Οι φωτογραφία δεν είναι από το Βούπερταλ, αλλά από το Κιλκίς.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Πρόκειται μόνον για το γερμανικό κλιμάκιο προστασίας των κοινών ευρωπαϊκών μας συνόρων (και παρακαλώ μην γελάτε όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα).

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι οι αλλοδαποί συνοριοφύλακες δεν φυλούν για να μην μπει κάποιος από τα Σκόπια στην Ελλάδα, αλλά να μην βγει κάποιος από την Ελλάδα προς τα Σκόπια (και μετά να βρεθεί, όλως …τυχαίως, στην Γερμανία).

Υπό μία έννοια σαν να λέμε δεν προστατεύουν τα ευρωπαϊκά σύνορα αλλά τα σκοπιανά. Αυτά που ξέραμε, ότι στις χώρες της Δύσεως ελέγχεται υπό προϋποθέσεις μόνον η είσοδος και η έξοδος είναι απολύτως ελεύθερη (με την εξαίρεση των περιπτώσεων όπου υπάρχει δικαστική απόφαση απαγορεύσεως) ας τα ξεχάσουμε λοιπόν. Έχουμε εκλογές τον Σεπτέμβριο και ο ανθρωπισμός παίρνει μία μικρή αναβολή.

Θέμης Καζαντζίδης

ixnos

Loading...

2 thoughts on “Οι φωτογραφία δεν είναι από το Βούπερταλ, αλλά από το Κιλκίς.

  1. ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

    Γιατί δεν πανε να εγκατασταθούν κιώλας, στο παλιό του οχυρό; Το οχυρό Lisse; Δίπλα είναι… Ολόκληρη Komandatur και αυτοί επιλέγουν τις πλάκας εγκαταστάσεις; Αλήθεια, Γερμανικό σύνταγμα στεγαζόταν τότε εκεί…
    (Προς ενδιαφερόμενους: Η περιοχή έχει ακόμα μισογκρεμισμένες οχυρώσεις, δίκτυο για την ακρίβεια και οι Γερμανοί ως γνωστών τινάζανε στον αέρα τις εγκαταστάσεις που φτιάχνανε, όταν έφευγαν. Έχει ενδιαφέροντα και χρήσιμα σημεία η περιοχή, ειδικότερα σε καταστάσεις και καιρούς περίεργους).

    • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

      Με λίγα λόγια, τα μισογκρεμισμένα ανατιναγμένα, πολλές φορές ήταν και υπόγειες εγκαταστάσεις που σφραγίστηκαν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *