Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:12 - 11/10/2018

Πως το δέχθηκε η ελληνική πλευρά; Αυτοί θα αναθεωρήσουν τα βιβλία ιστορίας για την Μακεδονία – Διαδώστε το

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Στην Βουλή διαβιβάστηκε, όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά η σύνθεση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – Σκοπίων

η οποία θα εξετάσει τα σχολικά βιβλία των δύο χωρών, αλλάζοντας την ιστορία της Μακεδονίας, όπως την γνωρίζουμε.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Μεικτή Επιτροπή θα εξετάζει και, εφόσον το κρίνει κατάλληλο, θα αναθεωρεί τα σχολικά βιβλία και εγχειρίδια (χάρτες, βοηθητικό υλικό, κ.τλ.) της Ελλάδας και των Σκοπίων

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Βουλή, Από πλευράς πΓΔΜ, όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά των Σκοπίων, η Επιτροπή περιλαμβάνει τους:

Ambassador Victor Gaber, Head
Professor Dalibor Jovanovski, PhD, Member
Professor Nikos Chausidis, PhD, Member
Professor LjudmilSpasov, PhD, Member
Assistant Professor Ana Chupeska-Stanishkovska, PhD, Member
Professor FahriRamadani, PhD Member
Professor Kica Kolbe, PhD, Member.

Ποιοι είναι όμως αυτοί;

Πρόεδρος του τμήματος της Επιτροπής είναι ο πρώην πρέσβης της FYROM στην Αυστραλία, όπου το σκοπιανό στοιχείο προκαλεί συστηματικά τον Ελληνισμό, Victor Gaber.

Τι είχε δηλώσει παλαιότερα;

Πως οι «Μακεδόνες» ανήκουν στο «αρχαιότερο» εθνολογικό υπόστρωμα της Μεσογείου και δεν έχουν σχέση με τους Έλληνες, οι οποίοι δεν ανήκουν στο εν λόγω «αρχαιότερο» υπόστρωμα.

Πιο αρχαίοι λοιπόν οι Σκοπιανοί από εμάς και φυσικά εφόσον οι «Μακεδόνες», όπως ονομάζουν τους εαυτούς τους, αναγνωριστούν επίσημα έτσι, θα ζητήσουν την παράδοση της Μακεδονίας από τους Έλληνες που μένουν εκεί.

Πρόεδρος της Επιτροπής ο κ. Gaber.

Έχει γράψει το βιβλίο του με τίτλο Αναγνώριση και άρνηση: η Ελλάδα και οι Μακεδόνες μετά τις Βερσαλίες.

Απόσπασμα από την περίληψη του βιβλίου:

«Το παρόν πόνημα επιχειρεί να παρουσιάσει και να αναδείξει με συστηματικό τρόπο τα ζητήματα σχετικά με τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Συνθήκη των Βερσαλλιών»

Ναι καλά διαβάζετε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, από πλευρά των Σκοπίων, η οποία θα αναθεωρήσει τα ιστορικά βιβλία, κάνει λόγο για «εθνική μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Ο κ. Γκάμπερ υπήρξε μέλος της πρώτης σκοπιανής διαπραγματευτικής ομάδας, το 1993.

Το βιβλίο του «Το όνομα της Μακεδονίας – Ιστορικά, Νομικά και Πολιτικά ζητήματα» έχει βραβευθεί (το 2010) με το κρατικό βραβείο δημοσιογραφίας.

Ποιος είναι ο δεύτερος κατά σειρά Επίτροπος;

Ο καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου των Σκοπίων Dalibor Jovanovski.

Τι υποστηρίζει;

Πως η σύγχρονη ελληνική ιστοριογραφία αντιμετωπίζει με εχθρότητα το βασίλειο της αρχαίας Μακεδονίας, αναδεικνύοντας διαφορές, όπως ισχυρίζεται, μεταξύ αρχαίας Μακεδονίας και Ελλάδας.

Γράφει για υποδούλωση των Ελλήνων από τον Φίλιππο και τον «μακεδονικό ζυγό».

Είναι μέλος του προπαγανδιστικού συντακτικού συμβουλίου του περιοδικού «Istorija» της γείτονος.

Ο Νίκος Τσαουσίδης (ελληνικότατο όνομα) είναι μέλος της σκοπιανής επιτροπής, με διδακτορικό στην αρχαιολογία.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε παραγωγός ενός cd για τις… «μακεδονικές αρχαιότητες»!

Ποιοί είναι ο Ljudmil Spasov και η Kica Kolbe;

Ο Spasov είναι καθηγητής ιστορίας της «μακεδονικής» γλώσσας.

Έχει λάβει μέρος σε συνέδριο με τίτλο «Μακεδονία είναι το όνομά μου, ο ρόλος της μακεδονικής διασποράς και ο διχασμός των Μακεδόνων κατά την δημιουργία ενιαίου μακεδονικού έθνους».

Διδάσκει «σύγχρονη μακεδονική γλώσσα», φωνολογία της «μακεδονικής» γλώσσας, ιστορία της γλώσσας, κοινωνιογλωσσική έρευνα στο «Μακεδονικό»,

Η Kolbe, έχει πολιτογραφηθεί ως παιδί προσφύγων «εθνικών Μακεδόνων» και «Αιγαιατών φυγάδων», οι οποίοι εξορίστηκαν από την πατρίδα τους, την Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τους Σκοπιανούς, κατέχει την Θεσσαλονίκη.

Το 1999 έγραψε το βιβλίο «Αιγαιάτες», όπου αναφέρεται στο «θέμα της εξορίας της οικογένειάς της στα Βαλκάνια».

Γιατί άραγε το Υπουργείο Εξωτερικών δέχθηκε αυτά τα ονόματα να απαρτίζουν την συγκεκριμένη Επιτροπή, η οποία, το ξαναγράφουμε, θα αναθεωρήσει τα ιστορικά βιβλία Ελλάδας-Σκοπίων;

Πρόκειται ξεκάθαρα για πρόσωπα που υποστηρίζουν σοβινιστικές, επεκτατικές θέσεις ενάντια στον Ελληνισμό.

Πολύ φοβόμαστε πως αν προχωρήσει το όλον θέμα, τότε η ελληνικότητα της Μακεδονίας στα ιστορικά βιβλία θα τεθεί εν αμφιβόλω, ανοίγοντας τον δρόμο για «αρπαγή» και απόσχιση ελληνικών εδαφών, καθώς όποιος ξεχνά την ιστορία του, δεν ενδιαφέρεται και για τα εδάφη του.

Θα επανέλθουμε στο θέμα…

el.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. δεν μας απασχολούν αυτοί.τα δικά μας ροζουλί μπουμπούκια φοβόμαστε…

  …….

 2. Λατρης των Αγαλματων των Ελληνικων 10/11/2018 @ 1:27 ΜΜ

  ..pali θα γραψουν oi barbaroi των σκοπιων oti kai aytoi san asiateς einai iera terata san τους γυφτοασιατες της ερημου toy Sina και θα πρεπει να τους προσκυναμε ….

 3. ΧΑΡΙΖΕΤΕ : Λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό , χαρίζεται χώρα ….βρίσκετε κάτω από την πανάρχαια ματσεντονια . Η τιμή είναι και συζητήσιμη….

 4. Υ.Γ. …Και μαζί 3 δώρα……1)δώρο όλα τα νησιά ένα γύρο…..
  2)δώρο όλη η θάλασσα ένα γύρο…εξαιρείτε η θάλασσα της τουρκιας,εξαιρείτε η θάλασσα της αλβανιας ,εξαιρείτε η θάλασσα της ματσεντονιας γιατί αυτή την έχουμε τάξει…..
  3)δώρο και 1 νησάκι για τις διακοπές σας,που το λένε Κύπρο…

 5. Ας κυκλοφορήσουν τα «νέα βιβλία ιστορίας». Περιμένουμε. Εμείς τα πληρώνουμε, εμείς θα τα κάψουμε. Κανένα τέτοιο βιβλίο, προϊόν εγκλήματος κατά της Πατρίδας, να μην ακουμπήσουν τα χέρια των παιδιών μας.

 6. ΗΛΕΚΤΡΑ 10/11/2018 @ 3:48 ΜΜ

  Αφου ειναι τοοοσο αρχάριος λαός οι …ψεύτοΜακεδονες…..ας μας φέρουν αποδείξεις. Αρχαια κείμενα στην γλώσσα τους, αρχαίες επιγραφές, ιστορικά ντοκουμέντα κλπ. Αν δεν μπορούν, που φυσικα δεν μπορούν γιατι δεν υπαρχουν, να το βουλώσουν. Αλλα ποιος θα τους το πει;;;; Οι προδοτες οι ….δικοί μας…που τρέχουν να κανουν οτι μπορούν για να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας;;; Οςο ηλίθιος και αν ειναι καποιος, ξέρει πολυ καλα πως οι Μακεδόνες ηταν, ειναι και θα ειναι μονο Ελληνες. Οοολοι οι αλλοι που λίγουρεύονταν ενα ονομα πολυτελείας, καθοτι ειναι γυφτοι οι ιδιοι, ειναι απλως κλέφτες ενός ξένου πολιτισμού.

 7. Dominus Saturnus 10/11/2018 @ 7:14 ΜΜ

  Ρε αντε στο διαολο. πως ειναι δυνατων να ειναι εθνικιστες τα μελη αυτης της επιτροπης με θεσεις μαλιστα εκτος πραγματικοτητας?

  Εχουν σχεση οι Σλαβοι με τους αρχαιους Μακεδονες και δεν εχουν αυτοι με του αρχαιους Ελληνες και που θα οδηγησει ολο αυτο το εθνικιστικο παραλληρημα εν τη απουσια του εταιρου της ημισυ του νεοελληνικου εθνικισμου που ειναι μια απο τα ιδια?

  Να βαλετε ξενους αναγνωρισμενους και ανεξαρτητους επιστημονες και εσεις ολοι μαζι να πατε να πηδηχτειτε μαζι με τα βιβλια σας και τα παλια και τα νεα.

 8. Οι Μακεδόνες ανέκαθεν ομιλουσαν την αρχαιοελληνική γλωσσα. Αποδείξεις σε ανασκαφές αρχαίων, Βεργίνα, Αμφίπολη κ.α
  Εάν φέρουν αποδείξεις οι γύφτοι από πάνω για τυχόν Μακεδονική ταυτότητα, ίσως και τότε να το συζητήσουμε. Σκλάβος και Μακεδονας δεν υπάρχει. Έλληνας όμως ναι, γι αυτό έχουμε και το διαμέρισμα μας βορείως ως Μακεδονία.
  Επίσης αναγνωρισμένο από όλους, αλλά κυρίως και τους γείτονές μας, είναι το MAKEDONIA CONTROL του ελληνικού μας FIR Αθηνών.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*