ΠΕΦΤΟΥΝ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ -ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΕΦ. ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ. ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Νέα ονόματα ρίχνουν στο τραπέζι οι αλβανοί σύμμαχοι του Ζάεφ
Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δεν επιβεβαίωσε το εν λόγω σενάριο, όμως είπε πως κατά πάσα πιθανότητα θα μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Νέες, εναλλακτικές προτάσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ρίχνει στο τραπέζι το αλβανικό κόμμα DUI, κυβερνητικός εταίρος του πρωθυπουργού Ζάεφ, καθώς συνεχίζονται οι έντονες ζυμώσεις στα Σκόπια ώστε να ξεπεραστούν τα εσωτερικά εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο βουλευτής του DUI Αρτάν Γκρούμπι, στενός συνεργάτης του αρχηγού της παράταξης Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι πέραν των προτάσεων του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς εξετάζονται και τα ονόματα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Κρούσεβο», «Δημοκρατία της Μοντέρνας Μακεδονίας» και Δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας».

Το Κρούσεβο είναι πόλη της ΠΓΔΜ που συνδέεται με την εξέγερση του Ίλιντεν και στη συνέχεια πολιορκήθηκε από τους Οθωμανούς. Πριν δύο εβδομάδες η Αθήνα απέρριψε, τελικά, την πρόταση του κ. Ζάεφ για «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ από την πλευρά του δεν επιβεβαίωσε τα τρία επιπλέον ονόματα που ανέφερε ο κ. Γκρούμπι, σημειώνοντας όμως ότι μέσα στις επόμενες ημέρες κατά πάσα πιθανότητα θα επικοινωνήσει με τον ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα – μετά από ημέρες καθυστερήσεων και αναβολών.

Ο κ. Ζάεφ απέφυγε πάντως να αναφερθεί εκτενώς και στην χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης υπάρχουν πλέον τρία ονόματα: τα «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».

Athanasios Drougos

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

4 thoughts on “ΠΕΦΤΟΥΝ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ -ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΕΦ. ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ. ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

 1. ΛΑΚΗΣ says:

  ΟΡΘΟΤΕΡΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΣ ΔΑΡΔΑΝΙΑΣ ή ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ! ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΟΙ ΣΚΟΥΠΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΆΤΟΣ!!!

 2. Πέτρος Μ. says:

  Εγώ θα γράψω και πάλι το …κατεβατό μου:

  Μας λένε πως ολόκληρος ο κόσμος ονομάζει το γειτονικό μας κρατίδιο ως “Μακεδονία” και ότι και εμείς θα το αναγνωρίσουμε αναγκαστικά έτσι, αφού οι κυβερνώντες μας πριν κάτι χρόνια έδωσαν το όνομα αυτό (FYROM)…
  Το γεγονός ότι οι κυβερνώντες ήταν και εκείνοι προδότες, είναι αυταπόδεικτο.
  Η ονομασία που είχαν παραχωρήσει εκείνοι όμως ήταν προσωρινή, η …επικύρωση θα γίνει τώρα, με την υπογραφή μας.
  Βέβαια, σίγουρα ισχύει το “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, αλλά όμως η Ελλάδα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του ονόματος “Μακεδονία”.
  Τα αποκλειστικά δικαιώματα.
  Ποτέ δεν πρόκειται το κρατίδιο αυτό να ονομαστεί έτσι, εφόσον δεν το αναγνωρίσουμε εμείς, οι κυβερνώντες μας.
  Όλος ο υπόλοιπος κόσμος ας το ονομάζει όπως θέλει. Όλοι οι υπόλοιποι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν καμιά μήνυση από την μελλοντική πατριωτική κυβέρνησή μας. Την οποία μήνυση δεν υπάρχει περίπτωση να μη την κερδίσουμε στα διεθνή δικαστήρια.

  Επίσης, όλοι «ξεχνάνε» ότι υπάρχει και ένα ιστορικό προηγούμενο.
  Όταν η Αγγλία θέλησε να μπει στην ΕΕ με το όνομα «Μεγάλη Βρετανία», η Γαλλία αντέδρασε επειδή υπάρχει ένα τμήμα στα βόρεια της Γαλλίας με το όνομα «Βρετάνη». Αντέδρασαν βέβαια και η Σκωτία και η Ιρλανδία για τους δικούς τους λόγους, η Αγγλία πάντως αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το όνομα «Ηνωμένο Βασίλειο» για να μπορέσει να εισέλθει στην ΕΕ. Και όχι το μέχρι τότε κοινά αποδεκτό της όνομα «Μεγάλη Βρετανία”.

  Τέλος, να έχετε υπόψη σας πως όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
  Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
  Για μην μπορεί όμως ο Τσίπρας να πει ότι δεν ήξερε, έλαβε ένα εξώδικο και αυτός και οι 300 βολευτές μας, το οποίο έλεγε τα εξής:
  Όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
  Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.

  Ο Βούτσης το εξέλαβε αυτό ως …απειλή. Την απλή ενημέρωση του Συντάγματος την ονόμασε απειλή. Και ο πρωθυπούργος μας σε προχτεσινή του συνέντευξη, σε …απειλή αναφέρθηκε.

  Θα ενημερώσω ότι η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
  Η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, θα αρθεί νομίμως και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
  Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία όποιοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος.-

  • Πέτρος Μ. says:

   Uα ενημερώσω επίσης ότι εφόσον ο Πρόεδρος της Δειμοκρατίας μας δεν υπογράψει αυτό που ψήφισε ο βουλή των προδοτών, διενεργείται δημοψήφισμα.
   Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας.
   Εφόσον όμως υπογράψει, έχει διετελέσει και αυτός εσχάτη προδοσία.

   Η εσχάτη προδοσία ισχύει και για όλους αυτούς που καταχρέωσαν, αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας που το 65 με 70% του προέκυψε από τις χρηματοδοτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ. Περισσότερα από 200 δις έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας. (Το κόλπο το ξεκίνησε με τα 23 δις ως “κρατικές εγγυήσεις” ο Καραμανλής)
   Εξάλλου όλοι μας ξέρουμε ότι οι «συμμάχοι» μας μας έδωσαν 240 δις με τα μνημόνια ενώ ο προϋπολογισμός μας …έβγαινε δεν έβγαινε. Που πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα;
   Μέχρι και ο ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες.
   Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.
   Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας.
   Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε.
   Πριν κάτι χρόνια και ο Ιταλός Ντ Αλέμα είχε πει ότι δώσαμε 200 δις προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, τότε όμως κανένας δε τον άκουσε…

   Εμείς, ας μην ξεχνάμε την Ισλανδία και το πόσο εύκολα ένα χρέος δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.
   Ή ακόμα και τον …Μεταξά που τα διεθνή δικαστήρια διέγραψαν τα …προπολεμικά χρέη. Άσχετα εάν κάποιοι προδότες (Γ.Παπανδρέου, Κ.Καραμανλής, Κ.Μητσοτάκης) τα αναγνώρισαν χωρίς λόγο το 1964.

   Να έχουμε τέλος υπόψη μας πως σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, όταν αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για αυτό το λόγο, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

   Και κάτι τελευταίο, για να αποδείξω ότι ανέκαθεν μας κυβερνάνε προδότες.
   Η μη ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, παρόλο που όλοι ξέρουν τι έχουμε. Ο Παπαδόπουλος της Κύπρου μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα με την Κύπρο και εμείς τη δική μας ΑΟΖ.
   Η μη απαίτηση του κατοχικού «δανείου». Δικαστικώς εννοείται γιατί με τα λόγια… Το οποίο, με τους τόκους 75 χρόνων και σε σημερινά χρήματα, είναι γύρω στα 500 δις και όχι …10 δις όπως κάτι …ψελλίζουν τώρα οι «αριστεροί» κυβερνώντες μας. Ο κύριος Τζάνης Γκούσκος το υπολόγισε με στοιχεία σε ποσό μεγαλύτερο των τετρακοσίων δισεκατομμυρίων Ευρώ!
   Το κατοχικό «δάνειο» είναι σίγουρο χρήμα αφού πρόκειται για διακρατική «συμφωνία» αναγνωρισμένη και από τις δυο πλευρές, μέχρι και ο Χίτλερ ξεκίνησε την αποπληρωμή του. Και δεν έχει σχέση με πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *