ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ο ΕΟΦ αποσύρει γνωστή αντιβίωση

· Κατοχικά Νέα

Την ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Μetronidazole/Baxter 500 mg/100 mL ανακοίνωσε ο ΕΟΦ

Ειδικότερα ανακαλούνται οι παρτίδες: 1. 17L19E9T (κωδ. πρoϊόντος: QE3400T, ημ.ληξ.: 30/11/2019) 2. 18Α09E2Z (κωδ. πρoϊόντος: QE3400T, ημ.ληξ.: 31/12/2019) 3. 18A10E2E (κωδ. πρoϊόντος: QE3400T, ημ.ληξ.: 31/12/2019)

18A10E6H (κωδ. πρoϊόντος: QE3400T, ημ.ληξ.: 31/12/2019) 5. 18B07E8E (κωδ. πρoϊόντος: QE3400T, ημ.ληξ.: 31/01/2020) 6. 18B08E4H(κωδ. πρoϊόντος: QE3400T, ημ.ληξ.: 31/01/2020)

Οι παραπάνω παρτίδες αφορούν το προϊόν METRONIDAZOLE 500 mg/100 mL (ενέσιμο διάλυμα για ενδοφλέβια χρήση) λόγω μη εγκεκριμένου περιέκτη του προϊόντος. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημοσιάς Υγείας και με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που αποφάσισε ο κάτοχος άδειας κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία Baxter Hellas EΠΕ που πραγματοποιεί τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες του προϊόντος για την εφαρμογή της και να ολοκληρώσει την απόσυρση των ανακαλούμενων παρτίδων σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας τα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Η μετρονιδαζόλη είναι ένα αντιβιοτικό που είναι πιο συχνά συνταγογραφείται για τις συνθήκες , όπως λοιμώξεις του στομάχου , του δέρματος , των αρθρώσεων και του κόλπου.

madata.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ευρωπαϊκό αστικό τοπίο - συμβολική εικόνα για το κόστος καυσίμωνΕΛΛΑΔΑ

Eurostat: +23,8% τα καύσιμα στην ΕΕ μέσα σε έναν χρόνο – Στην Ελλάδα η αύξηση φτάνει περίπου το 16%

Ιατρικό κέντρο και τεχνολογία - συμβολική εικόνα για το θέμα longevityΕΛΛΑΔΑ

Άδωνις Γεωργιάδης και longevity: από την προβολή κέντρου μακροζωίας στην αυστηρή γραμμή για την πλασμαφαίρεση – Τι πραγματικά προκύπτει

Καταιγίδα με κεραυνό - συμβολική εικόναΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Διευθύντρια Γυμνασίου υπέστη ανακοπή μετά από ισχυρό κεραυνό – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *