Προειδοποιητικό μήνυμα οργάνωσης για δηλητήριο σε προϊόντα.

Στις 5.13 το απόγευμα της Δευτέρας εστάλη το παρακάτω e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της «Ζούγκλας» με τον τίτλο «Πράσινη Νέμεσις – Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)».

Το μήνυμα, αγνώστου αποστολέα, συμπεριελάμβανε φωτογραφίες από προϊόντα εταιρειών όπως η Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ. Οι συντάκτες του μηνύματος προειδοποιούν ότι τα δηλητηριασμένα προϊόντα θα επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων super market σε όλη την Αττική.

Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο 2013 είχε αποσταλεί στο zougla.gr ένας φάκελος που περιείχε ένα αναψυκτικό των 500 ml, usb stick με αποθηκευμένη μια προκήρυξη έξι σελίδων που έφερε την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo και ένα video διάρκειας δυόμιση λεπτών. Μάλιστα έκαναν λόγο για «σαμποτάζ μόλυνσης εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης».

ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟ ZOUGLA.GR ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

«Πράσινη Νέμεσις – Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)

Προϊόντα των μεγαλοεταιρειών Coca Cola, Nestle, Unilever και ΔΕΛΤΑ (αναλυτικότερα αναφέρονται παρακάτω) έχουν δηλητηριαστεί με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ. Για ένα διάστημα, το οποιο δε θα αποκαλύψουμε καθώς δε θέλουμε να αποσυρθούν μερικώς οι παρτίδες που κυκλοφορούν, απαλλοτριώσαμε από γνωστες αλυσίδες super market σε όλη την Αττική τα προϊόντα αυτά.

Η σάλτσα για Ceasar σαλάτες τις Hellmans (που ανήκει στην Unilever) ήταν αρκετά εύκολη. Απλά τραβήξαμε το καπάκι με δύναμη, χωρίς να ξεσφραγιστει, αφαιρέσαμε 10mL του προϊόντος και προσθέσαμε 10mL χλωρίνη. Ανακινήσαμε, και το προϊόν δεν παρουσιάζει καμια εμφανή αλλοίωση.

Για το »Φρέσκο γάλα» της ΔΕΛΤΑ ήταν επίσης απλή η διαδικασία. Το μονο που χρειάστηκε ήταν να εμβολίσουμε μια σύριγγα στο πάνω μέρος της συσκευασίας, να γείρουμε τη συσκευασία, να αφαιρέσουμε 20mL του προϊόντος και να γεμίσουμε με 20mL υδροχλωρικό οξύ (HCl). ξαναπιεσαμε το χαρτόνι για να σιγουρευτούμε ότι δε στάζει και βεβαιωθήκαμε πως είναι σαν καινούργιο.

Για τις σάλτσες ντομάτας Pummaro (της Unilever) ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία με το γάλα, με τη διαφορα ότι χρειάστηκε να ανασηκώσουμε λίγο το πάνω μέρος της συσκευασίας, ώστε να τοποθετηθεί η σύριγγα, να αφαιρέσουμε 10mL προϊόν και να γεμίσουμε με 10mL υδροχλωρικό οξύ. Έπειτα απλά συγκολλήσαμε τα πλαϊνά του πάνω μέρους με λίγη κολλα σε ένα λεπτό πινέλο.

Για τα προϊόντα τις Nestle και της Coca Cola ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: ξεκολλήσαμε ελάχιστα την ετικέτα τους, και στο σημείο της κολλας ανοίξαμε με πυρωμένο τσιμπιδάκι πολύ λεπτή τρυπα ώστε να χωρα ισα ισα η μύτη της σύριγγας και να αφαιρέσουμε 20mL απ’ τα προϊόντα, επανατοποθετώντας 20mL υδροχλωρικού οξέως. Σφραγίσαμε την τρυπα με ελαχιστη σιλικόνη και απλά ξανακολλήσαμε την ετικέτα. Δεν υπήρξε κάποια εμφανής παραμόρφωση του προϊόντος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια τις διαδικασίας φροντίσαμε ώστε να μην αφήσουμε καθόλου γενετικό υλικό που να μπορεί να μας ταυτοποιησει, και επίσης μετά το τέλος τις διαδικασίας για όλα τα προϊόντα, καθαρίστηκαν επαρκώς, για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά.

Πιο συγκεκριμένα, απαλλοτριώθηκαν και δηλητηριάστηκαν:
-12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever)
-23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro »Κλασσική» (Unilever)
-11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro »Πιο συμπυκνωμένη» (Unilever)
-35 συσκευασίες »Φρέσκο γάλα» της ΔΕΛΤΑ
-12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο, της Nestle
-10 μπουκάλια Nestea λεμόνι, της Nestle
-29 μπουκάλια Coca Cola Light

Τα δηλητηριασμένα προϊόντα θα επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων super market σε όλη την Αττική. Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αποτραπεί κάπως η διαδικασία επανατοποθέτησης, καθώς όπως τα απαλλοτριώσαμε έτσι και θα τα βάλουμε πίσω (μακριά από κάθα είδους »ματια», ηλεκτρονικά και μη).

Η επανατοποθέτηση των προϊόντων θα ξεκινήσει 3 μέρες ακριβώς μετά την αποστολή του συγκεκριμένου μηνύματος (δηλαδή θα ξεκινήσει από τις 22/12/2016) και θα διαρκέσει ακριβώς 2 εβδομάδες (μέχρι τις 5/1/2017).

Επιχειρησιακή στοχοθεσία της συγκεκριμένης δράσης είναι το σαμποτάζ των παραπάνω εταιρειών μέσω της πλήρους απόσυρσης των προϊόντων τους για τις 2 αυτές εβδομάδες, καθιστώντας σαφές πως δεν αποσκοπούμε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε ζημια σε καταναλωτές. Χτυπώντας το μαρκετιστικο προφίλ των συγκεκριμένων μεγαλοεταιρειών, επιδιώκουμε να τους προκαλέσουμε οικονομικό πλήγμα, καθώς, αν θέλουν να είναι »ασφαλείς» οι πελάτες τους, θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις παρτίδες των προϊόντων που θα είναι στα ράφια για όλο το διάστημα κατά το οποιο θα διαρκέσει η δράση.

Για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου προειδοποιητικού μηνύματος καθιστούμε υπεύθυνα τα καθεστωτικά μέσα στα οποια έχει αποσταλεί (Καθημερινή, Ζούγκλα, Bloko, Newsbeast). Σε περίπτωση μη δημοσίευσης, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, καθαρά υπεύθυνα θα είναι πάλι τα συγκεκριμένα μέσα.

Με την ολοκλήρωση της δράσης θα δημοσιευτεί αναλυτικό κείμενο ανάληψης ευθύνης».

Οι φωτογραφίες:

Ειδικός ενημερώνει για τις συνέπειες κατάποσης 100 ml υδροχλωρικού οξέος

Το 2013 είχαμε απευθυνθεί στον στον χημικό και τεχνολόγο τροφίμων, Π. Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό η κατάποση 100 ml υδροχλωρικού οξέως για την αντίστοιχη περίπτωση με την Coca Cola.

Το υδροχλωρικό οξύ είναι υδατικό διάλυμα του αέριου υδροχλωρίου με το οποίο έχει και τον ίδιο χημικό τύπο, HCl. Είναι ανόργανο ισχυρό οξύ, πολύ διαβρωτικό με πολλές και σημαντικές βιομηχανικές χρήσεις. Προσβάλλει το δέρμα και καταστρέφει κάθε φυτικό ή ζωικό ιστό. Το καθαρό υδροχλωρικό οξύ είναι τελείως άχρωμο, αλλά το υδροχλωρικό οξύ του εμπορίου είναι κιτρινωπό επειδή περιέχει προσμίξεις.

Το παλιότερο όνομά του ήταν σπίρτο του άλατος. Το όνομα αυτό το πήρε από την εποχή κατά την οποία παρασκευαζόταν αποκλειστικά και μόνο από το κοινό μαγειρικό αλάτι το οποίο αποτελεί στη φύση άφθονη και φθηνή πρώτη ύλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν κάποιος πιει έστω και μία γουλιά μπορεί να υποστεί εγκαύματα β’ βαθμού σε φάρυγγα και λάρυγγα. «Επηρεάζονται τα όργανα του ανθρώπου. Το HCl είναι πολύ ισχυρό διάλυμα, όπως η χλωρίνη. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό μαρμάρων», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο καταναλωτής δεν μπορεί να αντιληφθεί με μία γουλιά την πρόσμιξη του οξέως με την coca cola. «Δεν έχει κακή οσμή. Ωστόσο είναι 10.000 φορές πιο ισχυρό από το ανθρακικό των αναψυκτικών», αναφέρει.

Ωστόσο, εάν κάποιος καταπιεί 100 ml υδροχλωρικού οξέος που είναι αναμεμειγμένο με coca cola, τότε θα υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην στοματική κοιλότητα (στόμα), την ρινική κοιλότητα, αλλά και το στομάχι. Κάποιος που έχει αδύνατο οργανισμό παρουσιάζει μεγάλες πιθανότητες να παρουσιάσει βλάβες μη αναστρέψιμες και να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

zougla.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

17 thoughts on “Προειδοποιητικό μήνυμα οργάνωσης για δηλητήριο σε προϊόντα.

 1. DO NOT DO IT says:

  Δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Πολλά προϊόντα μπορούν να ανοιχθούν και να νοθευθούν. Μου έρχεται τώρα στο μυαλό μια κέτσαπ που το καπάκι της δεν έχει κάποιου είδους ασφάλεια και δύσκολα καταλαβαίνεις αν είναι ανοιγμένο. Κάθε Psycho λοιπόν θα μπορούσε να έχει νοθεύσει κάποιο προϊόν, ειδικά με μια ένεση γίνεται εύκολα, να το κουβαλάει μαζί του σε τσάντα και μετά να το τοποθετήσει σε κάποιο ράφι!!!! Κανείς δεν πρόκειται να τον εντοπίσει. 100% ασφαλής διαδικασία και εγγυημένη δυστυχώς. Είναι να μη σου τύχει. Ελπίζω να μη κυκλοφορούν Serial Killers εκεί έξω που να θέλουν να μας καθαρίσουν με αυτόν τον γελοίο τρόπο. Ελπίζω όσοι διαβάζετε το θέμα να μην πάρετε ιδέες, δεν είναι καλό να σκοτώνεται ανθρώπους για πλάκα.

 2. Μαρία Σέρρες says:

  Τώρα μόλις έβαλα να πιώ ένα χυμό και τον κοιτούσα καλά-καλά… Με έβαλαν σε σκέψεις οι ανώμαλοι! Αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται φυλακή όταν συλληφθούν. Δύο γεμάτες φουλ ενδομυϊκές ενέσεις στον κώλο χρειάζονται. Η μία ένεση θα γίνει στον αριστερό γλουτό τους και θα περιέχει υδροχλωρικό οξύ και η δεύτερη θα γίνει στον δεξιό γλουτό τους και θα περιέχει χλωρίνη. Αφού τους γίνουν οι ενέσεις θα τους κλειδώσουμε σε ένα δωμάτιο και θα δούμε πώς θα πάει το πείραμα. Θα λιώσει ο κώλος τους ή όχι;;; Ωραίο θάνατο θα έχουν! Ως νοσηλεύτρια αναλαμβάνω να τους τις κάνω τις ενέσεις εγώ.

  • ΑΛΧ says:

   Το κανουν δεν το κανουν ειναι απειλη για σαμποταζ στις συγκεκρομενες εταιρειες για να μην βαλουν τα προιοντα τους στα ραφια.
   Εαν το κανουν πραγματικα ομως ειναι αποπειρα μαζικης δολοφονιας ανθρωπων.
   Πιστευω οτι οι πιθανοτητες (να το κανουν) ειναι ιδιες οπως στα τηλεφωνηματα για τοποθετηση βομβας.
   Ποιος θα το διακινδυνευσει να το αγνοησει ομως; Αρα τον σκοπο τους μαλλον θα τον πετυχουν.

 3. Γιάννης ΤΕΟ says:

  Νομίζω ότι θα βάζω την πεθερά μου να δοκιμάζει από εδώ και πέρα όλα τα φαγητά και τα ροφήματα. Ο Φαραώ είχε τους δοκιμαστές του, ένας παντρεμένος έχει την πεθερά του!!! χαχαχα

 4. τι να πεις!!! says:

  τα αναρχοαπλυτα απ τη πολυ τη πρεζα το ριξανε στο σαμποταζ…οι συριγγες ειναι το φετιχ τους..αμα πιει κανα μικρο παιδακι και το στειλουν δεν θα χουν τυψεις??μονο κατι αναρχοανεγκεφαλα θα μπορουσαν να το κανουν αυτο…

 5. Άννα says:

  Δε ξέρω για τα άλλα προϊόντα αλλά τουλάχιστον στο γάλα αν ρίξεις χλωρίνη ή υδροχλωρικό οξύ,το γάλα θα κόψει,θα καταστραφεί.Λιγο μουφα μου φαίνεται όλο αυτό.

  • ΠΔ. says:

   ΚΙ ΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ ΓΑΛΑ Μ΄ΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ,ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ.

 6. τι να πεις!!! says:

  η μανα πουτ@ν@ ο πατερας μπασταρδος,τι περιμενες να βγαινε κανας σωστος ανθρωπος?…συνελληνες πρεπει να παρει ενα τελος αυτη η κατασταση με τους αναρχομπαχαλακιδες…δεν ειναι -παιδια- ειναι ασυμετρη απειλη…πραγματικα ειναι για σπασιμο τα κεφαλια τους σε κανα τοιχο μεχρι να χυθουν τα μυαλα τους εξω…

 7. Ψεκασμένος says:

  Η αναπαραγωγή τέτοιων άρθρων δείχνει και την ποιότητα του site κατοχικα ….έλεος σταματίστε να τρομοκρατείτε τον κόσμο με ότι σαβούρα υπάρχει στο διαδίκτυο…

 8. Ανώνυμος says:

  ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΑΝ ΜΑΘΕΥΤΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΙΤΣΕΣ, ΨΩΜΙ, ΓΛΥΚΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΓΩ.

 9. Ανώνυμος says:

  τα προιοντα αυτα που δειχνουν οι φωτογραφιες ετσι κ αλλιως δεν πρεπει να τα βαζουμε στο σπιτι μας..ολοι ξερουμε ποια εταιρια κρυβεται απο πισω..με η χωρις υδροχλωρικο ειναι θανατος…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *