11:25 - 09/01/2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

Διαφημίσεις

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Κατά το παρελθόν (7 Φεβρουαρίου 2017) έγραφα μεταξύ των άλλων στο άρθρο μου «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο των σκανδάλων» στην Ελεύθερη Ώρα:

«…Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον τότε Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ. Αυτή η συνάντηση αποσκοπούσε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Εκεί – σύμφωνα πάντα με την υψηλόβαθμη πηγή μας – ο Μεσούτ Γιλμάζ έθεσε στον Πατριάρχη, ότι τούτο μπορεί να γίνει αν υπάρξουν ανταλλάγματα! Δηλαδή, να μεσολαβήσει ο Πατριάρχης, ασκώντας πίεση προς την Ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτραπεί στους Μουσουλμάνους της Θράκης μας να εκλέγουν άμεσα οι ίδιοι τους Μουφτήδες τους (σήμερα διορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων). Κάτι που μέχρι σήμερα το απαγορεύει το Ελληνικό κράτος και οι Τούρκοι θεωρούν ότι παραβιάζονται οι θρησκευτικές ελευθερίες τους…»!

Μετά από δυο περίπου χρόνια, από την αποκλειστική πληροφορία που έδωσα στην δημοσιότητα, η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έκανε το χατίρι του Οικουμενικού Πατριάρχη και οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής θα διορίζονται, όταν σε κανένα Ισλαμικό κράτος (ούτε στην Τουρκία) δεν εκλέγονται, αλλά διορίζονται…

Αλλά σε εκείνο το άρθρο μου αναφερόμουν και σε σειρά σκανδάλων, που αφορούν το Πατριαρχείο και απάντηση δεν πήραμε! Έτσι σήμερα θα επαναδημοσιεύσουμε το συγκεκριμένο άρθρο για πολλούς και διαφόρους λόγους…

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο των σκανδάλων…

Έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ότι ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι δόλιος. Αφού η αναφορά του στην “κυριαρχία” των Μητροπόλεων, των “Νέων Χωρών” είναι τουλάχιστον ύποπτος. Και οι δικές μας πληροφορίες, λέγουν ότι πολύ σύντομα θα τεθεί εκ νέου αυτό το ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ζήτημα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Επίσης, στις 24 Δεκεμβρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: “Βαρθολομαίος Gate” μεταξύ των άλλων δημοσίευα αναφορά της τουρκικής εφημερίδας SABAH σε Κυριακάτικο ένθετό της στις 17 Αυγούστου 2003 για μια βίλα – έπαυλη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου! Όπου αναφερόταν: “Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αγοράσει προ 4 ετών περίπου μία τριώροφη βίλα – έπαυλη, την οποία αποθανατίζει ο φακός (δημοσιεύαμε φωτό), ένα ανάκτορο στον λόφο των Θεραπειών στην Δυτική όχθη του Βοσπόρου, μέσα σε δασώδη περιοχή, με φαντασμαγορική θέα προς τον Βόσπορο με πισίνα και τελευταίου τύπου σάουνα. Η πέριξ αυτής έκταση είναι δέκα στρέμματα και απέχει μόλις 150 μέτρα από το θέρετρο του Προέδρου της Δημοκρατίας το λεγόμενο Κιόσκι Χούμπερ. Το ανάκτορο αυτό έχει κοστίσει δέκα εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ”.

Έτσι, ζητούσαμε από το Πατριαρχείο ή από τον εκπρόσωπό του στην Αθήνα, να τοποθετηθεί και να μας απαντήσει περί αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος. Δυστυχώς όμως δεν λάβαμε καμιά απάντηση!

Κλείνοντας το κείμενό μου έλεγα: “Μετά ταύτα επανέρχομαι με πλούσιο ρεπορτάζ…”!

Οι Τούρκοι ζήτησαν ανταλλάγματα για την επαναλειτουργία της Χάλκης…

Έτσι σήμερα, επανερχόμαστε με όσα μας κατήγγειλε αξιόπιστη και αδιάψευστη πηγή μας: Στις 2 Απριλίου 1996 ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον τότε Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ. Τη συνάντηση αυτή, φέρεται να την έκλεισε Τούρκος επιχειρηματίας ξενοδοχείων και αρχηγός του κόμματος “Μητέρα Πατρίδα” στην Κωνσταντινούπολη, Ερντάλ Αξόι!!

Αυτή η συνάντηση αποσκοπούσε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Εκεί – σύμφωνα πάντα με την υψηλόβαθμη πηγή μας – ο Μεσούτ Γιλμάζ έθεσε στον Πατριάρχη, ότι τούτο μπορεί να γίνει αν υπάρξουν ανταλλάγματα! Δηλαδή, να μεσολαβήσει ο Πατριάρχης, ασκώντας πίεση προς την Ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτραπεί στους Μουσουλμάνους της Θράκης μας να εκλέγουν άμεσα οι ίδιοι τους Μουφτήδες τους (διορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων). Κάτι που μέχρι σήμερα απαγορεύει το Ελληνικό κράτος και οι Τούρκοι θεωρούν ότι παραβιάζονται οι θρησκευτικές ελευθερίες τους!!

Άλλωστε, το ίδιο ζήτημα είχε θέσει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη του 2009 όταν επισκέφθηκε τον Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο!!

Ωστόσο, ο Μεσούτ Γιλμάζ ζήτησε επίσης, να επιτρέψει η Ελληνική κυβέρνηση τη λειτουργία Πανεπιστημίου στη Θράκη μας για τους Μουσουλμάνους της μειονότητας, στις περιοχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Θεωρώντας, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ότι αφού εκείνοι δεν πιέζουν τους Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη (αφού φρόντισαν να τους ξεπαστρέψουν την περίοδο των Σεπτεμβριανών το 1955), ούτε δημιουργούν κωλύματα σε θέματα θρησκευτικής λατρείας;;;; έτσι και οι Έλληνες δεν πρέπει να δημιουργούν κωλύματα σε παρόμοια ζητήματα!

Όμως, σε ότι αφορά την Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου, προβλέπονται αυτά στα οποία αναφερόταν ο Γιλμάζ από τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ αντίθετα αυτά που ισχυρίζονται μέχρι σήμερα οι Τούρκοι δεν προβλέπονται από την ίδια Συνθήκη! Παρά ταύτα, δεν γνωρίζουμε εάν σε αυτή τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, τα επεσήμανε αυτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης!

Χρηματοδότηση στο Πατριαρχείο 3.300.000 $;;

Από τη στιγμή όμως, που μιλάμε για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αξίζει να αναφερθούμε, κρατώντας τις επιφυλάξεις μας, σε μια ιδιόχειρη επιστολή με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2001 του ομογενούς Βασιλάκη Φλωρίδη και η οποία εστάλη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, υπόψη του τότε Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Ιωακείμ. Σε αυτήν την επιστολή γίνεται λόγος, πως ζητήθηκε από το δικηγόρο του ομογενούς να ζητήσει αναλυτικό εκκαθαριστικό του λογαριασμού από την τράπεζα Toprakbank Beylikduzy Subesi της Κωνσταντινουπόλεως, όπου κατατέθηκε το ποσό των 3 εκατ. 300 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ, προκειμένου να παραδοθεί στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Αυτή η επιστολή, προφανώς μιλάει για χρηματοδότηση του Πατριαρχείου από τον ομογενή Βασιλάκη Φλωρίδη με σκοπό την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης! Και ως απεδείχθη, μέχρι σήμερα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν επαναλειτούργησε!

Επίσης, στην επιστολή, που έχει πολλούς παραλήπτες, επισημαίνεται από τον ομογενή: “Γέροντα μας ψάχνει όλος ο Τύπος”!!

 

Τι αναφέρει η SABAH…

Σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα, δημοσιεύουμε το φύλο της μεγάλης Τουρκικής εφημερίδος SABAH με ημερομηνία 19 Απριλίου 2002, όπου στο μακροσκελές άρθρο της περί του θέματος, αναφέρει:

“Τα 3 εκατομμύρια δολάρια έχουν φυγαδευτεί στη Γενεύη;; Ο επιχειρηματίας Βασιλάκης Φλωρίδης ζητάει να μάθει την τύχη του ποσού αυτού, το οποίο καθώς αναφέρει έδωσε για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, κατηγορεί δε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως καταχραστή. Ήδη έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη το 1999 κατά του Πατριάρχη και εναντίον πολλών άλλων αρχιερέων” (δημοσιεύουμε τους εγκαλούμενους Μητροπολίτες)!

Αμείλικτα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων…

Επαναλαμβάνουμε, ότι δεν οικειοποιούμεθα τα παραπάνω, αλλά επειδή αναφέρονται σε έγγραφα και δημοσιεύσεις, θα εκτιμούσαμε εάν είχαμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις από το Πατριαρχείο, στα ερωτήματα που θέτουμε παρακάτω:

  • Έλαβε πράγματι ο Πατριάρχης τα 3,3 εκατ. $;; Εάν ναι τι απέγινε τελικά με αυτή τη δωρεά;;;
  • Έγινε το δικαστήριο και εάν ναι, τι απόφαση έβγαλε;;
  • Εστράφη εναντίον του ομογενούς ο Πατριάρχης, όπως και κατά της Τούρκικης εφημερίδος;;
  • Η Ελλαδική Εκκλησία που ενημερώθηκε με την επιστολή του ομογενούς, τι ακριβώς έπραξε;;

egerssi.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*