Πλησιάζει η επέτειος των Ιμίων και οι Τούρκοι κλιμακώνουν: Επί τάπητος βάζουν 18 ελληνικά νησιά…

Πλησιάζουν οι μέρες, πλησιάζει και μια νέα πρόκληση που μπορεί αν οδηγήσει σε σοβαρή κρίση. Ηδη η Μ.Αξενέρ φωνάζει: «Ελληνες θυμηθείτε τι σς κάναμε στα Ίμια». O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προτείνει στον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να συναντηθούν, προκειμένου να του αποδείξει με έγγραφα το καθεστώς των 18 νησιών του Αιγαίου, την ελληνική κυριαρχία των οποίων αμφισβητεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ταυτόχρονα, η «γκρίζα Λύκαινα», Μ.Ακσενέρ και το κόμμα της, λίγες ημέρες πριν από τη θλιβερή επέτειο, “διαφημίζει” μια φωτογραφία και πανηγυρίζει… Είναι η κεντρική φωτογραφία του άρθρου…

Είναι από την επιστροφή των Τούρκων κομάντος στα τουρκικά παράλια από τα Ίμια….

«Αν ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) επιθυμεί να ακούσει τα γεγονότα, ας με καλέσει και θα του εξηγήσουμε για το θέμα των νησιών με έγγραφα», πρότεινε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μια κίνηση που «μυρίζει» επερχόμενη πρόκληση καθώς οι Τούρκοι μετατρέπουν το Αιγαίο σε κύριο θέμα της εσωτερικής τους πολιτικής επικαιρότητας.

Η πρόσκληση Τσαβούσογλου έρχεται μετά από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που απευθύνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εδώ και ένα μήνα προς τον Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το καθεστώς 18 νησιών του Αιγαίου, που, κατά τους ισχυρισμούς του, βρίσκονται ‘υπό ελληνική κατοχή’, αν και αποτελούν τουρκικό έδαφος.

Ανιστόρητοι και προκλητικοί οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα εδώ και καιρό ότι δημιουργεί 10 νέες στρατιωτικές βάσεις σε νησιά που δήθεν ανήκουν στην Τουρκία

Τουρκία και Ελλάδα ευρίσκονται πιθανόν πολύ κοντά σε μια στρατιωτική σύρραξη στο Αιγαίο, διότι όπως διαλαλούν οι νεο-οθωμανοί η Ελλάδα κατασκευάζει στρατιωτικές υποδομές σε τρία νησιά που «θεωρούνται» τουρκικά.

Κατηγορούν την Ελλάδα ότι δημιουργεί 10 νέες στρατιωτικές βάσεις στα νησιά Κίναρο, Λεβίθα Μαύρα , τα οποία αναφέρουν με τα τουρκικά ονόματα (Ardıççık, Koçbab). Ενώ επίσης τονίζουν ότι και Τούρκοι στρατιώτες με βαρύ οπλισμό μετακινούνται στην περιοχή Μούγλα στην Τουρκία, που προφανώς …εποπτεύει τα νησιά αυτά.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Ερντογάν ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα αυτό ενώ είχε δηλώσει μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα :

«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν: Γιατί εκεί δεν είπες τίποτα για τα 18 νησιά; Γιατί δεν ανέφερες τίποτα για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη; Αντί να ζητάς πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που παράνομα εχσει καταλάβει η Ελλάδα, έκανες δηλώσεις για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης», είχε δηλώσει πριν μέρες ο Κιλιτσντάρογλου, επικρίνοντας την προσπάθεια Ερντογάν να αλλάξει το status quo της Συνθήκης της Λωζάννης, σύμφωνα με την οποία καθορίστηκαν τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας.

«Ο κ. πρόεδρος πήγε στην Ελλάδα και άνοιξε συζήτηση για τη Λωζάνη. Ένας άνθρωπος που κατέχει θέση αρχηγού κράτους δεν ανοίγει έτσι “στο πόδι” συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης που καθορίζει τα σύνορα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Θέλω να ρωτήσω:

Με ποιο σκεπτικό, με τι στοιχεία ανοίγεις συζήτηση για Λωζάνη;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, αμφισβητώντας ευθέως κατά πόσο ο Τούρκος Πρόεδρος έχει το μορφωτικό υπόβαθρο να συζητάει ακόμη και για αλλαγές διεθνών συνθηκών.

«Αν θέλεις να ανοίξεις συζήτηση για τη Λωζάνη, έλα πρώτα και δείξε μας το πτυχίο του πανεπιστημίου σου και τότε να δούμε», δήλωσε καυστικά ο Κιλιτσντάρογλου.

Τα νησιά που φέρονται να αμφισβητούνται από την Τουρκία είναι τα παρακάτω:

Βόρειο Αιγαίο:

Ζουράφα,

Αντίψαρα,

Φούρνοι,

Θύμαινα,

Οινούσσες

Κρητικό Πέλαγος:

Διονυσάδες,

Δία,

Κουφονήσι,

Γαϊδουρονήσι,

Γαύδος

Κεντρικό Αιγαίο:

Καλόγεροι

Δωδεκάνησα:

Αγαθονήσι,

Αρκιοί,

Φαρμακονήσι,

Καλόλιμνος,

Πλάτη,

Γυαλί,

Κίναρος,

Γλάρος,

Λέβιθα,

Σύρνα,

Περγούσα,

Κανδελιούσα,

Μικρός και Μεγάλος Αδερφός,

Μικρό και Μεγάλο Σοφράνο

Η Τουρκία εφαρμόζοντας μια άκρως επεκτατική πολιτική θέλει , επιζητά , και απαιτεί τον διαμοιρασμό του Αιγαίου στην μέση , λόγω των υδρογονανθράκων.

Στην προσπάθεια αυτή θα προκληθούμε με επεισόδια στο Αιγαίο ως χώρα πολλές φορές και με περίσσεια τουρκική αλαζονεία.

Για παράδειγμα σε λίγο πιθανόν να δούμε πολύ χειρότερα πράγματα από την «κίνηση» της τουρκικής ακταιωρού εναντίον ολόκληρης ελληνικής κανονιοφόρου.

Σημασία όμως έχει ότι οι Τούρκοι εκτραχύνθηκαν διότι θεωρούν ότι η ελληνική πλευρά δεν αντιδρά και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

pentapostagma


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 thoughts on “Πλησιάζει η επέτειος των Ιμίων και οι Τούρκοι κλιμακώνουν: Επί τάπητος βάζουν 18 ελληνικά νησιά…

 1. Τζακ says:

  Πραγματικα δακρυσαμε απο τις απειλες……εδω και καιρο μας εχουν ζαλισει….ερχομαστε ,ειναι δικα μας τα νησια…..αλλα τιποτα…τζιφος….αντε ρε παιδια…ποτε θα ερθετε…..πραγματικα κουραστηκαμε να σας περιμενουμε. Πως το λενε αυτο εδω στην ελλαδα;;;…..μηπως κοτες;;;……οχι ψεματα κοτες λυρατες;;;…..Το τρελο ειναι οτι παλευουν οι τουρκοι εδω και μηνες στην συρια και εχουν κολλησει σε ενα κουρδικο χωριο…δηλαδη ειναι αυτο που λενε ,για να τους κλαινε οι ρεγγες……..

  • ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ says:

   κακομοιρε ακομα δεν καταλαβες οτι ηδη στα εχουν παρει.Οταν κανουν οποτε θελουννοτι θελουν απειλουν οποιον θελουν και γενικα μπορουν να ελθουν για καφε στον Πειραια με το ετσι υελω .Ποιος ειναι η λοτα η λιρατη ;Αντε κανε μας την χαρη .Εχεις @@ να τους ριξεις κανα αεροπλανο η να τους βυθισεις κανα πλοιο η να συλαβεις και να μπουντρουμιασεις παεανομους Τουρκους ψαραδες και πραχτορες;Εαν οχι τοτε σκασμος ηρωα του πληκτρολογιου

 2. ΝΙΚΟΣ 56 says:

  Ελάτε, να τα πάρετε. Σας περιμένουμε και το ξέρετε. Θερμή παράκληση, ελάτε … με την όπισθεν, ίσως μας νικήσετε περισσσότερο. Μα καλά, δεν γνωρίζετε 2 πολύ βασικά πράγματα: 1. Οι πιλότοι σας (όσοι δεν έχουν μπεί ακόμα στη φυλακή απο τον Ερντογάν), οι περισσότεροι είναι νέοι και κατά τη διάρκεια των εμπλοκών στις αναχατίσεις απο τους Έλληνες πιλότους ακούγονται οι Τούρκοι πιλότοι να φωνάζουν ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ και να δίνουν συμβουλές μεταξύ τους για γρήγορη απεμπλοκή. 2. Γιατί δεν ρωτάτε τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ να σας πούν τα αποτελέσματα των Αξιολογήσεων όλων των πιλότων του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια;;;;; ή μήπως τα ξέρετε και βιαυτό δεν κάνετε προς τα δώ (στην πράξη όχι στα λόγια και στις απειλές). Θα σας πω εγώ, άλλωστε έχουν δημοσιευθεί σε στρατιωτικά site’s. Οι Έλληνες πιλότοι είναι Δεύτεροι(2), στην γενική κατάταξη, και Τούρκοι ΕΝΔΕΚΑΤΟΙ (11). Δεν περάζει… Περαστικά σας, θα το συνηθήσετε, αν όχι, τότε ελάτε κατά δώ και θα τα δείτε και στην πράξη. Σας Περιμένουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *