Όταν φανερωθώ θα είναι ημέρα Παρασκευή και κατά την ημέρα αυτή θα γίνουν πολλά θαυμαστά στο μέρος ετούτο…

Το ιστορικό των ανασκαφών των κατακομβών της Αγίας Μαγδαληνής, στόν Σκόπελο της Μυτιλήνης σύμφωνα με τα Πατερικά Κείμενα έχει ως εξής:

Στη θέση που είναι κτισμένη σήμερα η Εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, καθώς και σ’όλο το μεγάλο οικόπεδό της, υπήρχαν κτισμένα σπίτια τα οποία είχαν αυλές εμπρός των, όπως χαρακτηριστικά ήταν τα σπίτια της παλαιάς εκείνης εποχής στα χωριά της Γέρας, στην περιοχή της οποίας ανήκει και ο Σκόπελος. Μεταξύ αυτών, ήταν και το σπίτι του Αντώνη και της Ελένης Τσανταρλιώτη.

Και τα θαυμαστά αυτά γεγονότα άρχισαν στό μέρος αυτό το άγιο κατά τις ημέρες τής Αγίας κα Μεγάλης εβδομάδος.

Ήταν Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ, γύρω στο έτος 1898-1900, σύμφωνα με την διήγηση της Ελένης Καράκωντη-Μάγειρα. Η σύζηγος του Αντώνη Τσανταρλιώτη η Ελένη, μια πολύ πιστή και ευσεβής γυναίκα, που αγαπούσε πολύ το Θεό, μόλις είχε επιστρέψει από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου μ’όλη την οικογένειά της είχαν παρακολουθήσει με κατάνυξη την ακολουθία των Παθών του Κυρίου, και ετοιμαζόταν να μπη μέσα στο σπίτι της, βλέπει μια άγνωστη γυναίκα ντυμένη στα μαύρα σαν καλόγρια, να στέκεται σαν να την περιμένει να επιστρέψει.

Η Ελένη βλέποντας την άγνωστη μέσα στο μέχρι τότε κλειδωμένο σπίτι της φοβήθηκε… Έκανε να γυρίσει πίσω, να φύγει, αλλά η άγνωστη και παράξενη γυναίκα της λέγει: «Μη φοβάσαι Ελένη. Είμαι η Αγία Μαγδαληνή. Κάθομαι και εγώ εδώ κοντά σου». Και της έδειξε έξω την αυλή το σπιτιού, στην οποία υπήρχε ένα δένδρο αγριελιάς. «Εδώ ακριβώς μένω, συνέχισε η Αγία καί θέλω από σήμερα να μου ανάβεις κάθε ημέρα καί νύχτα καντήλι». Ακόμη της λέγει: «Από τώρα και πέρα θα με βλέπεις τακτικά, γιατί εσένα διάλεξα για να με υπηρετήσεις».

Εκστατική μένει η Ελένη. Κάνει το σταυρό της και γονατίζει εμπρός της. Αλλά η Αγία αμέσως χάνεται από μπροστά της. Καταφοβισμένη η γυναίκα, συγκινημένη και με δάκρυα στά μάτια διηγείται σε λίγο, μόλις έρχονται ο άνδρας της και τα παιδιά της από την εκκλησία, το θαύμα της εμφανίσεως της Αγἰας Μαγδαληνής.

Ο Αντώνης Τσανταρλιώτης, ο άνδρας της Ελένης, ήταν ένας φτωχός άνθρωπος, πολύ απλός και πιστός χριστιανός. Ήταν ζευγάς στο επάγγελμα. Μόλις λοιπόν η γυναίκα του, τρομαγμένη ακόμα, και με δάκρυα στα μάτια, του διηγείται το θαύμα αυτό της Αγίας, σταυροκοπιέται πολλές φορές και δακρυσμένος και εκείνος ευχαριστεί το Θεό και την Αγία Μαγδαληνή, γιατί διάλεξε την δική του οικογένεια, να φανερώσει τη Χάρη της.

Την εποχή αυτή που εμφανίστηκε η Αγία Μαγδαληνή, το νησί της Μυτιλήνης ήταν υποδουλωμένο στους Τούρκους. Από φόβο, λοιπόν, μη μάθουν τίποτε οι Τούρκοι, παρ’ όλη τη σχετική ελευθερία την οποία είχαν οι χριστιανοί του Σκοπέλου ως προς τα θρησκευτικά των καθήκοντα, απεφάσισαν να μην πούνε τίποτα σε κανέναν. Όμως την επόμενη ημέρα το πρωί, παρ’ όλον ότι ήταν Μεγάλη Παρασκευή και δεν έπρεπε να κάνουν καμμία εργασία, όλη η οικογένεια καθάρισαν πολύ καλά το μέρος που έδειξε η Αγία μέσα στην αυλή τους.

Το καθάρισαν, το ασβέστωσαν και άναψαν κι ένα καντήλι, βάζοντας μπροστά μερικές πέτρες για να μη φαίνεται το φως τη νύχτα.

Όταν τελείωσαν, η Ελένη πήγε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κι εκεί αποκάλυψε στον ιερέα π. Ευστράτιο Μάγειρα, τα όσα είδε κι άκουσε από το στόμα της Αγίας Μαγδαληνής. Εκείνος συγκινήθηκε και την συμβούλεψε: Να σκεφθείς πολύ καλά Ελένη τι θα κάνεις. Δεν ξέρουμε πώς θα τα πάρει ο κόσμος. Εγώ σε πιστεύω και σε μακαρίζω για την τιμή που σου έκανε η αγία. Αλλά οι άλλοι; Κι αν το μάθουν οι Τούρκοι; Αφορμή θέλουν να μας βλάψουν.

Πώς άρχισαν τα θαύματα.

Πιο πάνω από το σπίτι της Ελένης ήταν το σπίτι της Αμερσούδας της Καραγιώργαινας. Η Αμερσούδα βλέποντας από το ύψος του σπιτιού της κάθε νύχτα το κανδήλι να ανάβει πηγαίνει στην Ελένη και την ρωτάει: «Τι κανδήλι είναι αυτό που ανάβει στην αυλή σου;». Η Ελένη, μη μπορώντας να κρύψει εντελώς το μστικό της, της λέει: «Ε, να. Κάτι παρουσιάζεται. Δεν μπορώ όμως να σου πω τίποτε περισσότερο τώρα».

Η Καραγιώργαινα δεν την πιέζει περισσότερο. Σέβεται το δισταγμό της. Κάνει μόνο το σταυρό της, γυρνώντας προς το μέρος που βρίσκεται το αναμμένο κανδήλι και φεύγει. Έχοντας ακούσει κάποια παράδοση από τους παλιότερους, μόλις βρήκε ευκαιρία, πηγαίνει κοντά στο αναμμένο καντήλι και χωρίς να την δούνε παίρνει λίγο χώμα στην χουφτα της, το βάζει σ’ ένα ποτήρι να κατασταλάξει και αφού κάνει την προσευχή της ευλαβικά κάτω από τα εικονίσματα του σπιτιού της, ζυμώνει μ’ αυτό , το αλεύρι που είχε ετοιμάσει.

Το βάζει ύστερα να ανεβεί και σε λίγο κατάπληκτη βλέπει τη ζύμη να έχει φουσκώσει τόσο πολύ, που ούτε με το καλύτερο προζύμι δεν θα μπορούσε να φουσκώσει τόσο. Και όχι μόνο αυτό. Παρ’ όλον ότι το αλεύρι ήταν λίγο, ένα πιάτο μόνο γιατί ήταν φτωχή γυναίκα, γέμισε η σκάφη ζύμη και έκανε πολλά ψωμιά. Μόλις είδε το θαύμα αυτό, πηγαίνει στο σπίτι της Ελένης, γονατίζει μπροστά στο δένδρο της αγριελιάς και με δάκρυα στα μάτια ευχαριστεί το Θεό και τον Αγιο, όποιος είναι αυτός, αφού δεν γνωρίζει ακόμα το όνομά του.

Στη συνέχεια διηγείται το θαύμα στην οικογένεια του Αντώνη Τσανταρλιώτη και τότε η Ελένη, της αποκαλύπτει την αλήθεια.

Από τη στιγμή αυτή, διστακτικά στην αρχή, αρχίζει ο κόσμος του Σκοπέλου πρώτα, να μαθαίνει σιγά σιγά τα θαυμαστά αυτά γεγονότα. Ο κόσμος πήγαινε με ελπίδα και πίστη να προσκυνήσει σ’ αυτόν τον ιερό τόπο και να ανάψει το κανδήλο της Αγίας. Πολλοί έπαιρναν χώμα και ζύμωναν το αλεύρι τους, άρρωστοι το έβαζαν μέσα στο νερό και αφού καταστάλλαζε και καθάριζε, το έπιναν και θεραπεύονταν. Και τα θαύματα γίνονταν το ένα κατόπιν του άλλου.

Στη γειτονιά της Ελένης, είχε το σπίτι της κάποια γυναίκα που την έλεγαν Βιτσάνη Κουκούλη. Ένα πρωί, αφού πήγε και έβαλε λάδι στο κανδήλι της Αγίας και προσευχήθηκε, γύρισε στο σπίτι της. Αλλά μόλις μπαίνει μέσα σ’ αυτό, μια μυρωδιά σαν θυμίαμα την χτύπησε στη μύτη. Κάτι μοσχοβολούσε και ευωδίαζε όλο το σπίτι της.

Και όταν άρχισε να ψάχνει από που προέρχεται αυτή η ευωδία, διαπίστωσε ότι έβγαινε από την στάμνα της, την οποία είχε γεμίσει βγάζοντας νερό από το γειτονικό πηγάδι και από την οποία μόλις ήπιε νερό, αισθάνθηκε το νερό να μοσχοβολά, σαν να είχε ρίξει κανείς μέσα ακριβό άρωμα. Είχε γίνει ροδόσταμα το νερο και σκορπούσε την ευωδία σε όλο το σπίτι της.

Το πηγάδι με το αγίασμα

Πέρασαν από τότε επτά χρόνια. Στο διάστημα αυτό το κανδήλι της αγίας δεν έσβησε ποτέ. Δίπλα ακριβώς από το σπίτι του Αντώνη Τσανταρλιώτη υπήρχε ένα άλλο σπίτι της Βιτσάνης Ανδρειώτη ή Καντζουρδά, το γένος Μάγειρα, στην αυλή της οποίας υπήρχε από τα πολύ παλιά χρόνια, ένα βαθύ πηγάδι, περί τα 30 μέτρα βάθος. ήταν το πηγάδι από το οποίο είχε γεμίσει τη στάμνα της η Βιτσάνη Κουκούλη, και μοσχομύρισε με αρώματα το σπίτι της.

Μια ημέρα και ενώ μια γυναίκα σήκωσε το ξύλινο σκέπασμα του πηγαδιού, το οποίο προστάτευε το νερό του πηγαδιού από τη σκόνη και τις ακαθαρσίες, και ενώ ετοιμαζόταν να ρίξει μέσα το κουβά να βγάλει νερό, βλέπει το νερό, το οποίο συνήθως ήταν πολύ χαμηλά, να κινείται. Το βλέπει έκπληκτη να φουσκώνει, να ανεβαίνει ψηλά μέχρι τα χείλη του πηγαδιού και να χύνεται ακόμη κι απ’ έξω.

Η γυναίκα άρχισε να σταυροκοπιέται, να κλαίει, να φωνάζει τις γειτόνισσες, κι όλες μαζί άρχισαν να ψέλνουν σιγανά τροπάρια, όσα ήξεραν και να ευχαριστούν τον Θεό και την Αγία Μαγδαληνή για το καινούριο της θαύμα. Στη στιγμή μαζεύτηκε πλήθος κόσμου. Η καμπάνα του αγίου Γεωργίου άρχισε να χτυπά. Δύο πράγματα πρέπει να αναφερθούν.

Το ένα είναι ότι γύρω από το πηγάδι με το φούσκωμα του νερού, μία υπέροχη ευωδία είχε ξεχυθεί, σαν ευωδία θυμιάματος μοσχολίβανου, ακόμη δε όποιος έπινε από το νερό, το ένιωθε να μυρίζει σαν ροδόσταμα. Το δεύτερο ήταν, ότι μαζεύτηκαν και πολλοί Τούρκοι και έπαιρναν και έπιναν και οι ίδιοι νερό και έβρεχαν το κεφάλι τους.

Οι τότε εφημέριοι, π. Ευστράτιος Μάγειρας και π. Αντώνιος Παπαντωνίου γονατιστοί και δακρυσμένοι μπροστά στο θαυμαστό πηγάδι έψελναν την παράκληση της Παναγίας.

Μια εικόνα κι ένας σταυρός στο πηγάδι

Στο πηγάδι συνέχιζε να ανεβαίνει και να κατεβαίνει το νερό. Όχι βέβαια, πάντα. Ξαφνικά, μία ημέρα, ενώ ο ιερέας έψελνε πάλι την παράκληση πάνω από το πηγάδι, όταν έφθασε στο ευαγγέλιο, ένας θόρυβος αρκετά μεγάλος ακούστηκε από το ανοικτό πηγάδι. Το νερό άρχισε να ανεβαίνει και να κατεβαίνει. Σε ένα φούσκωμά του, ο ιερέας και ο κόσμος που υπήρχαν τριγύρω, βλέπουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, ένας σταυρός και μια εικόνα.

Αυτό έγινε πολλές φορές. Κάθε φορά που ο ιερέας έκανε παράκληση, η εικόνα με τον σταυρό ανέβαινε ψηλά μέσα στο πηγάδι, αλλά κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να τα πιάσει (σ’αυτό έχω την απόλυτη διαβεβαίωση της γιαγιάς μου, που ήταν αυτόπτης μαρτυράς του γεγονότος αρκετές φορές).

Η πρώτη εκκλησία της

Ύστερα από όλα αυτά και με χίλια βάσανα και προσπάθειες πήραν την άδεια από τον Τούρκο υποδιοικητή της Γέρας, τον Μουδίρη, και κατασκεύασαν μια πρόχειρη εκκλησία , σαν παράγκα, με ξύλα και σανίδια, γιατί απαγορευόταν αυστηρώς το χτίσιμο εκκλησιών. Σ’ αυτή την ξύλινη μικρή εκκλησία άρχισαν να γίνονται θείες λειτουργίες και τ’ άλλα μυστήρια. Η οικογένεια του Αντώνη και της Ελένης Τσανταρλιώτη παρ’ όλη τη φτώχεια τους, έφυγαν από το σπίτι τους και πήγαν να μείνουν στο γεροντικό της πενθεράς του, το οικόπεδο δε και το σπίτι το χάρισαν στην εκκλησία.

Νέες εμφανίσεις και εντολές της αγίας

Αλλά ενώ συνέβαιναν αυτάη Αγία και πάλι εμφανίσθηκε σε κάποιον άνδρα του χωριού, ονόματι Χαράλαμπο Ράλλη. Του ζήτησε να βρει ανθρώπους πιστούς και ευσεβείς, οι οποίοι με τη δική του επιστασία και την δική Της καθοδήγηση, νά σκάψουν, ξεκινώντας από μέσα από την πρόχειρη αυτή ξύλινη εκκλησία, τις κατακόμβες, τα ονομαζόμενα στον Σκόπελο «ΛΑΓΟΥΜΙΑ». Και έτσι άρχισαν οι ανασκαφές. Νήστευαν όλοι και έσκαβαν, χωρίς να πληρώνονται.

Πέρασε αρκετό διάστημα. Στο μεταξύ ο Χαράλαμπος Ραλλης σταμάτησε το σκάψιμο. Είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, με κυριότερο το οικονομικό. Οι επίτροποι της εκκλησίας του αγίου Γεωργίου βλέποντας ότι σκάβουν τόσο καιρό και δεν βρίσκουν τίποτα δεν ήθελαν να βοηθήσουν οικονομικώς από το ταμείο του ιερού Ναού.

Η γυναίκα του Χαράλαμπου Ράλλη, η Ρήγαινα, παρ’ όλο ότι είχε πιστεύσει και εκείνη στην Αγία Μαγδαληνή, επειδή η οικογένειά της είχε πολλές ανάγκες, βλέποντας το σύζυγό της να έχει σταματήσει κάθε δική του εργασία και να ασχολείται μόνον με τις ανασκαφές, άρχισε να φέρνει αντιρρήσεις και εμπόδια στον άνδρα της.

Αυτά τα προβλήματα ανάγκασαν τον Χαράλαμπο Ράλλη να φύγει από τον Σκόπελο και να πάει στον Πολυχνίτο, που ήταν ο τόπος της καταγωγής του, για να εργασθεί, αλλά προπάντων για να γλιτώσει από την γενική κατακραυγή του κόσμου που ξέχασε τόσο γρήγορα τα θαύματα της Αγιας Μαγδαληνής και τώρα τον ειρωνεύονταν που δεν έβρισκε τίποτα με τις ανασκαφές.

Αλλά δεν έμεινε πολύ στον Πολυχνίτο.

Η Αγία Μαγδαληνή του φανερώθηκε πάλι και του είπε να γυρίσει στον Σκόπελο και να συνεχίσει το σκάψιμο. Εκείνος της παραπονέθηκε: «Γιατί Αγία μου Μαγδαληνή αναθέτεις σε μένα αυτή τη δουλειά και όχι σε κάποιον άλλον, αφού ξέρεις τι υποφέρω από όλους στον Σκόπελο;». Εκείνη του απάντησε: «Την ανέθεσα σε σένα, γιατί πιο καθαρό άνθρωπο δεν βρήκα μέσα στο χωριό. Πήγαινε πίσω στον Σκόπελο κι εγώ θα σε βοηθώ και θα σε ανακουφίζω».

Και όταν της είπε: «ενώ ο κόσμος Αγία μου, φέρνει τόσα λάδια στην Εκκλησία σου, οι επίτροποι τα ξοδεύουν εδώ κι εκεί κι εμάς που σκάβουμε και νηστικοί πολλές φορές, κανείς δεν μας βοηθά», εκείνη του απάντησε: «Μην νοιάζεσαι Χαράλαμπε. Εγώ θα σε βοηθήσω. Όσο γι’ αυτούς που σπαταλούν αλλού τα λάδια και τα χρήματα της Εκκλησίας, θα τους πληρώσω ανάλογα. Έχω πολλούς να θεραπεύσω και να τους δώσω την χαρά, αλλά έχω και πολλούς να τιμωρήσω παραδειγματικά για την απιστία και την ασέβειά τους.

Ο Χαράλαμπος Ράλλης γύρισε αμέσω πάλι στον Σκόπελο και με την οικονομική βοήθεια ορισμένων πιστών χριστιανών αλλά και την ηθική συμπαράσταση της γυναίκας και των παιδιών του, οι οποίοι μετά από ένα θαύμα της Αγίας, άρχισαν να τον συμπαραστέκονται και να του δίνουν θάρρος, και παρά τους χλευασμούς των επιτρόπων και άλλων κατοίκων του Σκοπέλου, συνέχισε τις ανασκαφές, μέχρις ότου μια ημέρα, μέσα στα χώματα, βρέθηκε μια μικρή παλαιά και κατάμαυρη, σχεδόν σβησμένη απ’ την υγρασία εικόνα.

Η εικόνα βρέθηκε κατά τα έτη 1910-1911. Χτυπούσαν οι καμπάνες και πλήθος κόσμου έκλαιγε και προσευχόταν. Για μια στιγμή νόμισαν ότι αυτή ήταν η εικόνα που γύρευαν, αλλά το βράδυ πάλι η αγία Μαγδαληνή εμφανίζεται στον Χαράλαμπο και του λέγει: «Χαράλαμπε, φύλαξε την εικόνα πού βρήκες, μέσα στην εκκλησία μου για να την βλέπουν και να την προσκυνούν οι χριστιανοί και συνέχισε το σκάψιμο. Διότι δεν έφθασες ακόμη εκεί που πρέπει. Εγώ θα σου πω πότε θα σταματήσεις…

Με την καινούρια αυτή εντολή της Αγίας, ο Χαράλαμπος και οι άνθρωποί του συνέχισαν το σκάψιμο και έφθασαν μέχρι στο σημείο που έχουν σταματήσει σήμερα.

Στο σημείο αυτό, η αγία του έδωσε εντολή να σταματήσει: «Φτάνει. Ο αγώνας σου τελείωσε. Εδώ θα σταματήσετε».

Ο Χαραλαμπος της είπε: «Μα δεν βρήκαμε ακόμη Αγία μου Μαγδαληνή, αυτά που μας είπες».

Και εκείνη του απάντησε: «Εδώ που φθάσατε τώρα είναι αρκετά. Βρίσκομαι πια μια σπιθαμή απ’ το πρόσωπο της γης και δεν χρειάζεται περισσότερο, παρά μία ή δύο κασμαδιές για να φανερωθώ. Αλλά όχι τώρα. Δεν είναι ο κατάλληλος καιρός. Γι’ αυτό θα αργήσουν ακόμα να με βρουν οι άνθρωποι. Αλλ’ όταν φανερωθώ θα είναι ημέρα Παρασκευή και κατά την ημέρα αυτή θα γίνουν πολλά θαυμαστά στο μέρος ετούτο…».

Εικόνες Από την Κατακόμβη Της Αγίας Μαγδαληνής Στον Σκόπελο Μυτιλήνης

Άρης Ιχθύς Συνωμοσιολόγος : Την ιστορία την επιβεβαιώνω καθώς το περασμένο καλοκαίρι επισκεύθηκα την πανέμορφη νήσο της Λέσβου και παρευρέθηκα και αξιώθηκα και προσκύνησα τις κατακόμβες της Αγίας Μαγδαληνής .

Το Παραπάνω κείμενο είναι η περίηψη όσων άκουσα από τους εκεί χωρικούς που ακόμη και τώρα όταν μιλούν για τα θαύματα της Αγίας κλαίνε σαν μικρά παιδιά από την συγκίνηση!!!

vaggelis-godknowseverything.blogspot.gr

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

35 thoughts on “Όταν φανερωθώ θα είναι ημέρα Παρασκευή και κατά την ημέρα αυτή θα γίνουν πολλά θαυμαστά στο μέρος ετούτο…

 1. croif101 says:

  ΑΓΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ,ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ,ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ,ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΣΤΟΝ.
  ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΧΡΕΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ,Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ.
  ΑΜΗΝ.

  • Και όμως η γη είναι επίπεδη says:

   Κινέζοι τηλεμετέφεραν «αντικείμενο» στο διάστημα για πρώτη φορά! http://www.newmoney.gr/diethni/329452-kinezoi-tilemeteferan-«antikeimeno»-sto-diastima-gia-proti-fora
   Ένα σπουδαίο κατόρθωμα κατάφερε μια ομάδα Κινέζων επιστημόνων. Χρησιμοποιώντας κβαντικούς μηχανισμούς, κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν αντικείμενο για πρώτη φορά στα χρονικά.

   Συγκεκριμένα, μετέφεραν ένα πρωτόνιο από τη γη σε διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη εδώ και έναν χρόνο.

   Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν αυτό το σπουδαίο »άλμα» για την ανθρωπότητα, συνδυάζοντας προχωρημένη φυσική και πυραυλική επιστήμη. Χρησιμοποιώντας λοιπόν μια διαδικασία που λέγεται »κβαντική περιπλοκή» κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν το πρωτόνιο στον δορυφόρο ο οποίος διαθέτει ειδική υποδοχή.
   Συγκεκριμένα, για κάποιο χρονικό διάστημα το πρωτόνιο εμφανίστηκε και στα δύο σημεία ταυτόχρονα, με μια κβαντική »σύνδεση» μεταξύ των δύο, όπου ότι μεταβολές γίνονταν στο ένα γίνονταν και στο άλλο σχεδόν την ίδια στιγμή, σαν να είναι ένα.

   Το πείραμα είχε γίνει πολλές φορές μέσα σε εργαστήρια, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε η τηλεμεταφορά από τη Γη στο διάστημα, σε απόσταση μάλιστα 300 μιλίων.

 2. ο ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΗΣ Ο ΕΚΤΑΚΤΟΣ says:

  …ακομη και αυτην την εποχη τα τετραγωνιδια του οπιου του αφγανισταν καιγονταν στα καντηλια και ολοι τοτε που εισεπνεαν τον καπνουλι μεχρι και τα αρθριτικα των εξαφανιζοταν γιαυτο εμφανιζοταν η μαγδαληνη η ασιατισα.

  • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

   ΩΠΑ! ΓΙΑ ΠΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ… ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ

   • Heron says:

    Επι πλέον έχουν περάσει 2.000 χρόνια απο τον καιρό που ήταν εν ζωή η αγ.Μαγδαλινή , και να που εμφανίζεται ολοζώντανη – και όχι μόνο αυτή – κάνωντας μάλιστα και θάυματα φανερά μπροστά σε πλήθος κόσμου. Πού είναι λοιπόν οι δικοί σου θεοί και η δύναμή τους ; Αφόυ εσείς έχετε την αλήθεια όπως λέτε , γιατί δεν κάνουν οι «θεοί»σου κανένα μεγαλύτερο θαύμα να το δούμε και να σβήσει ο Χριστιανισμός ; Πχ κάντε μια
    δημόσια επίκληση στους «θεούς» σας παρουσία των μμε και ζητήστε απο τον «Δία» να φέρει βροχή ή να ρίξει έναν κεραυνό σε καμμιά εκκλησία για να δούμε
    κι εμείς επιτέλους ποιός λέει την αλήθεια ! Οι πρώτοι χριστιανοί το έχουν κάνει αυτό πολλές φορές
    σε «δικούς σας ναούς» και μάλιστα μπροστά σε πλήθος κόσμου και γιαυτό κυρίως έσβησε η ειδωλολατρεία , αλλά αυτά τα κάνουν γαργάρα και δεν σας τα λένε οι Μέντορές σας . Τό μόνο που ξέρετε είναι να ξερνατε χολή απο τον εγωϊσμό τον φθόνο , την κακοήθεια και τον πανικό σας. Άντε να σας δούμε λοιπόν ! Αν και ξέρω την απάντηση .

    • ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

     Heron,παραδέχονται οτι έχασα,είσαι ανίκητος…καλά,μην παρης μπανανα,θέλεις μια κουδουνιστρα;είναι αμπιγε και με τις κελεμπιες των ραβίνων.

     • Heron says:

      Ξέρω ένα καλό μαγκαζί που πουλάει «θεούς» όλων των εθνικοτήτων με μεγάλες προσφορές μάλιστα σε «Έλληνες» θεούς που τους κουρδίζεις και μετά τρέχουν πετώντας σπίθες . Μνήκανδρε : – κρίμα το όνομα – το να λέει κάποιος ανοήσίες και δή μαλακίες του πλέον αισχύστου είδους , είναι το μόνο εύκολο . Είπα κάτι εντελώς ξεκάθαρο πιό πάνω. Επιχειρήματα έχεις ; Και όσο για τις μπανάνες , οι μόνες μαϊμούδες που έχω δεί να καμαρώνουν και μάλιστα με κακόγουστα ραμένες χλαμύδες , είστε εσείς .

     • CAΟYΛ says:

      ΕΥΓΕ ΗΕRON ΑΞΙΟΣ ΖΗΛΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΑΒΡΑΑΜ ΙΣΑΑΚ ΙΑΚΩΒ ΚΑΙ ΑΥΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΣΕ ΘΕΛΩ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΑΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΑΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΓΕ! ΣΥΝΕΧΙΣΕ

    • Ανώνυμος says:

     Η μεγάλη αλήθεια , ή μάλλον μία από τις μεγάλες αλήθειες είναι ότι ο Χριστός όπως και οι ΕΛ ήταν και είναι υπαρκτές οντότητες.
     Όταν εμείς οι Έλληνες το κατανοήσουμε αυτό, θα κάνουμε πολλά όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, όπως πάντα!!

     • Heron says:

      Ο Ιησούς δεν είναι οντότητα , είναι ο Θεός και δημιουργός των πάντων , γιαυτό καλό είναι να μην τον
      βλέπεις ως οντότητα αλλά ως θεό , και όχι συγκριτιστικά διότι κάτι τέτοιο αποτελεί ασέβεια και ύβρη προς αυτόν.

    • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

     Οι πρώτοι Χριςτιανοι δεν εκαναν επίκληση στον Θεο για να καταστρέψει τους Ελληνικούς ναούς, δεν χρειαζοταν να κανουν κατι τετοιο, τους καταστρέφανε μονοι τους. Ες έδαφος φέρειν. Το εχεις ακούσει;;; Αντε με τις ανοησίες σας. Κανένας δεν θέλει να γκρεμιστεί καμια εκκλησία, και κανένας Θεός δεν ασχολειτε με τετοια χαζά θεματα. Άκου να γκρεμιστούν οιμεκκλησιες απο τον Δια. Αλλη όρεξη δεν εχει, ειτε αυτος ειτε καποιος άλλος άθεος, εκκλησίες θα γκρεμίζουν. Εδω ο κοςμος καίγεται και κλπ κλπ κλπ.

     • Heron says:

      Γιατί δεν μπορεί να κάψει εκκλησίες ο «Δίας»; Είναι απασχολημένος ή δεν μας καταδέχεται ; Α, ναι ξέρω έχουν με άλλα πράγματα να ασχοληθούν οι «θεοί» σας που όποτε τους βολεύει κάνουν την πάπια . Κοίτα Ηλέκτρα : Μίλησα ξεκάθαρα , οι πρώτοι χριστιανοί τον καιρό των διωγμών , με μιά απλή επίκληση στον Χριστό ή κάνοντας το σημείο του σταυρού γκρέμιζαν τα είδωλα των «θεών» σας προκαλώντας ακόμη και σεισμούς , και δεν είναι καθόλου ανοησίες όλα αυτά γιατί γινόντουσαν ενώπιον των αρχόντων και πλήθους λαού . Οπότε καλό είναι να μην τα αποκαλείς ανοησίες επειδή έτσι σε συμφέρει ! Δεν έγιναν όλοι χριστιανοί επειδή απλά και μόνο άκουσαν ένα κύριγμα όπως θέλουν να σας κάνουν να πιστεύετε , λες και οι άνθρωποι παλιά δεν είχαν νοημοσύνη . Σε κάποιον χριστιανό – εκείνα τα χρόνια – αφού τον πήγαν μπροστά σε ένα άγαλμα του έβαλαν με το ζόρι κάρβουνα και λιβάνι στο χέρι έτσι ώστε να το ρίξει ώς προσφορά στο είδωλο ή να καεί , και αυτός προτίμησε να καεί το χέρι του παρά να προσφέρει λιβάνι στο είδωλο . Σε άλλον που τον είχαν στην φυλακή του έδιναν μόνο ειδωλόθυτα για να φάει , και προτίμησε να πεθάνει απο την πείνα παρά να αρνηθεί τον Χριστό . Ενώ άλλον τον έδεσαν γυμνό σε ένα κρεββάτι κι έφεραν μια πόρνη που άρχισε να του χαϊδεύει τα γεννητικά όργανα μόνο και μόνο για να τον κάνουν να παραβεί την πίστη του πορνεύοντας με το ζόρι με αποτέλεσμα αυτός να κόψει την γλώσσα του με τα δόντια και να την φτύση στα μούτρα της πόρνης και μετά να τον θανατώσουν βλέποντας την αποφασιστηκότητα και την αυταπάρνηση του. ΕΤΣΙ έγιναν χριστιανοί οι ειδωλολάτρες ! Αυτή είναι η πίστη μας και οι μάρτυρες μας , που είναι ζωντανοί σε αντίθεση με σας που λατρεύετε μυθοπλασίες ανθρώπων , και θεούς ανύπαρκτους μόνο και μόνο επειδή σας έριξαν
      το τυρί του δήθεν Ελληνισμού , οτι δηλ. όποιος δεν είναι δωδαικαθεϊστής δεν είναι και Έλληνας . Πολύ πονηρό , και πολύ βολικό για ανθρώπους αφελείς και εγωϊστές .

     • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

      HERON
      Θεέ και κύριε, τα πιστεύεις αυτα που γράφεις;; Έλεος ρε παιδια, έλεος. Τι ειναι αυτα που γράφετε;;; Λυπαμαι αλλα εγω δεν μπορω να πιστεψω τετοια χαζά πραγματα. Εξ αλλου εςενα ποιος σου τα ειπε οοολα αυτα;;; Τα είδες;;; Οχι, καποιοι τα έγραψαν κι εσυ τα διάβασες. Αυτο σημαίνει πως αυτοι που τα έγραψαν ειχαν καλο σκοπό;;; Πως δεν υπήρχαν δόλιοι σκοποί απο πίσω;; Ειλικρινά, λυπάμαι, αλλα δεν ειμαι τοσο αφελής. Δεν μπορω να πιστεψω καποιον που έγραψε κατι που υποτίθεται συνέβη πριν χιλιάδες χρονια. Πιςτευω στον Θεο, αλλα δεν με ενδιαφέρει κανενα δόγμα, κανενα ιερό κείμενο, εδω γελάνε, κανεναν άγιο. Πιςτευω μονο στον Θεο και οι δικες μου δεκα εντολες, ουσιαστικά ειναι μια. Μη κανεις ποτε στον αλλον οτι δεν θέλεις να σου κανουν. Τα υπόλοιπα ειναι περιττά. Οποτε ασε τον Δια ήσυχο, δεν ασχολείται με γκρέμισμα εκκλησιών, ουτε και ο δικος σου Θεός σιγουρα. Σιγα μην έγιναν σεισμοί και καταποντισμοί για να γκρεμιστούν ε τα αγάλματα η οι Ελληνικοί ναοί. Και ο κοςμος τι εγινε;; Τι σας είπαν;; Οτι γκρεμίστηκαν οι ναοί, αλλα οι ανθρωποι δεν σκοτώθηκαν απο τους σεισμούς, επειδη ηταν ιεροί σεισμοί;;; Αυτο σας είπαν;;; Δεν θα μου φαινόταν περίεργο. Δεν ξερω ρε γαμω το αν πρεπει να γελάσω η να κλάψω με ολα αυτα. Δεν ειμαι βλάσφημη, αλλα δεν μπορω να πιστεψω τοσο χαζά πραγματα. Απλως δεν μπορω, δεν το χωράει ο νους μου. Και για τον Θεο, εχω πολυ καλυτερη ιδέα, τρέφω σεβασμό και εκτίμηση και δεν τον μειώνω με χαζομαρες, σαν αυτες που γράφεις. Έλεος πια.

     • Heron says:

      Ηλέκτρα ! Ο Θεός δεν είναι «αλλά κάρτ» δηλ. όπως αρέσει κι όπως βολεύει σε σένα , ή στον οποιοδήποτε ! Είναι συγκεκρυμένος , και δεν είναι καμμιά αφηρημένη έννοια , και ότι ξέρουμε γιαυτόν το ξέρουμε εξ αποκαλύψεως απο τον ίδιο , και μιλάω για τον Ιησού Χριστό . Ο οποίος απέδειξε την θεότητα του κάνοντας πράγματα που ουδέποτε έκανε κανένας άλλος . Πχ Διέταζε τα στοιχεία της φύσεως , εξουσίαζε την ζωή και τον θάνατο , προγνώριζε τα πάντα , ήξερε τις ενδόμυχες σκέψεις των ανθρώπων , έτρεφε χιλιάδες ανθρώπους όποτε το ήθελε , περπατούσε επι των υδάτων , γιατρευε οποιαδήποτε αρρώστια ή πάθηση είτε εξ επαφής είτε
      εξ αποστάσεως μόνο με ένα νεύμα του , ενώ αποκάλυψε επίσιμα και την θεϊκή του φύση στο όρος Θαβώρ στους 3 πιό έμπιστους μαθητές του. Επι πλέον μπόρει οι Εβραίοι να ήταν αυτοί που τον σταύρωσαν , αλλά αυτός ήταν που τους το επέτρεψε , γιατί γνώριζε πως ήθελαν να τον σκοτώσουν . Το μόνο εύκολο γιαυτόν ήταν να τους ξεφύγει και δεν το έπραξε γιατί όπως έλεγε είχε συγκεκρυμένη αποστολή και η σταύρωση του με την ανάστασή αποτελούσε το κύριο μέρος της . Πόσο ακόμη να θαυματουργούσε για να αποδείξει την θεότητά του όταν είχε να κάνει με τυφλούς και κουφούς πνευματικά και σωματικά ; Εξάλλου ακόμη και οι μαθητές του σφράγισαν με το αίμα τους αυτά τα οποία διδάχδηκαν απο αυτόν προτιμώντας το μαρτύριο πάρα να αρνηθούν τα όσα έζησαν δίπλα του. Επίσης κάποιος απεσταλμένος ενός τοπικού άρχοντα που ήθελε να γνωρίση προσωπικά τον Ιησού προσπάθησε να ζωγραφίση το πρόσωπό του και δεν μπόρεσε γιατί άλλαζε συνεχώς . Τότε ο ίδιος ο Χριστός πήρε ένα κομάτι ύφασμα το έβαλε στο πρόσωπό του , και αποτυπώνοντας την μορφή του σε αυτό , του είπε να το πάει σε αυτόν μαζί με μιά επιστολή που έγραψε ο ίδιος . Όλα αυτά είναι ιστορικώς καταγεγραμμένα , και όσο γιαυτό που λές πιό πάνω , δηλ. πως τα πιστεύω όλα αυτά ; Με το δικό σου σκεφτικό όλα όσα ιστορικά γεγονότα έγιναν και γράφτηκαν πρίν απο μας χωρίς να τα δούμε δεν πρέπει να τα πιστεύουμε ; Δηλ. Η αρχαία ιστορία , ο μ.Αλέξανδρος κλπ είναι αλήθεια και ο Χριστός είναι ψέμμα ; Με ποιό σκεφτικό ; με αυτό που βολεύει εσένα και κάποιούς άλλους «καλοθελητές» ; Ο Ιησούς Χριστός είναι ο ίδιος ανα τους αιώνες ο μόνος αληθινός Θεός και όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν θα ντροπιαστεί και οι ελπίδες του δεν θα διαψευστούν !

     • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

      HERON
      Ο Θεός ειναι αλά καρτ, για αυτο Εξ αλλου μας έδωσε ελεύθερη βούληση. Τους όρους, τους κανόνες και το δόγμα γενικα οι ανθρωποι τα ΕΒΑΛΑΝ. Ο Θεός δεν είπε θελω να με λατρέψετε ετςι και αλλιως. Οςο για τους ειδωλολάτρες, ειναι νομιζω ντροπή να αποκαλούμε μονοι μας τους προγόνους μας ειδωλολάτρες. Να το κανουν οι εχθροί μας το καταλαβαινω, αλλα να το κανουμε μονοι μας, ειναι τρέλα. Κι έπειτα ο Θεός εξαφανίστηκε στους Εβραίους τα τελευταία δυο χιλιάδες χρονια, γιατι δεν το εκανε πιο πριν και άφησε αυτους τους καημένους τους προγόνους μας να ζούνε μεσα στην πλάνη;;; Κι έπειτα πιστεύεις πως οι πρόγονοι μας ηταν σε ολα πρωτοι, αλλα στο θεμα της θρησκείας ηλίθιοι;;;; Ήρθαν καποιοι Εβραίοι και τους άνοιξαν τα ματια;;; Απορώ, πως, αφου ηταν τοοοσο ηλίθιοι, ειχαν εναν τετοιο πολιτισμό που ακομα και σήμερα ασχολείται ο κοςμος μαζι του. Και μη ξεχνάς πως δεν ειναι όλος ο πλανήτης Χριςτιανοι, αλλα όλος ο πλανήτης ασχολείται με τον Σωκράτη, τον Πλατωνα, τον Αριστοτελη κλπ. Κι αυτο νομιζω κατι λέει για τους προγόνους μας. Αναρωτιέμαι αν γινόταν θαύματα στην αρχαια Ελλαδα. Δεν εχω ακούσει η διαβάσει τιποτα σχετικό. Ιςως ο Θεός τοτε να θεωρούσε τους Ελληνες καταραμένους, επειδη οπως λέτε ηταν ειδωλολάτρες και δεν εκανε θαύματα. Αυτα άρχισαν κατα εναν περίεργο τροπο, οταν έγιναν Χριςτιανοι. Τι να πω, δεν ξερω. Η έννοια Θεός, ειναι οντως κάπως μπερδεμένη και γι αυτο δεν το ψάχνω και πολυ. Πιςτευω, ναι, με τον δικο μου τροπο, και προσπαθώ να ειμαι καλός άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα αφήνω στους Χριστιανούς.

     • Heron says:

      Ηλέκτρα ! Το μόνο που κάνεις είναι να χαραμίζεις το χρόνο των άλλων και τον δικό σου , σκεπτόμενη εγωϊστικά και ανούσια , να φανταζεσαι πράγματα που δεν υπάρχουν , να έχεις γνώμη περι θεού χωρίς καμμιά απολύτως θεολογική γνώση , ενώ έχεις μηδενικές γνώσεις όσον αφορά την ιστορία , ή αν δεν είναι αυτή η αιτία , αρέσκεσαι να λές τα πράγματα όπως σου αρέσουν χρησιμοποιώντας επιδεικτικά δύο μέτρα και σταθμά όπως κάνουν οι «άλλοι» και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα προκειμένου να ικανοποιείς τον εγωϊσμό σου. Και καλά να θέλεις να με αντικρούσεις , είναι κάτι που το καταλαβαίνω , αλλά εσύ πως προσωπικά πώς αναπαύεσαι να ζείς μέσα στο ψέμα ; Αυτό δεν θα το καταλάβω ποτέ !

     • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

      Μα που είδες να μιλαω για τον Θεο;;; Εγω η ιδια δεν λεω πως δεν γνωρίζω τιποτα για τον Θεο;; Αλλα ουτε κι εσυ γνωρίζεις, πίστεψε με. Θεολογικές γνώσεις δεν εχω και ουτε με ενδιαφέρει να αποκτήσω. Εγω βλεπω τα πραγματα διαφορετικά, αυτο ειναι ολο. Αλλα εγωιστικά;;;; Αυτο παλι που το είδες;; Εγωιστικά τα βλεπετε εσεις, γιατι νομιζετε πως ξέρετε, ενω δεν ξέρετε τιποτα. Ξέρετε μονο οτι σας λενε. Εγω δεν ξερω τιποτα και δεν το κρύβω, γι αυτο και οπως λεω, δεν το ψάχνω. Η έννοια Θεός ειναι κατι πολυ μεγαλο. Κανένας ποτε δεν τον είδε και δεν του μίλησε. Α, εκτος απο τον Μωϋσή μεσα στην σκηνή του. Είδες;;;; Αυτο το λιγο το ξερω. Χαχαχαχα!!,

 3. ΤΙΤΑΝΑΣ says:

  Τώρα και να μην θέλω να τοποθετηθώ, πρέπει, γιατί υπάρχει θέμα, το θέμα είναι ότι θα λάβω αντιδράσεις αλλά για καλό είναι. Άντε, ας το εκφράσω, με ήπιο και κόσμιο τρόπο:
  – Ξέρετε πόσες φορές, έχει ακουστεί αυτό με την »εμφάνιση» μέρα παρασκευή και εννέα η ώρα κλπ. κλπ. κι από πόσους κύκλους που απλά θέλουν να ρθουν στα πράγματα;
  Πόσοι στημμένοι θρύλοι δημιουργήθηκαν σχετικά μ’αυτό;
  Πόσες στημμένες προφητείες φτιάξαν πολιτικοί χώροι και κινήματα, ναι, πατριωτικά κινήματα, σχετικά μ αυτό;
  (Γι αυτό, με συγχωρείτε κιώλας για την έκφρασή μου αλλά αυτά είναι, »παραμύθια» μικροπρεπής μέθοδοι με της οποίες κάποιοι επιχειρούν να φανατίσουν το κοινό). Ναι, δεν αντιλέγω, κάποιοι, όχι όλοι, έχουν αγνές προθέσεις αλλά είναι παραμύθια και δεν αφυπνήζουν.
  Απ το 1800 κιώλας, πολιτικοί, χρησιμοποιούσαν φτιαχτούς θρύλους, φτιαχτά χειρόγραφα, ψεύτικους η αληθινούς γέροντες και γερόντισες και λέγανε, ότι είπαν αυτό, ότι προφήτευσαν εκείνο και πάει λέγοντας. Από τότε. Και ο ποιος γνωστός, ήταν ο Καντιώτης, με τον υποτιθέμενο θρύλο, δήθεν επανενσάρκωσης του Βατάτζη… Που λέει ότι στον επτάλοφο θα φανεί κατά την διάρκεια μάχης στην Κων/Πόλη και διάφορα άλλα…
  (Καλό θα ήταν, να τα εξετάζουμε μεν αλλά να μην, επαναπαυόμαστε σε τέτοια, να μην εναποθέτουμε ελπίδες σε άλλους παράγοντες, πέραν απ τον εαυτό μας).
  »Το είπα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και όσο πιο ευγενικά γίνεται. Αν με κράξετε και τώρα, αντί να κάνουμε επιχειρηματικό και ερευνιτικό διάλογο, ΔΙΧΩΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, δεν θα φταίω εγώ, για τα μελλοντικά μου »τρολλαρίσματα» χαχαχα

 4. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι heron,με ξέρεις ρε χλιμιντζουρα;,ουτε χλαμύδες φοραω,ουτε τρέχω σε τελετές!οτι μπούρδα σας πλασάρουν,την καταπινετε,τα λαγούμια διαφυγής και κρυψιματος,που είχαν παντού τοτε,σας τα αμολανε και τα μασατε με οτι τροπο γουσταρουν,γιατί θέλουν το ποίμνιο,πιστευε οτι γουσταρεις και προσκυνά οτι νομίζεις,ξέρεις ποσά τέτοια υπηρχαν στην μ.Ασία;άντε μπράβο,Άκου λέει επιχειρηματα,η Μυριάμ απο τα γάμαλα,που το έκαναν Μάγδαλα,τι να σε κάνω,βαριεμαι να γραφω, και απαξιω συναμα,εγώ θα σου βάλω μυαλό;θες ψαχνεις,δεν θες,μην ψαχνεις.

  • Νικητας says:

   ΜΝΗΚΑΝΔΡΕ ,τα ιδια που προτεινεις στον Χερωνα ισχυουν και για εσενα. Πιστευε οπου θελεις !!! ΣΕΒΑΣΟΥ ΟΜΩΣ το πιστευω του αλλου ,κανωντας εσυ την αρχη ,αν εισαι αυτο που επικαλησαι!!!……Το να λες τον αλλο πιθικο .., ειναι ηπιοτερο του μαλακα νομιζεις; ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ θα ελεγα , ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΙΡΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ του τυπου….ΕΓΩ τα γερω ολα ,και οσοι ΔΕΝ συμφωνουν ‘η πιστευουν τα ιδια με εμενα ,ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΙΚΙΑ ‘η οτι αλλη βλακεια χαρακτηρισμου ΞΕΣΤΟΜΙΖΟΥΜΕ !!!…………Δεν βγαζω εξω τον εαυτο μου ,και εγω τα ιδια λαθη – σκατα ,εχω κανει πολλες φορες !!!…..Αλλα…,καιρος δεν ειναι να σταματησει αυτη η ‘εξυπναδα’ μας;

   • ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

    Πρώτον,δεν εχθρευομαι κανέναν!και αυτό που χλευαζω όντως,είναι την προσπαθεια κάποιων,να κρατήσουν το παγκαρι!,ειτε είναι στην ιουδαϊκή,ειτε στην χριστιανική,ειτε στην μουσουλμανική θρησκεία,ουτε σερνομαι ,ο άνθρωπος έχει πολλών χιλιάδων χρονων ιστορία,πανω στον πλανήτη και υπαρχουν και εκτός γης πολιτισμοί,απείρως ανώτεροι της μαϊμούδοκάταστάσης,που ειμασθε εμεις,με τεχνολογίες ασύλληπτες για την μεγάλη μαζα του πλανητη και αυτοι είναι εδώ,πλεον μαζικα και έχω ίδιες εμπειρίες οπτικά και νοητικά.Δεν απαιτω το ίδιο απο τον καθένα.Έχω επίσης την εμπειρία του κτηνοτροφικου επαγγέλματος και στις πυρκαγιές του 2007,στην Αχαια,ήμουν εκεί και σε προηγούμενο παλι άρθρο τέτοιου τύπου,εγραφθη οτι γιατρός που έγινε κτηνοτρόφος συνάντησε τον μοναχό και του έδωσε το αρνάκι και κ.τ.λ,δεν υπάρχει τέτοιος κτηνοτρόφος!τέτοια κατασκευάσματα είναι εκ του πονηρού χειραγωγησεως του κόσμου και ποντάρουν στο ενσυνείδητο του ανθρωπου για το θεϊκή ύπαρξη,αλλά σε κανουν και πειθήνιο όργανο τους,μέσω φόβου και ελλείψεως γνώσεων,αυτό το εκμεταλλεύονται οι πονηροι με τις στημένες θρησκείες και δοξασίες,ο εγκεφαλος μας έχει τρομερές δυνατότητες,έχοντας όμως φόβο μέσα σου..δεν μπορείς ουτε να σκεφθης,ουτε το δαχτυλακι σου να κινησης,έτσι μουρλαινουν και τους μουσουλμάνους,εμμμ,πως θα σε κάνη υποχείριο…

 5. Ανώνυμος says:

  ΕΠΕΙΓΟΝ!!! ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΝ ΔΕΝ…

  Κούφια η αγάπη τους προς την Αδελφοσύνη τους.
  Τρύπια η καρδιά τους από Πατρίδας Ιερά.
  Ψεύτικη η Ανδρεία τους…αυτοί υπηρετούν στου Ξέρξη την στρατιά.
  Όνειρο στην λήθη η αλήθεια τους… για Αγία Σοφία φωνάζουν και υπερηφανεύονται αυτοί που τα παιδιά τους οι ποιμένες διδάσκαλοι νόμιμα βιάζουν· αυτοί που ως Έλληνες προσκυνούν της ομοφυλοφιλίας και της σκλαβιάς την βασιλεία…
  Καλικάτζαροι ντυμένοι στρατηγοί… δεσπότες ψευτο-άγιοι κλέφτες γελωτοποιοί, κρυμμένοι κάτω από επίσημη στολή…
  Δολοφόνοι Εβραίοι της παγκόσμιας χούντας στων Ελλήνων την γη…
  του θεού των τεσσάρων μιναρέδων το πνεύμα στους Έλληνες ως βασιλεία του θεού των.

  Όταν βγάλουν από τα μυαλά τους οι Έλληνες την λέξη Αλλάχ του Γιαχβέ από την εκκλησία, τότε θα δουν πως προσκυνούσαν τυφλοί… των 72 παιδικών αιδοίων την εκκλησία, και τον θάνατο της κάθε γυναίκας που πιστεύει πως και η γυναίκα είναι άνθρωπος.

  Όταν βγουν οι καλικάντζαροι εγκληματίες σατανάνθρωποι δεσπότες από του Ελληνισμού την βασιλεία, τότε θα δείτε Έλληνες πως ως πόρνοι ήρθατε τυφλοί την ίδια σας την Παναγία· ως ερωμένη του ραβίνου Ιωσήφ.

  Όταν η Ελλάδα δει τον βασιλέα, τότε θα δει και την ανθρωπιά Του Θεού που ως θεοί τον προσπέρασαν και έγιναν ένα με την πόρνη εκκλησία της διαθήκης του ισλάμ …ομοφυλόφιλοι …παιδεραστές, που σκλάβους χαρίζουν τα παιδιά τους στο θυσιαστήριο της αυτο-κατάρας των Ελλήνων εις στο κράτος του Ισραήλ.

  Ιωάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *