21:35 - 04/04/2019

Πρώην Ελληνας ΑΝΥΕΘΑ: «Οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας με την ελπίδα να μην χαθούν τα Στενά»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Πολλοί αναρωτιούνται τι θα συμβεί στην περίπτωση που η ερντογανική Τουρκία δεν υποχωρήσει (που δεν θα υποχωρήσει) στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για ακύρωση της αγοράς των S-400 και εν τέλει αποβληθούν από το ΝΑΤΟ όπως υπαινίχθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πένς.

Πολύ απλά οι ΗΠΑ θα χάσουν τα Στενά και όποιος ελέγχει τα Στενά ελέγχει τον πλανήτη.

Αυτό είναι κάτι που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτρέψουν συνεπώς τι τους απομένει να κάνουν; Να στείλουν κάποιον άλλο στην θέση τους για να πολεμήσει εναντίον της Άγκυρας και να πάρει τον έλεγχό τους ή να προξενηθεί τέτοια κρίση που να προκαλέσει την ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει η Ελλάδα να κερδίσε. Θα πρέπει να εξοπλιστεί με ταχύτατους ρυθμούς από τους Αμερικανούς και φυσικά θα πρέπει να υπάρξει ένας άλλος «προγραμματισμός» της συνείδησης των ελληνικών μαζών.

Tα Στενά είναι καίριας σημασίας για τις ΗΠΑ δίοτι εάν αυτά τεθούν υπό ρωσικό έλεγχο τότε οι Ρώσοι θα έχουν καταφέρει για πρώτη φορά στην Ιστορία τους να έχουν πρόσβαση στις «ζεστές» θάλασσες.

Την άποψη αυτή την εκφράζει αν και συγκεκαλυμένα και ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος μιλώντας στο Sputnik.

«Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να πιέζουν την Ελλάδα, ή άλλες χώρες να ταχθούν ενάντια στην Τουρκία, επειδή ο Ερντογάν απομακρύνεται από την επιρροή και τον έλεγχο των δυτικών χωρών» επισήμανε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στο Sputnik.

«Οι ΗΠΑ ίσως θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ή και άλλες χώρες είτε στο Αιγαίο είτε στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να αυξηθεί ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων»

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, έκανε αναφορά σε βιβλίο με τίτλο «Τακτικές στόλου και ναυτικές επιχειρήσεις», που εκδόθηκε από το Ναυτικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κάτι για το οποίο σας ενημερώσαμε:

Εκεί παρουσιάζεται το σενάριο στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αιγαίο, ενώ ο 6ος στόλος των ΗΠΑ παρουσιάζεται να πλήττει το τουρκικό ναυτικό.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα απηχεί τις απόψεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς θεωρείται η «φωνή» του ενώ ο εκδότης της Ιμπραχίμ Καραγκιούλ είναι στενός του φίλος και βασικός του σύμβουλος.

Το δημοσίευμα επικαλείται το βιβλίο του αρχηγού των ναυτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Τζον Ρίτσαρντσον, με τίτλο “Fleet Tactics and Naval Operations”, που εκδόθηκε το 2018 και στο οποίο αναλύονται σενάρια πολέμου, στην περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου

Υπάρχει το σενάριο με το όνομα «Πόλεμος στο Αιγαίο», Ελλάδα και Τουρκία έχουν φτάσει σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση και οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν την Ελλάδα, επιτίθενται με τον 6ο στόλο της στην Τουρκία (εξαιρετικά αμφίβολο κάτι τέτοιο)

«Με κάθε αυστηρότητα, αποφασιστικότητα και επίγνωση της γεωπολιτικής πραγματικότητας θέλω να αναφέρω ότι ο σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, κύριος Τζέφρι Πάιατ είναι ένας πραγματικός «μάστορας» στο να κατασκευάζει θεωρίες που ουσιαστικά καθιστούν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως μια αναγκαιότητα στη ζωή των Ελλήνων και των Τούρκων. Πολύ περισσότερο των Ελλήνων», επισήμανε ο Κώστας Ήσυχος.

Το άρθρο της Yeni Safak «Ο 6ος στόλος θα χτυπήσει την Τουρκία» υποδεικνύει ότι ο αριθμός των στρατιωτικών σεναρίων με στόχο την Τουρκία αυξάνεται διαρκώς στους στρατιωτικούς κύκλους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

«Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία μέσω Ελλάδας. Πρόκειται και για έναν ψυχολογικό πόλεμο από πλευράς των ΗΠΑ και του ελληνικού λαού για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι στρατιωτικές δυνάμεις αξίζει να επεκταθούν και να πολλαπλασιαστούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Κώστας Ήσυχος.

«Όσο περισσότερη αστάθεια παράγεται στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή τόσο πιο αναγκαίο θεωρείται από τους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους, να πιπιλίζουν καθημερινά στον ελληνικό λαό ότι ο πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος, άρα η προστασία της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι μια φυσιολογική αναγκαιότητα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ψέμα που ιστορικά έχει διαψευσθεί πολλαπλώς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σενάριο που περιγράφεται στο βιβλίο, η Ελλάδα αποφασίζει να αναπτύξει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στα νότια της Κύπρου. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, η Τουρκία απευθύνει μια αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα. Η ελληνική πλευρά, δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της και στέλνει τα πλοία της στην Κύπρο. Σε απάντηση ο τουρκικός στρατός, πλήττει τα ελληνικά πλοία. Τούρκοι αρχηγοί ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω.

Το κεφάλαιο «Πόλεμος στο Αιγαίο» βασίζεται στον σύγχρονο γεωγραφικό χάρτη της Τουρκίας. Το βιβλίο προβλέπει τις πιθανές ενέργειες της τουρκικής και ελληνικής ηγεσίας.

Στο δεύτερο χάρτη, Τούρκοι κομάντος ξεκινούν επιχείρηση για την κατάληψη των νησιών της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου και της Κω.

Στον τρίτο χάρτη, στα νότια της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρι Σ. Τρούμαν και άλλα πλοία των ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωπα με τα τουρκικά πλοία.

Στον τέταρτο χάρτη, φαίνονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στα βόρεια της Χίου και νότια της Αμοργού και να στοχεύουν το Αϊβαλί, τη Σμύρνη, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασσό. Το ‘οπλοστάσιο’ του 6ου στόλου αναπτύσσεται στο Κρητικό αρχιπέλαγος στα βόρεια του νησιού.

Ας μην έχει κανείς αυταπάτες. Δεν πρόεκειται Αμερικανοί να πολεμήσουν για την Ελλάδα. Αυτό που θέλουν όμως είναι να πολεμήσουν οι Έλληνες λόγω Ερντογάν.

«Η αστάθεια υπάρχει, είναι γεωπολιτική. Η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας δυναμώνει και το διεθνές δίκαιο δεν τηρείται από την πλευρά της» επισήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο βιβλίο του Αμερικανικού Ινστιτούτου περιγράφονται τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρόληψη πιθανών εχθροπραξιών μεταξύ Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία και η Ελλάδα περιγράφονται στο βιβλίο ως «δύο ορκισμένοι εχθροί».

«Το ΝΑΤΟ κατασκευάζει το σενάριο ελληνοτουρκικού πολέμου για να αναλάβει το ρόλο του σωτήρα της Ελλάδας, όπως ακριβώς στις παλιές αμερικανικές ταινίες, στα western, όταν έφτανε το αμερικανικό ιππικό για να σώσει την κατάσταση» υπογράμμισε ο Κώστας Ήσυχος.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι πλησίασαν υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, πριν από τις πρόωρες τουρκικές εθνικές εκλογές του 2018, οπότε και υπήρχε μεγάλη όξυνση των σχέσεων των δύο χωρών, προκειμένου να ξεκινήσουν ένα θερμό επεισόδιο απέναντι στην Τουρκία» επισημαίνει στο Sputnik, απόστρατος αξιωματικός του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που επιθυμεί να μην κατονομαστεί. «Βέβαια, ευτυχώς οι ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν πράξη την αμερικανική παραγγελία».

«Ως πρώην αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, τουλάχιστον από ότι γνωρίζω στα ανώτατα επιτελεία της Ελλάδας δεν παράγονται σενάρια επιθετικά προς την Τουρκία. Κάθε άλλο, υπάρχουν σενάρια αμυντικής προτροπής και απάντησης. Αυτός είναι και ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κώστας Ήσυχος.

«Θέλω να πιστέψω ότι οι ένοπλες δυνάμεις τη χώρας μας δεν θα πράξουν ποτέ ένα ολέθριο τέτοιο σφάλμα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την πολιτική ελίτ της χώρας βέβαια» πρόσθεσε.

Όπως υποστηρίζει, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Λιβύη από το αεροδρόμιο της Σούδας στην Κρήτη, ενώ κατασκοπεύει και την Κριμαία.

«Το βασικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να επεκτείνουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τα στρατεύματα στην Ελλάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε μια ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σούδας. Το αεροδρόμιο αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον πόλεμο κατά του Λιβυκού λαού και στην καταστροφή της Λιβύης ως κρατική οντότητα όταν η Σούδα ήταν ένα από τα ορμητήρια σε βάρος του λιβυκού λαού και της Λιβύης», επισημαίνει ο Κώστας Ήσυχος.

«Από την άλλη έχουμε πρόσφατες απογειώσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών που επιτηρούν εναέριο χώρο και έδαφος τρίτων χωρών. Είναι γεγονός ότι από τη Σούδα έχουν απογειωθεί αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τα οποία έχουν επιτελέσει το έργο τους στην Κριμαία, πράγμα απαράδεκτο. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε μια νέα διένεξη με τη Ρωσία και δεν πρέπει να συμμετέχει στις αμερικανικές προσπάθειες κατά της Ρωσίας. Θα έπρεπε να είναι μια γέφυρα συνεννόησης», προσθέτει.

Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ τα βλέπει πολύ αισιόδοξα τα πράγματα. Δεν ενδιαφέρει τους Αμερικανούς πλέον να παρουσιάζονται ως σωτήρες μας. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν γεωπολιτικά λόγω μελλοντικής πιθανής αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.
ethnikosmaxitis.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

 1. μαρεσει που λενε οτι στις γραφες η ελλαδα δεν θα πολεμισει

  • θα δεχθουμε επιθεση και οι τουρκοι θα φτασουν ως τα 6 μιλια στην ενδοχωρα , δλδ απο αττικη ευβοια πιερια κλπ. και μερικά ακομα αλλα ας μη πω περισσοτερα για να μη λενε οτι τα προκαλουμε να γινουν. Διαβαστε τους προφητες τις ορθοδοξιας μας.

 2. Παλι βρηκε τροπο να μην κανει εκλογες ο Τσιπροδικτατορας

  • Ο εγκαλούμενος είναι πιόνι.
   Άλλοι είναι οι δικτάτορες άνωθεν αυτού του άμυαλου ως τόσο προσκυνημένου.
   Να τανε μόνον αυτός;
   Η μισή βουλή είναι αγνώστου (κρυφής δηλαδή) ιθαγένειας και καταγωγής ενώ η άλλη μισή στήνει κώλο σε στοές και στις κωλολέσχες του μαύρου, σκοτεινού και τρισάθλιου υλιστή αφεντικού.
   Άμα μιλά κανείς στο σατανά για τον Χριστό μάλλον χάνει το χρόνο του.

 3. Οταν ο σανταμ ξεστράτησε τον καθάρησαν.

  Δε ξέρει ο κυριος ανυεθα οτι ο ερντογάν ειναι πρακτωρας που οπως ο σανταμ και σιωπιλά εκτελει τα σχέδια των αμερικανων.

  Στρατηγικό σχέδιο ειναι η τουρκία να βγεί απτο νάτο για να κάνει ολη την βρωμικη δουλια του νατο σε ολη την περιοχή, ακομα και να επιτεθει στο ισραηλ για να αρχισει η αντεπιθεση και τότε η τουρκία θα τα δωσει ολα στους αμερικανους, βασεις – προσβάσεις – στενά και ολη την μικρά ασία.

  Την ελλάδα την πειραν με μνημονιακες πολιτικές και προδοτικές κυβερνησεις, την τουρκια θα την παρουν έτσι.

  Η αμερικανικη γεωπολιτικη ειναι περισσοτερο προφητικη παρα στρατιγική. Τι σημαινει αυτό; οτι εχουν προφητειες που θελουν να φερουν σε πέρας για να μπορεσουν να φέρουν κάπια γεγονοτα στα μέτρα τους. Λουσιφεριανους- τσιπαρίσματα, αντιχρίστους κλπ.

  αλλά ο θεός ξέρει και εχει κανωνισει τα δικά του.

  Αλλα τα σχεδια των αθρωπων και αλλα του θεου.

 4. Αφού δεν έγιναν σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί, δεν επιτέθηκαν οι Τούρκοι και δεν χάσαμε τα νησιά μας παρ’ ό,τι φύτρωσαν τα σπανάκια (αλλά κανείς δεν κέρασε σπανακόπιτα), τώρα αλλάξαμε βιολί και θα επιτεθούμε εμείς μαζί με το Αμερικάνικο ιππικό και τον Τζον Γουέιν!!!! Έλεος πατριώτες!!!!!!!

  • Δεν θα σημετάσχουμε στο πολεμο λενε οι προφητες, ακομα δε τα μαθες τα βασικά; θα γινουν όλα ελληνικά και ορθόδοξα.

   • Sir Μητσος εξ Αγγλίας 04/05/2019 @ Απρίλιος 5, 2019 12:02 μμ

    Φασόλι σαν να μου φαίνεται οτι παρά βράσες Αφήστε τις μαλακιες επιτέλους περί προφητειών. Ειναι που ειναι καμενα τα μυαλά της μάζας θα αποχαζεψουν.
    Μια μεγάλη βάση θέλουν να μας κάνουν. Και φυσικά ακολουθώντας το δογμα κισσιγκερ

   • Σου λένε να μην πολεμήσεις αν και οι Τούρκοι θα είναι στην Εύβοια κι εσύ το δέχεσαι;;;;; Αυτά σε συμβουλεύει η Εβραϊκή θρησκεία του προπάτορά σου Αβραάμ;;;; Έλληνας με προπάτορα τον Αβραάμ και τον Ισαάκ δεν γίνεται!Ελληνικά και Ορθόδοξα με τον Θεό Γιαχβέ δεν συμβαδίζουν φίλε μου! Οι Έλληνες είχαν και έχουν τους δικούς τους Θεούς, δεν έχουν ανάγκη από τον αιμοδιψή Θεό Γιαχβέ του Εβραίου Αβραάμ!!!!!!

    • Ποιόν μου θυμίζεις, ποιόν ;
     Σε κάποιον γνωστό παραπέμπεις εσύ.
     Έτσι κάπως εκφραζόταν κι εκείνος.
     Ζαγκλάρα εσύ είσαι;

     • Καμία σχέση αναμάρτητε! Τέτοιες αμαρτίες εγώ δεν κάνω. Αυτός εξ άλλου ήταν “γλυκόστομος”, ενώ εγώ, αν έχεις παρατηρήσει, δεν βρίζω!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*