Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
16:58 - 14/08/2019

Οι ΗΠΑ μας ζήτησαν να στείλουμε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο

Η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Ελλάδα να συνεισφέρει σε μια πολυεθνική ναυτική δύναμη που θα σταλθεί στον Περσικό Κόλπο για να προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Το αμερικανικό αίτημα, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, αφορούσε βοήθεια είτε με μιας μεγάλης ναυτικής μονάδας – μια φρεγάτα – είτε μιας πλατφόρμας ISR (που δεν έχουμε).

Ωστόσο, προς το παρόν, η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκή μέσα για να ανταποκριθεί στις δικές της ανάγκες αεροπορικής επιτήρησης και, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Αμερικανών.

Επιπλέον, μετά από σειρά συναντήσεων των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας, αποφασίστηκε, σε σχέση με το αίτημα ναυτικής βοήθειας, ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να παράσχει επί του παρόντος φρεγάτες λόγω της εύφλεκτης κατάστασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα δήλωσε επίσης ότι συμμετέχει ήδη σε όλες τις συμμαχικές ασκήσεις ναυτικής εκπαίδευσης – όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα με τη φρεγάτα “Αιγαίον” στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών.

Το αίτημα των ΗΠΑ για μια ελληνική συνεισφορά σε μια πολυεθνική ναυτική δύναμη έγινε σε διμερές επίπεδο, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση των Ηνωμένων Εθνών ή οποιουδήποτε άλλου διεθνούς οργανισμού για δράση εναντίον του Ιράν.

Ως τώρα, μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, αρνήθηκαν να ενταχθούν σε ναυτική δύναμη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και το Παρίσι κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν θα απωλέσει το προνόμιο της άμεσης επαφής με την Ιρανική ηγεσία στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε περιοχές όπως ο Περσικός Κόλπος. Παράλληλα, δίνει μεγάλη προσοχή στην απάντησή της σχετικά με τα μελλοντικά αιτήματα των ΗΠΑ, δεδομένων των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει στη σχέση της με την Ουάσινγκτον.

e-Kathimerini

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Γιατί δε ζητάμε κι εμείς από τις ΗΠΑ να μας στείλουν δυνάμεις για να προοτατεύσουν Ελλάδα και Κύπρο?

  2. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ 08/14/2019 @ 9:06 ΜΜ

    Για ποιο λόγο ; αφού όλοι ξέρουν ότι Ισραηλινό υποβρύχιο την μπουμπουνησε στα τάνκερ ,προσπαθούν να δημιουργήσουν ερείσματα ενάρξεως πολέμου με το Ιράν ,οι χάζαρο καμπαλες.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*