Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

23:19 - 08/08/2021

Πολιτειακή χούντα mitsotaki αυτήν την εβδομάδα με απώτερο σκοπό το καθολικά υποχρεωτικό μπόλι

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Πληροφορίες για «εισηγήσεις» που φέρεται να δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την «κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας με αναστολή άρθρων του Συντάγματος» δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της η συντηρητική εφημερίδα «Εστία», με πρόφαση την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα την παραμονή της 4ης Αυγούστου. Την ίδια ημέρα, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κυκλοφορεί με τίτλο «Η Ελλάδα σε κατάσταση πολιορκίας», ενώ «Τα Νέα» του συγκροτήματος Μαρινάκη κυκλοφορούσε την Παρασκευή με έναν ακόμα πηχυαίο τίτλο «Κατάσταση Πολιορκίας». Παράλληλα, υπηρεσιακό έγγραφο προς την 5ης Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με τη σήμανση «Εξαιρετικά επείγον» ζητάει από όλες τις δομές υγείας της περιοχής προετοιμασία «σε περίπτωση επιστράτευσης».

«Διπλό σοκ: το βαρύ κόστος για την οικονομία από την κρατική αρωγή στις πληγείσες περιοχές και η επιβάρυνση του δημοσίου χρέους για νέο δανεισμό- η πιθανή κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας με αναστολή άρθρων του Συντάγματος όπως εισηγούνται αξιωματούχοι του Μαξίμου στον πρωθυπουργό» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η συντηρητική εφημερίδα «Εστία», κάτω από τίτλο «Σε αχαρτογράφητα ύδατα η Ελλάς» και υπέρτιτλο «Η διαρκής αβεβαιότης (sic) λόγω πανδημίας, φυσικών καταστροφών, λουκέτων αποσταθεροποιεί τη χώρα».

Το άρθρο υπογράφει ο έγκριτος και με δεσμούς με τη δεξιά παράταξη Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «οι διαρροές σε δύο πρωτοσέλιδα χθες ότι η χώρα ευρίσκεται σε “κατάσταση πολιορκίας” δημιουργούν ήδη αδιανόητους συνταγματικούς συνειρμούς και… πολιτική ανατριχίλα. Διότι κατάσταση πολιορκίας όπως φαίνεται να εισηγούνται κάποιοι στον κύριο Πρωθυπουργό -ο Κώστας Καραμανλής απέρριψε ανάλογες εισηγήσεις στα Δεκεμβριανά του 2008- σημαίνει αναστολή βασικών άρθρων του Συντάγματος. Περιορισμό ελευθεριών. Συρρίκνωση δικαιωμάτων».

Όπως προκύπτει από τα πρωτοσέλιδα των υπολοίπων εφημερίδων, τα δύο πρωτοσέλιδα στα οποία αναφέρεται ο δημοσιογράφος είναι των Παραπολιτικών και των Νέων. Η πρώτη εφημερίδα κυκλοφόρησε το Σάββατο με τίτλο «Η Ελλάδα σε κατάσταση πολιορκίας – Ζωντανός εφιάλτης», ενώ την Παρασκευή, η δεύτερη εφημερίδα του ομίλου Μαρινάκη έγραφε «Κατάσταση πολιορκίας – 99 νέες πυρκαγιές σε 24 ώρες», ενώ παρακάτω αναφέρει μεταξύ άλλων «Τι υποψίες προκαλούν τα πολλά μέτωπα σε όλη τη χώρα».

 

Δωστε εδω προσοχη:

Τι λέει το άρθρο 48 του Συντάγματος για την Κατάσταση Πολιορκίας

“1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Βουλή, με απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Κυβέρνησης, θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Επικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Βουλής.

Με την απόφαση της Βουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δεκαπέντε ημέρες.

2. Σε περίπτωση απουσίας της Βουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το διάταγμα υποβάλλεται από την Κυβέρνηση στη Βουλή για έγκριση μόλις καταστεί δυνατή η σύγκληση της, ακόμη και αν έληξε η βουλευτική περίοδος ή η Βουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.

3. Η διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της Βουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Βουλή έχει διαλυθεί.

4. Τα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3, εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση της Βουλής, και σε κάθε περίπτωση με τη λήξη του πολέμου, εφόσον είχαν επιβληθεί εξαιτίας πολέμου.

5. Αφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων παραγράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της Κυβέρνησης, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται για κύρωση στη Βουλή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη σύγκλησή της σε σύνοδο και παύουν να ισχύουν στο εξής, αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ή δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αφότου υποβλήθηκαν.

6. Οι κατά τις παραγράφους 2 και 3 αποφάσεις της Βουλής λαμβάνονται με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών και η κατά την παράγραφο 1 απόφαση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών. Η Βουλή αποφασίζει σε μία μόνο συνεδρίαση.

7. Σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων κατάστασης ανάγκης, τα οποία λαμβάνονται κατά το άρθρο αυτό, ισχύουν αυτοδικαίως οι διατάξεις των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, ακόμη και αν διαλύθηκε η Βουλή ή έληξε η βουλευτική περίοδος”.

πηγες Νοσηρές διαρροές και δημοσιεύματα για «εισηγήσεις» κήρυξης της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας – The Press Project – Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ;;; – Nikos Antoniadis TVΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ
"AYTOΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ Κ΄ΑΓΑΘΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΦΘΟΝΕΡΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΘΟΝΕΡΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ" ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΟΝ

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*