Πέπλο αράχνης πάνω από τα φυτά στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Ενα περίεργο και πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρισα απόψε το βράδυ στο Αιτωλικό. Συγκεκριμένα στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας, πριν την γέφυρα, υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο από αράχνες που έχει καλύψει τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος τουλάχιστο 300 μέτρων.

Οι κάτοικοι μιλάνε για πρωτοφανές γεγονός επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους σμήνη κουνουπιών. Στη συνέχεια προφανώς αράχνες άπλωσαν το τεράστιο πέπλο, που φαίνεται στις φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τα κουνούπια.

Πιθανώς πρόκειται για μία αντίδραση της φύσης ώστε να υπάρξει ισορροπία στο σύστημα με τον περιορισμό των κουνουπιών. Η φύση έχει τους δικούς της αλάθητους κανόνες που δυστυχώς πολλές φορές εμείς οι «σοφοί» άνθρωποι τους καταστρατηγούμε με αποτέλεσμα οι συνέπιες να είναι οδυνηρές.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί με χαμηλό φωτισμό λόγω του περασμένου της ώρας. Ωστόσο όμως το φαινόμενο αποδίδεται επαρκώς.

πηγή: agrinionews.gr

thecaller.gr

Loading...

One thought on “Πέπλο αράχνης πάνω από τα φυτά στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού

  1. Μαρία says:

    Δυστυχώς αυτό πέπλο από αράχνες είναι αρρώστια των φυτών και αν δεν κάνουν κάτι γι αυτό θα καταστραφούν τα φυτά. Πρόκειται για ένα μικρό έντομο που πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα και με αυτόν τον τρόπο που βλέπετε σκεπάζοντας δηλαδή το φυτό με το πέπλο αυτό ρουφάει τους χυμούς του φυτού και ξεραίνει. Το πάθαμε στην Κρήτη πριν 2 περίπου χρόνια και κατέστρεψε πάρα πολλά φυτά και δέντρα μέχρι να το καταλάβουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *