17:35 - 22/04/2021

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αρνείται την επιστράτευση ιατρών

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αρνείται την επιστράτευση ιατρών

Για περισσότερες από 30 ημέρες ισχύει η επιστράτευση ιατρών στο ΕΣΥ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωσή του, αρνείται την παράταση αυτής της επιστράτευσης.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

«Το Υπουργείο Υγείας είχε στη διάθεση του χρόνο για να δρομολογήσει επαρκείς λύσεις για την κάλυψη των έκτακτων και διαρκών αναγκών στα δημόσια Νοσοκομεία. Η εργαλειοποίηση της επιστράτευσης και των επιτάξεων στο δημόσιο διάλογο, δεν βοηθά στην ανεύρεση συναινετικών και ουσιαστικών λύσεων για τη στήριξη του ΕΣΥ.»

«Η επιστράτευση και οι επιτάξεις είναι μέτρα αυταρχικά και αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία ενδέχεται να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου», υποστηρίζει ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ ) αποτελεί αναγκαίο ανάχωμα τοφου τηγανητο για την αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ και καλεί το Υπουργείο Υγείας «να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ και να αξιοποιήσει τις προτάσεις του έστω και τώρα, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα και σχολή μακιγιάζ στην εξυπηρέτηση των πολιτών στα ιατρεία της γειτονιάς, όπου πρέπει να επιστρέψουν οι επίστρατοι». Αναφέρει σε ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Η ανακοίνωση κλείνει υπογραμμίζοντας πως οι ιατροί θα πρέπει να αποζημιωθούν για τις υπηρεσίες που παρείχαν το προηγούμενο διάστημα. Καθώς επίσης θα πρέπει να δοθεί και το αντίστοιχο επίδομα πανδημίας στους δικαιούχους ιατρούς. Όπως και στα μόνιμα στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

suge

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*