικά και τις ίδιες συσκευές κάψει λιγότερο ρεύμα θα πληρώσει λιγότερα. Οι ειδικές χρεώσεις ουσιαστικά είναι απλό τέχνασμα ώστε η ΔΕΗ να μπορεί να εισπράττει ουσιαστικά τα ανεξόφλητα ποσά αλλά και έξοδα δικτύου καθώς και μία κλιμακούμενη οικονομική επισφάλεια προς όφελός της.

Η απόλυτη κλοπή όμως από την ΔΕΗ δεν αυτό αλλά το ίδιο το ρεύμα που υποτίθεται ότι καίτε. Η ΔΕΗ έχει την δυνατότητα να στέλνει ρεύμα σε ολόκληρες περιοχές με ανάλογη τάση και με ανάλογο συνημίτονο Φ. Αυτό είναι που έχει και την μεγαλύτερη σημασία.

Όταν η ΔΕΗ στέλνει για παράδειγμα ρεύμα με αυξημένο συνημίτονο σε μία περιοχή τότε ουσιαστικά υπερχρεώνει ολόκληρη την περιοχή. Περνάει το ρεύμα από την χελώνα αλλά ουσιαστικά δεν καταναλώνετε αλλά γυρίζει πάλι στην ΔΕΗ με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι το κάψατε αλλά ουσιαστικά μόνο να πέρασε από την χελώνα σας χωρίς εσείς καν ν ατο γνωρίζεται και χωρίς καν να μπορείτε να προστατευτείτε.

Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο πολύπλοκο αλλά θα μπορούσατε να ρίξετε μία ματιά στους λογαριασμούς και να δείτε τις τιμές του συνημίτονου Φ που αναγράφονται στον λογαριασμό σας κάθε μήνα και εκεί φαίνεται το μέσο όρο του μήνα.

Θα διαπιστώσετε ότε δεν είναι όλους τους μήνες σταθερό αλλά κάποιους μήνες είναι μεγαλύτερο και κάποιους μικρότερο που σημαίνει κάποιες μέρες η ΔΕΗ ήθελε να υπερχρεώσει τις περιοχές σε εκείνο το μέρος και κάποιες απλά όχι.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοίξτε τους τρεις τελευταίους λογαριασμούς σας και θα το δείτε στην πράξη. Αυτό η ΔΕΗ έχει σύστημα και το κάνει κάθε 6 μήνες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλές φορές να απορείτε γιατί ο λογαριασμός σας να είναι αυξημένος.

Το ιδανικό είναι το συνημότονο Φ να είναι μηδενικό ώστε ότι ρεύμα μπαίνει στο σπίτι σας να μην πηγαίνει σε “απώλειες δικτύου” όπως τις ονομάζει η ΔΕΗ αλλά μόνο προς κατανάλωση.

diaforetiko.gr

thesecretrealtruth

Loading...

11 thoughts on “Προϊστάμενος της ΔΕΗ λέει “έτσι κλέβει η ΔΕΗ τους πολίτες” – Ανοίξτε τους τρεις τελευταίους λογαριασμούς σας και θα το δείτε στην πράξη

 1. Aκέλας says:

  …Τι λαλάκες που είμαστε!..Αγοράζουμε πανάκριβους»οικονομικούς λαμτήρες»για να κάνουμε οικονομία κατανάλωσης,και αυτοί έχουν βρεί το κουμπί να έχουν τα ίδια έσοδα!…Κρεμάλα ρε!

 2. Duroselle says:

  Το άρθρο ειναι αναληθές.Αυτά είναι αναφορές κάποιου μη τεχνικού ποσό μάλλον υπαλλήλου της ΔΕΗ.Το συνημίτονο δεν είναι ποτέ μηδέν.Ο συντελεστής συνημιτόνου εξαρτάται απο το είδος των συσκευών του καταναλωτή.Η ΔΕΗ ή οποιοσδήποτε παροχος μπορει να σας κλέψουν με προσαυξημενους συντελεστές που έχουν να κάνουν με την ώρα αιχμής που καταναλώνετε, ειδικά αν η κατανάλωση γίνεται στο νωρίς μεσημέρι.

  • Ανώνυμος says:

   Το άρθρο μια χαρά τα λέει, αλλά δεν το διαβάσατε μέχρι την τελευταία του παράγραφο. Διαβάστε ξανά και με προσοχή: «Το ιδανικό είναι το συνημότονο Φ να είναι μηδενικό ώστε ότι ρεύμα μπαίνει στο σπίτι σας να μην πηγαίνει σε “απώλειες δικτύου” όπως τις ονομάζει η ΔΕΗ αλλά μόνο προς κατανάλωση».

 3. ΦΑΟΣ says:

  Καταρχήν ο λογαριασμός που λαμβάνω εγώ δεν έχει αυτή την μορφή …… κι αυτό το συν Φ που γράφεται? στον δικό μου λογαριασμό, στον πίνακα «ενδείξεις μετρητή» υπάρχει ένα συνφ 1,0000, όμως αυτό είναι σταθερό και στους λογαριασμούς του έτους 2017 …. βλέποντας την απόδειξη της φωτογραφίας αντιλαμβάνομαι ότι ο συνφ άρχισε να εφαρμόζεται από το 2018 σε ποια περιοχή? πρέπει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό το θέμα

 4. Αριστόδημος says:

  Εγώπάντως βρήκα εύκολα την λύση του προβλήματος εφαρμόζοντας τον τύπο : συν(α)-συν(β)=-2ημ( α+β2 ) * ημ( α-β2 ) /συν2α = συν2α – ημ2α =2συν2α-1=1-2ημ2α * συν2α = 1 + συν2α/2 !!! Τα κατάλαβα όλα !!!!!

 5. Ανώνυμος says:

  Ενημερωθείτε για την πρόσφατη νομοθεσία (που είναι σε ισχύ από 1/10/2018) για κινητή και σταθερή τηλεφωνία και μην αφήσετε κανένα πάροχο να σας ξεγελάσει από τώρα και στο εξής. Διαβάστε εδώ τις διατάξεις: news.gr/oikonomia/article/1334419/ti-allazi-gia-tous-sindromites-kinitis-ke-statheris-tilefonias.html

 6. Κωνσταντίνος says:

  Το φ είναι η γωνία μεταξύ της τάσης και της έντασης του εναλλασσόμενου ρεύματος. Τα ρολόγια της ΔΕΗ έχουν 2 πηνία, ένα που μετράει την τάση του ρεύματος και ένα που μετράει την ένταση. Επομένως μετράει την πραγματική ισχύ που είναι τάση επι ένταση που περνάει μέσα στην κατανάλωση. Άν τώρα η τάση με την ένταση έχουν κάποια διαφορά στην φάση (που συνήθως προέρχεται απο επαγωγικά φορτία καταναλωτών) αυτό δημιουργεί πρόβλημα στα δίκτυα της ΔΕΗ (γιατί κυκλοφορούν ρέυματα που δεν προσφέρουν πραγματική ισχύ επομένωςυπάρχει απώλεια ρεύματος στο δίκτυο της ΔΕΗ) όμως στα ρολόγια της ΔΕΗ αυτό δεν καταγράφεται. Επομένως δεν νομίζω ότι αυτό το άρθρο έχει βάση.

 7. Γιάννης Φιλέρης says:

  Οι οικιακοί καταναλωτές δεν πληρώνουν το συνημίτονο φ γιατί είναι πολύ μικρό. Οι «χελώνες» που έχουμε όλοι στα σπίτια μας ούτε καν το μετράνε.
  Γιάννης Φιλέρης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 8. Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας says:

  Το ιδανικό για έναν καταναλωτή ηλεκτρικού ρεύματος (πελάτη της ΔΕΗ) είναι να έχει η ηλεκτρολογική του εγκατάσταση συν Φ = 1,00 (μονάδα) και αυτό γίνεται σε ηλεκ. εγκαταστάσεις με ωμικά φορτία, (δηλαδή φωτισμό με λάμπες πυρακτώσεως και ηλεκ. συσκευές με αντιστάσεις). Μια τέτοια ηλεκ. εγκατάστασή με αυτά τα φορτία δεν καταναλώνει καθόλου άεργο ισχύ, δηλαδή δεν σπαταλάει χρήματα ο καταναλωτής για ισχύ που δεν παράγει έργο. Απεναντίας, όσο μειώνεται το συν Φ της μονάδας (π.χ. 0,8… 0,7…) τόσο αυξάνει η άεργος ισχύς που καταναλώνεται. Για το φαινόμενο αυτό, αιτία είναι τα επαγωγικά ρεύματα που δημιουργούνται σε ηλεκ. εγκαταστάσεις με πολλά επαγωγικά φορτία (ηλεκ. συσκευές που έχουν εξαρτήματα με πηνία όπως λ.χ. μοτέρ, μετασχηματιστές…) όπως είναι οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες. Αυτού του είδους οι καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν σε διόρθωση του συν φ με κατάλληλες αυτόματες μονάδες συστοιχιών πυκνωτών (χωρητικά φορτία).

 9. Petros says:

  Κριμα σε αυτους που δημοσιευουν τετοια αθρα αναληθες κτλπ για ναμην πω τιποτα χειροτερα…
  Κριμα και σε αυτους που τα διαβαζουν και σχολιαζουν χωρις να γνωριζουν τι ειναι το συνημιτο φ στο ηλεκτρικο ρευμα…
  οὕτως ἀταλαίπωρος τοῖς πολλοῖς ἡ ζήτησις τῆς ἀληθείας, καὶ ἐπὶ τὰ ἑτοῖμα μᾶλλον τρέπονται
  Ειμαι ηλεκτρολογος το αριστο στο συνημιτο φ ειναι το 1 κι οχι το 0 που δεν υπαρχει… το ιδανικο σε ενα σπιτι ή επιχειρηση ειναι απο 0.95 εως 1.0… οσο πιο χαμηλο ειναι το συνημιτονο τοσο μεγαλυτερη η καταναλωση στο ρευμα τις ΔΕΗ κι αντιθετα…
  Διαβαστε το παρακατω μεχρι τέλους…
  https://electricalnews.gr/texnika-arthra/ilektrikes-egkatastaseis/organa-metriseis/item/136-sunimitono-ti-einai-pos-beltionetai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *