Ο πιο ισχυρός «Μεγάλος Αδελφός» που έχει εμφανισθεί στην Ελλάδα

Ο πιο ισχυρός «Μεγάλος Αδελφός» που έχει εμφανισθεί στην Ελλάδα – Οι αμερικανικές ταινίες γίνονται πραγματικότητα

Η Νέα Εποχή μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας!

Ένα σύστημα παρακολούθησης-μαμούθ από την Βρετανία και τις ΗΠΑ, που μπορεί να αναλύει από βιομετρικά στοιχεία πολιτών, από κάμερες, μέχρι ΚΑΙ τα προφίλ στο Facebook και το Instagram και από αεροπορικά εισιτήρια μέχρι τα δεδομένα υποκλοπών και αρχείων υπόπτων μελετούν να αποκτήσουν η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ.

Αποτελεί, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», το πλέον σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα κατασκοπείας και αυτόματης ανάλυσης πληροφοριών, που θυμίζει αμερικανικές ταινίες.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για τον πιο ισχυρό «Μεγάλο Αδελφό» που έχει εμφανισθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Άραγε θα χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια των πολιτών ή στο μέλλον ενδέχεται να επικρατήσει η κατάχρησή του εις βάρος όσων αντιδρούν απέναντι σε αυταρχικές μορφές εξουσίας;


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα είναι σίγουρο, όσα προσωπικά ή βιομετρικά δεδομένα είναι διαθέσιμα από εμάς, από το Κράτος ή από υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε, θα παρακολουθούνται.

Διαβάζουμε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Με τον νέο αυτόν υπεραναλυτή πληροφοριών, κόστους άνω του 1.000.000 ευρώ, να προσφέρει στις Αρχές ασφαλείας ένα νέο τεράστιο «όπλο», προκαλώντας όμως ερωτήματα για τον τρόπο διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο σύστημα έχει τη δυνατότητα από τη στιγμή που εστιάσει το «ενδιαφέρον» του σε κάποιο άτομο, να ξέρει σε λίγα δευτερόλεπτα πού βρίσκεται, πού έχει κινηθεί, ποιες τηλεφωνικές κλήσεις έχει πραγματοποιήσει, ποιοι είναι οι φίλοι και οι συγγενείς του κι άλλα πολλά…

Το σύστημα αυτό, που ήδη λειτουργεί με απόλυτη μυστικότητα σε Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μ. Βρετανία αλλά και στις ΗΠΑ και την Κίνα, διασυνδέει συστήματα παρακολούθησης και υποκλοπών με τράπεζες δεδομένων και αρχεία που διαθέτουν οι διωκτικές Αρχές κι όχι μόνο. Έχει ήδη παρουσιασθεί σε υπουργούς, σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, αλλά και στο Λιμενικό και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ έχουν γίνει κι άλλες παρουσιάσεις σε Έλληνες αξιωματούχους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρουσιάσεις και επιδείξεις έχουν γίνει και από ισραηλινή εταιρεία, που επίσης επιδιώκει τις πωλήσεις του νέου «Μεγάλου Αδελφού» σε ελληνικές υπηρεσίες.

Το σημαντικό τμήμα αυτού του υπερσυστήματος είναι η αναζήτηση προσώπων και η καταγραφή κινήσεων ύποπτων πολιτών από το σύστημα καμερών καθώς και η ανάλυση των βιομετρικών στοιχείων τους. Δηλαδή, αν η ΕΛ.ΑΣ. θελήσει να εντοπίσει πού κινείται ένας ύποπτος, μπορεί να εισαγάγει στο σύστημα την ηλεκτρονική φωτογραφία του (με άμεση μέτρηση των βιομετρικών στοιχείων του) είτε από το αρχείο της ΕΛ.ΑΣ., αν είναι σεσημασμένος, είτε και από αναζήτηση της φωτογραφίας του σε ανοικτές «πηγές», στο Facebook, στο Instagram, σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, σε διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης κ.λπ. Έτσι μπορεί να τον αναζητήσει στο σύστημα των καμερών της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης, σε περιφερειακές περιοχές κ.λπ. Σύμφωνα με στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη, σε περίπτωση απόκτησης του συστήματος θα χρειαστεί στο σύστημα επιτήρησης με κάμερες να τοποθετηθεί ειδικό λογισμικό για να εντοπίζει τα βιομετρικά στοιχεία (αποστάσεις ματιών-μύτης, στόματος και άλλων χαρακτηριστικών) του προσώπου των παρακολουθουμένων και να μη λειτουργεί μόνο σαν «καταγραφικό» σύστημα.

Επιπλέον, στο ίδιο σύστημα καμερών που διασυνδέεται με τον νέο «Μεγάλο Αδελφό» μπορεί να γίνουν -με αντίστοιχες προσαρμογές λογισμικού- και αναζητήσεις πινακίδων κυκλοφορίας που μπορεί να έχουν οχήματα που ανήκουν σε υπόπτους ή έχει διαπιστωθεί ότι έχουν κλαπεί από αυτούς.

ΜΥΣΤΙΚΟ «ΟΠΛΟ»

Ο υπερεπεξεργαστής που έχει ως στόχο να αποκτήσει η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να αντλήσει και να αναλύσει δεδομένα από τα «προφίλ» των υπόπτων στο Facebook (φωτογραφίες, φίλοι, χρονολόγιο, σχόλια και συζητήσεις), από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και από άλλα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων από το Διαδίκτυο. Η επονομαζόμενη «εγκληματολογική» ανάλυση του Facebook και η συγκέντρωση δεδομένων από τις ηλεκτρονικές σελίδες των υπόπτων έχουν εξελιχθεί σε ένα σημαντικό μυστικό «όπλο» για τις Αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες.

Επίσης, στη βάση του θα μπει το Mητρώο Oνόματος Eπιβάτη ή, όπως είναι διεθνώς γνωστό, το Passenger Name Record (PNR). Ένα αρχείο στη βάση δεδομένων του συστήματος κράτησης θέσεων (CRS), το οποίο περιέχει τη διαδρομή ενός επιβάτη ή μιας ομάδας επιβατών που ταξιδεύουν μαζί. Στο ίδιο σύστημα μπορούν να ενταχθούν στοιχεία από τα τρία συστήματα υποκλοπών που διαθέτει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ. Κι αυτό γιατί μπορεί να αντληθούν στοιχεία προγενέστερων υποκλοπών ή να υπάρξει άμεση τηλεφωνική παρακολούθηση του υπόπτου κ.λπ. Τέλος, στο ίδιο σύστημα μπορεί να ενταχθούν δεδομένα από τα αρχεία υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ., από ειδικές αναλύσεις των χαρακτηριστικών τους (ύψος, σωματοδομή, τατουάζ, ιδιορρυθμίες βαδίσματος κ.λπ.), από τους φακέλους της δράσης τους και από πληροφοριακά δελτία που έχουν συνταχθεί γι’ αυτούς.

*To συγκεκριμένο ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 6 Οκτωβρίου
el.gr

Loading...

3 thoughts on “Ο πιο ισχυρός «Μεγάλος Αδελφός» που έχει εμφανισθεί στην Ελλάδα

 1. ΠΕΡΣΙΦΑΕΣΣΑ says:

  Εμ, γι αυτο κι εγω τα εχω ολα ανοιχτα στα φουμπου, στα email..κινητα.. να διαβάζουν οσο θέλουν για να μην μου κουράζονται να με ψάχνουν! Καθαρός ουρανος αστραπες δεν φοβαται! Αυτοι εχουν τον τζορτζ οργιο.. και εμεις οι καλοί Ανθρωποι, Τον Θεο!
  Αλήθεια, γιατί δεν γραφετε πιο συχνα γι αυτα που γινονται εδω και τρια χρονια στην Γη; σεισμοι..ανεξηγητες καταστροφες…καταβόθρες.., μαγνητικες καταιγιδες..κομητες που πεφτουν σαν χειροβομβίδες…ηλιακες εκλάμψεις..κατακλυσμοι…ρήγματα…εχουν μετατωπιστει τα σύνορα των περισσοτερων χωρων! Η αφρική κοντεύει να κοπεί στη μέση! Εχουν αφανιστει πολεις ολοκληρες και δεν μιλαει κανεις. Μονο, για το τι έκλασε ο ερντογαν, πότε θα συναντηθει ο τσιπρας με τον αναστασιαδη…τι θα κανει ο ζαεφ στο μαντρί.., είναι αυτες ειδήσεις; Ολο οι ιδιοι και οι ιδιοι στις ειδησεις σας…και παρ ολο που δυσκολεύομαι να γραψω, καθοτι το ξερω πως με μπλοκάρουν συνεχεια…μου αλλαζουν τις γραμματοσειρες..μου σβηνουν το ιντερνετ…, ε, και τι έγινε!! Ειναι γελοια, ανοητα, καθυστερημενα, αμόρφωτα, ανίκανα, κομπλεξικά, δειλά, κουτοπονηρα δίποδα!

  ΚΟΠ ΥΑΣ ΤΕ ΑΝΤΟΛ ΜΑΤΕ!

  …Υπάρχει Θεικό Σχέδιο, μην ανησυχείτε…
  Κλείνω τωρα παω να πεταξω…

  • ΠΕΡΣΙΦΑΕΣΣΑ says:

   ..ενα μικρό δειγμα..δωρακι στον μπιγκ μπράδερ.., εχω κι άλλα αν σ’ αρεσουν..και ερχονται καθημερινα νεες βερσιον με καθηλωτικά επισωδια.. (*)..α,
   και κοιτα, μεγάλη αδερφάρα….τους δορυφορους σου μην μου τους στελνεις τοσο νωρις, καρφώνονται.., τρομαρα σας που θελετε να ελεγχετε και τον κοσμο.. Πώς τις ειπαμε αυτες τις εκρηξεις.., αυτες μωρε που χαλανε τους δορυφορους και….αυτα τα υπερκομπιουτερ που διαβαζουν μηνυματακια χωρις αδειούλα.. και μετρανε και λεφτάκια..;..ελα, βρε, Ηλιακές τις λενε. Το θυμήθηκα!
   https://m.youtube.com/watch?v=tvhneCfvi08

 2. Θεοδώρα says:

  Γι αυτο να τρεξετε να παρετε τις καινουριες ηλεκτρονικες ταυτοτητες, οπως τρεξατε και για τα ηλεκτρονικά εισιτηρια και μας καταστρεψατε .. στηνοσασταν τοσες ωρες στην ουρα γκρινιαζοντας για να σας δεσμέψουν..! Τωρα να δωσετε και 10 ευρω να σας μαρκάρουν αφου δεν έχετε τιποτα να κρυψετε και μετά ελάτε να σας πω το φταίει στην Ελλάδα..!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *