01:01 - 13/07/2017

Το οικόπεδο 11 της Κύπρου και η Κατάρα του Φαράω

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα
Όπως διαβάζουμε και όπως μεταδίδεται τα πράγματα στην Κύπρο είναι κάπως σοβαρά.Από την μια βρίσκεται η Γαλλία, η Αμερική, το Ισραήλ και η Ελλάδα και από την άλλη η Τουρκία.

Μόνη της…αφού όποια στήριξη έχει από την Ρωσία αυτή είναι σε επίπεδο Συρίας και μάλιστα ακόμα και τα βήματα που κάνει στην Β. Συρία είναι ελεγχόμενα από την Ρωσία.

Πίσω από κάθε κίνηση είτε στην κρίση της Συρίας, είτε στην κρίση της Ουκρανίας πριν 3 χρόνια, είτε τώρα στην κρίση της Κύπρου, από πίσω είναι πάντα μια ή περισσότερες μεγάλες δυνάμεις.

Πλέον έχουμε ένα δίπολο δυνάμεων με την Ρωσία αναγεννημένη και να δηλώνει παρόν στις γεωπολιτικές αλλαγές που γίνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και να εμποδίζει τα σχέδια που είχαν για Συρία και Ουκρανία.

Οπότε πίσω από κάθε κίνηση ενός κράτους βρίσκονται πάντα οι μεγάλες δυνάμεις.

Έτσι και στην περίπτωση της Κύπρου, όπως βλέπουμε απο πίσω βρίσκεται το Ισραήλ και μετά η Αμερική και η Γαλλία.

Πραγματικά υπάρχει Έλληνας ή Κύπριος που να πιστεύει ότι μας υποστηρίζουν σε επίπεδο συμμαχίας και επιβάλουν το δίκαιο της θάλασσας, προστατεύοντας την ΑΟΖ της Κύπρου;

Είναι εκεί πρώτον για να προστατέψουν τα γαλλοαμερικανικά συμφέροντα τους και δεύτερον γιατί πίσω από αυτά τα συμφέροντα βρίσκονται ατζέντες που περιγράφουν συγκεκριμένα πράγματα.

Αυτοί που υπηρετούν τις Ατζέντες αυτές, όταν όλοι εμείς βλέπουμε την προσέγγιση του τρυπανιού, τις Νavtex, τις πλωτές εξέδρες και τα τρυπάνια, αυτοί βλέπουν άλλον έναν τρόπο ελέγχου και επικράτησης των πολιτικών τους συμφερόντων μέσω του εκφοβισμού και της μείωσης της προσωπικής μας ελευθερίας και βούλησης.

Παράδειγμα η Βενεζουέλα, που ήταν η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο με απόθεμα περίπου 298 δις βαρέλια πετρελαίου, αυτήν τη στιγμή είναι υπό διάλυση, με πολλούς κατοίκους να είναι υποσιτισμένοι και οι ολοένα αυξανόμενες σε όγκο αλλά και σε ανθρώπινες απώλειες ταραχές να δίνουν την εικόνα μια χαοτικής κατάστασης σε μια χώρα γεμάτη «μαύρο χρυσό».

Και όμως, παρά τον πλούτο της χώρας αυτής βρέθηκε ο τρόπος, με τις μειώσεις των τιμών του πετρελαίου, να βρεθει σε κρίση.

Όπως και το Κατάρ, είναι νωπές οι εικόνες των άδειων σούπερ Μάρκετ σε μια χωρά που έχει υπέρογκα αποθέματα χρυσού (η κεντρική τράπεζα του εμιράτου διαθέτει συναλλαγματικά αποθέματα 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά κι αποθέματα χρυσού, ενώ η αρμόδια αρχή επενδύσεων (Qatar Investment Authority) έχει τοποθετήσεις 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες μπορούν να ρευστοποιηθούν.)

Αρά για ποια ακριβώς στήριξη μιλάμε ή για ποια ακριβώς αναβάθμιση της Κύπρου συζητάμε, αφού το κουμάντο το κάνουν άλλοι, όντας στο παρασκήνιο και κουνώντας τα σχοινάκια και ανάλογα με το πρόγραμμα της ατζέντας, προκαλούν σε ένα κράτος μια οικονομική κρίση ή εκσφενδονίζουν μια κατηγορία για συνεργασία ενός κράτους με την τρομοκρατία, πράγματα ικανά να απομονώσουν και να φέρουν ένα κράτος στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Αυτό γίνεται 7 χρόνια στην Ελλάδα…και κατά σύμπτωση και αυτή έχει πλούσιο υπέδαφος.

Κανένα κράτος δεν είναι ανεξάρτητο και ο πραγματικός στόχος δεν είναι η εξόρυξη φυσικού αερίου η πετρελαίου αλλά ένας από τους πολλούς στόχους της στήριξης αυτής των «συμμάχων» μας, είναι από την μία να φέρουν μια διαμάχη μεταξύ Ελλάδος Τουρκίας ώστε να αλλάξει το Status quo της περιοχής των Βαλκανίων (αφού η σπίθα γρήγορα θα γινόταν φλόγα και θα εξαπλωνόταν και στα γύρω κράτη) και ένα δεύτερο είναι η άσκηση πίεσης και η τελική απομάκρυνση του Ερντογαν από την εξουσία και η αναρρίχηση στην εξουσία των δικών τους ανθρώπων, των ανθρώπων που θα δεχτούν ένα κουρδικό κράτος με ανταλλάγματα σε Θράκη ή Αιγαίο.

Τους είναι μεγάλο εμπόδιο ο Τούρκος πρόεδρος και φάνηκε με το πραξικόπημα πέρυσι στην Τουρκία και όχι γιατί θέλει του υδρογονάνθρακές της Κύπρου, αλλά γιατί δεν παραχωρεί το έδαφος που αναλογεί στο κράτος του για την δημιουργία του ενιαίου Κουρδιστάν.

Αλλώστε οι ίδιοι, που σήμερα βρίσκονται απέναντι στην Τουρκία και έδεσαν  στο λιμάνι της Λάρνακας τον στόλο τους προστατεύοντας δήθεν τα κυπριακά δικαιώματα στην Κύπρο, αυτοί οι ίδιοι παραχώρησαν στην Τουρκία το 74’ την μισή Κύπρο σφυρίζοντας αδιάφορα στην απόβαση και ψάχνοντας υποτίθεται τώρα για λύση.

Για κάθε πρόβλημα έχουν την λύση τους, οπότε δημιούργησαν το πρόβλημα τότε και φέρνουν την λύση τώρα, που δεν έγινε αποδεκτή από την Τουρκία στην Ελβετία με αποτέλεσμα άμεσα να κατέβουν και να πίασουν δουλειά τα τρυπάνια στον βυθό των ενεργειακών οικοπέδων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μερικοί νομίζουν ότι τα πράγματα αλλάζουν όπως και τα κράτη και οι συμμαχίες, όμως αυτό δεν συμβαίνει, διότι τα κράτη και η εκάστοτε μαριονέτα που ανεβαίνει στην εξουσία, υπηρετεί ατζέντες που έχουν συνταχθεί πολλά πολλά χρόνια πίσω και αν δεν τις υπηρετήσει πιστά, απλά φεύγει με τρόπο ευγενικό ή άκομψο.

Για αυτό και επαναλαμβάνω ότι, δεν φύτεψαν τότε το 1974 τυχαία την απόβαση στην Κύπρο. Φύτεψαν τότε για να θερίσουν τώρα, στο μέλλον, μια διαμάχη που θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και θα την χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους γνωρίζοντας από πριν πότε και με ποιον τρόπο θα ρίξουν λαδί στην φωτιά.

Και για να δεις τον πονηρό σχεδιασμό τους, πριν μια εβδομάδα περίπου ήταν η σύνοδος για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του Κυπριακού και με το που η Τουρκία έβαλε ταφόπλακα στις διαπραγματεύσεις, μετα από μερικές μόλις ημέρες φτάνει το τρυπάνι στο Οικόπεδο 11 της Κυπριακής Αοζ και παίρνει φωτιά η Αν. Μεσόγειος.

Αυτοί που εξωθούν τα πράγματα στα άκρα και με μεγάλη ταχύτητα, σε μια επικίνδυνη γεωπολιτικά και οικονομικά στροφή που οδεύουμε δεν στηρίζονται σε εξορύξεις, σε έσοδα και σε εξέδρες, αλλά τους νοιάζει να προχωρήσει το σχέδιο υποδούλωσις των κατοίκων όλων των κρατών και δε πολύ περισσότερο της Κύπρου και της Ελλάδος.

Νομίζω πως πολλοί που ασχολούνται σε βάθος με τις εξελίξεις διαισθάνονται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση με το γεωτρύπανο της Total στην περιοχή και την άφιξη συμμαχικών δυνάμεων δεν είναι για το καλό της Κύπρου.

Για το καλό του Ισραήλ και τα συμφέροντα της νέας εποχής μπορεί ναι.. αλλά όχι για τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού.

Τα συμφέροντα της Κύπρου τα υπερασπίζονται λύκοι, που σε περίπτωση ανατροπής του κ. Ερντογάν μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν, η βελόνα της πυξίδας να τρελαθεί, σε μια στιγμή, έτσι απλά, όπως έγινε και με το Κατάρ πρόσφατα.

Οπότε όσο βρίσκεται ο Ερντογάν στο τιμόνι της Τουρκίας και όσο η μοναδική παρηγοριά στην Τουρκία είναι η λυκοφιλία της με την Ρωσία, θα είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάτι περίεργο..

Υπάρχουν τόσα μέτωπα ανοιχτά ταυτόχρονα (Συρία-Κούρδοι- Αμερική, Ελλάδα- Αιγαίο, Κύπρος) και ειδικά όταν προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των Κούρδων στην περιοχή του Αφρίν, βορειοδυτικά της Συρίας, είναι πολύ δύσκολο και λογικά να το δεις το θέμα, να ξεκινήσει μια επίθεση εναντίον.. ποιων; Της Γαλλίας και της Αμερικής;

Είναι οραματιστής για την χώρα του ο κ. Ερντογάν, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τρελός, ίσα ίσα που γνωρίζει ότι τον έχουν στριμώξει και ότι κάνει θα πρέπει να είναι ελεγχόμενο κα στα πλαίσια ενός θερμού επεισοδίου.

Ήδη όμως από σήμερα μπήκαμε στην 3η φάση του παγκόσμιου πολέμου, στην έναρξη μιας σειράς γεγονότων που θα έχουν αποκορύφωμα την παράδοση της σκυτάλης των πολεμικών εξελίξεων από την Συρία σε άλλο μέρος, σε άλλο κράτος ή κράτη.

Σε άλλη ανάρτηση θα μιλήσουμε για αυτήν την φάση και μεταξύ ποιον κρατών θα γίνει, αν και λίγο πολύ το καταλαβαίνεις και μόνος σου.

Αν η Βενεζουέλα πνίγηκε στο πετρέλαιο της, το Κατάρ καταπλακώθηκε από τον χρυσό του, τότε και η Κύπρος θα πάθει ασφυξία από το φυσικό αέριο της.

Τελικά η ιστορία διδάσκει ότι ίσως ο πλούτος ενός κράτους με τις σημερινές συνθήκες διακυβέρνησης του πλανήτη, να είναι και η κατάρα του.

Όπως η κατάρα του Αιγύπτιου Φαραώ Τουταγχαμόν, που κυνηγάνε την ομάδα του αρχαιολόγου Κάρτερ, που ανακάλυψε, έσκαψε και άνοιξε τον τάφο του.. έτσι συμβαίνει και εδώ κάτι παρόμοιο με την ανακάλυψη και εκμετάλλευση του υπόγειου πλούτου της Κύπρου.

Είναι πιθανό η γεώτρηση στο οικόπεδο 11 να ξυπνήσει την “αρχαία κατάρα”;
Την κατάρα του να έχει ένα κράτος πλούσιο υπέδαφος και οι κάτοικοι του να πεθαίνουν της πείνας;

Την κατάρα ενός πολέμου;
Δεν πιστεύω ότι θα προλάβουν να γίνουν οι εξορύξεις που έχουν υπολογίσει και αυτός ο πλούτος που υπάρχει αυτή την στιγμή στον υποθαλάσσιο χώρο της Κύπρου θα αξιοποιηθεί αργότερα, μετά την ολοκλήρωση των επτά φάσεων του πολέμου και όχι από τα αρπακτικά που αυτή τη στιγμή το παίζουν προστάτες και βοηθοί των κυπριακών συμφερόντων.
Και κάτι τελευταίο..
Οι συζητήσεις για το Κυπριακό κατέρρευσαν στις 7 Ιουλίου 2017
Επτά Ιουλίου δύο χιλιάδες δέκα επτά= 3126=3
Η έναρξης της καθάρσεως της Ελλάδος=3126=3
(Ελευθέριος Αργυρόπουλος)

Ministry of Truth

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Θα σταθώ λίγο μόνο στο ατυχέστατο παράδειγμα της Βενεζουέλας.Ναι,κολυμπάει στο πετρέλαιο.Ξέρετε πόσο είναι η κρατική φορολόγηση προς τις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες;;80%.Ας φάνε πετρέλαιο λοιπόν.Ξέρετε πόση είναι η θεσμοθετημένη φορολόγηση στη διαλυμένη πατρίδα μας;24%.Ε,εμείς θα πουλήσουμε,οι Βενεζουελάνοι θα κάνουν μπάνιο σε αυτό.Ας μην τα βλέπουμε όλα εκ του πονηρού.

    • Εξαιρετικά κακόπιστος ο συγγραφέας του άρθρου χρησιμοποιεί παραδείγματα που τον βολεύουν αγνοώντας τις σημαντικές επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, καθώς και την τεχνογνωσία που θα αποκτήσουμε. Ας δούμε και τα παραδείγματα της Νορβηγίας και της Σκωτίας.

      • Συμφωνώ που συμφωνείς, αλλά καλό είναι να μην γίνουμε ούτε Βενεζουέλα, ούτε Νιγηρία που δεν την ανέφερε κανένας, αλλά πάει αυτή, πάλιωσε. Θέλει σύνεση και να διώξουμε τα αρπακτικά από την περιοχή, αλλοιώς θα χρωστάμε μέχρι 2ας παρουσίας πάλι…

  2. TO TEΣΣΕΡΑ [ 4 ] ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩ ΤΟ ΤΡΙΑ [ 3 ] ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΤΑ [ 7 ] ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΛΗΡΟΤΗΤΟΣ…ΤΟ ΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑΣ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΟ…ΑΛΛΙΩΣ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΥΟ …ΤΟ ΚΗΡΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΗΤΑΝ Η ΧΡΥΣΗ ΡΑΒΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΕΤΑΛΛΑ… Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ 1011 [ = 3 ] ΝΕΥΡΩΝΩΝ…ΚΕΡΒΕΡΟΣ…ΕΚΑΤΗ …ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ …Η ΤΡΙΑΔΑ…ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΕΠΙΣΗΣ …ΕΝΑ [ ΠΑΤΗΡ ] ΣΥΝ ΕΝΑ [ ΜΗΤΗΡ ] = ΤΡΙΑ [ ΤΕΚΝΟ ] ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ …Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ …ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ…ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ…ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΚΛΠ…ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Η ΤΡΙΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ [ ΑΡΧΗ-ΜΕΣΗ-ΤΕΛΟΣ ]…ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥΣ ΤΡΙΑΔΑ = ΟΥΡΑΝΟΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΓΗ…ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ Η ΘΕΙΑ ΦΥΣΙΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ …ΝΟΗΤΟΝ-ΥΛΙΚΟΝ-ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΟΝ …ΤΟΝ – ΚΟΣΜΟΝ – ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΝΟΥ-ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΕΝ… ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΩΤΙΝΟ…ΥΓ.-1 ΑΡΕ ΜΕΓΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΙΣΤΟΣ …ΤΕΛΟΣ … ΤΙ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…ΤΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΠΙΣΤΗ …ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ…ΥΓ.-2 ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΗΤΑΝ ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    • …και εγω οταν ρουφουσα βενζινη πρωι-πρωι αυτα και αλλα τριαδικα ”’δεν κατανοουσα”’αλλα ειχα στον νου μου, δηλαδη ολα τα μυστηρια και σκεπτικα των παλαιων ρουφτιχαδων του μανδραγορα αλλα και των σημερινων πνευματολογων των αραχτεων της καλοπερασης και των χορτατων πανεξυπνων και επιτηδειων των κοινωνικων ελιγμων…

  3. Είστε για τον πουτσο….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*