in

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζονται για δραχμή ;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Πέτρος Καράκης

Η ελληνική οικονομία παραμένει σήμερα ακόμα στο γύψο, αφού είναι η μόνη που δεν μπορεί να προσφύγει στις αγορές και τα χρέη της συνεχίζουν να αυξάνονται με ρυθμό της τάξης του 15% ετησίως.

Ύστερα και από ένα τελευταία άρθρο του Κ. Σημίτη, του μεγάλου ένοχου για την καταστροφή της χώρας και την ένταξή μας στην “ευρωφυλακή”, ακούγονται πολλές φωνές τελευταία στο εσωτερικό και το εξωτερικό, για αναγκαστική έξοδό μας από την ευρωζώνη που προετοιμάζεται από τις Βρυξέλες. Το γελοίο του θέματος είναι ότι, οι περισσότεροι εγχώριοι αρθρογράφοι εξορκίζουν αυτή την προοπτική γιατί κατά την άποψή τους ένα Grexit θα μας οδηγήσει στον όλεθρο!

Ενώ τώρα ζούμε αν όχι στον παράδεισο, τουλάχιστον σε μια κατάσταση αναγκαίου κακού, για αυτό και το «πάση θυσία στο ευρώ».

Προφανώς πρόκειται για αστειότητες για μικρά παιδιά ή αθεράπευτα ψεκασμένους. Δυστυχώς, η πολύωρη παρακολούθηση της ελληνικής τηλεόρασης και ειδικότερα των ειδήσεων και των πολιτικών εκπομπών κάνει κακό στον εγκέφαλο!

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο στη συστημική ιστοσελίδα του capital.gr του δικηγόρου Γεωργίου Μάτσου, η ορατή προοπτική μετάβασης στη δραχμή, λόγω της αποτυχίας των μεταμνημονιακών προγραμμάτων, εμφανίζεται με ορατή αποστροφή,ενώ το περιεχόμενο του άρθρου οδηγεί σε ακριβώς αντίθετα λογικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο “οποιαδήποτε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεπάγεται την αποβολή της χώρας από την Ευρωζώνη: Μετά τον μετασχηματισμό του ESM, τυχόν υπαγωγή στον μηχανισμό θα προϋποθέτει αναδιάρθρωση χρέους, όπως την περιέγραψε σε έγγραφό του ο Schäuble στο τελευταίο του Eurogroup (10/2017), ταυτιζόμενος με σχετική πρόταση του ΔΝΤ, που κατά τον Γκλαβίνη είναι σχεδιασμός δραχμής, καθότι προϋποθέτει 25ετή περίοδο χάριτος στην εξυπηρέτηση του χρέους (οι τόκοι θα υπολογίζονται με σταθερό επιτόκιο 1,5% και θα πληρωθούν κεφαλαιοποιημένοι από το 2060 και μετά, το δε χρέος θα αποπληρωθεί, με έτος βάσης στην έκθεση του ΔΝΤ το 2016, από το 2040 μέχρι το 2070, παρέχοντας έτσι μια 25ετία χωρίς δανειακές υποχρεώσεις… Αυτό σημαίνει ότι οι Βρυξέλλες συνειδητά και σκόπιμα προετοιμάζουν την οικονομική αποτυχία μας, έτσι ώστε να μας οδηγήσουν σε επόμενη φάση στη δραχμή”.

Ας διαβάσουμε καλύτερα την πρόταση Σόϊμπλε και τους λόγους την έκανε.

Αν διαβάσουμε προσεκτικά την πρόταση Σόϊμπλε όπως την περιγράφει ο αρθρογράφος του συστημικού capital.gr, αναρωτιόμαστε πόσο ανόητος μπορεί να είναι κανείς για να μην την προτιμήσει από τη σημερινή ευρωζωνική τραγωδία που βιώνουμε χωρίς σοβαρές ελπίδες ανάταξης.

Για άλλη μια φορά, επισημαίνουμε οτι, ο Βόλφαγκ (Λύκος) Σόίμπλε έχει προτείνει την προσωρινή αποχώρησή μας από το ευρώ, με χορήγηση 50 δις, μεταφορά της αποπληρωμής του χρέους στο μέλλον,στήριξη της δραχμής όταν υποτιμηθεί κατά 25% και ανακτήσει η ελληνική οικονομία τη χαμένη ανταγωνιστικότητά της, ενώ συζητά και για πολεμικές αποζημίωσεις.
Όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, ο Γερμανός “Λύκος”, δεν έκανε τις προτάσεις αυτές γιατί συμπαθεί την Ελλάδα.Κάθε άλλο.Ο λόγος που επέμενε στη λύση αυτή, είναι γιατί επεδίωκε να ισχυροποιήσει το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφαιρώντας τον αδύνατο κρίκο της αλυσσίδας της ευρωζώνης που είναι η Ελλάδα.

Αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, η Ουάσιγκτον των Ομπάμα-Κλίντον, με την αρωγή της Γαλλίας του Ολάντ, δεν επέτρεψε το Grexit το καλοκαίρι του 2015 της μεγάλης σφαγής. Έτσι, η Ελλάδα παρέμεινε εγκλωβισμένη μέσα στον γύψο της “ευρωφυλακής” και συνεχίζει να υφίσταται τα δεινά απο την καταστροφική αυτή επιλογή.

Ο Σόιμπλε μας είχε προειδοποιήσει. Αν θέλετε το ευρώ, θα υποστείτε τις πολύ βαριές συνέπειες αυτής της επιλογής. Οι ελπίδες ότι, μπορούμε με διαρθρωτικές παρεμβάσεις και ακραία λιτότητα να επανέλθουμε στην οικονομική κανονικότητα αποδείχτηκαν φρούδες. Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κλυδωνίζεται μέσα σε συνεχόμενο ένα σπιράλ καταστροφής.

Με δεδομένο, ότι, οι Βρυξέλες και το Βερολίνο, δεν είναι διατεθειμένες να μας παράσχουν και νέες δανειοδοτήσεις, ξαναμπαίνει έντονα η επιλογή ενός Grexit και μετάβασης στη δραχμή. Το μεγάλο θέμα είναι πως και ποιοι θα είναι εκείνοι που από τη δική μας μεριά θα διαπραγματευτούν μια τέτοια προοπτική. Αλίμονο μας αν είναι οι σημερινοί κυβερνώντες και οι σημερινοί αντιπολιτευόμενοι.

odosdrachmis.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μία από τις 7 πληγές της Αιγύπτου έπεσε στη Μέκκα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση για την Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια! – «Μπλόκο» από το Αλβανικό κόμμα «BESA»