Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Εξάλειψη των παρασίτων με έλαιο κάνναβης
Δοκιμάστε το έλαιο κάνναβης για να καθαρίσετε το σώμα σας
ΑΓΟΡΑ
Product Image

Θα διαβασετε εναν αρθρο απο την καθημερινη και στην συνεχεια τον σχολιασμο του …!

Εφτασα μέχρι εδώ με δουλειά και έφυγα ευχαριστημένη. Είναι απολύτως αποδεκτό η εκάστοτε ηγεσία να χαράσσει πολιτική και να διαλέγει τα πρόσωπα που θα την υλοποιήσουν. Τους εύχομαι καλή επιτυχία», λέει η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος στην ιστορία της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μέσα Ιουλίου, λίγο μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού, των Ενόπλων Δυνάμεων και στελεχών της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο νέος γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης. Την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησε η γενική επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, που μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, στις έκτακτες κρίσεις της 23ης Ιουλίου, αποστρατεύτηκε. Παίρνοντας τον λόγο, η κ. Τσιριγώτη προέβλεψε ότι οι ροές θα παρέμεναν και το επόμενο διάστημα σε υψηλά επίπεδα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας ακόμα μεγαλύτερης σε ένταση και διάρκεια αύξησης των αφίξεων.

«Η Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και σε διμερές επίπεδο, με τη χώρα μας» τόνισε στη σύσκεψη. Αποκάλυψε ότι κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς και οι τρεις διμερείς συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων, που ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο στο «σημείο επαφής»στον Εβρο, ματαιώθηκαν. «Η εξέλιξη προκαλεί ανησυχία καθώς οι συναντήσεις αυτές θεωρούνται από πλευράς μας σημαντικό εργαλείο διμερούς συνεργασίας» εξήγησε στους συνομιλητές της. Ενάμιση μήνα μετά την αποστρατεία της, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος στην ιστορία της ΕΛ.ΑΣ. ανέλυσε σε αποκλειστική συνέντευξή της στην «Κ»τα προβλήματα στη διαχείριση του μεταναστευτικού φαινομένου, ενώ δεν απέφυγε να μιλήσει και για την αποχώρησή της από το σώμα μετά 35 και πλέον χρόνια.

«Σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν πάνω από 3 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και αλλού. Οι απολύσεις κρατικών αξιωματούχων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, και η υποστελέχωση της τουρκικής διοίκησης έχουν ως αποτέλεσμα την ελλιπή φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων της με την Ελλάδα» δήλωσε στην «Κ» Πρόσθεσε ότι για την αύξηση των ροών ευθύνονται επίσης οι χειρισμοί της Τουρκίας με σκοπό τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας»στη βορειοδυτική Συρία και η μετακίνηση –πιο πρόσφατα–εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη προς παράκτιες πόλεις απέναντι από τη Λέσβο και άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στη διάρκεια της εβδομάδας, πράγματι, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι 100.000 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και κατέφυγαν νοτιότερα, στα παράλια της Τουρκίας, ενώ την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν δήλωσε ότι «δεν λάβαμε την αναγκαία υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα και ειδικά από την Ε.Ε. ως προς την κατανομή των βαρών»

Lavyl Bessure 32 - Προηγμένη προστασία
Η πιο προηγμένη προστασία στον κόσμο ενάντια σε ιούς, βακτήρια και μικρόβια.
Μάθετε περισσότερα: Στείλε Εμαιλ
Product Image

«Μεταλλαγμένη» κρίση

Η κ. Τσιριγώτη εκτίμησε πάντως ότι «η Τουρκία θα ανοίξει την κάνουλα τόσο ώστε να μας προκαλέσει πρόβλημα, δίχως όμως ταυτόχρονα να διαταράξει τις σχέσεις της με την Ευρώπη, από την οποία προσδοκά να αντλήσει κονδύλια για τη διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών στην επικράτειά της» Χαρακτήρισε την τρέχουσα μεταναστευτική κρίση «μεταλλαγμένη»συγκριτικά με εκείνη του 2015. «Το 2015 ξεκινήσαμε με 500 έως 700 αφίξεις ημερησίως και φτάσαμε τις 10.000. Δεν υπήρχαν κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, δεν είχε τεθεί σε ισχύ η κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας και ο βαλκανικός δρόμος ήταν ανοικτός. Σήμερα, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο γεγονός ότι η διαδικασία του ασύλου καθυστερεί, με συνέπεια οι πρόσφυγες να εγκλωβίζονται στα νησιά» δήλωσε.

Μια από τις δυσλειτουργίες, εξήγησε, είναι ότι οι μετανάστες δεν παραλαμβάνουν το χαρτί με τη θετική ή απορριπτική απόφαση του αιτήματός τους παρά μόνο όταν λήγει η προσωρινή άδεια παραμονής που τους έχει χορηγηθεί. «Το διάστημα αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δύο χρόνια» επισημαίνει στην «Κ» Σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια στο hotspot της Μόριας, δήλωσε ότι πρόκειται για δομή με προδιαγραφές για 3.500 άτομα, που σήμερα φιλοξενεί τριπλάσιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. «Οι συνθήκες διαβίωσης εξαρτώνται από τον ρυθμό αφίξεων στο νησί. Οσες βελτιωτικές κινήσεις και αν γίνουν, μόλις ο αριθμός των αλλοδαπών που φτάνουν στη Λέσβο αυξηθεί σημαντικά, οι συνθήκες επιδεινώνονται άμεσα» δήλωσε. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της εβδομάδας ξέσπασαν επεισόδια στην πτέρυγα των ασυνόδευτων ανηλίκων και χρειάστηκε η δυναμική επέμβαση της αστυνομίας για να αντιμετωπιστούν.

Οι επιφυλάξεις

Στην ερώτηση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για πιθανή κατάργηση του δεύτερου βαθμού εκδίκασης των αιτημάτων ασύλου, η αντιστράτηγος επιφυλάχθηκε να διαβάσει το τελικό κείμενο του νόμου, ωστόσο προέβλεψε ότι, σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία θα «κολλήσει»όχι στην Υπηρεσία Ασύλου αλλά στα διοικητικά δικαστήρια.

«Η αρχική σκέψη ίσως ήταν ότι, καταργώντας το ένα στάδιο της διαδικασίας, η εξέταση των αιτημάτων θα τρέξει πιο γρήγορα. Δεν είμαι ωστόσο καθόλου βέβαιη ότι τα διοικητικά δικαστήρια είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να διεκπεραιώνουν γρήγορα τις υποθέσεις» εξήγησε.

Ρωτήθηκε και για τα δημοσιεύματα αναφορικά με το λεγόμενο «φαγοπότι»με τα κονδύλια για τη σίτιση. Παρατήρησε ότι οι διαγωνισμοί για την προμήθεια του φαγητού προκηρύσσονταν με βάση έναν εκτιμώμενο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έπρεπε να σιτιστούν. «Οι ροές δεν έχουν ένα σταθερό νούμερο.

Οταν γίνεται μια παραγγελία πχ. για 9.000 μερίδες και στη δομή βρίσκονται 8.500 άτομα, θα πληρωθούν 9.000 μερίδες. Την επόμενη ημέρα, αντίστοιχα, μπορεί –λόγω αύξησης ροών–τα άτομα στο κέντρο να φτάσουν τις 10.000» Επικαλούμενη άτυπη ενημέρωσή της από στελέχη του πρώην υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα της έρευνας που πραγματοποίησε για την κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης (OLAF) είναι αρνητικό.

Αίτημα ασύλου στο… αεροπλάνο

Στη συνέντευξή της στην «Κ»η κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη αναφέρθηκε στα προβλήματα που εντοπίζονται στη διαδικασία των επιστροφών και επεσήμανε ότι η Ελλάδα πήρε πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού ικανού να διαχειριστεί το θέμα. Αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, η οποία υπεγράφη το 2016, έχουν επιστραφεί στην Τουρκία «μόλις».900 – 2.000 άτομα. «Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε.» διευκρίνισε. Περιέγραψε ότι κατά τη διαδικασία των απελάσεων παρόντες είναι εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη, στους οποίους πολλοί υπό απέλαση μετανάστες υποβάλλουν κυριολεκτικά «στη σκάλα του αεροπλάνου»νέο αίτημα ασύλου. «Πριν από 15 ημέρες είχε προγραμματιστεί η επιστροφή στη χώρα τους 30 υπηκόων Πακιστάν. Οι 15 από αυτούς υπέβαλαν αίτημα ασύλου λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος»..

Κλείνοντας, η κ. Τσιριγώτη μίλησε για την αποστρατεία της από την ΕΛ.ΑΣ. «Υπηρέτησα 37 χρόνια με αγάπη για το σώμα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη αναγνώριση είναι η αγάπη που εισπράττει από συναδέλφους της μετά την αποστρατεία. «Εφτασα μέχρι εδώ με δουλειά και έφυγα ευχαριστημένη. Είναι απολύτως αποδεκτό η εκάστοτε ηγεσία να χαράσσει πολιτική και να διαλέγει τα πρόσωπα που θα την υλοποιήσουν. Τους εύχομαι καλή επιτυχία».

[Από την συνέντευξη της Γενικής Επιθεωρήτριας Αστυνομίας Αλλοδαπών στην Εφημερίδα Καθημερινή, προκύπτουν ζητήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεων και διευκρινίσεων από την Κυβέρνηση και τις εθνικές Αρχές αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ αυτών αναφέρονται:
α) “Μια από τις δυσλειτουργίες, είναι ότι οι μετανάστες δεν παραλαμβάνουν το χαρτί με τη θετική ή απορριπτική απόφαση του αιτήματός τους παρά μόνο όταν λήγει η προσωρινή άδεια παραμονής που τους έχει χορηγηθεί”
β) η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση χαρακτηρίζεται ως «μεταλλαγμένη» συγκριτικά με εκείνη του 2015
γ) “Στη διάρκεια της εβδομάδας 100.000 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και κατέφυγαν νοτιότερα, στα παράλια της Τουρκίας”
δ) “… στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, η οποία υπεγράφη το 2016, έχουν επιστραφεί στην Τουρκία «μόλις».900 – 2.000 άτομα”.
ε) … κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς και οι τρεις διμερείς συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων, που ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο στο «σημείο επαφής»στον Εβρο, ματαιώθηκαν. «Η εξέλιξη προκαλεί ανησυχία καθώς οι συναντήσεις αυτές θεωρούνται από πλευράς μας σημαντικό εργαλείο διμερούς συνεργασίας»
στ) “… κατά τη διαδικασία των απελάσεων παρόντες είναι εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη, στους οποίους πολλοί υπό απέλαση μετανάστες υποβάλλουν κυριολεκτικά «στη σκάλα του αεροπλάνου»νέο αίτημα ασύλου. «Πριν από 15 ημέρες είχε προγραμματιστεί η επιστροφή στη χώρα τους 30 υπηκόων Πακιστάν. Οι 15 από αυτούς υπέβαλαν αίτημα ασύλου λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος»..”

Ειδικότερα, όσον αφορά στον ΣτΠ και το ρόλο του στο προσφυγικό και την εποπτεία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκύπτει ένα ακόμα ζήτημα. Από επίσημο έγγραφο αποδεικνύεται ότι λίαν προσφάτως πραγματοποιήθηκε συνάντηση / γεύμα του Συνηγόρου του Πολίτη (σ.σ. την οποία φέρεται να επεδίωξε ο ίδιος) στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη με δυο στελέχη της Πρεσβείας της “Ηγεμόνος” και δη του πολιτικού τμήματος αυτής, αρμοδίων για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Ως Έλληνες πολίτες έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε ποιος ήταν ο σκοπός και ποια ήταν η agenda της συνάντησης της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνήγορου του Έλληνα Πολίτη. Και γιατί αυτή η συνάντηση δεν έγινε από την αρμόδια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών ή τουλάχιστον με την παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών; Επιπλέον, γιατί δεν έλαβε χώρα η συνάντηση επισήμως και σε δημόσια δομή, ούτε εξεδόθη ανακοίνωση; Με ποια εντολή ο κ. Συνήγορος του Πολίτη πραγματοποίησε τη συνάντηση; Τι επικαλείται το με αριθμό 41357/19.08.2019 υπηρεσιακό σημείωμα του Συνηγόρου του Πολίτη που φέρεται να συντάσσεται για τις ανάγκες της συνάντησης; Δεδομένου δε ότι ο Ανεξάρτητος Συνήγορος του Πολίτη δεν ελέγχεται από κανέναν παρά λογοδοτεί μόνο στη Βουλή, τότε οφείλει ο Πρόεδρος της Βουλής να τον καλέσει να δώσει σαφείς και πλήρεις απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα. Είναι ανάγκη να γνωρίζουμε ποιος και με ποιους (σύννομους) τρόπους κυβερνάει αυτόν τον τόπο…]

Έλλην (άνευ άλλων προσδιορισμών)

Η αποφαση εδω

 
Ανακουφίστε τον πόνο της αρθρίτιδας
Στο 99% των περιπτώσεων, αποκαθιστά τους ιστούς των κατεστραμμένων αρθρώσεων! Σταματά τον πόνο μέσα σε 10 λεπτά.
ΑΓΟΡΑ
Product Image


Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*