Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα το άρθρο μου “Υπό διάλυση η ΝΔ – Πανσπερμία πατριωτικών κομμάτων με φερετζέ ή χωρίς…”!

Σε αυτό το άρθρο μου σημείωνα:

«…Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε τον Απρίλιο του 2010 την υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης (σ.σ. Μνημόνιο), στην Πατρίδα άρχισε να δημιουργείται μια πανσπερμία πατριωτικών κομμάτων! Κόμματα, που η δημιουργία τους υπαγορεύτηκε από την ανένταχτη ψυχή κάποιων Ελλήνων, που δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την υποτακτική πολιτική των κομμάτων Εξουσίας στους δυνάστες – δανειστές και “εταίρους” μας και άλλα κόμματα, τάχατες πατριωτικά, που θα λειτουργούσαν μελλοντικά ως εξαπτέρυγα της Εξουσίας (σ.σ. όπως ο ΛΑΟΣ και οι ΑΝΕΛ)! Δηλαδή, κόμματα που με ασύστολα ψεύδη προσπάθησαν κατά το παρελθόν και εξακολουθούν να προσπαθούν και σήμερα, προεκλογικά να πείσουν το λαό για τον πατριωτισμό τους και την αντιμνημονιακή πολιτική τους και μετά τις εκλογές ευχαρίστως θα συμμαχούσαν και θα συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ..»!

Δεν λέει όλη την αλήθεια ο Δημήτρης Καζάκης…

Στην Ελεύθερη Ώρα του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018 δημοσιεύθηκε άρθρο του κ. Δημήτρη Καζάκη προέδρου του ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) με τίτλο: “Γιατί δεν συνεργάζονται οι αντιμνημονιακές δυνάμεις;”!

Από αυτό το άρθρο, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας αναφέρω ένα απόσπασμα και ακολούθως θα σας εξηγήσω το γιατί:

«…η συντριπτική πλειοψηφία του λαού γνωρίζει πολύ καλά ότι όποιον κι αν ψηφίσει από τα σημερινά κόμματα της βουλής, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα γλυτώσει τα πολύ χειρότερα. Κι έτσι αναζητά εναλλακτική κυβέρνηση. Όχι κάποιο νέο είδος καλύτερης αντιπολίτευσης, αλλά μια νέα κυβέρνηση ικανή να ανατρέψει ολόκληρο το μνημονιακό άγος και να τον οδηγήσει με ομαλότητα και ασφάλεια εκτός σημερινού αδιεξόδου.

Και την αναζητά, που αλλού; Στις εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις του λεγόμενου αντιμνημονιακού χώρου. Με το αίτημα “συνεργαστείτε” που τους απευθύνει, εκφράζει αυτήν ακριβώς την απαίτηση, για μια νέα αντιμνημονιακή κυβέρνηση που δεν θα τον κοροϊδέψει, όπως έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γιατί λοιπόν δεν συνεργάζονται οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις;

Προσωπικά πίστευα ότι μετά το κάζο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσοι έμειναν να δηλώνουν ότι παλεύουν ενάντια στα μνημόνια, θα ήταν εύκολο να ομοφρονήσουν. Να τα βρουν δηλαδή σε ορισμένα ελάχιστα, αλλά άκρως θεμελιώδη κοινά αιτήματα. Κι ας παρέμεναν οι άλλες διαφωνίες.

Έπεσα έξω. Από την εποχή του δημοψηφίσματος του 2015, κανένας δεν ανταποκρίθηκε στα καλέσματα του ΕΠΑΜ για από κοινού δράση, με βάση το ηχηρότατο ΟΧΙ στα μνημόνια του ελληνικού λαού με σκοπό να ανατραπεί η κυβέρνηση Τσίπρα και να πάμε σε εκλογές υπό τη σκιά του δημοψηφίσματος.

Χωρίς να ψηφιστεί το νέο σετ μνημονίων. Δεν εισακουστήκαμε…»!

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στα περισσότερα σημεία με τον κ. Καζάκη!

Αλλά δεν λέει όλη την αλήθεια ο κ. Καζάκης! Όταν αναφέρει ότι, “κανένας δεν ανταποκρίθηκε στα καλέσματα του ΕΠΑΜ” για τη δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου από τα πατριωτικά κόμματα!

Θα φρεσκάρω λοιπόν τη μνήμη του και θα του θυμίσω ότι, περί τα τέλη του 2016 – κατόπιν πρωτοβουλίας του – πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΠΑΜ συνάντηση με το κόμμα “Ελλήνων Πολιτεία”!

Αυτή η συνάντηση έγινε συγκεκριμένα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στην οδό Βερανζέρου 4 στην Αθήνα!

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο κ. Καζάκης, ο κ. Κυπριώτης Δημήτρης (Γενικός Γραμματέας ΕΠΑΜ) και η αφεντιά μου ως εκπρόσωπος της “Ελλήνων Πολιτείας”!

Σε όλες τις προτάσεις μας συμφώνησε ο κ. Καζάκης, αλλά…

Στην συζήτηση που κάναμε, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

 • Ανεξάρτητος επικεφαλής του “Πατριωτικού Συνασπισμού” που θα είναι ίσος απέναντι ίσων!
 • Εξωτερική πολιτική (διακομματική επιτροπή χάραξής της με τη συμμετοχή ανωτάτων ιδρυμάτων)!
 • Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας!
 • Μόνιμος υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών, μεγάλης προσωπικότητας, κοινής αποδοχής των κοινοβουλευτικών κομμάτων!
 • Εξέταση της επαναφοράς του εθνικού νομίσματος ή όχι!
 • Συνταγματικό Δικαστήριο με σαφή διαχωρισμό Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας!
 • Αποσαφήνιση του μη διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας!
 • Παράνομη μετανάστευση!
 • Δημογραφικό ζήτημα!
 • Θέματα Ομογένειας με συμμετοχή στα κοινά!
 • Κοινωνική εθνικοποίηση!
 • Καταπολέμηση εγκληματικότητας!
 • Συμφωνία για παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο όλων εκείνων των πολιτικών που κατακερματίζουν την Πατρίδα και φτωχοποιούν το λαό της!

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε μετά από δυο ώρες περίπου και ο κ. Καζάκης δεσμεύτηκε πως, θα μου τηλεφωνήσει αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου Έτους, προκειμένου να συνεχίσουμε τον διάλογο περί της συνεργασίας των κομμάτων μας.

Μάλιστα, του ανέφερα και εκείνη την προσωπικότητα, που θα ετίθετο επικεφαλής αυτής της πατριωτικής σύμπραξης, την οποία ακολούθως θα την διευρύναμε με τη συμμετοχή κι άλλων πατριωτικών κομμάτων και συμφώνησε και για την προτεινόμενη υπό εμού προσωπικότητας!

Δυστυχώς όμως το τηλεφώνημα από τον κ. Δημήτρη Καζάκη ουδέποτε έγινε μέχρι σήμερα!

Να σημειώσω πως αρχή μου είναι να παραβρίσκομαι σε συζητήσεις με κόμματα ή πολιτικούς φορείς, που σκοπό έχουν την ευρύτερη συνένωση πατριωτικών δυνάμεων κατά των πολιτικών δυνάμεων Κατοχής της Πατρίδας μας!

Αλλά, αυτή η συνένωση να έχει πραγματικούς πατριωτικούς σκοπούς!

Επιζητούμε τη διεύρυνση του πατριωτικού χώρου, αλλά…      

Στο πλαίσιο  αυτό, λίαν προσφάτως συμμετείχα και σε μια ακόμη συζήτηση – συγκέντρωση (τρίτη κατά σειρά), που δυστυχώς δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς!

Και παρ΄ ότι δεν μου αρέσει να δημοσιοποιώ τέτοιου είδους συναντήσεις, εκτός και αν προκληθώ όπως στην περίπτωση του κ. Καζάκη, εν τούτοις σήμερα θα σας γνωρίσω την επιστολή που έστειλα στο κόμμα της “Ελεύθερης Πατρίδας” από κοινού με το κόμμα “ΕΛ.ΛΑ.Σ”, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση του λαού μας, ασχολίαστη περαιτέρω…

Αξιότιμοι,

Του Διοικητικού Συμβουλίου του κόμματος «Ελεύθερη Πατρίδα»,

κ.κ. Νικόλαε Ταμουρίδη, Ιωάννη Δραγωνάκη και Κωνσταντίνε Κωνσταντινίδη,

Εν πρώτοις σας ευχαριστούμε πολύ για την ευγενή σας πρόσκληση της 22ας Μαΐου 2018 και ώρα 12:30 μ.μ. στα γραφεία σας, όπου παραβρεθήκαμε οι εκπρόσωποι του κόμματος Πατριωτική Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ» κ.κ. Σμυρλής Στέργιος και Τηλιγάδας Οδυσσέας καθώς και ο εκπρόσωπος του κόμματος «Ελλήνων Πολιτεία» κ. Αποστόλου Παναγιώτης, προκειμένου από κοινού να εξετάσουμε την δυνατότητα μιάς ευπρόσωπης μεταξύ μας συνεργασίας καθώς και την συνεργασία με άλλους πολιτικούς φορείς του πατριωτικού χώρου.

Μετά από ενδελεχή μελέτη του «Συμφώνου Συνεργασίας Πατριωτικών Δυνάμεων», που ήδη είχατε συνυπογράψει με δύο άλλα κόμματα, της συζητήσεως που είχαμε, των εκ μέρους μας ειλικρινών τοποθετήσεών και το γεγονός ότι έχετε συμπεριλάβει στις προσεχείς προσεγγίσεις σας κόμματα τα οποία εμείς εκ προοιμίου έχουμε αποκλείσει, λόγω του Μνημονιακού των προσανατολισμού, ειδικώς δε με την εκ μέρους σας, άγνωστον σε εμάς γιατί, απόκρυψη, καθ’ ον χρόνο συζητούσαμε μια πιθανή και μεταξύ μας πολιτική συνεργασία, της συναντήσεως που είχατε ήδη προσυμφωνήσει για την αμέσως επομένη ημέρα (23η Μαΐου 2018) στο ξενοδοχείο Όσκαρ, χωρίς ούτε καν να μας ενημερώσετε έστω από λόγους δεοντολογίας, με άλλους πολιτικούς φορείς και κόμματα – από τα οποία ήδη μας είχατε διαβεβαιώσει ότι έχετε αποστασιοποιηθεί…

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να διακόψουμε κάθε περαιτέρω προσπάθεια για τη σύναψη οιασδήποτε μορφής συνεργασίας, αφού την θεωρούμε, εκ των προτέρων, επισφαλή για εμάς και ατελέσφορη για το συμφέρον της Πατρίδος μας.

ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής

της “Ελλήνων Πολιτείας” – αρθρογράφος

egerssi@otenet.gr

egerssi.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

3 thoughts on “Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

 1. GIOVANNI says:

  ΣΤΡΑΤΗΓΕ.ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ «ΛΑΟΣ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΑΝΕΛ» ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΩΣ» ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ,ΣΤΕΓΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ ,ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ» ΕΠΑΜ» ΚΑΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ».Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ,ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΙΣ ,ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΜΦΗ «ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΕΥΘΕΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ?ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙΣ? ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΔΩ η ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ?ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΣΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ? ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΛΕΣΕΣ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ?ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΥΨΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ?ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ?

 2. panos says:

  ο παραπάνω σχολιαστής διαστρευλώνει μονίμως την αλήθεια.
  τι δεν κατάλαβε από όσα λέει ο συντάκτης του κειμένου.
  Αυτός απαντά για τον Καζάκη;

 3. ΧΧΧ says:

  ΕΙΠΕ Ο «ΠΡΩΗΝ» ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ….
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
  ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *