14:13 - 06/02/2017

ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ;;;

Χορηγία 3.300.000 $ από ομογενή;;; 

 

 

Έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ότι ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι δόλιος. Αφού η αναφορά του στην “κυριαρχία” των Μητροπόλεων, των “Νέων Χωρών” είναι τουλάχιστον ύποπτος. Και οι δικές μας πληροφορίες, λέγουν ότι πολύ σύντομα θα τεθεί εκ νέου αυτό το ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ζήτημα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο!!

Επίσης, στις 24 Δεκεμβρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: “Βαρθολομαίος Gate” μεταξύ των άλλων δημοσίευα αναφορά της τουρκικής εφημερίδας SABAH σε Κυριακάτικο ένθετό της στις 17 Αυγούστου 2003 για μια βίλα – έπαυλη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου!! Όπου αναφερόταν: “Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αγοράσει προ 4 ετών περίπου μία τριώροφη βίλα – έπαυλη, την οποία αποθανατίζει ο φακός (δημοσιεύαμε φωτό), ένα ανάκτορο στον λόφο των Θεραπειών στην Δυτική όχθη του Βοσπόρου, μέσα σε δασώδη περιοχή, με φαντασμαγορική θέα προς τον Βόσπορο με πισίνα και τελευταίου τύπου σάουνα. Η πέριξ αυτής έκταση είναι δέκα στρέμματα και απέχει μόλις 150 μέτρα από το θέρετρο του Προέδρου της Δημοκρατίας το λεγόμενο Κιόσκι Χούμπερ. Το ανάκτορο αυτό έχει κοστίσει δέκα εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ”.

Έτσι, ζητούσαμε από το Πατριαρχείο ή από τον εκπρόσωπό του στην Αθήνα, να τοποθετηθεί και να μας απαντήσει περί αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος. Δυστυχώς όμως δεν λάβαμε καμιά απάντηση!!

Κλείνοντας το κείμενό μου έλεγα: “Μετά ταύτα επανέρχομαι με πλούσιο ρεπορτάζ…”!!

Οι Τούρκοι ζήτησαν ανταλλάγματα για την επαναλειτουργία της Χάλκης!!

Έτσι σήμερα, επανερχόμαστε με όσα μας κατήγγειλε αξιόπιστη και αδιάψευστη πηγή μας:

Στις 2 Απριλίου 1996 ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον τότε Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ. Τη συνάντηση αυτή, φέρεται να την έκλεισε Τούρκος επιχειρηματίας ξενοδοχείων και αρχηγός του κόμματος “Μητέρα Πατρίδα” στην Κωνσταντινούπολη, Ερντάλ Αξόι!!

Αυτή η συνάντηση αποσκοπούσε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Εκεί – σύμφωνα πάντα με την υψηλόβαθμη πηγή μας – ο Μεσούτ Γιλμάζ έθεσε στον Πατριάρχη, ότι τούτο μπορεί να γίνει αν υπάρξουν  ανταλλάγματα!! Δηλαδή, να μεσολαβήσει ο Πατριάρχης, ασκώντας πίεση προς την Ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτραπεί στους Μουσουλμάνους της Θράκης μας να εκλέγουν άμεσα οι ίδιοι τους Μουφτήδες τους (διορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων). Κάτι που μέχρι σήμερα απαγορεύει το Ελληνικό κράτος και οι Τούρκοι θεωρούν ότι παραβιάζονται οι θρησκευτικές ελευθερίες τους!!

Άλλωστε, το ίδιο ζήτημα είχε θέσει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη του 2009 όταν επισκέφθηκε τον Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο!!

Ωστόσο, ο Μεσούτ Γιλμάζ ζήτησε επίσης, να επιτρέψει η Ελληνική κυβέρνηση τη λειτουργία Πανεπιστημίου στη Θράκη μας για τους Μουσουλμάνους της μειονότητας, στις περιοχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Θεωρώντας, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ότι αφού εκείνοι δεν πιέζουν τους Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη (αφού φρόντισαν να τους ξεπαστρέψουν την περίοδο των Σεπτεμβριανών το 1955), ούτε δημιουργούν κωλύματα σε θέματα θρησκευτικής λατρείας;;;; έτσι και οι Έλληνες δεν πρέπει να δημιουργούν κωλύματα σε παρόμοια ζητήματα!

Όμως, σε ότι αφορά την Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου, προβλέπονται αυτά στα οποία αναφερόταν ο Γιλμάζ από τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ αντίθετα αυτά που ισχυρίζονται μέχρι σήμερα οι Τούρκοι δεν προβλέπονται από την ίδια Συνθήκη!!

Παρά ταύτα, δεν γνωρίζουμε εάν σε αυτή τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, τα επεσήμανε αυτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης!!

Χρηματοδότηση στο Πατριαρχείο 3.300.000 $;;

Από τη στιγμή όμως, που μιλάμε για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αξίζει να αναφερθούμε, κρατώντας τις επιφυλάξεις μας, σε μια ιδιόχειρη επιστολή με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2001 του ομογενούς Βασιλάκη Φλωρίδη και η οποία εστάλη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, υπόψη του τότε Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Ιωακείμ. Σε αυτήν την επιστολή γίνεται λόγος, πως ζητήθηκε από το δικηγόρο του ομογενούς να ζητήσει αναλυτικό εκκαθαριστικό του λογαριασμού από την τράπεζα Toprakbank Beylikduzy Subesi της Κωνσταντινουπόλεως, όπου κατατέθηκε το ποσό των 3 εκατ. 300 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ, προκειμένου να παραδοθεί στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Αυτή η επιστολή, προφανώς μιλάει για χρηματοδότηση του Πατριαρχείου από τον ομογενή Βασιλάκη Φλωρίδη με σκοπό την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!! Και ως απεδείχθη, μέχρι σήμερα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν επαναλειτούργησε!!

Επίσης, στην επιστολή, που έχει πολλούς παραλήπτες, επισημαίνεται από τον ομογενή: “Γέροντα μας ψάχνει όλος ο Τύπος”!!

Τι αναφέρει η SABAH…

Σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα, δημοσιεύουμε το φύλο της μεγάλης Τουρκικής εφημερίδος SABAH με ημερομηνία 19 Απριλίου 2002, όπου στο μακροσκελές άρθρο της περί του θέματος, αναφέρει:

“Τα 3 εκατομμύρια δολάρια έχουν φυγαδευτεί στη Γενεύη;; Ο επιχειρηματίας Βασιλάκης Φλωρίδης ζητάει να μάθει την τύχη του ποσού αυτού, το οποίο καθώς αναφέρει έδωσε για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, κατηγορεί δε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως καταχραστή. Ήδη έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη το 1999 κατά του Πατριάρχη και εναντίον πολλών άλλων αρχιερέων” (δημοσιεύουμε τους εγκαλούμενους Μητροπολίτες)!!

Αμείλικτα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων!!

Επαναλαμβάνουμε, ότι δεν οικειοποιούμεθα τα παραπάνω, αλλά επειδή αναφέρονται σε έγγραφα και δημοσιεύσεις, θα εκτιμούσαμε εάν είχαμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις από το Πατριαρχείο, στα ερωτήματα που θέτουμε παρακάτω:

 • Έλαβε πράγματι ο Πατριάρχης τα 3,3 εκατ. $;; Εάν ναι τι απέγινε τελικά με αυτή τη δωρεά;;;
 • Έγινε το δικαστήριο και εάν ναι, τι απόφαση έβγαλε;;
 • Εστράφη εναντίον του ομογενούς ο Πατριάρχης, όπως και κατά της Τούρκικης εφημερίδος;;
 • Η Ελλαδική Εκκλησία που ενημερώθηκε με την επιστολή του ομογενούς, τι ακριβώς έπραξε;;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Ανώνυμος 02/06/2017 @ 5:10 ΜΜ

  ΒΙΛΕΣ;;
  ΣΑΟΥΝΕΣ;;
  ΓΕΝΕΥΗ;; ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ;; ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;;
  ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ
  ΟΧΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΥΠΟΥ
  ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
  ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΕΤΟΙΑ;;;;;;;

 2. Ανώνυμος 02/06/2017 @ 5:25 ΜΜ

  πω πω πω
  κατά τα άλλα οι Εσφιγμενίτες που μένουν μέσα στο μοναστήρι τους δεκαετίες ολόκληρες εκατό και πλέον γεροντάκια, δικάζεται ο ηγούμενος τους με 20 χρόνια γιατί δεν εγκαταλείπουν την μετάνοια τους και δεν τους αφήνουν ούτε να ψαρέψουν τόσα χρόνια γιατί δεν μνημονεύουν τον οικουμενιστή πατριάρχη και είναι χωρίς φάρμακα και πεθαίνουν και είπαν οι άνθρωποι όλα τα χρήματα που τους τα κατάσχουν τοσα χρόνια οι άλλοι, από ενοίκια ακίνητης περιουσίας της μονής που τους τα παίρνουν εδώ και πόσα χρόνια, είπαν να τα δώσουν να ανακουφιστούν οι φτωχοί Έλληνες και τους ρίχνουν 20 χρόνια φυλακή λες και είναι εγκληματίες επειδή λένε πέταξαν μολότωφ και πού το ξέρουμε αν η φωτογραφία με την μολότωφ είναι αληθινή ή φωτομοντάζ;;, και όπως διαβάσαμε στην απόφαση του δικαστηρίου αυτοί που θέλουν να τους πετάξουν έξω και να μπουν ως νέα αδελφότητα στη μονή έπαθαν λέει ζημιά πόσα εκατομμύρια ευρώ που έχασαν από τα προγράμματα της εε… αργύρια προδότες ιούδες γνωστό σενάριο, ο αθώος μέσα στα κάγκελα και ο άλλος έξω να χει το χρήμα
  πω πω πω τί είναι αυτά που βλέπουμε βρε παιδιά;
  τόση πόρωση για χρήμα και αυτοί που ζουν εν προσευχή και αγωνίζονται εν μετανοία για μας να διώκωνται λες και είναι οι χειρότεροι εγκληματίες γιατί;; τί χρόνια σατανικά ζούμε…

 3. Μαζι με γκομενακια και μαυρουλιδες,για παρτουζιτσα

 4. ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ; ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΉΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ” ΟΚΟΓΕΝΟΥΣ” ΚΑΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ .ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ “ΕΠΑΥΛΗ” ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.

 5. Ανώνυμος 02/09/2017 @ 2:14 ΠΜ

  αυτοί οι Έλληνες της Αμερικής ας κάνουν κάτι για τους Έλληνες που ξεσπιτώνονται με τα παιδιά τους που χάνουν τα σπίτια τους από κατασχέσεις που δεν έχουν εργασία, ζέστη, που στερούνται βασικά είδη διατροφής και φάρμακα, για τους άστεγους Έλληνες, μια χαρά οίκημα έχει ο Πατριάρχης στην Πόλη ως κατοικία, τί να την κάνει την έπαυλη, με τους αδελφούς μας που υποφέρουν ας κάνουν κάτι επιτέλους, τόσα χρήματα για μια έπαυλη ενώ θα μπορούσαν να ανακουφιστούν τόσοι αδελφοί μας, των οποίων οι ευλογίες και ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη θα πήγαιναν στον κατ ευθείαν στον Χριστό που είπε πεινούσα και μου δώσατε να φάω, διψούσα ήμουν φυλακισμένος, ήμουν ασθενής, ξένος ήμουν, αυτά τα είπε ο Χριστός και στην Αποκάλυψη θα του λένε κάποιοι μέχρι και θαύματα κάναμε στο όνομα Σου και δαιμόνια βγάζαμε και θα τους πει ΄΄δεν σας γνωρίζω, εφ όσον δεν κάνατε τα παραπάνω”… Είπε επίσης να μην γνωρίζει η αριστερά τί ποιεί η δεξιά…ότι η ελεημοσύνη και η καλή πράξη να γίνεται χωρίς δημοσιότητες και τυμπανοκρουσίες

 6. Ανώνυμος 02/09/2017 @ 2:31 ΠΜ

  ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΧΙΤΩΝΑ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΖΟΓΟ,. ΟΣΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕ ΦΡΙΧΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ
  ΑΣ ΜΗΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΩΡΟ Η ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΙΜΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΙ ΑΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΑΜΑΞΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ,
  Η ΔΩΡΕΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΕΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΨΟΓΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΡΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ
  ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΕΙΧΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟ ΤΟΠ ΚΑΠΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΛΕΡΜΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΟΥΤΣΙΟΥΚΤΣΟΥ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΕΧΤΙΣΕ ΚΙ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΙΛΕΡΜΠΕΙ, ΣΤΟ ΟΡΤΑΚΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ
  ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh