Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ SIEMENS ΘΕΛΕΙ, Ο ΣΥΡΙΖΑ …ΘΕΛΕΙ;

Ωρολογιακή βόμβα για το Σύστημα ο μάρτυρας Σέκερης…

Καμιά επιείκεια σε Μαντέλη Γεωργίου…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η επιλογή του δικαστικού λειτουργήματος εμπεριέχει το περί δικαίου αίσθημα των επιλεγέντων! Γιατί, δεν μπορεί ένας άνθρωπος – επιστήμονας που επιλέγει να αποδίδει Δικαιοσύνη, να μην έχει ανοικτά τα μάτια του και τα αυτιά του προς την Κοινωνία! Δεν μπορεί να μην αφουγκράζεται τον πόνο ή την ευτυχία, την φτώχια ή τον πλούτο, τις ανισότητες στις διάφορες διαστρωματώσεις της Κοινωνίας μας!

Ωστόσο, πολλοί δικαστικοί λειτουργοί στην πορεία μεταβάλλονται και υποτάσσονται  στην Εξουσία και το χρήμα, σαλεύει το μυαλό τους και από υπηρέτες της Θέμιδος (κατά τη μυθολογία ανήκε στους Τιτάνες και συμβόλιζε το νόμο, το θείο δίκαιο) γίνονται μισθοφόροι του Συστήματος! Έτσι, μεταβάλλουν τη δικαιοδοσία που ο νόμος τους παρέχει, σε Δαμόκλειο Σπάθη κατά του λαού και της Πατρίδος!

Αλλά, υπάρχουν και τίμιοι δικαστές, όπως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, η οποία άσκησε αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα για τον Ανδρέα Γεωργίου! Αφού εντόπισε έλλειψη αιτιολογίας στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης  – σε βαθμό κακουργήματος – που αφορούσε τις καταγγελίες περί της διόγκωσης, με ψεύτικα στοιχεία, του ελλείμματος του 2009! Το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την υπαγωγή της Πατρίδος μας στα Μνημόνια που εξαθλίωσαν το λαό μας και εκχώρησαν την Ελλάδα σε τρίτους!

Όπως, θέλουμε να πιστεύουμε – τέτοια δείγματα έχει δείξει – ο Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της δίκης της Siemens!

Μια ανιαρή και βαρετή δίκη!

Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 συνεχίσθηκε η δίκη των “64άρων” της Siemens για τα “μαύρα ταμεία” μέσω των οποίων λαδώνονταν πολιτικοί και κόμματα για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας! Συνεχίσθηκε με την κατάθεση του εν ενεργεία στελέχους του ΟΤΕ κ. Λεωνίδα Τρωίζου! Ο μάρτυρας ουσιαστικά δεν είπε τίποτε, όπως άλλωστε και οι προηγούμενοι μάρτυρες. Οι οποίοι επαναλάμβαναν τα ίδια και τα ίδια σε σημείο που ακόμη και ο Πρόεδρος της Έδρας χασμουριόταν κατ΄ εξακολούθηση! Αφού, μέχρι στιγμής ο απολογισμός από τις καταθέσεις των μαρτύρων είναι απογοητευτικός, δεδομένης της σιωπής των μαρτύρων που οδηγεί τους “ανήσυχους” να πιστεύουν ότι υποβόσκει το στοιχείο της συγκάλυψης! Και πως μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού, ουσιώδεις μάρτυρες που θα μπορούσαν να διαφωτίσουν τη δίκη, “λάμπουν” διά της απουσίας τους!


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έτσι, την προσεχή Παρασκευή ολοκληρώνεται η Δίκη πριν την επαναλειτουργία της στις 11 Σεπτεμβρίου! Στο κενό αυτό διάστημα, εμείς θα αναδείξουμε και θα πληροφορήσουμε τον ελληνικό λαό, με τα ονόματα όλων εκείνων που συνετέλεσαν ώστε να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός και να χάνεται η Πατρίδα!

Γιατί, κάποιοι που έχουν υπογράψει περίεργα πορίσματα και σήμερα κατέχουν υπουργικούς θώκους, σφυρίζουν αδιάφορα!

Γιατί δεν είναι κατηγορούμενος ο Σωκράτης Κόκκαλης;

Θυμάστε που επανειλημμένως φωνάζω για την απόκρυψη ουσιωδών μαρτύρων από τη δίκη; Όταν μεταξύ των άλλων ανέφερα και το όνομα του κ. Λεωνίδα Παπαδημάτου; Του πρώην Διευθυντή Προμηθειών του ΟΤΕ και “αρεστού” του “χωριού”, δηλαδή του ιδιοκτήτη της Intracom κ. Σωκράτη Κόκκαλη! Τον συνέταιρο της Siemens, αφού όλες τις συμβάσεις με τον ΟΤΕ τις έπαιρνε εξ ημισείας με τη γερμανική εταιρεία! Τον οποίο όλοι τον καλύπτουν και ενώ η Siemens είναι κατηγορούμενη, εκείνος δεν είναι ούτε μάρτυρας! Και το μεγάλο ερώτημα είναι ένα! Ποιοι και γιατί τον καλύπτουν έχοντάς τον στο απυρόβλητο;;

Ο Πρόεδρος διαβάζει Ελεύθερη Ώρα;

Επανερχόμενοι στον κ. Παπαδημάτο, να πούμε πως μείναμε έκπληκτοι, όταν κατά τη διάρκεια της δίκης την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, ακούσαμε τον Πρόεδρο να κάνει αναφορά στον κ. Παπαδημάτο, λέγοντας πως ο Παπαδημάτος υπήρξε ύποπτος για παραπομπή στη δίκη, αλλά απαλλάχτηκε με τον συνήθη τρόπο που απαλλάσσονται όλοι εκείνοι που έχουν να πουν κάτι, δηλαδή με απαλλακτικό βούλευμα!

Έχουν κάποιοι να δηλώσουν κάτι;;

Καμιά επιείκεια δεν πρέπει σε Μαντέλη και Γεωργίου!

Στην άλλη δίκη – που προχωράει παράλληλα – όπου είναι συγκατηγορούμενοι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης και ο πρώην Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλίας Γεωργίου, η Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και αναμένεται η τελική απόφαση της Έδρας που υπολογίζεται πως θα εκδοθεί στα τέλη του Ιουλίου!

Εμείς να θυμηθούμε, πως ο Τάσος Μαντέλης είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα!

Αφού ο ίδιος παραδέχτηκε στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, πως εισέπραξε προεκλογική χορηγία ύψους 200 χιλιάδων μάρκων το 1998, διάστημα που ήταν εν ενεργεία Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!

Ωστόσο, η ανησυχία μας είναι, πως στα πηγαδάκια του Εφετείου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι θα πέσουν στα μαλακά εκμεταλλευόμενοι την προχωρημένη ηλικία τους!

Εμείς όμως θα θυμίσουμε, πως δεν χρειάζεται καμιά επιείκεια, αφού και οι δυο διαδραμάτισαν πρωταρχικό ρόλο στις προμήθειες του ΟΤΕ!

Δεν πρέπει να ξεχνάει η Έδρα, πως ο Τάσος Μαντέλης υπήρξε την δεκαετία του ΄80 Πρόεδρος του ΟΤΕ, με Διευθύνοντα Σύμβουλο την ίδια εποχή τον Θεοφάνη Τόμπρα ή αλλιώς πιστολέρο ή αλλιώς έμπορο πορτοκαλιών!

Τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν ο μετέπειτα Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Σημίτης!

Ας σημειωθεί επίσης, ότι ο Τάσος Μαντέλης αντικατέστησε στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών τον Χάρη Καστανίδη, το Σεπτέμβριο του ΄97, δυο μήνες (;;;) πριν από την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών Siemens – ΟΤΕ!

Αφού, ο Χάρης Καστανίδης αρνήθηκε να συμμετάσχει “στα παίγνια των πολυεθνικών εταιρειών”!

Αλήθεια, γιατί ο κ. Καστανίδης δεν ήταν μάρτυρας;;

Αχ αυτός ο Σέκερης!

Αλλά από τη στιγμή που πιάσαμε στην κουβέντα τον Θεοφάνη Τόμπρα, να θυμηθούμε τι έγραφε εκείνη την εποχή ο αριστερός δημοσιογράφος Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος: «Για όσους δημοσιογράφους έζησαν προχτές και χτες τις εμφανίσεις του κ. Θεοφάνη Τόμπρα και του κ. Θανάση Σέκερη (πρόεδρος ΟΤΕ την  περίοδο 1978-81) η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη: Η αξιοπρέπεια και η σεμνότητα από τη μια μεριά, το καουμποϋλίκι και η αλαζονεία από την άλλη. Άθλια κατασκευάσματα της σοσιαλιστικής αλλαγής που φέρνουν αναγούλα ακόμα και σ΄ έναν φανατικό αντιδεξιό»!

Ήταν η εποχή που ο Θεοφάνης Τόμπρας, μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981 αναλάμβανε Διοικητής του ΟΤΕ, αντικαθιστώντας τον Αθανάσιο Σέκερη! Τον οποίο ύμνησε και ο “αντιδεξιός” Μπαρτζινόπουλος!

Θα μου πείτε γιατί σας αναφέρω αυτά τα γεγονότα;

Μα βεβαίως γιατί, ο Αθανάσιος Σέκερης είναι ο πατέρας του Ευαγγέλου Σέκερη!

Ναι, του 13ου μάρτυρα της δίκης για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens! Διευθυντικού στελέχους της Siemens και του πλέον αξιόλογου μάρτυρα, που αν στο δικαστήριο ανοίξει το στόμα του θα “κάψει” πολύ κόσμο!

Του πλέον αξιόπιστου μάρτυρα, από τους δεκάδες που εξετάστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε το σκάνδαλο της Siemens (2010-2012), όπως είχε πει ο Βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, για τον Ευάγγελο Σέκερη!

Καταλάβατε γιατί ο Ευάγγελος Σέκερης είναι μάρτυρας – ωρολογιακή βόμβα για το Σύστημα;;

Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 

Loading...

2 thoughts on “Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ SIEMENS ΘΕΛΕΙ, Ο ΣΥΡΙΖΑ …ΘΕΛΕΙ;

  1. Ανώνυμος says:

    ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΒΥΣΕΙ.ΕΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
    ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ

  2. Λέφτερος says:

    Κάποια στιγμή ο Έλληνας αδέρφια, ένα πρέπει να κάνει, να μην ξεχνάει. Να θυμάται και τους φίλους και τους εχθρούς. Και τους έντιμους (λίγους) και τα λαμόγια (πολλά). Μόνο τότε θα απαλλαγεί μια και καλή από την κακή της μοίρα.
    Δεν πεθάναμε χιλιάδες χρόνια, ούτε τώρα θα συμβεί. Όμως πρέπει κάποια στιγμή, οι προδότες του λαού μας να τιμωρηθούν. Θάρθει η ώρα, ας είμαστε έτοιμοι και να μην ξεχάσουμε τι μας έχουν κάνει. Μόνο αυτό φτάνει. Όχι ξανά τα ίδια λάθη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *