Νέα παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ προς το Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη για να αποφευχθούν τα χειρότερα – Η Τουρκία τα παίζει όλα για όλα

Νέο μήνυμα ηχηρού συμβολισμού, εξέπεμψε για δεύτερη φορά σε διάστημα 48 ωρών, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάϊατ, γεγονός που δείχνει πως επίκειται άμεσο τουρκικό πολεμικό επεισόδιο εναντίον της χώρας μας. Η Κύπρος τώρα ξυπνάει από τον λήθαργο και φοβάται πως η γεώτρηση της ΕΝΙ πάει για αναβολή.

Οπως θα δείτε και στο Βίντεο αρχές Μαρτίου το γεωτρύπανο πρέπει να βρίσκεται Μαρόκο ενώ το γεγονός πως η Αγκυρα στον Στολίσκο της στην περιοχή έχει πετρελαιοφόρο, δείχνει πως η τουρκική παρουσία-προκλητικότητα θα συνεχιστεί και μετά τις 22 Φεβρουαρίου!

O YEΑ, Π.Καμμένος, έσπευσε να συναντήσει τον Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη Στρατηγού Κρίστοφερ Καβόλι.

Ο κ. Πάϊατ ο οποίος συνόδευσε τον επικεφαλής της Αμερικανικής Διπλωματίας στην επίσκεψή του στην Τουρκία, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter την είδηση με την συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, με τον Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη Στρατηγού Κρίστοφερ Καβόλι.

Ευχαρίστησε μάλιστα τον Στρατηγό Καβόλι «για την δυνατή συνεργασία με τους Έλληνες Σύμμαχούς μας» όπως έγραψε χαρακτηριστικά.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Διπλωμάτης βρισκόταν πριν λίγες ώρες στην Άγκυρα.

Χρησιμοποιώντας εξίσου θερμό λόγο προέβαλε και τις επαφές του Έλληνα ΥΕΘΑ, με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, κατά την πρόσφατη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

Δείτε εδώ το τουίτ

Οπως είπαμε, τετ-α-τετ ηχηρού συμβολισμού με τον νέο Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (USAREUR) Αντιστράτηγο Christopher Cavoli, είχε στο περιθώριο της 54ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τους όπως αναφέρεται σε επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για δεύτερο μήνυμα του Αμερικανού Πρέσβη.

Πριν 48 ώρες είχε προχωρήσει ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, έγραψε στον λογαριασμό του στο τουίτερ:

Σ’ ευχαριστούμε γραμματέα Μάτις για την ισχυρή στήριξή σου στη συμμαχία μας με την Ελλάδα.

Ομως η αλήθεια είναι πως με τουίτ και επικοινωνιακές φούσκες, η τουρκική προκλητικότητα δεν ανακόπτεται.

Saipem 12000: «Όμηρος» στην κυπριακή ΑΟΖ για 9η μέρα

Αμετάβλητη παραμένει για ένατη μέρα η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να εξακολουθούν να παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά».

Λευκωσία, Ρώμη, Βρυξέλες και ΕΝΙ αναμένουν την κρίσιμη ημερομηνία της 22ας Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η τουρκική NAVTEX.

Η ΕΝΙ, η οποία θα πρέπει περί το τέλος του μήνα να μετακινήσει το γεωτρύπανο της στο Μαρόκο τονίζει ότι ο τουρκικός αποκλεισμός του Saipem 12000 «είναι διπλωματικό ζήτημα που ξεφεύγει από τον έλεγχο της ιταλικής εταιρείας».

Ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, μιλώντας σε αναλυτές στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ανέφερε ότι το θέμα συζητούν η Ιταλία, η Ευρώπη, η Γαλλία, η Κύπρος και η Τουρκία.

«Πραγματικά δεν είναι υπό τον έλεγχό μας», είπε.

Πρόκειται, ανέφερε, για την τρίτη γεώτρηση της εταιρείας στην περιοχή και σημείωσε ότι δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα με τις άλλες δύο.

Αμέτοχη η ΕΝΙ

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες ο CEO της ΕΝΙ τοποθετήθηκε δημόσια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, επαναλαμβάνοντας πως η εταιρεία απλά παρακολουθεί τα όσα φαίνεται να διαδραματίζονται στο παρασκήνιο για άρση των προκλήσεων λέγοντας πως «δεν είναι υπό τον έλεγχό μας, αλλά αποτελεί διπλωματικό ζήτημα».

Ο Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, όχι τυχαία, υποστήριξε πως η εταιρεία του προγραμμάτισε και επιχείρησε να πραγματοποιήσει τη γεώτρηση σε σημείο εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναφορά που παραπέμπει σαφέστατα, ότι το σημείο γεώτρησης είναι εκτός σφαίρας των παράνομων τουρκικών διεκδικήσεων. Ωστόσο ο κ. Ντεσκάλτσι, στα όσα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, συμπεριέλαβε και τη Γαλλία στις χώρες εκείνες που συζητούν για αναζήτηση λύση στο όλο πρόβλημα. «Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία και Κύπρος βρίσκονται σε συζητήσεις για το θέμα» είπε.

Παρασκηνιακά η εταιρεία, φαίνεται να έχει διαβεβαιώσει τη Λευκωσία ότι το γεωτρύπανο που παραμένει σε αδράνεια ανοιχτά της Λεμεσού και σε διεθνή ύδατα, δεν θα μετακινηθεί πριν την ερχόμενη Πέμπτη.

Το άρθρο 42 της ΕΕ επικαλέστηκε η Ελλάδα για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο!

Η προβολή των δύο βίντεο από το επεισόδιο στα Ίμια, προκάλεσε την έκπληξη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και των Μονίμων Αντιπροσωπειών αυτών, που τα παρακολούθησαν.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία σ΄ αυτή τη σύντομη παρέμβαση που έκανε ο αντιναναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης, επικαλέστηκε το άρθρο 42 (7) της Συνθήκης της ΕΕ που προβλέπει:

“Εάν ένα κράτος-μέλος είναι θύμα ένοπλης επίθεσης στο έδαφός του, τα άλλα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν απέναντί του μια υποχρέωση βοήθειας και συνδρομής με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό δεν θα πρέπει να θίγει τον ειδικό χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών-μελών. Οι δεσμεύσεις και η συνεργασία σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ, το οποίο, για εκείνα τα κράτη που είναι μέλη του, παραμένει το θεμέλιο της συλλογικής άμυνας και το όργανο της εφαρμογής της”.

Επίκληση αυτού του άρθρου είχε συζητηθεί τον Νοέμβριο του 2015, όταν η Γαλλία χτυπήθηκε από τρομοκράτες φανατικούς ισλαμιστές.

pentapostagma.gr

5 thoughts on “Νέα παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ προς το Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη για να αποφευχθούν τα χειρότερα – Η Τουρκία τα παίζει όλα για όλα

 1. ΝΙΚΟΣ 56 says:

  Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 12 μέρες κοσκινίζει … Αυτό τα λέει όλα. Τι πάει να πει το έγραψε στο twitter ο πρέσβης… αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα σαν σύμμαχο αλλά και υπερδύναμη που είναι οι ΗΠΑ, θα κάνουν ενέργειες (στρατιωτικές εννοώ, κάνοντας – εάν θέλουν Η.Π – Ηλεκτρονικό Πόλεμο στα πλοία, αεροπλάνα κ.λ.π. της Τουρκίας). Αλλά πιστεύω ότι με τα μηνύματα μας κοροϊδεύουν. Προχθές δεν έβγαλε ανακοίνωση το St. Department και είπε ότι, κρατάει ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ και από τις δυο χώρες και μας καλεί να αποφεύγουμε τις προκλήσεις;;; Άρα μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι είμαστε μόνοι μας.

 2. Ελληνας says:

  Καλό βόλι συνΕλληνες…! Δυστυχώς η γενιά μας θα τα δει μάλλον όλα…και ειμαστε και καλομαθημενοι βουτυρομπεμπεδες κ παρτάκηδες…Ας προσεχηθουμε για την ειρηνη.

 3. η ωρα πλησιαζει says:

  .2018 ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ,ME ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ .ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
  ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΗΔΗ .
  ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ .ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ .ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ .ΝΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ .  ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΦΥΛΑΚΗ..(φανταστικο σεναριο);;;;
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ..Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ..ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΧΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΤΣΟΥΛΙΑ.Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ @@ .ΕΜΕΊΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ @@ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ  ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
  ΕΝΑΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΚΑΠΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ.
  ΜΙΑ   ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ  ΑΝΙΚΑΝΟΙ   ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΙΑ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
  ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΆ…ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *