«ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ – ΘΑ “ΣΚΑΣΟΥΝ” ΣΥΝΤΟΜΑ» – ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ;

Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντέχουν και θα “σκάσουν” σύντομα διαρρέει σε επενδυτικό συνέδριο υψηλόβαθμο στέλεχος της Lansdowne, και συγκεκριμένα ο George Gregan και οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν όπως όλα δείχνουν το sell-off στις τραπεζικές μετοχές.

Ο συγκεκριμένος είναι στέλεχος fund που διατηρεί θέσεις short καιρό τώρα σε ελληνικές μετοχές και είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα και σύντομα η κατάστασή τους θα φτάσει σε ένα σημείο μη αναστρέψιμο.

Μάλιστα υποστήριξε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα «σκάσουν».
Όπως είναι φυσικό στο συνέδριο αυτό βρίσκονταν διαχειριστές μεγάλων χαρτοφυλακίων που εδρεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα, με συνέπεια να ξεκινήσουν αλυσιδωτά οι πωλήσεις με το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

Μπροστά σε αυτές τις θυελλώδεις πιέσεις από τα ξένα funds, επικράτησε πανικός και στις τάξεις των ιδιωτών Ελλήνων επενδυτών αλλά και των θεσμικών, επιτείνοντας την ήδη αρνητική ατμόσφαιρα.

Η μεγάλη βουτιά στα τραπεζικά χαρτιά βρήκε ορισμένους αγοραστές στα χαμηλά, με συνέπεια να απαλυνθούν οι αρχικά πολύ μεγάλες πιέσεις.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα μετά την απελευθέρωση των capital controls. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και κάποια σκοπιμότητα στις δηλώσεις αυτές για μετατραπεί ο φόβος των μετόχων σε φόβο των καταθετών και να τρέξουν να μαζέψουν ότι έχουν στην τράπεζα.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όμως ότι και να έγινε και ανεξάρτητα από τι λέει ο Gregan το πρόβλημα των τραπεζών παραμένει και το ερώτημα είναι πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα; Ανεξάρτητα εάν ο Gregan λέει την αλήθεια ή όχι οι τράπεζες έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα προβληματικά δάνεια.

Πως θα λυθεί το ζήτημα αυτό; Με ανακεφαλαιοποίηση ή δέσμευση καταθέσεων;

Το πρώτο σημαίνει νέο δάνειο, νέο μνημόνιο που υποτίθεται ότι μόλις τώρα βγήκαμε από τα μνημόνια και άντε, ζητάμε δανεισμό. Ποιος θα τον δώσει;

Ένας από τους λόγους που οι δανειστές ήθελαν να βγούμε θεωρητικά από τα μνημόνια, είναι γιατί δεν θέλουν να μας ξαναδανείσουν και για αυτό έδωσαν παράταση δέκα χρόνων στην αποπληρωμή των δανείων, ώστε να δανειζόμαστε από τις αγορές και να ξέρουν οι αγορές ότι θα μπορούμε να τις ξεχρεώνουμε επειδή σε αυτό το διάστημα δεν θα υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις.

Μετά το 2031 βλέπουμε.

Επομένως τι μένει; Η δέσμευση καταθέσεων; Αυτό είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που θα καταστήσει την χώρα Αργεντινή. Τουλάχιστον η Αργεντινή έζησε και 16 χρόνια χωρίς ΔΝΤ και μνημόνια και οι ψηφοφόροι της το «ξέχασαν» αρκετά ώστε να ψηφίσουν τον Μαουρίτσιο Μάκρι που τους ξαναπαρέδωσε στα «νύχια» των δανειστών

Η μείωση των κόκκινων δανείων αποδεικνύεται μια δύσκολη και δυστυχώς χρονοβόρα διαδικασία. Πέραν αυτού έχει και μεγάλο κόστος που ήδη πλήττει την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Την ίδια στιγμή οι αγορές είναι κλειστές και για τα ομόλογα της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και για τις τράπεζες διότι προφανώς περιμένουν κάποτε μέσα στους επόμενους μήνες να γίνουν εκλογές.Εδώ που τα λέμε πολύ δύσκολα ένα επενδυτής θα τοποθετούσε τα χρήματα του σε μια χώρα που καταθέτει δύο προυπολογισμούς

Αυτό είναι παγκόσμια ελληνική πατέντα. Οπότε όπως φαίνεται οι τράπεζες αδυνατούν να βρουν «ρευστότητα» και ο κύριος Gregan απλά για δικούς του λόγους φρόντισε να το ακούσουν τα «κατάλληλα» αυτιά.

Χαρακτηριστικό της σημερινής πτώσης είναι και ο πολύ μεγάλος τζίρος των συναλλαγών στις τράπεζες, ο οποίος στο πρώτο δίωρο των συναλλαγών ξεπερνούσε τα 24 εκατ. ευρώ, όταν στη διάρκεια ολόκληρης της χθεσινής μέρας ο τζίρος των συναλλαγών στις τράπεζες δεν ξεπερνούσε τα 13 εκατ. ευρώ.

Στις 12:30 το μεσημέρι, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχωρούσε κατά 23,2% όταν λίγη ώρα νωρίτερα είχε βρεθεί στο limit down με απώλειες 30%.

Η μετοχή της Alpha Bank παρουσιάζει απώλειες 4,1%, όταν νωρίτερα είχε φτάσει να χάνει μέχρι και 8,9%.

Η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 5%, έχοντας μειώσει τις αρχικές της απώλειες που έφταναν στο 11,7%.

Για τη Eurobank, η πτώση τώρα είναι στο 11%, έχοντας φτάσει νωρίτερα να χάνει μέχρι και 19%.

Στο πρώτο δίωρο των συναλλαγών, οι συνολικές απώλειες σε χρηματιστηριακή αξία που καταγράφουν οι τράπεζες ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ

mononews.gr

makeleio.gr

Loading...

12 thoughts on “«ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ – ΘΑ “ΣΚΑΣΟΥΝ” ΣΥΝΤΟΜΑ» – ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ;

 1. Μανιάτη Βηρσαβεέ says:

  Αυτό είναι που φοβόμαστε η δέσμευση των καταθέσεων. Τελικά αυτά η κυβέρνηση απέτυχε σε όλα. Πούλησε τη Μακεδονία, για να βγούμε λέει στις αγορές. Πούλησε την ιστορία, τη γλώσσα, όλο το έδαφος, όλο το χώρο της Μακεδονίας, το όνομα, για να επιτευχθεί ο στόχος και να βγούμε στις αγορές. Μας έκαψαν και αυτοί τους άφησαν να μας κάψουν. Δεν πειράζει, για να επιτευχθεί ο στόχος και να βγούμε στις αγορές. Το είχε δηλώσει ο Κουβέλης εξ άλλου. Εντάξει και αν κάηκαν και κάποιοι δεν έχει σημασία. Σημασία για εμάς έχει η 21η Αυγούστου, που βγαίνουμε στις αγορές. Μετά ακολούθησε το δημοψήφισμα των Σκοπίων, το οποίο ήταν κόλαφος για τον Ζάεφ και κυρίως για τον Τσίπρα και στο οποίο παρόλες τις παραχωρήσεις οι Σκοπιανοί το απέρριψαν ουσιαστικά και έτσι είναι άκυρο και στη συνέχεια ήλθα η κατάρρευση των Τραπεζών με το χρηματιστήριο να κλίνει στο δυσώνυμο αριθμό 666. Έτσι πλέον ο πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας απέτυχε σε όλα. Τα παρέσυρε όλα το τσουνάμι και τα διέλυσε. Τώρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και βέβαια δέσμευση καταθέσεων, ελληνοτουρκικός πόλεμος. Όλα. Εξάλλου είναι Οκτώβρης (το βόδι στο χωράφι). Έτσι το μόνο που τους μένει είναι ή να παραιτηθούν και να γίνει οικουμενική κυβέρνηση ή να αναλάβει ο στρατός, εφόσον για εκλογές δεν προλαβαίνουν, μια ο Οκτώβρης θα είναι μήνας καταιγιστικών εξελίξεων. Εμείς προτιμούμε το δεύτερο. Από εκεί και πέρα ο Θεός να βάλει το χέρι του.

  • Σου μηδενιζω το γραπτο σου ! says:

   Σου μηδενιζω το γραπτο σου !
   Τοσο καιρο στα Κατοχικα, σε αυτο το Ελευθερο Σχολειο, και τιποτε δεν εμαθες !!!

   «Εξάλλου είναι Οκτώβρης (το βόδι στο χωράφι).» ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙΑ !!!

   «Έτσι το μόνο που τους μένει είναι ή να παραιτηθούν και να γίνει οικουμενική κυβέρνηση» ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ! ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΣΙΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΩΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ : Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΡΤΟΓΑΝ, ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΝΑ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ : 152 – 3 = 149 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ! ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ !!!

   «ή να αναλάβει ο στρατός,» ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ !!! ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΧ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΙΩΝ, ΛΕΗΛΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕΩΝ !!! ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ !!! ΞΥΠΝΑ !!!

   «εφόσον για εκλογές δεν προλαβαίνουν,» ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ : ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥΣ…. ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΘΑΝΟΥ….. ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΩΣ ΑΜΙΣΘΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ??? ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ 100% ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ.
  «Με άλλα λόγια και μετά την απόφαση του Ecofin τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, οι καταθέτες παύουν πλέον να αντιμετωπίζονται ως ασφαλισμένοι αποταμιευτές, αλλά αναγνωρίζονται ως επενδυτές που αναλαμβάνουν ρίσκο και φέρουν ακεραία την ευθύνη των επιλογών τους.»
  banksnews.gr/index.php/top-stories/item/725-2015-06-10-11-46-56

 3. ΑΝΔΡΕΑΣ says:

  Εγώ ειλικρινά ρε δεν θα σηκώσω φράγκο…θα αφήσω τα πράγματα να κυλήσουν δεν θα εμπόδιση την ΡΟΗ…γιατί άμα τα σηκώσω δεν θα θυμώσω…θα τα αφήσω μέσα να τα δεσμεύσουν και μετά θα ξηγηθουμε στον δρόμο αδέρφια….και ας βγάλουν τα λάθρο στους δρόμους…
  Μην το ζορίζεται άλλο πρέπει να σκάσει ρε

 4. Ανωνυμος says:

  Ειστε τρελοι;;;;;θα αφησουν τη χηνα με τα χρυσα αυγα …..;;;; ολα ειναι για να μας πεισουν να υποχωρησουμε….ετσι ωστε να συνεχισουν ανενοχλητοι …..αυτα που κανουν …..Αν σκασει καπου το τραπεζικο συστημα …..δεν θα ειναι στην Ελλαδα …..αλλα αλλου…..εκει που δεν γινεται καμια κουβεντα …..χαιβανια ….ξυπνατε …..Ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται ….αλλα αυτος που θα χασει την χρυση κουταλα τρεμει…..

 5. kostas x says:

  . Έτσι πλέον ο πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας απέτυχε σε όλα.
  νομιζεις…
  πλέον ο πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας πέτυχε σε όλα……απόλυτα!!!!!
  αποστολή εξετελεσθη…σχεδόν… η’ να πούμε καλύτερα εξελίσσετε ……
  γιατί έπεται και συνέχεια…..
  ρε να το πούμε λαϊκά…
  έρχονται και χειρότερα!!!!!!!

 6. Γιάννης says:

  Αν αποφασίσουν να κάνουν δέσμευση καταθέσεων, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οτι δεν θα πληρωθεί καμία επιταγή , λογαριασμοί και άλλα πολλά, δηλαδή θα γίνει μεγάλο μπαμ στην Ελλάδα και θα γίνουμε σίγουρα Αργεντινή.
  Το ερώτημα επομένως ειναι, TI EXOYN EΠΙΛΕΞΕΙ να κάνουν με την Ελλάδα!!! να τις πάρουν οτι έχει και δεν έχει ή να τη διαλύσουν και να εξαφανιστούν απο εδώ???
  Εγώ προσωπικά πιστευω οτι θελουν να τα παρουν ολα , αλλα ποτέ δεν ξέρεις
  , όλα ειναι πιθανά.

  • ΤΙΜΩΡΟΣ says:

   Aπλά θέλουν να προλάβουν να πάρουν όση περισσότερη μίζα θέλουν, όσα περισσότερα λεφτά από φόρους θέλουν, για το σόι του κάθε λαμογιού και μετά να φύγουν αφίνοντας πίσω καμμένη γη. Δεν τους νοιάζει τίποτα. Διότι αν θέλανε, λέγαν στην Μέρκελ, άι και αυτό… Ενώ μπορούν και μας χρωστάνε οι Γερμανοί, δεν το κάνουν, προτιμούν μίζα και γρήγορο χρήμα.
   Καλά δεν είναι έτσι απλά τα πράματα αλλά λέω ένα σύντομο παράδειγμα…
   Όπως και να χει, απλά θα μας διαλύσουν αφού λεηλατήσουν τα πάντα, εξ άλλου το τι έσοδα έχει το κράτος, από φόρους, εμπόριο κλπ δεν περιγράφεται, κανονικά θα πρεπε να μασταν ζάμπλουτοι. Δεν φαντάζεστε το τι έχει φάει το κάθε σόι και παρασόι του κάθε πολιτικού…
   Όπως και να χει, θα ξεπουλήσουν, θα κλέψουν, θα υπερκοστολογήσουν, θα μηζώσουν, τα πάντα και μετά απλά θα τρέξουν να προλάβουν να φύγουν πριν τους κρεμάσουμε…
   Γι αυτό πρέπει να γίνει αιφνιδιαστικά και με δημόσια εκτέλεση! Όσο ανήκουστο και να ναι για την εποχή μας, ναι, δημόσια και παραδειγματική εκτέλεση… Μπρίκι με λιωμένο χρυσό και χύσιμο στο στόμα τους, να πνιγούν απ την ίδια τους την απλυστία.

 7. ΄ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Eγω λεω ,να μπηξουμε ορδι γυρω απο τους λαθρο καταυλισμους και να κανουμε γιουρουσι,χαχαχα !η γνωμη μου ,τις κολοτραπεζες θα τις κλεισουν οταν θα χασουν καθε ερεισμα για εξουσια εδω και για να προλαβουν το reset ,εαν το προλαβουν ,τι θα γινη ;΄το φανταζεσθε !αντε γιατι μας τα ζαλισαν ,κατι μπουχεσες νομιζουν οτι θα μας ξεκανουν ετσι και αλλιως ,οι τραπεζες αιμορουφηχτρες ειναι και μαγαζακια της καμπαλας ,ετσι θα ζησουμε ;

 8. eclipse says:

  οχι δεσμευση καταθεσεων ρε ηλιθιοι !!!!
  αλλα ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ, καταθεσεων
  ΑΡΠΑΓΗ, καταθεσεων
  BAIL-INN, καταθεσεων
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ !!!
  και θα σου πουνε ενα πρωινο : «σουχω καλα και κακκα νεα : τα καλα νεα, ειναι οτι ΔΕΝ χρωσταμε απολυτως τιποτε, τα κακα νεα ειναι οτι πληρωσαμε το Χρεος απο ΟΛΕΣ τις τραπεζικες καταθεσεις, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΔΕΚΑΡΑ» !!!

  καλα το γραφει ο τυπος πιο πανω : «ΣΕ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗ» !!!
  αναρρωτηθηκατε το ΓΙΑΤΙ, ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ?
  μηπως διοτι σε αγαπανε και θελουνε το καλο σου ?
  οχι ρε !
  ποτε θα το καταλαβεις !!!
  να σε γμσν θελουνε ,
  να σε ξεσκισουνε θελουνε, για να μεινει 500 εκατομμυρια ανθρωποι μονο οπως λενε οι Πλακες της Τζωρτζια, για να σε κανουνε ζαφτι καλυτερα !

  αυτο ειναι και το τελικο σταδιο,
  για να καταστραφουν ολες οι Ελληνικες επιχειρησεις ( Βατοπεδινος : Θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι !!! ) που μπορουν αλλιως, παρα να εχουν εκει το κυκλοφοριακο καφαλαιο τους,
  επειδη δεν μπορουνε να κανουνε διαφορετικα !!!
  διοτι οι ιδιωτες ειτε δεν εχουν λεφτα,
  ειτε τα θαψανε στο χωμα,
  και οι πονηρεμενοι τα μετατραψανε σε τροφιμα (μακρας διαρκειας) και εφοδια ( σαπουνι, φαρμακα ) και σε χρυσες λιρες,
  και περιμενουνε το πρωινο που » ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΛΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ » !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *