in , ,

Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι ελληνικές ταυτότητες βρίσκονται στο επίκεντρο της ετήσιας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται και φέτος «οι ελληνικές ταυτότητες παρέμειναν εξαιρετικές ευάλωτες σε τροποποίηση και αντικατάσταση φωτογραφίας. Δεν έχουν ενσωματωθεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ψηφιακή φωτογραφία και βιομετρικά στοιχεία». Η έκθεση αναφέρει ακόμη τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, με την εισαγωγή βιομετρικών στοιχείων στην ταυτότητα.

Για τις νέες ταυτότητες στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μάλιστα έχουν ήδη γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου, η έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα γίνει στις αρχές του 2019.

Η διάρκεια ισχύος των ταυτοτήτων από την ημερομηνία έκδοσής τους ορίζεται σε 15 έτη, για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Ο κάτοχος δελτίου ταυτότητας υποχρεούται να ζητήσει την αντικατάστασή του, από την αρμόδια αρχή έκδοσης, εντός εξαμήνου πριν την παρέλευση της αναγραφόμενης στο δελτίο ημερομηνίας λήξης αυτού.

Οι νέες ταυτότητες θα μοιάζουν με κάρτες τραπεζών. Θα έχουν πλάτος 8,5 εκατοστά και ύψος 5,5 εκατοστά και σε αυτές θα αναγράφονται:

Θυρεός Ελληνικής Δημοκρατίας
Όνομα της Χώρας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / HELLENIC REPUBLIC)
Τύπος εγγράφου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / IDENTITY CARD)
To σήμα του ICAO για την ύπαρξη RFID chip
Αριθμός ταυτότητας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / CARD NUMBER)
Επώνυμο / Surname
Όνομα / Name
Φύλο / Sex (Άρρεν / Θήλυ – Male / Female)
Ημερομηνία γέννησης / Date of birth
Ιθαγένεια / Nationality
Ημερομηνία λήξης / Date of expiry
Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας (CAN – Card Access Number)
Αρχή έκδοσης
Υπογραφή κατόχου / Signature of bearer
Φωτογραφία κατόχου σε πλαίσιο διαστάσεων 37 x 30 mm
Όνομα πατέρα / Father’s name
Όνομα μητέρας / Mother’s name
Τόπος γέννησης / Place of birth
Ημερομηνία έκδοσης / Date of issue
Ομάδα αίματος / Blood type (προαιρετικά)
Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
Ενσωματωμένο θα είναι και το ειδικό τσιπ που θα περιέχει σε ηλεκτρονική μορφή τη φωτογραφία και τα στοιχεία του κατόχου, το ύψος του, στοιχεία που απαιτούνται για Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως ο δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης της ταυτότητας, αλλά και σε ψηφιακή μορφή το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Στην οπίσθια όψη θα είναι η έκτη «ζώνη» όπου θα υπάρχουν το όνομα του πατέρα του κατόχου, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ομάδα αίματος και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ενώ στην έβδομη θα υπάρχει η «Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης/Machine Readable Zone-MRZ». Το ενσωματωμένο RFID τσιπ θα είναι στο πάνω μέρος της.

el.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

12 Comments

Leave a Reply
 1. Εύχομαι και προσεύχομαι να γίνει αυτό που προφήτευσε ο Πατροκοσμάς να μην προλάβουν, έστω και αν πρόκειται να υπάρξει η οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση εδώ μέσα.

  • Δεν θα προλαβουν βρε φοβητσιαρα !
   σε λιγες μερες, θα ειναι ο “”καιρὁς για σπανακια”” !

 2. SIMFONO APOLITA BHRSABEE, AMHN!!! TI KRIMA POU DEN EIMAI STIN PATRIDA NA EIMASTAN OLOI MAZI. THN AGAPI MOU APO STUTTGARDI, PREPI NA KSESIKOTHOUME PALLI GIA NA MIN TO KANOUN GIATI APO KAIRO TO EIXAN SKOPO

  • Μολις δολοφονηθει ο Ερτογαν απο τους κεμαλικους,
   παρατατα ολα και γυρνα Ελλαδα…
   Το καλο που σου θελω…..

 3. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Θ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ!!!
  Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΩΣ ΠΡΩΤΟΑΙΤΙΑ,ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ,ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ!!!
  ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΗΝ ΣΚΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΔΛΔ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΣΤΟΝ,ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΤΑΝΤΑΣ,ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ,ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΞΕΓΥΡΙΣΜΡΝΗ ΣΦΑΛΙΙΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ,ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΧΑΟΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.
  ΑΛΛΑ Η ΕΥΧΗ,ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ,ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ.
  ΙΣΧΝ+ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ,ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩ ΑΜΗΝ.

  • Μπορείς να έχεις τα πιστεύω σου και θα σε υπερασπιστώ μέχρι τέλους για αυτά, αλλά τουλάχιστον μάθε ότι ο Χριστός γράφεται με ι. Επίσης όταν θέλεις να αναφέρεσαι σε εκκλησιαστικές προτάσεις μάθε τες και αυτές σωστά. Εις τους αιώνας των αιώνων είναι. Τα υπόλοιπα λάθη σου δεν με ενοχλούν, είναι ανθρώπινα και αποδεκτά.

 4. Κάποτε θα πρέπει και εμείς να αποκτήσουμε μια σωστή ταυτότητα όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Κινέζοι, Ινδοί, Πακιστανοί, Αλβανοί, Σομαλοί έχουν τέτοιες. Αν γράψετε στο Google ID CARD και προσθέσετε οποιαδήποτε χώρα θα δείτε ότι ίσως να είμαστε οι μοναδικοί στον κόσμο που δεν έχουμε ακόμα πλαστικές ταυτότητες και κυκλοφορούμε με πλαστικοποιημένα χαρτάκια.

 5. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ…
  ΓΙΝΟΜΑΙ ΣΑΦΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ/NATIONALITY ΓΙΑΤΙ; ΑΦΟΥ Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΟΡΟΣ “NATIONALITY” METAΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΩΣ “ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ”. ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ “ΙΘΥΣ” [ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ] + ΓΕΝΟΣ… ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΓΩ [ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΙΝ] ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ, ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ [ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ]. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣτΕ.
  ΟΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΕΣ. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΔΗΣΗ.
  ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΑΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΕΙΑ.

 6. ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΟ “ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ” ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ Κ@ΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ [ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΟΡΟΣ].

 7. ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ “ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ” ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΝΤΑΤΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΕΝΣΤΑΣΗ [ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ] ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ “ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ” ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ “ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ”……
  ΕΓΩ Ο “ΤΑΔΕ” ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΒΑΣΙΜΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΤΑ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΠΠΩΝ ΜΟΥ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΕΛΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΧΙΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΤΗ……..
  ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ “ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”.
  ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΝ.

 8. Πες τα αμερικανακια yellowstone babe και πες εκεινους απο την βαντασκα τα γυφτοσκοπιανακια κι ολους της περιοχης εκεινης τικ τακ τικ τακ….

 9. Σε τι αντισταθήκατε εως σήμερα; Θα τις πάρετε και θα κάνετε και μούγκα…..Κλασική περίπτωση.Επόμενος……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έτοιμη να «εκραγεί» η χώρα με τους μετανάστες: Ξεσηκωμός Ελλήνων – Μαζεύουν υπογραφές για να κλείσουν κέντρα υποδοχής

Παιδική πορνογραφία και όχι… εξωγήινος, σφράγισε το αστεροσκοπείο στις ΗΠΑ