Πρέπει το κράτος να απαγορεύει την αμαρτία;

Έχω διαβάσει σε διάφορα σχόλια ότι το κράτος απο-χριστιανοποιείται, ότι γίνονται βήματα για να μην ορκιζόμαστε στα δικαστήρια, να αντικατασταθεί ο θρησκευτικός όρκος από τον πολιτικό, να φύγει από το σύνταγμα η φράση «εισ το όνομα τησ αγίασ και ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος κλπ» και γενικά ότι το κράτος θα πρέπει να είναι χριστιανικό, να έχει χριστιανική νομοθεσία και φυσικά να προσεύχονται τα παιδάκια στο σχολείο.

Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ, που το κακό στα παραπάνω. Δεν είμαι χριστιανός αλλά από το λίγο που ξέρω, ο Χριστός ποτέ δεν είπε να ορκίζεσαι, ποτέ δεν τα είχε καλά με τους Ρωμαίους και το κράτος γενικότερα, δεν ζήτησε ποτέ να γίνει μέρος της νομοθεσίας, δεν μίλησε ποτέ για προσευχή στα σχολεία και φυσικά θα ήταν αντίθετος στο να απαγορευτεί η αμαρτία δια νόμου.

Γιατί όλα τα παραπάνω είναι αντίθετα με το πνεύμα του ίδιου του Χριστιανισμού. Αν η προσευχή διδάσκεται στο σχολείο, τι κατάφερες εσύ που άφησες το παιδί σου στην τύχη του εκπαιδευτικού συστήματος;

Γιατί αντ’ αυτού να μην προσευχηθείτε μαζί. Ωχ τώρα τι σου θύμισα. Ότι χρειάζεται να έχεις και κοινές δραστηριότητες με το παιδί σου.  Ξέρεις; Αντί να ξαπλώνεις μετά την δουλειά στον καναπέ να ασχολείσαι με αυτό το παιδί σου που και καλά το απειλεί η «πρόοδος». Αυτό που έχεις αφήσει να μεγαλώνει στον αυτόματο ενώ εσύ διαμαρτύρεσαι για την παιδεία που του δίνει το σχολείο.

Αν είναι το κράτος να απαγορεύει την αμαρτία δια νόμου τότε ποιο το δικό σου επίτευγμα; Δεν ξεπέρασες τον πειρασμό, απλά δεν είχες την δυνατότητα να αμαρτήσεις. Αυτό νομίζεις ότι θέλει από εσένα ο Χριστός;

Πιστεύω ότι για έναν πραγματικό Χριστιανό ο διαχωρισμός του κράτους και της εκκλησίας θα ήταν ευχής έργο. Αν ισχύουν τα όσα λένε οι γραφές και αυτά που μας μάθανε οι παπάδες τότε η καλύτερη άσκηση που οδηγεί στον θεό είναι σε ένα περιβάλλον ελεύθερο και όχι σε ένα χριστιανικό περιβάλλον αποστειρωμένο από την αμαρτία.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας πραγματικός χριστιανός θα ήθελε να αφήσει το κράτος την θρησκεία του ήσυχη και να μην ανακατεύονται αυτά τα δυο μεταξύ τους.

Και όπως λέει και ένα τραγούδι. Αν θες να αγιάσεις πρέπει να αμαρτήσεις, ε κι αν προλάβεις ας μετανοήσεις.

-ανάγωγα σχόλια δεν θα γίνονται ορατά ,μην μπαίνετε στον κόπο, εκτός κι αν κάνετε για να καίτε θερμίδες.

Loading...

14 thoughts on “Πρέπει το κράτος να απαγορεύει την αμαρτία;

  • Foti_Fox says:

   Εκ γεννετής; Οτι δηλαδή στην αρχαία Αθήνα κάνανε ευχέλαιο και ο Διογέννης ο κυνικός πήγαινε στον παπά της ενορίας να εξομολογηθει;

   • ΠΔ. says:

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΛΙΟΣ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΕΙΣ ΚΡΑΤΗ.ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΙΔΡΥΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ‘ΑΣΥΔΟΣΙΕΣ’.

 1. I'm not a robot says:

  Όποιος δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό, ως σαρκωθέντα Θεό, δυστυχώς γίνεται έρμαιο διαφόρων ιδεολογιών, όσο απίθανες κι αν είναι. Ο θρησκευτικός όρκος απαγορεύεται κι από την Εκκλησία μας. Η αποχριστιανοποιήση όμως προχωρά, σε κάθε τομέα. Δεν είναι προς το συμφέρον μας.

 2. ανωνυμος says:

  Η θρησκεία αποτελεί προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Με ή χωρίς αυτήν, θα υπάρχουν καλοί άνθρωποι που θα πράττουν το καλό και κακοί που θα πράττουν το κακό. Αλλά για να πράξουν καλοί άνθρωποι το κακό, χρειάζεται η θρησκεία.

 3. ΠΔ. says:

  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΟΛΛΗΤΙΚΗ.ΕΤΣΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ,ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΟΜΟΙ,ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΖΟΥΓΚΛΑ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.Ο ΘΕΟΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΧΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΤΕ.

  • Foti_Fox says:

   Οι νόμοι είναι κοσμικοί. αμαρτία εννοούμε αυτό που θεωρείται απόκλιση απο ενα σύστημα θρησκευτικών πεποιθήσεων (στην συγκεκριμένη περίπτωση τον Χριστιανικό τρόπο ζωης).

   • ΠΔ. says:

    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΔΙΑΒΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ,ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ.ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ,ΜΕ ΣΟΦΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.

 4. PANDAROS says:

  εσαι μεγαλη αλεπου ρε φοξ..χαχχαχχαχα μια με τους λυκους,μια με την αμαρτια..χχαχαχχαχαχαχχα…….αφου ρε δεν εισαι χριστιανος….τι σε νοιαζει αν αμαρτανειι ο αλλος ? Κουμπωσε εσυ με τα παθη σου και ασε τους αλλους να κουρευονται……..ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ!!!!!!…ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΑΣΤΟΡΑ…..ΚΑΝΕΙς ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΕΦΙ…ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ….!!!ΚΑΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ….. ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΓΟΥΣΤΡΕΙΣ…..ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ [ας το πουμε ετσι…μαλλον καλυτερα οι αθεοι…] ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ….]ΜΙΑ -ΔΥΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΩΝΕΙΟ…χαχχαχαχχαχα///// ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!…………αυτη ειναι η μαγκια του χριστιανισμου……ανθρωπος εισαι αμαρτανεις ,μπορεις να κουμπωσεις μετα….αλλα και αν δεν μπορεις ..δεν τρεχει καστανο ….θα σε συγχωρησουμε ρε..που θα παει….μια ,δυο ακομη και εκατον πενηντα δυο……ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ……..ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ….

 5. προοδευτικα προς το χαος... says:

  παντως τα κειμενα σου γενικα ειναι προοδευτικα…μια για συμφωνο συμβιωσης,μια για ψηφοφορους ριζοσπαστικων κομματων,μια τωρα για την θρησκεια…ακου φιλαρακο κατι…ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…ποια δημοκρατια θα μου πεις τωρα…αυτη τη δημοκρατια του δημοψηφισματος…να ψηφιζουμε ΑΝ θελουμε να διαχωριστει η εκκλησια απ το κρατος,να ψηφιζουμε ΑΝ θελουμε τα σημφωνα συμβιωσης,ΑΝ θελουμε το ευρω,ΑΝ θελουμε το μνημονιο και πολλα αλλα..οσο δεν υπαρχει η δημοκρατια υπαρχουν τυπακια σαν εσενα της θολοκολτουρας και της προοδου και το παιζουν δημοκρατες και προοδευτικοι…φωτη φοξ δεν με νιαζει τι εισαι, αλλα αυτο που ξερω εγω ειναι οτι οταν ζουμε σε μια χωρα που εχει καποιες αξιες οπως η θρησκεια(ασχετα αν εχει πιασει και αυτη πατο σε μερικα σημεια) πηγαινουμε με τα νερα της και με αυτα που εχουμε μαθει απο τους γονεις μας και τους παππουδες μας…ετσι ειναι φιλε μου και ασε τις ορκομοσιες δηθεν οτι θα πρεπει ν αλαξει..και κατι αλλο για να το θυμασαι…ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΤΕ ΕΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ…

  • carolyn says:

   Άκου φίλε, φίλη ή τι στο καλό είσαι, το ότι έτσι το μάθαμε ή το βρήκαμε απ’τα γονικά μας και τα παππούδια μας, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.
   Αυτό το τελευταίο τι ήταν; Απειλή; Θες να μας πεις ότι κι εγώ κι ο Φώτης κι ο καθένας, αφού δεν ήμασταν καλά παιδάκια σύμφωνα με τη χριστιανική οπτική γωνία, θα πάθουμε κακό;
   Συγγνώμη αλλά δεν μασάω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *