10:42 - 07/12/2015

Ο εφιάλτης των βακτηριδίων βρίσκεται πλέον και στην Ευρώπη

bacteria-manΟ εφιάλτης των βακτηριδίων βρίσκεται πλέον και στην Ευρώπη

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακάλυψη στην Κίνα ότι ο εφιάλτης των βακτηριδίων είναι υπαρκτός και μάλιστες απολύτως ανθεκτικός σε όλες τις γνωστές μορφές θεραπείας, το ίδιο στέλεχος έχει βρεθεί στην Ευρώπη και μάλιστα στη Δανία.

Το Χειρότερο;

Ήταν εκεί από το 2012.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι ερευνητές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν μπροστά τους το χειρότερο φόβο τους. Το  «άτρωτο» στέλεχος γονιδίων μεταξύ των βακτηριδίων Ε coli.

Οι επιστήμονες είχαν διεξάγει μια ανασκόπηση της γενετικής βάσης δεδομένων των περίπου 3.000 διαφορετικών δειγμάτων των βακτηριδίων  E. coli που λαμβάνονται από το 2009.

Συγκεκριμένα αναζητούσαν το γονίδιο MCR-1, μια μετάλλαξη η οποία δίνει μια τρομακτική αντίσταση στα βακτήρια  στην τελευταία αποτελεσματική οικογένεια των αντιβιοτικών – την κολιστίνη .

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που συνοδεύει την δημοσίευση της μελέτης τους στο επιστημονικό περιοδικό Lancet, η έρευνα  αποκάλυψε έναν ασθενή που πάσχει από λοίμωξη του αίματος και  νωρίτερα φέτος είχε τα υπερ-ανθεκτικά βακτήρια.

Πέντε περισσότερα παραδείγματα των βακτηρίων που περιέχουν το γονίδιο MCR-1 βρέθηκαν ανάμεσα σε δείγματα που λαμβάνονται από τα τρόφιμα και που εισήχθησαν  μεταξύ 2012 και 2014.

Οι Δανοί ερευνητές  φοβούνται ότι η Ευρώπη βρίσκεται πλέον ότι την μόνιμη και σταθερή απειλή του δισίατου και θανατηφόρου στελέχους
.

Ο άνθρωπος που υποφέρει από το λοίμωξη του αίματος, δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό και εκτιμάται ότι προσβλήθηκε από μολυσμένα πουλερικά που είχαν γίνει εισαγωγή από…. τη Γερμανία!!!

Το αντίστοιχο στέλεχος  MCR-1 στην Κίνα περιέχει βακτήρια που βρέθηκαν σε ανθρώπους και είχαν μεταδοθεί από χοίρους.

 

Loading...
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*