Οι Συριζαίοι θα ξεπουλήσουν και την… Ακρόπολη ~ Αντιδρούν οι αρχαιολόγοι στη μεταβίβαση των μνημείων της χώρας στο Υπερταμείο

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

«Την άμεση εξαίρεση μεταβίβασης της κυριότητας και διαχείρισης των μνημείων των Χανίων και άλλων περιοχών της χώρας που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ)» ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΑ τονίζει μεταξύ άλλων πως «τα μνημεία προστατεύονται από το Σύνταγμα και αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής».

Ακόμη, «καταγγέλλει την επιχειρούμενη εκχώρηση της διαχείρισης όλων των μνημείων, αρχαίων και νεώτερων, τα οποία περιλαμβάνονται στην υπ΄ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 «Μεταβίβαση, κατ’ άρθρα 196 παρ. 6 και 209 του Ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)»».

«Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα έως σήμερα δεδομένα της διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρόκειται δικαιολογημένα να ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο», σημειώνει ακόμη στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τονίζει για μία ακόμη φορά ότι τα μνημεία προστατεύονται από το Σύνταγμα και αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής. Καταγγέλλει την επιχειρούμενη εκχώρηση της διαχείρισης όλων των μνημείων, αρχαίων και νεώτερων, τα οποία περιλαμβάνονται στην υπ΄ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 «Μεταβίβαση, κατ’ άρθρα 196 παρ. 6 και 209 του Ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)», σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 86/18.06.2018 Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. (ΦΕΚ 2320/ 19-6-2018/ Τεύχος Β΄).

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε γνωστό με αφορμή τη δημοσιοποίηση καταλόγου των μνημείων που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων. Διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτόν περιλαμβάνονται μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των Ενετικών οχυρώσεων, η τάφρος του Βυζαντινού τείχους, η νότια τάφρος των Ενετικών οχυρώσεων, ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, συγκροτήματα ενετικών νεωρίων, ο προμαχώνας Μοnigo, o Ενετικός προμαχώνας Lando, το φρούριο Φιρκά και το τούρκικο χαμάμ (ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς από το ΥΠΠΟΑ ή και ακίνητα στα οποία έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης). Περιλαμβάνονται ακόμη και τα Αρχαιολογικά Μουσεία (!), τόσο το στεγαζόμενο στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα όπως το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος ή το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.

Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα έως σήμερα δεδομένα της διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρόκειται δικαιολογημένα να ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η εξαίρεση των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 196, παράγρ. 4 του Ν. 4389/2016, αποτελεί προσχηματική δικαιολογία, δεδομένου ότι αναιρείται από την αμέσως επόμενη παράγραφο, την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία τα εξαιρούμενα ακίνητα παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., μάλιστα με την «επιφύλαξη υφιστάμενου δικαιώματος οποιουδήποτε νομικού προσώπου εκτός του Ελληνικού Δημοσίου». Η νομή, χρήση και διαχείριση λοιπόν των σημαντικότερων μνημείων των Χανίων δεν θα ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του, κατά παράβαση του πνεύματος του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Τα μνημεία και οι αρχαιότητες είναι αντικείμενα εκτός συναλλαγής, αμεταβίβαστα, ακατάσχετα, αναπαλλοτρίωτα. Κάθε απόπειρα μεταβίβασης αυτών προς διαχείριση από τρίτους μας βρίσκει αντίθετους. Αυτό αποτελεί πάγια θέση του Συλλόγου μας και γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσον, προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας των αρχαιοτήτων ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων δεν θα επιτρέψει την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων ως εγγύηση δανείου του δημοσίου χρέους για έναν ολόκληρο αιώνα, με άγνωστη εν τέλει έκβαση. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, αν και συντελείται σε καιρό ειρήνης, μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με τους βανδαλισμούς μνημείων και τη λεηλασία αρχαιοτήτων στα πέτρινα χρόνια της κατοχής ή τις αρπαγές αρχαιοτήτων κατά τον 19ο αιώνα. Αποτελεί ύστατο σημείο συνταγματικής εκτροπής που μάλιστα λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που θα περιμέναμε συντονισμένες ενέργειες για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων και τις νόμιμες αποζημιώσεις για την καταστροφή τους σε καιρό πολέμου.

Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και την κυβέρνηση:

-την άμεση εξαίρεση μεταβίβασης της κυριότητας και διαχείρισης των μνημείων των Χανίων και άλλων περιοχών της χώρας που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.

-την ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιακών μονάδων και των κατά τόπους Περιφερειακών Υπηρεσιών σχετικά με τα ακίνητα που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.»

krasodad

thesecretrealtruth

Loading...

9 thoughts on “Οι Συριζαίοι θα ξεπουλήσουν και την… Ακρόπολη ~ Αντιδρούν οι αρχαιολόγοι στη μεταβίβαση των μνημείων της χώρας στο Υπερταμείο

 1. John says:

  Οι Συριζαίοι του Σόρος θα ξεπουλήσουν και την… Ακρόπολη κατ’ εντολή των ερπετοσιωΝΑΖΙ ~ Αντιδρούν οι αρχαιολόγοι στη μεταβίβαση των μνημείων της χώρας στο Διεθνές Τοκογλυφικό ΥΠΕΡ-ΥΠΕΡταμείο!!!!!!!!!!!!!

 2. ΜΑΝΟΣ says:

  ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ…… ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ 6-8 ΜΗΝΕΣ, ΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ….ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟ ΧΡΕΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΔΑΝΙΣΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ…. ΒΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΙΣΩ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…. ΕΤΣΙ ΕΧΕΙΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ…. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΕΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ….. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1831 ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ (Ελλάδος ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ME ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΟΙ 14 ΜΙΣΘΟΙ, 5000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ, 300 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 18 ΕΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ… ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ οτι θα τα κανει σε 100 μερες οταν βγει αλλιως θα κατασχουμε τις περιουσιες των υπερ δημοσιου αν δεν τα κανει….….Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΠΑΜ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ http://chn.ge/2H3YAzh ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ…. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ Ή ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΕΠΑΜ….. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1831 ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ

  • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

   Συμφωνώ εκτος απο δυο σημεία. Το πρωτο για την φυλάκιση των προδοτων. Διαφωνώ κάθετα. Οοοχι φίλε μου, δεν θα τους ταΐζουμε και απο πάνω. Εξ αλλου η προδοςια επισυρει την θανατικη ποινή. Οςο για το ΕΠΑΜ κι αυτοι αριςτεροι ειναι. Ρωτα τον Καζάκη για τους λαθρο. Θα αρχισει να τα μασάνε. Μη κοιτάζουμε μονο τα οικονομικά θεματα. Να βλεπουμε και τα εθνικά. Κυριως τα εθνικά γιατι αυτα ειναι πιο σημαντικά.

 3. Παιδι της Θεας ΑΘΗΝΑΣ says:

  MHN ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ….ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΣΩ ΑΚΟΝΤΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ , ΑΚΟΝΤΙΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ , ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ……

 4. Son of Neith says:

  Η Θεα Αθηνα ειναι απο την Ασια. Συντομα ο Ελληνισμος ο πλανητης και το συμπαν θα σωθουν απο τους νεοελληνες. Ας ελπισουμε οτι τα Ελγινεια μαρμαρα δεν θα επιστρεψουν ποτε και οτι οι Βρετανοι θα τα προστατεψουν απο τους νεοελληνες εως οτου επιστρεψει η Ακροπολη στους πραγματικους Ελληνες και δηλαδη στους Ασιατες Θεοσοφους τους απογονους του Μεγαλου Αλεξανδρου, που ηταν αλλωστε γνωστος ως ο Βασιλεας της Ασιας (THE KING OF ASIA = 750 = HE IS ALEXANDER).

 5. croif101 says:

  Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ,ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ,ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΙ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΑ!!!ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ,ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ,ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.
  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ,ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.
  ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ,ΠΡΙΝ ΑΠ ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ?
  ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ,ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ.

 6. Εισαστε καλοταισμενοι πειναλαιοι says:

  Την Θρακη την παραδιδουν στους Τουρκους  .Βαφτιζoντας τους Θράκες, Τουρκόσπορους.Την Μακεδονία την παραδιδουν στους Σκοπιανους βαφτίζοντας τους Μακεδονες Βουλγαρους .ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ;ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ  ΘΕΛΕΙ Β’ ΓΥΡΟ ΣΤΟΝ ΕΜΦΎΛΙΟ.ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ .ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΒΆΝΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *