«Νικηφόρος Φωκάς»: «Φύγε είσαι σε ελληνική υφαλοκρηπίδα» – «Barbaros»: «Όχι, είμαι σε τουρκική»!

Όταν το Barbaros βρέθηκε εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 3 το πρωί της Πέμπτης η Αθήνα απέστειλε ένα υποβρύχιο Type 214 και την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς κλάσης «S» αν και χωρίς αεροπορική προστασία για να το εκδιώξουν από την περιοχή.

Ακολούθησε μεταξύ τους ένας διάλογος ο οποίος είναι διαφωτιστικός για το τι επιδιώκουν οι Τούρκοι να προκαλέσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

«ΩΡΑ, 03.00 π.μ. Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Η απάντηση ήρθε με ηχογραφημένο μήνυμα Barbaros: (χωρίς ανακοίνωση ονόματος δηλαδή Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς): «Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.”

Το Barbaros τελικά αποχώρησε για αυτή την φορά.

‘Ομως όπως ήδη έχει αποκαλύψει το pronews.gr ενισχύει την δύναμή του το τουρκικό Ναυτικό γύρω από το ερευνητικό πλοίο Barbaros επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ και το ερώτημα είναι αν θα τολμήσει πάλι να προχωρήσει σε παράνομες έρευνες επί της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας.

Και αν συμβεί πώς θα αντιδράσει η Αθήνα. Σίγουρα το ένα υποβρύχιο Type 214 και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς κλάσης «S» δεν επαρκούν, ειδικά χωρίς αεροπορική προστασία.

Η φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού, TCG Gaziantep (F-490), κλάσης «G», αντίστοιχη με την TCG Giresun (F 491) που έσπευσε να «προστατέψει» το ερευνητικό πλοίο Barbaros απέναντι στην ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς κλάσης «S», (F466) προστίθεται στην δύναμη του τουρκικού στόλου, ενώ σε υποστήριξη των ανωτέρων σκαφών και για απόκτηση τοπικής ναυτικής υπεροχής, κινείται και η πυραυλάκατος TCG Karayel (P-349), κλάσης Yildiz .

Είναι αποφασισμένοι στην Αθήνα να το πάνε μέχρι τέλους;

pronews.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “«Νικηφόρος Φωκάς»: «Φύγε είσαι σε ελληνική υφαλοκρηπίδα» – «Barbaros»: «Όχι, είμαι σε τουρκική»!

 1. life123 says:

  υφαλοκρηπίδα …… υφαλοκρηπίδα …… υφαλοκρηπίδα …… υφαλοκρηπίδα …… υφαλοκρηπίδα ……

  «Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί”.Αυτά είχε δηλώσει ο Γέροντας Παίσιος όταν προσκυνητές τον ρώτησαν πότε θα γίνουν τα προφητευμένα γεγονότα με την Τουρκία, και εκείνος απάντησε με λόγια σταράτα πότε να είναι έτοιμοι.
  pronews.gr/elliniki-politiki/58620_paisios-otan-akoysete-gia-ta-12-milia-etoimasteite

  Όταν», λέει, “θα ακούσεις την τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος..

  Οι Τούρκοι ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΝΑ 2 ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ

  gpaisioskappadokis.blogspot.com/2014/03/6-12-2.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *