20:53 - 06/10/2017

Ο μικρός Χριστόφορος πάσχει από παιδικό όγκο εγκεφάλου και κάνει έκκληση για βοήθεια

Ο 5χρονος Χριστόφορος διαγνώστηκε με «Γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους», μία σπάνια μορφή παιδικού όγκου εγκεφάλου. Έκκληση στην ανθρωπιά όλων μας κάνουν οι γονείς του.

Ο μικρός Χριστόφορος διαγνώστηκε με «Γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους», μία σπάνια μορφή παιδικού όγκου εγκεφάλου. Έκκληση στην ανθρωπιά όλων μας κάνουν οι γονείς του, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Αναστασία Βασκούδη, για να μπορέσουν να στηρίξουν τον αγώνα ζωής που δίνει ο γιος τους.

Ο 5χρονος Χριστόφορος διαγνώστηκε με «Γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους» (διεθνώς Diffuse Intrinsic Pontine Glioma – D.I.P.G), έναν από τους πιο σπάνιους και δύσκολους παιδικούς όγκους εγκεφάλου. Έχει μεταβεί στο Μεξικό για να ακολουθήσει την απαραίτητη θεραπεία που θα του δώσει ξανά ελπίδα για τη ζωή.

Η οικογένεια του Χριστόφορου μπορεί να στηριχθεί με ένα ελάχιστο χρηματικό ποσόν, αλλά ακόμη και μια απλή κοινοποίηση της είδησης σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Οι γονείς του παιδιού για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, θέτουν τα ιατρικά και οικονομικά στοιχεία στη διάθεσή όποιου θέλει να τα δει.

Η ιστορία του 5χρονου Χριστόφορου μέσα από τα λόγια των γονιών του:

Όταν στις 29 Ιουνίου, ο γιατρός στην Ελλάδα μας κοίταξε στα μάτια και μας είπε ότι το πολύτιμο παιδί μας που ακόμα δεν έχει γίνει 5 χρονών έχει έναν από τους πιο σπάνιους και δύσκολους παιδικούς όγκους εγκεφάλου και ότι του δίνει 9-12 μήνες ζωής, δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν ούτε την ψυχική καταρράκωση ούτε την αγωνία και την απελπισία που μας κυρίευσαν. Τo όνομα του εφιάλτη μας: “Γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους” ή διεθνώς Diffuse Intrinsic Pontine Glioma – D.I.P.G. το οποίο αφορά σε ένα σπάνιο είδος όγκου εγκεφάλου που εμφανίζεται σε παιδάκια ηλικίας 4-10 ετών χωρίς δυνατότητα εγχείρησης και με τις συμβατικές θεραπείες αναποτελεσματικές.

Όταν γίνεσαι γονιός, κατανοείς τον ισχυρό δεσμό με το παιδί σου,την απόλυτη αθάνατη αγάπη που έχεις και αυτή τη μνημειώδη επιθυμία που βρυχάται μέσα σου για να προστατέψεις αυτό το παιδί με κάθε κόστος. Έτσι… τα δύσκολα συναισθήματα μετά τη διάγνωση έδωσαν γρήγορα την θέση τους στην δύναμη,στη ελπίδα, στην πίστη και στον ατέρμονο αγώνα με εχθρό τον χρόνο για να βρούμε τον τρόπο να σωθεί ο Χριστόφορος μας.

Ο Χριστόφορός μας….. που μέσα σε 5 μόλις μέρες άρχισε να μην περπατάει καλά, να μην πιάνει καλά, να μην μπορεί να μιλήσει όπως μιλούσε. Που μέσα σε λίγες μέρες έκανε επέμβαση για να αφαιρεθεί το υγρό από το κεφαλάκι του.

Μετά από πολλή έρευνα και επικοινωνία με διάφορα κέντρα αναφοράς σε όλο τον κόσμο καταφέραμε να βρούμε μια ελπίδα, ένα φώς, μια πρωτοποριακή θεραπεία για το DIPG, σε εξειδικευμένο ογκολογικό κέντρο στην πόλη Monterrey του Μεξικού (Institutode Oncología Intervencionista). Μία θεραπεία (ενδοαρτηριακός χημειοεμβολισμός σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία) με πολύ καλά και ελπιδοφόρα μέχρι τώρα αποτελέσματα στα οποία μπορούμε να στηριχτούμε για να κάνουμε το θαύμα μας.

Με την συγκινητική οικονομική υποστήριξη των συναδέλφων, οικογενειών και φίλων καταφέραμε να έρθουμε πριν από 2 μήνες στο Mεξικό.

Το αγγελούδι μας ανταποκρίνεται πολύ καλά στις πρώτες θεραπείες του. Ο όγκος έχει σταματήσει να διογκώνεται και σταδιακά νεκρώνει. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να συνεχίσει τις πολύτιμες αυτές θεραπείες του.

Είμαστε στην δύσκολη θέση να βρισκόμαστε σε μία μακρινή ξένη χώρα έχοντας καλύψει οικονομικά μόνο τις τέσσερις από τις πολλές θεραπείες του παιδιού μας ενώ αδυνατούμε ως οικογένεια να του παρέχουμε την συνέχιση των θεραπειών του γιατί τα έξοδα τους είναι για εμάς τεράστια (350.000 ευρώ).

Πιστεύουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας ότι ο Χριστόφορος μας θα γράψει ιστορία ενάντια στο DIPG τον επιθετικό αυτό παιδικό όγκο εγκεφάλου και θα εμπνεύσει πολλά άλλα παιδάκια. Θα βγει νικητής!

Είμαστε ο Κώστας και η Αναστασία οι γονείς του Χριστόφορου (και της νεοφώτιστης αδερφούλας του Ανδριάνας) αλλά κυρίως οι μεγαλύτεροι θαυμαστές και σύμμαχοί του και στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του!

Παρακαλούμε να γίνετε και εσείς σύμμαχοί του!

Θα ήταν ευλογία για εμάς η πίστη σας ότι θα βγει νικητής, οι ευχές σας, η στήριξή σας και η διάδοση του μηνύματός μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Οι γονείς: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος & Αναστασία Βασκούδη

– Όλα τα ιατρικά και οικονομικά στοιχεία είναι στην διάθεσή σας. Παρακαλούμε για την ζήτησή τους μέσω των email: anastasia.vaskoudi@gmail.com & team.christoforos@gmail.com
Τηλ μέσω whatsup-viber (μετα τις 17:00 GR) (+306948385218) (005218126616591)
– Οποιοδήποτε ποσό μεγαλύτερο από τις ανάγκες μας θα δοθεί ως δωρεά για την ερεύνα αυτής της σπάνιας παιδικής ασθένειας, του DIPG, για να μην υπάρξει ούτε ένα παιδάκι στο μέλλον που θα πεθάνει από αυτή.
– Ευχαριστούμε θερμά τον Φάρο Ζωής για την πολύτιμη στήριξή του στον αγώνα μας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ.Λογ: 6173141772841
IBAN: GR7801711730006173141772841
BIC: PIRBGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ
AITΙΟΛΟΓΙΑ: ΔΩΡΕΑ
#teamchristoforos #fightDIPG

Το μήνυμα των γονιών του Χριστόφορου.

Το μήνυμα από τον Φάρο Ζωής

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 21
  4
  Γιατι δεν αναλαμβανουν τα εξοδα οι βιομηχανιες φαρμακων που με τα εμβολια αρρωστησαν τον μικρο; και η μειωση του παγκοσμιου πληθυσμου μετα υπερκερδων καλα κρατει..
  • ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ 6 Οκτωβρίου 2017 @ 22:05
   22
   0
   Τα γιατί φίλε μου δεν έχουν απαντήσεις και πολλές φορές απευθύνονται στον βρόντο. Απλά,ενσυνείδητα και αθόρυβα αν θες και μπορείς βοήθησε κι εσύ.Θα αισθανθείς ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Και έχε κατά νου πως ίσως αύριο(ω μη γένοιτο)χρειαστείς κι εσύ τη βοήθεια των συνανθρώπων σου. Ακόμα σ’αυτή τη χώρα αντιστεκόμαστε και παραμένουμε άνθρωποι.Ακόμα…
 2. 22
  2
  Η Παναγία η Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος Ξάνθη θα το κάνει καλά όπως έκανε και το παιδάκι μουσουλμάνων μεγάλο θαύμα που είχε όγκο στον εγκέφαλο, ας Την παρακαλέσουν οι γονείς μέσα απ την ψυχή τους και θα τους ακούσει χατίρι δεν χαλάει αρκεί να Την ζητήσουν, κάποιος φίλος τους ας πάει εκεί ένα προσκύνημα και μια παράκληση για το παιδί να γίνει στην εικόνα Της όπου είναι αφιερωμένες εκατοντάδες φωτογραφίες ανθρώπων που θεραπεύτηκαν, είναι στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος
 3. 23
  1
  ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
 4. 2
  0
  Ο Παναγιώτης Βασιλέλλης από τη Γέρα της Λέσβου ήταν το πρώτο θύμα του διεθνούς ερπετοσιωνισμού. Από τότε ο κατάλογος των μικρών παιδιών που θυσιάστηκαν στο βωμό του Μινώταυρου των αγορών ολοένα και μεγαλώνει, ήδη μετράμε 3 αθώα θύματα από τη κερδοσκοπική λαιμαργία του “θεριού” και πολύ πιθανόν αυτός ο αριθμός να αυξηθεί κατακόρυφα ανεβάζοντας σε 5 το σύνολο των παιδιών που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τους ερπετοσιωνιστές από το 2001 ως σήμερα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί