Πάμε για νέα χρεωκοπία;

Στο τιμόνι του ελληνικού κράτους κάθονται άνθρωποι που όχι μόνο δεν έχουν δίπλωμα, αλλά δεν ξέρουν να οδηγήσουν ούτε ποδήλατο. Η κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών μια μέρα μετά την αναγγελία του εθνικού ταβλαδώρου ως υπεύθυνου για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν είναι τυχαία. Και είναι ένα μόνο δείγμα της πιθανότατης επερχόμενης κατάρρευσης της χώρας. Της δεύτερης από το 2009.

Ποια είναι η εικόνα της χώρας σήμερα;α

Η μηχανή, η μεσαία τάξη, που παράγει τον όγκο του πλούτου, όχι μόνο δεν παράγει πια πλούτο, αλλά παράγει χρέη. Άλλα τρία δις προστέθηκαν τους τελευταίους μήνες στα ήδη δυσθεώρητα 103 δις, που οφείλονται στα δημόσια ταμεία. Και από τα οποία ούτε το ένα τρίτο δεν είναι εισπράξιμα.

Η μεσαία τάξη αφαιμάζεται από φόρους κάθε είδους προκειμένου η κυβέρνηση να κάνει όχι οικονομία, αλλά πολιτική. Αφαιμάζεται από τη μία πλευρά για να μαζεύει λεφτά και να παριστάνει έτσι ότι δεν έχει ανάγκη τον μηχανισμό δανεισμού της τρόικας, ώστε να πουλάει το προεκλογικό παραμύθι της εξόδου «από τα μνημόνια». Νομίζοντας, η άσχετη, ότι «το μαξιλάρι» που μαζεύει της φτάνει για να πληρώνει τις οφειλές του δημοσίου μέχρι το 2022. Λες και η οικονομία είναι ακίνητη. Λες και δεν έχει απρόοπτα, που να την αναγκάζουν να ξοδεύει, να καλύπτει κενά, να υπερασπίζεται τα περιουσιακά της στοιχεία απέναντι στη ρευστότητα του παγκόσμιου συστήματος. Το προχτεσινό μινι κραχ στο Χρηματιστήριο είναι ένα παράδειγμα.

Και αφαιμάζεται από την άλλη πλευρά η μεσαία τάξη από την υπερφορολόγηση, προκειμένου η κυβέρνηση να μαζεύει λεφτά για τις προεκλογικές της ρουσφετολογίες, τις οποίες προσφυώς αποκαλεί ανακατανομή πλούτου από τους ισχυρούς στους αδύνατους! Χωρίς να ξέρει η άσχετη, ότι οι αδύνατοι γίνονται ακόμα πιο αδύνατοι αν δεν υπάρχει μια μεσαία τάξη να παράγει. Διότι οι αδύνατοι, οι άνεργοι, οι υποσιτιζόμενοι δεν παράγουν πλούτο. Συμπέρασμα: Μεσαία τάξη δυναμική δεν υπάρχει.

Το δυναμό της μηχανής, οι τράπεζες, που υπάρχουν μόνο εφ όσον δανείζουν (γιατί μόνο έτσι κερδίζουν για να ζουν) δεν δανείζουν εδώ και 8 χρόνια. Πρώτον, γιατί η τάξη που δανείζεται έχει γονατίσει οικονομικά και δεν δανείζεται. Δεν έχει να αποπληρώσει.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεύτερον, γιατί οι ίδιες οι τράπεζες δεν έχουν τα κεφάλαια για να καλύψουν τις ανάγκες της έστω και μικρής ζήτησης σε δάνεια. Αφού έχασαν τη φτηνή γραμμή χρηματοδότησης από την ΕΚΤ βολιδοσκόπησαν τις αγορές για δανεισμό και βρέθηκαν προ επιτοκίων του 12%! Απολύτως απαγορευτικά!

Στο εσωτερικό, ο φοβικός προστατευτισμός τους και τα capital controls με τους δεκάδες όρους και απαγορεύσεις είναι φρένο για να δανειστεί κάθε επιχείρηση, που θέλει να δημιουργήσει. Τα επιτόκια δανεισμού επίσης είναι εξοντωτικά σε σχέση και με τα επιτόκια που δανείζεται ο εξωτερικός ανταγωνισμός. Συμπέρασμα: Υγιείς τράπεζες για να σύρουν την οικονομία δεν υπάρχουν.

Ο ρυθμιστής, που είναι το ελληνικό δημόσιο, και που βάζει τους κανόνες και ελέγχει το σύστημα, εξυπηρετώντας το με τις υπηρεσίες του, όχι απλώς δεν λειτουργεί υπέρ της ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά την υπονομεύει κι όλας. Επειδή κοστίζει περισσότερο από όσο παράγει σε ποσότητα, ενώ ταυτόχρονα η ποιότητα του έργου που παράγει είναι σε συνολική εικόνα του αισχίστου είδους. Υγεία, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Ενέργεια, Δημόσια Έργα, Συγκοινωνίες, Επικοινωνίες, Ασφάλεια, Άμυνα, Γεωργία, Πολιτισμός όχι απλώς υπολειτουργούν έως κακολειτουργούν, αλλά κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά χωρίς να παράγουν πλούτο. Χωρίς να παράγουν προστιθέμενη αξία. Είναι χρεοφόρες δραστηριότητες για το κράτος. Για τους πολίτες.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα μπορούσαν να κάνουν τους Έλληνες πλούσιους εάν τις διαχειριζόταν η κυβέρνηση με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, των πολιτών συνολικά, αντί να τις χρησιμοποιεί είτε με την ασχετοσύνη που διακατέχει τους υπουργούς της, είτε με το πολιτικό πρίσμα της χρήσης τους ως εργαλεία εγκαθίδρυσης μακρόβιου καθεστώτος.

Επιπλέον, ο μπαταχτσής αυτός που λέγεται ελληνικό δημόσιο δεν πληρώνει τα χρωστούμενα στους ιδιώτες εδώ και 2 μήνες «που βγήκε από τα μνημόνια». Τα χρέη του αυτά ξεπέρασαν ήδη τα 3 δις ευρώ και αυξάνονται.

Ταυτόχρονα, η νομοθετική εξουσία, η Βουλή, αντί να ρίχνει το βάρος της στην κάλυψη των αναγκών της τεχνολογίας, της νεοφανούς επιχειρηματικότητας, της προσέλκυσης νέων ιδεών και ανθρώπων, της στήριξης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, του ανοίγματος στην ανάπτυξη και στη διευκόλυνση επενδυτικών προγραμμάτων, ασχολείται κατά κύριο λόγο με ρουσφετολογικά νομοσχέδια στοχευμένης εξυπηρέτησης ομάδων και υποομάδων του πληθυσμού ή με φωτογραφικά νομοσχέδια εξυπηρέτησης διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Η κοινωνία των πολιτών, που είναι η αυτοδιοίκηση, αντί να παράγει πλούτο παράγει ελλείμματα, εξ αιτίας της διεφθαρμένης νοοτροπίας της στη διασπάθιση του χρήματος των πολιτών, στις υπερτιμολογήσεις έργων, στις μοιρασιές μεταξύ αρχόντων και κολλητών ιδιωτών, στη ρουσφετολογική διορισμοκρατία.

Το χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά άλλα 3 δις ευρώ φέτος έναντι του προηγούμενου χρόνου και δεν υπάρχει ορατή έξοδος προς το ξέφωτο που θα παράγει πλούτο ώστε η χώρα να μη χρειαστεί να ξαναδανειστεί από μια τρόικα. Το ελληνικό δημόσιο χρέος ανέρχεται σήμερα στα 360 δισ. ευρώ, όταν το ΑΕΠ της Ελλάδος είναι στα 180 δισ. ευρώ περίπου. Το 2010, πριν το πρώτο Μνημόνιο, ήταν στα 320 δισ. ευρώ και το ελληνικό ΑΕΠ στα 220 δισ. ευρώ. Είναι, δηλαδή, σήμερα 40 δισ. ευρώ μεγαλύτερο από ότι πριν τα Μνημόνια και το ΑΕΠ 40 δισ. ευρώ μικρότερο.

Τα ξεπούλημα των μετοχών των τραπεζών προχτές είναι μια απόδειξη του πόσο ευάλωτο είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και του πόσο εύκολα μπορεί να χάσει τη σημερινή κεφαλαιακή του επάρκεια. Κρέμεται κυριολεκτικά από μια τρίχα. Στη διεθνή αγορά δεν υπάρχουν κανόνες άλλοι από το κέρδος. Και οι υπερεθνικοί οργανισμοί σαν την ΕΕ, που υποτίθεται ότι έγιναν για να προστατεύουν τα μέλη τους έχουν αποδειχτεί μέρος της λογικής του κέρδους. Όπου ο αδύναμος χάνει. Η Ελλάδα είναι αδύναμος.

Σ αυτή τη συγκυρία, αυτοί που κυβερνάνε, κάνουν συμβούλια για τις τράπεζες χωρίς αυτόν που είναι αρμόδιος για τη λειτουργία τους! Δεν προσκαλούνε τον Στουρνάρα, που είναι ο μόνος αρμόδιος που γνωρίζει, και διαβουλεύονται με τον Φλαμπουράρη, που δεν ξέρει αν το παιχνίδι είναι κέντα- χρώμα ή τρία- φούλ…

Αυτοί, που έχουν αφήσει τη χώρα εκτός αγορών και δεν μπορούν να δανειστούν, ούτε και ξέρουν πότε, αν και πόσα θα χρειαστούν σε περίπτωση εκτροχιασμού για οποιαδήποτε εσωτερική και εξωτερική αιτία. Εκεί που οι αγορές θα σου ζητήσουν 7% κι άμα σ αρέσει. Αλλιώς, ξαναδανείσου με μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, ο μεγαλύτερος δημόσιος πυλώνας, η ΔΕΗ, γκρεμίζεται οικονομικά μέσα σε ένα κουρνιαχτό σκοτεινών λειτουργιών και συμφερόντων. Η μετοχή της από 3,35 ευρώ έχει πέσει στα 1,36 ευρώ. Η αξία της έχει πέσει στο μισό, μέσα σε σκόνη φημών για ξεπούλημα όσο- όσο σε ξένους παράγοντες.

Η folie folie αποδεικνύεται μια φούσκα δισεκατομ. Που θα αφήσει πίσω της πολλές επιχειρήσεις μετέωρες.

Ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός του Διεθνούς Οργανισμού, με κατηγορίες για κακοδιαχείριση και βαρωνείες. Το ελληνικό Τμήμα της Unicef διαλύθηκε και ξανασυστήνεται γιατί πνίγηκε μέσα σε οικονομικά σκάνδαλα.

Τα στρατόπεδα προσφύγων τείνουν να αποδειχτούν μια τεράστια φάμπρικα αδιαφανούς οικονομικής εκμετάλλευσης και από το κράτος και από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στις οποίες το κράτος παραχώρησε δικές του αρμοδιότητες και εξουσίες χωρίς να είναι ικανό να τις ελέγξει κι όλας. Ήδη οι ευρωπαϊκές Αρχές ψάχνουν να βρουν πού διάβολο πήγαν τα 1,6 δις ευρώ της ΕΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Και ψάχνουν οι ευρωπαϊκές αφού δεν ψάχνουν οι ελληνικές!

Τα αεροδρόμια βρίσκονται σε ξένα χέρια διαχείρισης γιατί το κράτος είναι ανίκανο να τα εκμεταλλευτεί. Τα λιμάνια οδεύουν προς τον ίδιο δρόμο. Ο τουρισμός, που είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας αφήνει τα δύο τρίτα από τα έσοδα εκτός Ελλάδας, στις έδρες των εταιριών που διακινούν τους τουρίστες ή σε χώρες παρένθετες όπου κατατίθενται τα έσοδα, όπως η Κύπρος.

Η χρυσοφόρος όρνιθα ο ΟΠΑΠ, με τεράστια κέρδη, πουλήθηκε για να κερδίζουν οι ξένοι μέτοχοί του, αφού το ελληνικό κράτος αποδείχτηκε ανίκανο ή αδιάφορο να κερδίζει αυτό προς όφελος των Ελλήνων φορολογούμενων. Την ίδια ώρα, αρνείται να ελέγξει τις εδώ στοιχηματικές εταιρίες, με κέρδη εκατομμυρίων, χάνοντας έτσι φόρους εκατομμυρίων, επειδή μερικές στηρίζουν φωναχτά τον ΣΥΡΙΖΑ με τα Μέσα που ελέγχουν.

Στα δημόσια έργα οι φωτογραφικές κατατμήσεις και οι αλλαξοκωλιές μεταξύ των επιχειρηματιών ξεπερνούν και τις ένδοξες ημέρες της παντοδυναμίας του εθνικού εργολάβου. Φυσικά, ένα έργο που στοιχίζει πραγματικά ένα ευρώ θα στοιχίσει στον Έλληνα πολίτη 5, από τις υπερτιμολογήσεις και τα υπόγεια ρεύματα.

Ο κατάλογος της κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης δεν έχει τέλος, όπως δεν έχει τέλος και το χρέος του ελληνικού δημοσίου προς τους δανειστές. Το οποίο διογκώνεται αντί να μειώνεται. Περιμένοντας πότε θα παραχθεί πλούτος ώστε να αρχίσει να γεμίζει και η τσέπη του Έλληνα.

Ε, δεν θα παραχθεί πλούτος. Γιατί, με όσα γίνονται, που είναι χιλιαπλάσια από όσα κατέγραψα, κανείς παράγοντας που κυβερνά δεν ξέρει και δεν έχει διάθεση να βάλει μπρός τη μηχανή. Δηλαδή τη μεσαία τάξη. Για να παράξει πλούτο. Νόμιμο και φορολογούμενο. Και η χώρα θα χρεωκοπήσει ξανά (λες και δεν είναι χρεωκοπημένη) και θα δανειστεί ξανά. Μέχρι να της φάνε και το τελευταίο μάρμαρο του Παρθενώνα, και την τελευταία ακρογιαλιά αυτοί που μπήκαν από την Κερκόπορτα. Που την άνοιξαν αυτοί που εμείς εκλεγαμε. Και που έκτοτε εκλαίγαμε.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

liberal.gr

Loading...

8 thoughts on “Πάμε για νέα χρεωκοπία;

 1. XYZ says:

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά έχω μια διαφωνία μαζί σου. Είχες πει κάποτε ότι η Ελλάδα θα πέσει έξω οικονομικά και τα λεφτά θα χαθούν μια ώρα! Πριν λίγες μέρες μπήκαμε στο ευρώ, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ευρώ είναι ισχυρό νόμισμα όπως το δολάριο!

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το νόμισμα είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που δεν είναι ευλογημένο από το Θεό. Αυτό το νόμισμα έγινε για να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς του σκότους!! Θα τους δεις λίγα χρόνια αργότερα! Πέντε χρόνια θα περνάει καλά ο κόσμος και μετά έρχεται ο κατήφορος!

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά λες ότι έρχεται φτώχεια! Τι είδους φτώχεια έρχεται;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει!!

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα είναι όπως στη κατοχή;

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χειρότερα από τότε! Ο ιδιωτικός τομέας θα σβήσει και οι δουλειές θα χαθούν, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντέξουν, όχι ότι θα παίρνουν πολλά λεφτά αλλά απλώς θα έχουν το σταθερό.

  users.sch.gr/aiasgr/Profhteies/Profhteies_fwtismenwn_anthrwpwn/Profhteies_Gerontissas_Labrinhs_Betsiou.htm

 2. XYZ says:

  «Η Ελλάδα, μια ώρα, οικονομικά θα πέσει έξω!
  ( ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΧ, ΘΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ, )

  Τα λεφτά θα εξευτελιστούν.

  Τυχεροί όσοι θα έχουν χρυσό (ως μέσο συναλλαγής) και ένα κομμάτι γης».

  ellinilatris.blogspot.com/2016/04/blog-post_854.html

 3. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

  Είναι όλα ρυθμισμένα να πηγαίνουν σέρνοντας με κυλιόμενη χρεωκοπία και στο τέλος επίσημη. Στόχος ο τεράστιος ορυκτός πλούτος της χώρας αλλά και ο διαμελισμός της σύμφωνα με τα γεωπολιτικά συμφεροντα των αμερικανων

  Μην κάνετε προτάσεις και λοιπές μπουρδίτσες γιατί γινόσαστε γραφικοί. Ξέρουν και ποιους έβαλαν στο τιμόνι, και γιατί τους έβαλαν αλλά και γιατί ακολουθούν συγκεκριμένη πολιτική.

  Τίποτα δεν γίνεται από λάθος η από άγνοια. Επιτέλους δείτε την αλήθεια όσοι ακόμη κοιμόσαστε.

 4. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ says:

  Το ζουμί δηλαδή του άρθρου, του Liberal του Θανάση Μαυρίδη, είναι:

  1. Πρέπει να είμαστε σε μνημόνια για να μπορούν οι τράπεζες να δανείζονται φθηνά με 1% και να έχουν χρήμα να μας δανείζουν εμάς με 20%. Έτσι θα σωθούν οι κακομοίρες οι τράπεζες για να μπορούν να μας ρουφάνε το αίμα!

  2. Πρέπει το κράτος οπωσδήποτε να να δανείζεται και μάλιστα φθηνά, άρα να είναι σε μνημόνια συνεχώς και όχι να μην δανείζεται όπως κάνει τώρα η κυβέρνηση.

  3. Για τα ξεπουλήματα και τα σκάνδαλα που αναφέρει φταίει η ανίκανη σημερινή κυβέρνηση. Έλα όμως που ΟΛΑ, επαναλαμβάνω ΟΛΑ (αεροδρόμια, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΕΣ κλπ κλπ) έγιναν ή συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν πριν την σημερινή κυβέρνηση!

  4. Για το 1,6 Δις έπρπε να ερευνήσει το Ελληνικό κράτος. Μα φυσικά και ΔΕΝ θα κάνει έλεγχο το Ελληνικό κράτος γιατί δεν έδωσε αυτό τα χρήματα στις ΜΚΟ αλλά η Ε.Ε. Ας τα έδιναν στην κυβέρνηση να τα διαχειριστεί αυτή όπως νόμιζε και όχι στις ΜΚΟ.

  5. Κάνει λάθος η κυβέρνηση που δεν είπε στον Στουρνάρα, που είναι άνθρωπος που γνωρίζει, να μας σώσει (όχι εμάς φυσικά αλλά τις τράπεζες όπως έκανε πάντα). Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι τράπεζες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ αλλά της ΕΚΤ. Ακόμα και η Εθνική Τράπεζα έβγαλε από τον τίτλο της το «Ελλάδος».

  Υ/Γ.: Περιμένω να δω αν θα σχολιάσει κανένας υπερπατριώτης αυτό το άρθρο και τί θα πει!

 5. Πέτρος Μ. says:

  Εγώ θα αναρωτηθώ, πώς έγινε το χρέος της Ελλάδας …360 δις;
  Στην ουσία όμως μετά το εγκληματικό PSI, το χρέος μας με την απλή …προσθαφαίρεση, θα αποδείξω ότι δεν είναι ούτε 190 δις.
  Και πριν, με τον Καραμανλή το 2009, όλοι ξέρουν ότι ήταν 290 δις.
  Και το 2008 πριν τις κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες (τα 23 δις του Καραμανλή) ήταν 270 δις. Πως έγινε λοιπόν τόσο;
  Πόσο ήταν το χρέος μας το 2001 πριν την είσοδο στην ΕΕ και στο Ευρώ; Ούτε 150 δις.
  Σε 7 χρόνια από 150 δις έγινε 270. Μήπως αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις; Ή μήπως αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς …δημοσίους υπαλλήλους;

  Θα συνεχίσω γράφοντας ξανά ότι η Ελλάδα ξεπουλήθηκε και ξεπουλιέται χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά αιτία.
  Και τα χρήματα δεν τα παίρνουμε, αλλά πάνε προς …αποπληρωμή τόκων δανείων.
  Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο (900 εκ.), για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ.
  Θα μπορούσαμε, θα έπρεπε βέβαια η Ελλάδα να βγάζει πολύ περισσότερο κέρδος από τη δημόσια περιουσία της, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τα κέρδη (που τώρα θα είναι περισσότερα) τα έπαιρνε η Ελλάδα.

  Ξεπουλήσαμε λοιπόν ότι απέφερε κέρδος για τη χώρα, από όπου η Ελλάδα είχε έσοδα.
  Έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα δε θα βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει.
  Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα αναγκαστούμε πλέον να δώσουμε και τον ορυκτό μας πλούτο. Για να …μειώσουμε το χρέος μας.
  Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος δήθεν ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού τάχα φοβόμαστε τους Τούρκους.
  Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας.
  Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
  Αυτός είναι λοιπόν και ο λόγος που μπήκαμε στα μνημόνια, αυτό είναι ο λόγος που γίνεται η φτωχοποίηση της Ελλάδος.
  Ο ορυκτός μας πλούτος είναι …υπεύθυνος για αυτά που τραβάμε.

  Ας κάνω τώρα την απλή προσθαφαίρεση, αφού δεν κάνουμε λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου χρέους:
  Αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις.
  Πριν εννέα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβριο 2008 (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 δισεκατομμύρια Ευρώ. Επειδή όμως αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αργότερα το επέστρεψαν.
  Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε. Και οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.
  Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε για τρία και κάτι χρόνια, περίπου 6 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια ευγενική …χορηγία της ΕΕ).
  Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).

  Σύνολο 290 δις – 23 δις – περίπου 20 δις – 58 δις = λιγότερο από 190 δις

  Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας δε θα έπρεπε να είναι ούτε 190 δις. Και τα χρήματα που συνεχίζουμε να δίνουμε και μετά τη λήξη των μηδενικών επιτοκίων, για την εξόφληση των τόκων του χρέους των 320 δις το 2015 όταν ανέλαβε ο Τσίπρας, ή 360 δις τώρα, θα έπρεπε να μειώνουν κανονικά το πραγματικό χρέος των ούτε 190 δις. Και όχι να είναι μόνο οι τόκοι για το δήθεν Δημόσιο χρέος μας. Και άρα αυτό το πραγματικό χρέος μας των ούτε 190 δις θα έπρεπε με τα δις που δίνουμε κάθε χρόνο, να μειώνεται. Και όχι το αντίστροφο…

  Αυτά τα χρήματα, περίπου το μισό Δημόσιο χρέος μας, τα έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς, δήθεν για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας, στην ουσία όμως προς Γαλλία και Γερμανία…
  Για ποιο λόγο όμως λάβαμε δάνεια ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός μας έβγαινε δεν έβγαινε;
  Ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε πριν κάτι χρόνια, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.
  https://www.youtube.com/watch?v=w48B5iz8u4Y
  Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» περίπου 240 δις. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα …240 δις;

  • Πέτρος Μ. says:

   θα γράψω και κάτι ακόμα. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
   Για ποιο λόγο οι κυβερνώντες μας σέρνονται από την ποδιά της Μέρκελ;
   Αφήνουν τον συνταξιούχο να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει, αφήνουν τον σπουδαγμένο νέο να ξενιτεύεται για να επιβιώσει, αφήνουν τον πατέρα να αυτοκτονεί αφού δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, για ποιον ακριβώς λόγο;
   Φοβούνται μη τυχόν και μας βγάλουν οι συμμάχοι μας από το Ευρώ;
   Φοβούνται μη τυχόν και χρειάζεται να μετατρέπουμε το νόμισμά μας στα αεροδρόμια του εξωτερικού, στα ταξίδια που πλέον δεν κάνουμε;
   Ή μήπως οι Γερμανοί κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας;
   Θα αποδείξω τώρα με για ποιον ακριβώς λόγο οι πολιτικοί μας είναι …γερμανοπροσκυνημένοι:

   Ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε το 2005 στην εισαγγελέα του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
   Το 25% του ετήσιου τζίρου της, με την αναλογία 3/2/1.
   Τον οποίο τώρα κανείς δε τον ψάχνει, για να τα καταθέσει αυτά και στην ελληνική Δικαιοσύνη.
   Ούτε καν ο …αδιάβλητος σύριζα δεν έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης.
   Και όχι για άλλο λόγο, θα έπρεπε να τον διώκει αφού οι μίζες είναι παράνομες και οφείλει το ελληνικό κράτος να διερευνήσει πως και ποιοι ακριβώς …μιζάρονται.
   Εφόσον μάλιστα πρόκειται για δημόσια παραδοχή του συνεργάτη του Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη.
   Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens χαρίζει το 25% του τζίρου της. Απλώς πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά…

   Όπως κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε ακριβώς το ίδιο προϊόν σε όλες τις άλλες πολιτισμένες δυτικές χώρες.
   Και αυτό το 25% υπάρχει η …φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αλλά και των εισαγωγέων, για να μη μιλήσουν.
   Άρα αυτές τις μίζες (…αν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς.
   Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, όταν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα.
   Όταν ένα Gel ξυρίσματος NIVEA πωλείται στη Γερμανία 1,80Ευρώ, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία 2,00Ευρώ, στη Γαλλία 2,20Ευρώ, στην Ισπανία και στην Ιταλία 2,50 Ευρώ, δεν μπορεί στην Ελλάδα να πωλείται 3,50Ευρώ. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν.

   Και δεν αναφέρομαι μόνο στη NIVEA, αναφέρομαι σε όλα τα γερμανικά προϊόντα.

   Ας ελέγξουν αυτοί που μπορούν, τουλάχιστον τις τιμές στις οποίες αγοράζει ο Έλληνας εισαγωγέας το προϊόν αυτό. Γιατί αυτές οι τιμές είναι τόσο διαφορετικές από τις τιμές που αγοράζουν ακριβώς το ίδιο εμπόρευμα όλοι οι άλλοι …πολιτισμένοι λαοί;

   Εφόσον μάλιστα κάποιος θέλει να εισάγει ένα οποιοδήποτε εμπόρευμα από Γερμανία με την τιμή που το αγοράζει κάποιος άλλος ξένος εισαγωγέας, παίρνει την απόρριψη από τον κατασκευαστή. Με την αιτιολογία ότι στην Ελλάδα υπάρχει …αποκλειστικός αντιπρόσωπος και ο Γερμανός το δίνει μόνο σε αυτόν…

   Αυτό που περιγράφω (η πολύ πιο ακριβή …αγορά) είχε μια …λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.
   Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
   Και είχε μια λογική για τους Γερμανούς κατασκευαστές, για να πουλάνε περισσότερο.
   Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.
   Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
   Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.
   Άρα, αν ισχύουν αυτά που γράφω, ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο.
   Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί ίσως κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας. Και αυτοί ακολουθούν τις εντολές της Μέρκελ…
   Δήθεν φοβόμαστε ότι θα μας βγάλουν από το Ευρώ…

   Και αφού …χρωστάμε τόσο πολλά και δήθεν …φοβόμαστε, διαβάστε και για την Ισλανδία:

   Στην Ισλανδία ξεκίνησαν λοιπόν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που η χώρα αυτή δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος” και οι ιδιωτικές της τράπεζες ήθελαν και άλλα. “Χρειάζονταν” να κάνουν και άλλη …ανακεφαλαιοποίηση.
   Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
   Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει βάσει Ισλανδικού συντάγματος. Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.
   Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας.
   Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών.
   Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς; Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.

   Θα …μακρυγορήσω λίγο ακόμα: Ότι και αν ψηφίσουν οι βολευτές μας δεν έχει καμία σημασία. Καμία απολύτως σημασία.
   Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όλα μα όλα είναι προσωρινά.
   Θέλουν βέβαια αυτοί που μας …σώζουν, να αλλάξουν το Σύνταγμα μας μπας και τη γλυτώσουν, αλλά οι ώρες τους είναι μετρημένες.
   Αυτό που επιβάλλεται να γίνει (με μια Ελληνική, πατριωτική μας κυβέρνηση), είναι να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν όλοι οι προδότες που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια, για εθνική προδοσία, για εσχάτη προδοσία.
   Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση. αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή. Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
   Όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για τους τόκους του δήθεν χρέους μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, μόλις αυτοί που τα έκαναν κλειστούν φυλακή για αυτές τους τις πράξεις, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
   Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

   Τα παραπάνω φαινομενικά άσχετα, τα έγραψα για να συνδέσω την περίπτωση μας με την περίπτωση της Ισλανδίας.
   Όσοι …έγκριτοι δημοσιοκάφροι μας αναφέρονται στη σύγκριση Ελλάδας και Ισλανδίας, λένε ότι η Ισλανδία είναι διαφορετική περίπτωση αφού εκεί το χρέος ήταν τραπεζικό ενώ σε εμάς είναι κρατικό.
   Ας σκεφτούμε λοιπόν:
   Πριν κάποιοι προδότες (οι πράξεις τους υπόκεινται στην εσχάτη προδοσία) μετατρέψουν το χρέος μας σε κρατικό, δηλαδή προς τα κράτη της ΕΕ, μήπως χρωστούσαμε σε τράπεζες;
   Και μήπως τα χρήματα που τάχα χρειάστηκαν οι τράπεζες μας για …ανακεφαλαιοποίηση, πήγαν για να διασώσουν γαλλικές και γερμανικές τράπεζες; Το είπε πρόσφατα ο Βαρουφάκης (μόνο που δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών), το είπε και ο Ιταλός Ντ Αλέμα.
   Και τέλος, αφού δεν εκδίδουμε μόνοι μας το χρήμα, μήπως δε θα έπρεπε να κάνουμε μόνοι μας την οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση του ιδιωτικού τραπεζικού μας συστήματος που διαχειρίζεται Ευρώ;
   Θα ολοκληρώσω τις …φασιστικές μου σκέψεις, επαναφέροντας αυτό που έγραψα στα προηγούμενα σχόλιά μου, για την εσχάτη.
   Μόνο που θα πρέπει να μας κυβερνήσουν άλλοι, αφού δε θα μας βγάλουν από τα σκατά αυτοί που μας έριξαν μέσα. Επίσης οι αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, «εικάζεται» ότι εξαρτώνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
   Αυτούς που μας κυβερνάνε όμως, εμείς τους εκλέγουμε…

  • ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ says:

   ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Και το άρθρο μας λέει ότι κακώς δεν δανειζόμαστε τώρα και τί θα κάνουν οι τράπεζες που ζουν από τα δάνεια!!!!!!!! Και πρέπει να βάλουμε το Στουρνάρι να μας σώσει!!!!!!! Και αυτός ο Μαυρίδης συνέχεια καλεσμένος με την Ξαφά και όλα τα πιόνια του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων στον ΣΚΑΙ κάθε μέρα και κάθε Σαββατοκύριακο, για να εμπεδώσουμε καλά ότι πρέπει να σώσουμε τις τράπεζες για να μπορούν να μας δανείζουν και να μας παίρνουν μετά τις περιουσίες μας που αποκτήσαμε με αίμα!!!!

 6. Πέτρος Μ. says:

  Εγώ θα αναρωτηθώ, πώς έγινε το χρέος της Ελλάδας …360 δις;
  Στην ουσία όμως μετά το εγκληματικό PSI, το χρέος μας με την απλή …προσθαφαίρεση, θα αποδείξω ότι δεν είναι ούτε 190 δις.
  Και πριν, με τον Καραμανλή το 2009, όλοι ξέρουν ότι ήταν 290 δις.
  Και το 2008 πριν τις κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες (τα 23 δις του Καραμανλή) ήταν 270 δις. Πως έγινε λοιπόν τόσο;
  Πόσο ήταν το χρέος μας το 2001 πριν την είσοδο στην ΕΕ και στο Ευρώ; Ούτε 150 δις.
  Σε 7 χρόνια από 150 δις έγινε 270. Μήπως αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις; Ή μήπως αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς …δημοσίους υπαλλήλους;

  Θα συνεχίσω γράφοντας ξανά ότι η Ελλάδα ξεπουλήθηκε και ξεπουλιέται χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά αιτία.
  Και τα χρήματα δεν τα παίρνουμε, αλλά πάνε προς …αποπληρωμή τόκων δανείων.
  Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο (900 εκ.), για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ.
  Θα μπορούσαμε, θα έπρεπε βέβαια η Ελλάδα να βγάζει πολύ περισσότερο κέρδος από τη δημόσια περιουσία της, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τα κέρδη (που τώρα θα είναι περισσότερα) τα έπαιρνε η Ελλάδα.

  Ξεπουλήσαμε λοιπόν ότι απέφερε κέρδος για τη χώρα, από όπου η Ελλάδα είχε έσοδα.
  Έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα δε θα βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει.
  Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα αναγκαστούμε πλέον να δώσουμε και τον ορυκτό μας πλούτο. Για να …μειώσουμε το χρέος μας.
  Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος δήθεν ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού τάχα φοβόμαστε τους Τούρκους.
  Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας.
  Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
  Αυτός είναι λοιπόν και ο λόγος που μπήκαμε στα μνημόνια, αυτό είναι ο λόγος που γίνεται η φτωχοποίηση της Ελλάδος.
  Ο ορυκτός μας πλούτος είναι …υπεύθυνος για αυτά που τραβάμε.

  Ας κάνω τώρα την απλή προσθαφαίρεση, αφού δεν κάνουμε λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου χρέους:
  Αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις.
  Πριν εννέα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 δισεκατομμύρια Ευρώ (ΦΕΚ 250, 9/Δεκεμβρίου/2008).
  Επειδή όμως αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αργότερα το επέστρεψαν. Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε. Και οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.
  Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε για τρία και κάτι χρόνια, περίπου 6 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια ευγενική …χορηγία της ΕΕ).
  Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).

  Σύνολο 290 δις – 23 δις – περίπου 20 δις – 58 δις = λιγότερο από 190 δις

  Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας δε θα έπρεπε να είναι ούτε 190 δις. Και τα χρήματα που συνεχίζουμε να δίνουμε και μετά τη λήξη των μηδενικών επιτοκίων, για την εξόφληση των τόκων του χρέους των 320 δις το 2015 όταν ανέλαβε ο Τσίπρας, ή 360 δις τώρα, θα έπρεπε να μειώνουν κανονικά το πραγματικό χρέος των ούτε 190 δις. Και όχι να είναι μόνο οι τόκοι για το δήθεν Δημόσιο χρέος μας. Και άρα αυτό το πραγματικό χρέος μας των ούτε 190 δις θα έπρεπε με τα δις που δίνουμε κάθε χρόνο, να μειώνεται. Και όχι το αντίστροφο…

  Αυτά τα χρήματα, περίπου το μισό Δημόσιο χρέος μας, τα έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς, δήθεν για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας, στην ουσία όμως προς Γαλλία και Γερμανία…
  Για ποιο λόγο όμως λάβαμε δάνεια ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός μας έβγαινε δεν έβγαινε;
  Ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε πριν κάτι χρόνια, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.
  https://www.youtube.com/watch?v=w48B5iz8u4Y
  Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» περίπου 240 δις. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα …240 δις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *