in

Οργιάζουν οι φήμες για κλειστές τράπεζες

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οργιάζουν οι φήμες από διάφορες πηγές εντός και εκτός Ελλάδας ότι η ΕΚΤ διακόπτει την ροή χρηματοδότησης μέσω του μηχανiσμού του ELA με συνέπεια οι ελληνικές τράεπζες να παραμείνουν κλειστές κατ΄αλλους από την Δευτέρα το πρωί και άλλους από την Τρίτη αφού δεν θα διαθέτουν ρευστό λόγω των
αθρόων αναλήψεων καταθέσεων τις τελευταίες ημέρες.

Αλλά και αν παραμείνουν ανοιχτές οι τράπεζες είναι βέβαιο,συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, ότι αναγκαστικά θα επιβληθεί capital control και θα ισχύει περιορισμός στο ύψος των ποσών που θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις οι καταθέτες, γύρω στα 300 ευρώ.

Δυστυχώς μπροστά σε αυτό τον Αρμαγεδώνα των έγκυρων ή μη πληροφοριών, η κατάσταση και η αγωνία επιτείνονται εξ αιτίας της σιωπής της κυβέρνησης που μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ούτε μία φράση επιβεβαίωσης ή διάψευσης των φημών.Αξίζει να επισημανθεί ότι αν κλείσουν οι τράπεζες θα διακοπούν οι πληρωμές οφειλών προς το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ αλλά και προς ιδιώτες. Ολα αυτά δεν είναι βέβαιο εάν η κυβέρνηση τα έχει προβλέψει και εκτιμήσει τις συνέπειες τους…

Τι λένε τα ΜΜΕ

Η ΕΚΤ αναμένεται να διακόψει την παροχή ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) κατά τη συνεδριασή της αργότερα μέσα στην ημέρα, μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Ελλάδα πιθανώς να υποχρεωθεί σε κλείσιμο των τραπεζών της τη Δευτέρα, εκτιμά το BBC, επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο εν αναμονή της εισαγωγής περιορισμού κεφαλαίων στις τραπεζικές συναλλαγές. (capital controls)
Το BBC υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα διάσωσης της υπερχρεωμένης, όπως τη χαρακτηρίζει, Ελλάδας λήγει την Τρίτη ενώ οι διαπραγματεύσεις έχουν καταρρεύσει.

«Εκτός αν ως από θαύμα οι Ελληνες καταθέτες αποφασίσουν να σταματήσουν να κάνουν αναλήψεις, οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν με σοβαρά προβλήματα από τη Δευτέρα κιόλας, καθώς εξαρτώνται από τον ELA που εγκρίνεται από την ΕΚΤ αλλά παρέχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να παρέχουν ρευστό στους πελάτες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βρετανός οικονομικός συντάκτης.
«Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να ανακοινώσει τραπεζική αργία τη Δευτέρα, εν αναμονή της επιβολής ελέγχων κεφαλαίων», ανέφερε μία πηγή στο BBC.

Η αναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ για τον τερματισμό του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας πηγάζει από τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να μην βγει η Ελλάδα από πρόγραμμα την Τρίτη και επίσης να μην πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ την ίδια ημέρα, σημειώνει το βρετανικό δίκτυο.

Οπότε, με την Ελλάδα εκτός επίσημου προγράμματος διάσωσης, θεωρείται αδύνατο για την ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες, καθώς θα ήταν αμφίβολη η φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους και κατά συνέπεια των ελληνικών τραπεζών.

Οι τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους από την Δευτέρα, αν η ΤτΕ το εισηγηθεί αν το κρίνει αναγκαίο, παρ’ όλα αυτά θα υπάρξει ετοιμότητα για λήψη περιοριστικών μέτρων στα όρια κίνησης κεφαλαίων άμεσα ενόψει του δημοψηφίσματος, είτε σε συνάρτηση με το αποτέλεσμά του.
Για το Χρηματιστήριο δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις σχετικά με το τι θα πράξει, ωστόσο, το γεγονός ότι όλες οι εκκαθαρρίσεις γίνονται μέσω τραπεζών, καθιστά αδύνατο το άνοιγμά του.
Οπως αναφέρουν οι FT «μια τραπεζική αργία θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να σωθούν οι τράπεζες από κατάρρευση κατά την διάρκεια μιας περιόδου έντονης πίεσης. Το ερώτημα είναι: τι πρέπει να γίνει για να ξανανοίξουν».

Αν η κυβέρνηση αρνηθεί να κλείσει τις τράπεζες η ΕΚΤ, ως ρυθμιστής, μπορεί να συστήσει να κλείσουν όλα τα παραρτήματα των ελληνικών τραπεζών εκτός Ελλάδος ώστε να διατηρήσουν το ρευστό.

Πηγές Skai,iefimerida,capital

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. “Οι τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους από την Δευτέρα, αν η ΤτΕ το εισηγηθεί αν το κρίνει αναγκαίο, παρ’ όλα αυτά θα υπάρξει ετοιμότητα για λήψη περιοριστικών μέτρων στα όρια κίνησης κεφαλαίων άμεσα ενόψει του δημοψηφίσματος, είτε σε συνάρτηση με το αποτέλεσμά του.”

  Συγγνώμη αλλά αυτή η είδηση είναι μπαγιάτικη !!! Ποιο δημοψήφισμα ρε παιδιά ?!!? Δεν υπάρχει διακοπή ρευστότητας από τον ELA !!!

 2. το άρθρο επίκαιρο, αλλά βρε παιδιά μήπως, λέω μήπως είναι περσινό, γιατί μιλά για δημοψήφισμα…Καλά δημοψήφισμα θα χουμε και φέτος το καλοκαίρι κατά τα φαινόμενα, οπότε η ιστορία επαναλαμβάνεται γιατί δεν μπήκαμε στον κόπο να μάθουμε και να καταλάβουμε τι γίνεται. Η μάλλον κάποιοι το χουν καταλάβει, αλλά η πλειονότητα των ανθρώπων, όχι. Επόμενος στη σειρά να μας σώσει ο γουρλωμάτης και θα παίξει και ψημοψήφισμα για το αν θέλουμε καλοκαίρι η όχι..!

 3. yΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

  Στη μείωση κατά 300 εκατ. ευρώ του ELA προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

  Μετά την εξέλιξη αυτή το ανώτατο όριο παροχής της έκτακτης ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 69,1 δισ. ευρώ.

  Η Τράπεζα της Ελλάδας τονίζει πως η μείωση του ανώτατου ορίου, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

 4. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

  Στη μείωση κατά 300 εκατ. ευρώ του ELA προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

  Μετά την εξέλιξη αυτή το ανώτατο όριο παροχής της έκτακτης ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 69,1 δισ. ευρώ.

  Η Τράπεζα της Ελλάδας τονίζει πως η μείωση του ανώτατου ορίου, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

 5. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΕ ΥΦΑΚΙ ΟΤΙ ΤΗΝ Μ.ΠΕΜΠΤΗ Η Μ.ΠΕΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ?ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙΑ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ?

 6. Δώσε πόνο, δώσε και άλλο πόνο. Μόνο οι τράπεζες, πες ότι θα σούπερ μάρκετ θα αδειάσουν, πες ότι τα αυτοκίνητα θα σταματήσουν στην μέση του δρόμου, πες ότι οι άρωστοι θα σέρνονται γιατί δεν θα έχουν τα φάρμακά τους, ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν την μισή Ελλάδα, πες πες πες. Και μετά βάλε και ένα άρθρο που να λέει ότι ζούμε σε ένα μάτριξ, ότι η πραγματικότητα μας είναι αποτέλεσμα των σκέψεων μας.

 7. Να σταματησουν οι ελληνες να κανουν αναληψεις;;;;;;;;;;;;;τι λετε ρε αιματοβαμμενα κορακια;;;;;;;;;;;;;τι λετε ρε ζομπι της μασωνιας που θα ριξετε το φταιξιμο στον αμοιρο ελληνικο λαο.που θα φταει που χρησιμοποιει τα χρηματα που ιδρωνει για να τα αποκτησει.για να δω ομως αν αποφασισουν ολοι οι ελληνες να αποσυρουν τα χρηματα τους απο τις τραπεζες με εισαγγελικη εντολη,τι θα κανουν τα τραπεζοεβραιομαγαζα τους.που θα βρουν τα χρηματα να τα δωσουν αφου δεν τα εχουν.σκετα νουμερα σε εναν υπολογιστη συναλλασουν καθημερινα και τιποτα αλλο.

 8. re pate kala????ti vlaies lete pali!kai giati dimosievete apo akira sait!kai na klisoun oi trapezes oi logariasmoi kinountai kanonika afou exeis karta!!!!!kai oso gia to kourema ok as ginei afou einai malakes oi neoellines kai kathontai me to frapogalo sto xeri kai mirologane kala na kanoun!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΗ – Ο μισανθρωπισμός της ελίτ

Όλη η «δημοκρατία» της TTIP σε ένα βίντεο