in

Μετά την δολοφονία του ρώσου πρέσβη , η ώρα ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ και η ώρα για ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΗΡΘΕ!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τι μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη;

Γεωπολιτικό πλήγμα της Ρωσίας η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη μέσα στην Τουρκία.

Σαν να πήρε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και χαλάρωσε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης για να τρέξουν τα γεγονότα πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.

Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης από δολοφονικές σφαίρες στην Άγκυρα.

«Νεκρός είναι ο Ρώσος πρέσβης στην Αγκυρα Αντρέι Καρλόφ τον οποίο πυροβόλησε θανάσιμα άνδρας, σε γκαλερί. Ο δράστης τραυμάτισε άλλους 3 ενώ έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN Turk, ο πρέσβης πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν σε εγκαίνια έκθεσης γκαλερί και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο για να εκπνεύσει λίγο αργότερα.»

Έτσι το ερώτημα που τέθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2016 δια αρθρογραφίας μας αξιολογείται με ισχυρότερα κριτήρια.
«Ή οι στρατηγοί θα ¨παύσουν ¨ τον Πούτιν ή ο Πούτιν θα αλλάξει τους στρατηγούς ;»

«Η πρόσφατη θρασύτητα του Ερντογάν σε σχέση με τα νησιά του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ μας πόση σχέση έχει με την χαλαρότητα που δείχνουν οι ρώσοι κυβερνητικοί απέναντι του;

Χαλαρότητα στις δηλώσεις για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης.

Χαλαρότητα στις πρόσφατες βίαιες δράσεις των τούρκων στην Συρία –Ιράκ.

Χαλαρότητα στην βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Φαίνεται ότι οι ρώσοι στρατηγοί δεν δίνουν άλλα ελαφρυντικά στον πρόεδρο Πούτιν για την πρόσφατη σύναψη σχέσεων με τον σουλτάνο της υπό σύσταση νεοθωμανικής τουρκίας και χορηγό των σφαγέων τζιχαντιστών της Συρίας-Ιράκ.

Οι ρώσοι στρατηγοί φαίνεται να αφουγκράζονται την κοινή γνώμη που διάκειται εχθρικά στους νεοθωμανικούς πειραματισμούς έστω και αν αυτή στις πρόσφατες εκλογές τοποθετήθηκε υπέρ του κομματικού σχηματισμού του κ. Πούτιν. ¨
Τουρκία. Μεγάλη δημοσκόπηση ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, αναδεικνύει το μίσος των Ρώσων κατά της Τουρκίας, μετά την συγνώμη Ερντογάν!!!

Με μια δημοσκόπηση σε μεγάλο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, η ρωσική κοινή γνώμη στέκεται απόλυτα εχθρικά κατά της Τουρκίας, ακόμα και μετά την υποτιθέμενη »συγνώμη» Ερντογάν. Σε ερώτηση ποια είναι η άποψη σας για την Τουρκία μετά την »συγνώμη» Ερντογάν σε ποσοστό 81,5% λένε πως η άποψη τους για την Τουρκία είναι αρνητική όπως και πριν και πρόκειται να αλλάξει!!!

Το αντιτουρκικό μίσος στην ρωσική κοινωνία είναι βαθιά ριζωμένο και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και για κανέναν λόγο. ¨ Date: Ιουλίου 1, 2016Author: Dioptra-News

Aπο της 13 Ιανουαρίου του 2016 ( επί τη συμπληρώσει ενός χρόνου από την Αγιοκατάξη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ) αρθρογραφούμε με τον τίτλο « Μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ρωσία;»

Και επισημαίνουμε ότι μέσα στην Ρωσία συμβαίνουν συγκλονιστικά πράγματα που προς το παρόν τα σκεπάζει η σλαβική μυστικοπάθεια και όταν θα σκάσουν θα μιλάμε για μεγάλες ανατροπές.

Και έσκασαν ήδη από το καλοκαίρι

12 Αυγούστου 2016

Παραιτείται ο Sergei Ivanov τρία 24ωρα μετά αφού μεσολάβησε η επίσκεψη του Ερντογάν στις 9 Αυγούστου και έλαβε γνώση φυσικά των παρασκηνιακών συμφωνιών Ρωσίας- Τουρκίας .

¨Ο Πούτιν απομάκρυνε τον πανίσχυρο επιτελάρχη του Κρεμλίνου

Ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε πως ο ίδιος ο Ιβάνοφ του ζήτησε την αλλαγή πόστου | Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool¨ 12.08.2016, 14:07 Συντάκτης: efsyn.gr

Τι έρχεται άραγε στην Ρωσία του δημοφιλούς κ. Πούτιν;

Από την Οδησσό της Ουκρανίας ο Άγιος Γέροντας Ιωνάς τα είπε όλα … για όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν στις μέρες μας και προσδιορίζει ότι στην Ρωσία θα ανέβει Τσάρος δηλ. κάποιος που θα φοράει στρατιωτική στολή και όχι κουστουμάκια.

2007- Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού είπε :

¨ Και είπε ότι αν ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν ορθόδοξο τσάρο τότε πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχηθούμε πολύ σκληρά και τότε μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από το Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρει τη σωτηρία¨.

Ο Πούτιν τότε είχε κυβερνητική θέση.
Για ποιον άραγε μιλούσε ο χαρισματικός αυτός Γέροντας( φώτο) που προέβλεψε τα γεγονότα της Ουκρανίας;

ΦΩΤΟ ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού.
Ας δούμε τα λεγόμενα του πιο αναλυτικά σύμφωνα με τις πηγές:

¨ Ως μια παρηγοριά αλλά και ως προειδοποίηση έχουμε τις προφητείες του γέροντα Ιωνά της Οδησσού (+ 2012).
Το 2007 είπε:

«οι Καθολικοί θα έρθουν στη χώρα μας… Δεν θα παραμείνουν πολύ αλλά θα κάνουν μεγάλο κακό και θα χύσουν τόσο πολύ αίμα …αλλά θα φύγουν ντροπιασμένοι με τα κεφάλια κάτω. »

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία προέβλεψε ότι
« αυτός θα είναι ένας πνευματικός πόλεμος και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να καταστρέψει την Ουκρανία απομακρύνοντας της από την Αγία Ρωσία και να καταστρέψει αυτήν την ίδια την Ορθοδοξία».
Αναφορικά με το δολάριο είπε :

« o άνεμος θα φυσήξει τα δολάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινοπωρινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει αυτά θα είναι σαν κομμάτια φθηνού χαρτιού¨».

Και είπε ότι :

«αν ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν ορθόδοξο τσάρο τότε πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχηθούμε πολύ σκληρά και τότε μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από το Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρει τη σωτηρία»

(events.orthodoxengland 2/1/15) ΠΗΓΗ http://dimpenews.com/

Τα πιο συγκλονιστικά από τα λεγόμενα του είναι τα παρακάτω σύμφωνα με τις πηγές.

Επίσης ο Γέροντας Ιωνάς είχε πει:

«Ταραχές σε μια χώρα μικρότερη από τη Ρωσία θα έρθουν ένα χρόνο μετά το θάνατό μου.

Τα προβλήματα θα συνεχιστούν για δύο χρόνια, μετά τα οποία θα εμφανιστεί ένας Ρώσος Τσάρος.
Το πρώτο Πάσχα θα είναι γεμάτο αίμα, το δεύτερο από πείνα και το τρίτο θα είναι της νίκης».

simeiakairwn.wordpress.com/ Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού κοιμήθηκε το 2012.

Τον επόμενο χρόνο μετά την κοίμηση του και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου του 2013 ξεκινούν ταραχές και συγκρούσεις στην πλατεία Μαιντάν στο Κίεβο που κατέληξαν στην ανατροπή του τότε προέδρου της Ουκρανίας.( newsontime.gr – Ουκρανία : Βίαια επεισόδια στο Κίεβο Published on Nov 30, 2013)
Στα επόμενα δυο χρόνια 2014-2015 το Ουκρανικό δράμα μεταφέρεται στην αποτρόπαια σφαγή της Οδησσού και στο ανατολικό μέτωπο με πολλά αθώα θύματα και ορφανά πολέμου.
Και απομένει στις ημέρες μας δηλ. το 2016 , μετά από τα δύο αυτά προηγούμενα χρόνια αν επαληθευθεί ο Γέροντας Ιωνάς.

Αυτές τις ώρες ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα

Σαν να πήρε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και χαλάρωσε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης για να τρέξουν τα γεγονότα πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.

Γεωπολιτικό πλήγμα της Ρωσίας η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη μέσα στην Τουρκία.
Απομένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ρώσοι στρατηγοί.
Όταν όμως θα αντιδράσουν θα δούμε το σκληρό πρόσωπο της ρωσικής στρατιωτική μηχανής να αλέθει την πονηριά και μισαλλοδοξία της τουρκικής αλεπούς που ενώ τόσο καιρό εξέθρεψε την τρομοκρατία τώρα το παίζει αδικημένη και ζητάει τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Όχι μόνο νησιά θα πάρει από τους Έλληνες αλλά θα της πάρουν και την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  • ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΗΣ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ.ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΞΕΝΩΝ…ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ!!!!!!!!ΕΔΩ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 1. XEΣΕ ΜΑΣ ΒΑΡΔΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΟΥ ΕΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΙΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΤΑ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕ ΓΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑ ΙΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΑΡΔΑΚΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΛΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΗΡΩΣΙΑ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ

 2. Βρε ντροπή του Ανθρώπινου είδους χαίρεσε που σκότωσαν έναν άνθρωπο και λες ότι το έκανε και ο Θεός σας.. Και ότι θα σκοτωθεί μια πόλη 15 εκατομμυρίων ανθρώπων και σου αρέσει ??? Εύχομαι μέσα από όλο μου το είναι ΟΥΤΕ σε 100.000 χρόνια να γίνει η πόλη ξανά των Ρωμαιων.. και μην ακούσω Ελληνες ήταν απαγορευμένη λέξη αυτή για τους Ρωμαίους… Και για τέλος αν λέω ΑΝ γίνει κάτι για να πάρετε την πόλη.. Να πάτε όλοι εσείς να μετακομίσετε εκεί να καθαρίσει η Ελλάδα από το σκοτάδι σας… Με Ελληνικούς χαιρετισμούς στα τσιρακια των ιουδαιων…

 3. Το τελος της τουρκιας θα ξεκινησει το καλοκαιρι του 2019 με πυρηνικα και ως το 2020 η καταρρευση της ΕΕ. Μην μας κανει εντυπωση αν δουμε μεσα στο 2017 την δολοφονια του Οτσαλαν με δηλητηριο.

 4. ΡΕ ΒΑΡΔΑΚΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΜΩΝ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ . ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΟΤΣΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ . ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ( (ΜΗ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ )ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ . ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΑΜΕ .

 5. Τιποτα δε θα γίνει και πάλι
  Οι μπεκρορώσσοι ξέρουν καλά το συμφέρον τους
  Καλά θα κάνουμε να σταματήσουμε να ευχόμαστε για πολέμους με ρωσσους και τουρκους κι Ελληνες που δεν παθαίνουν τιποτα γιατι ο πόλεμος ειναι κοντα αλλα εμας θα καταστρέψει πρώτα … ΒΟΔΙΑ….
  ΚΑΝΤΕ ΚΆΤΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑΡΑ

 6. ο Βαρδακας το εχει καψει αδελφια………διαβαστε την ανακοινωση του κρεμλινου,ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ……..ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ…..Ο ΕΡΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΕ….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ….””'”Είναι προφανής ο σκοπός της δολοφονίας του πρεσβευτής μας στην Αγκυρα: Η ματαίωση και η αποτυχία της με την δημιουργία κλίματος έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και ανασφάλειας στην περιοχή. Δεν θα το καταφέρουν. Θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων βρίσκονταν πίσω από την δολοφονία και δηλώνουμε εμπιστοσύνη στην τουρκική κυβέρνηση ότι θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν αρκεί ο θάνατος του δολοφόνου, πάντως…”.΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ …………..χαχχαχαχχαχα ….ΟΛΑ ΚΟΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ….ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΕΣΒΗ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΟ και αφηστε τον Βαρδακα να μιλαει για Αγιους.,Οσιους και Θεους…..Οταν γινονται χοντρομπισνες με πολυ χαρτι και πετρελαια ,μια δολοφονια πρεσβη περναει στο ντουκου….ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, Η’ ΟΠΩς ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ…. ΜΑΜΩΝΑ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΑΣΑ ΑΡΧΗ ΠΑΥΣΑΤΩ ,ας ειναι και ο θεος,που λεει ο λογος…

 7. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ….ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ. «Προβοκάτσια» για να διαταραχθούν οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας βλέπουν Πούτιν και Ερντογάν!!!!! protothema.gr/world/article/638511/provokatsia-gia-na-diatarahthoun-oi-sheseis-rosias-tourkias-vlepoun-poutin-kai-erdogan/

 8. Μ’ αυτες τις μαλακιες τη δεκαετια του 80 εβγαζες γκομενα στις μερες μας “τις εσχατες” κανεις κλικ.
  Ειθε ο Αι Κλικονας ο κομπιουτεριστας να καψει τον σκληρο αυτων που γραφουν παπαριες

 9. Μάς έχετε ζαλίσει τον μπούτσον μας ρε με αυτήν την Πόλη..άι σιχτίρ! Πρωτεύουσα τής Ελλάδος ήταν, είναι και θα είναι η Αθήνα ρε. Υπάρχει εδώ και πάνω από 10 χιλιάδες χρόνια..χέστε μας με την Πόλη και το κωλοΒυζάντιό σας που μισούσε κάθε τι το αρχαιοελληνικό.

  • ANEFIX

   Σήμερα οι χριστιανοί βάφουν αυγά, όπως έκαναν στην Θράκη χιλιάδες χρόνια πριν, επί Ορφέως…

   Σύμφωνα με την διδασκαλία των σοφών ορφικών, ο Έρως εγεννήθη από ένα λαμπρό ασημένιο ωόν (αυγό) του Κρόνου/Χρόνου και της Αφροδίτης/Αστάρτης, στους κόλπους του Χάους, το οποίο συστρεφόταν εντός του Ερέβους. Ο Ωογενής Έρως ήταν αυτός ο οποίος έφερε την τάξι. Ο Έρως εγεννήθη πρώτος (γι” αυτό και ελέγετο και Πρώτος/Πρωτόγονος) και μετά εγεννήθησαν οι (άλλοι) θεοί! Εφάνη πρώτος κι ονομάσθηκε και Φάνης /Φάνος. (Αναφέρεται και με άλλα ονόματα, όπως Μήτις ή Πολυμήτις, Γενέτωρ, Αβρός, κ.ά.). Και ο διφυής / δίφυλος (ανδρόγυνος) Έρως ως δημιουργική αιτία, εν συνεχεία, ανάμειξε τα πάντα.

   Αυτός εγέννησε το Φάος / Φως και την Ημέρα. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη (αγία) Τριάδα: Φάνης, Αιθήρ, Χάος. Κατ” άλλην παράδοσή μας, εν αρχή υπήρχε το Χάος, η Νυξ, το Έρεβος και ο Τάρταρος. Από ένα αυγό της μελανόπτερης Νυκτός – θεά, την οποία ακόμα και ο Ζευς σεβόταν – και του Ερέβους (ή του Ανέμου, ο οποίος την ξελόγιασε) εγεννήθη ένα ασημένιο αυγό, απ΄όπου βγήκε ο χρυσόπτερος και τετρακέφαλος Έρως. Αυτός έβαλε σε κίνηση το Σύμπαν! Αυτός έδωσε «το πρώτο κινούν» (κάποιοι το λένε σήμερα «θεωρία της Μεγάλης Εκρήξεως ή του Bing Bang»). Άρα «από το αυγό δημιουργήθηκε ο κόσμος!». Η Νύχτα συζούσε μαζί του σε ένα σπήλαιο. Η Νύχτα ήταν τρισυπόστατη (άλλη Τριάδα: Νύχτα, Τάξη, ∆ικαιοσύνη). Και ο Έρως εδημιούργησε την Γη, τον Ουρανό, τον Ήλιο και την Σελήνη… Η λατρεία της μελανόπτερης Νυκτός πέρασε στην… μαύρη κότα. Τα αυγά που κάνουν οι μαυρόκοτες την Μεγάλη Πέμπτη, λέει ο λαός μας, έχουν θαυμαστές ιδιότητες: Μπορούν να διώξουν κάθε κακό!

   Τα μεγαλοπεφτιάτικα αυγά της μαυρόκοτας είναι ιαματικά (γιατρεύουν τον πονόλαιμο), εντομοκτόνα (διώχνουν μακριά τα σκαθάρια), και προφυλακτικά (φυλάγουν τ” αμπέλι απ” το χαλάζι)… Το αρχαίο ελληνικό κοσμικό αυγό αυτό, είναι χωρισμένο στα δυο: Το κάτω τμήμα του είναι η Γη και το επάνω, το σκέπασμά της, ο Ουρανός. Από τον Έρωτα και το Χάος εγεννήθη το γένος των Ορνίθων, έπειτα ο Ουρανός, η Γη και το γένος των αθανάτων. Απ” αυτήν την παράδοση βαστάει το φαινομενικά παιδικό κι απλοϊκό ερώτημα του λαού μας εάν «η κότα (όρνιθα) έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα»…

   ANEFIX

 10. ΤΟ ΛΥΠΗΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ

 11. ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΕΑ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΔΑΚΑ, ΤΟΝ ΜΟΝΟ “ΜΗ ΠΡΑΚΤΟΡΑ” ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΩΝ Κ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ.
  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕ ΗΜΕΗΛ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προειδοποιητικό μήνυμα οργάνωσης για δηλητήριο σε προϊόντα.

Timewar … κοίτα πιο καλά !